Jump to content

Ποια μνημη DDR?

christosjr1

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.Θελω την γνωμη σας για μνημες DDR.....Ο υπολογιστης μου ειναι:A8N-SLI Athlon64 3500....Θελω μνημες οπωσδηποτε 2Gb kit....Ειμαι αναμεσα σε αυτες...τι προτεινετε?Ο επεξεργαστης θα αλλαχθει συντομα με διπυρηνο.....τις θελω οικονομικες αλλα να ακουνε και σε υπερχρονισμο....τιμη μεχρι 150 περιπου...Ακουω αποψεις...Πατησε με!

Αρχική απάντηση από Sitios [Σήμερα, στις 16:37]

από τις 4, τις τελευταίες θα λεγα εγώ... για το σκοπό που τις θέλεις είναι ότι πρέπει...

Ειδα οτι εχουν τσιπακια Infineon CE-6 + Brainpower PCB....Ξερεις μηπως ποσο πανε και με τι τασεις?Η μητρικη μου δινει μεχρι 3 αλλα σκεφτομαι και την αγορα του maximizer by Hipro....

Φιλε KAMMIA απο αυτες να μην παρεις..

πουλα καλυτερα την παλια σου μητρικη μαζι με οτι μνημες εχεις και τον επεξεργαστη , και παρε εναν φτηνο διπυρηνο Α64(αν θες παλι Α64), και 2g DDR2 στα 800 Transcend απο το πλαισιο στα 58.Συγκεκριμενα, με τα 92 που σου μενουν ,δωσε 50 για ΑΥΤΗ τη μητρικη και βαλε αλλα 22 να παρεις τον 4200+

(μην παρεις τον 4000+ , εκτος αν σε ενδιαφερει να εχεις λιγο λιγοτερη καταναλωση, επειδη ειναι Brisbane core (ενω ο 4200, ο παλιοτερος Windsor) ,clock/clock , εχεις λιγο-πολυ 5% λιγοτερη αποδοση (απο ιδια τεστ που ειχα κανει και με τους δυο).Ακομη καλυτερα αν βρεις καποιον 3800+ που να λεει στο κουτι του ADO3800CZBOX , και χαμηλη καταναλωση , και πολυ υψηλο overclockability ,3.0ghz+ .Έτσι καλλιστα σου μενουν κομματια για ενα 2ο συστημα, ή τα πουλάς και γλιτωνεις καποια χρηματα απο την αναβάθμιση

Edit : ξεχασα να πω οτι και η συγκεκριμενη μητρική ειναι απο τις λιγες (χαρη στο nf4) που εχουν 2 ΙDE , το οποιο σε περιπτωσεις αναβάθμισης μπορει να ειναι απαραιτητο για να μην τρεχεις για PATA2SATA converters

Αρχική απάντηση από papatsonis

Φιλε KAMMIA απο αυτες να μην παρεις..

πουλα καλυτερα την παλια σου μητρικη μαζι με οτι μνημες εχεις και τον επεξεργαστη , και παρε εναν φτηνο διπυρηνο Α64(αν θες παλι Α64), και 2g DDR2 στα 800 Transcend απο το πλαισιο στα 58.Συγκεκριμενα, με τα 92 που σου μενουν ,δωσε 50 για ΑΥΤΗ τη μητρικη και βαλε αλλα 22 να παρεις τον 4200+

(μην παρεις τον 4000+ , εκτος αν σε ενδιαφερει να εχεις λιγο λιγοτερη καταναλωση, επειδη ειναι Brisbane core (ενω ο 4200, ο παλιοτερος Windsor) ,clock/clock , εχεις λιγο-πολυ 5% λιγοτερη αποδοση (απο ιδια τεστ που ειχα κανει και με τους δυο).Ακομη καλυτερα αν βρεις καποιον 3800+ που να λεει στο κουτι του ADO3800CZBOX , και χαμηλη καταναλωση , και πολυ υψηλο overclockability ,3.0ghz+ .Έτσι καλλιστα σου μενουν κομματια για ενα 2ο συστημα, ή τα πουλάς και γλιτωνεις καποια χρηματα απο την αναβάθμιση

Η πιο τέλεια επιλογή...!;) Πλέον δεν αξίζουν οι ddr1 ...

Eπειδη το καλοκαιρι θα ερθει χρημα σοβαρο και σκεφτομαι την αγορα καινουργιου ειτε Barcelona ειτε Intel. ελεγα να δωσω μια τελευταια πνοη στο 939 που δεν ειναι και τοσο πισω σε επιδοσεις....την παλευει ακομα!

ναι αλλα μεχρι το καλοκαιρι εχεις 8 μηνες μπροστα σου (το λιγοτερο..) και η "τελευταια πνοη" που σκεφτεσαι θα σου κοστισει 120+ ενω -με την προοπτικη- αν τα πουλησεις (cpu/mobo/ddr1) , εχεις αναβαθμιστει σε επιπεδα το λιγοτερο ιδια με αυτα που εψαχνες και με κατω απο 100 κοστος.Επιπλεον αν αποφασισεις να ψαξεις για 3800+ ..CZ.. (F3 stepping) λογω overclockability θα δεις και μια αυξηση στις επιδοσεις (δεν ξερω σε τι συχνοτητες δουλευεις τον 165 σου , αλλα δεν υπηρχαν πολλοι 165 που ειχαν τα 3ghz για πλακα με μαμα ψυξη.. ;)

Αρχική απάντηση από papatsonis [Σήμερα, στις 17:33]

ναι αλλα μεχρι το καλοκαιρι εχεις 8 μηνες μπροστα σου (το λιγοτερο..) και η "τελευταια πνοη" που σκεφτεσαι θα σου κοστισει 120+ ενω -με την προοπτικη- αν τα πουλησεις (cpu/mobo/ddr1) , εχεις αναβαθμιστει σε επιπεδα το λιγοτερο ιδια με αυτα που εψαχνες και με κατω απο 100 κοστος.Επιπλεον αν αποφασισεις να ψαξεις για 3800+ ..CZ.. (F3 stepping) λογω overclockability θα δεις και μια αυξηση στις επιδοσεις (δεν ξερω σε τι συχνοτητες δουλευεις τον 165 σου , αλλα δεν υπηρχαν πολλοι 165 που ειχαν τα 3ghz για πλακα με μαμα ψυξη.. ;)

Να σε διορθωσω φιλικα δεν εχω 165 αλλα 3500+ και τιν δουλευω σε 2640@240*11 και οι μνημες με διαιρετη στα 333.....:tomato:

ωρε στραβομαραααα :tomato: ,το υπολοιπο ποστ μου εξακολουθει να ισχυει ως εχει, και αφου ειπες τους χρονισμους σου (2640/377RAM) ,τοτε ακομη περισσοτερος λογος να το αφησεις πισω το 939.. (και εγω δυσκολευτικα να το αφησω πισω :p , αλλα ειχα AGP ),στην θεση σου δε θα το σκεφτομουν καθολου.

Y.Γ.>Ειναι και -πιθανο- η συγκεκριμενη μητρικη να υποστηριζει και τον επερχομενο Phenom;)

Αρχική απάντηση από papatsonis

ωρε στραβομαραααα :tomato: ,το υπολοιπο ποστ μου εξακολουθει να ισχυει ως εχει, και αφου ειπες τους χρονισμους σου (2640/377RAM) ,τοτε ακομη περισσοτερος λογος να το αφησεις πισω το 939.. (και εγω δυσκολευτικα να το αφησω πισω :p , αλλα ειχα AGP ),στην θεση σου δε θα το σκεφτομουν καθολου.

Y.Γ.>Ειναι και -πιθανο- η συγκεκριμενη μητρικη να υποστηριζει και τον επερχομενο Phenom;)

Χωρις ΗΤ3!!!!Αν παρω θα παρω κατι πραγματικα καινουργιο....Ευχαριστω παντως ολους σας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.