adok13 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2007 μου εδωσαν μια sony trinitron crt 17'' και εχω το εξης προβλημα,μου παρουσιαζει πανω και κατω(στη μεση του πρωτου μισου και στη μεση του δευτερου μισου της οθονης)δυο μαυρες παρα πολυ λεπτες οριζοντιες γραμμες απτην αρχη μεχρι το τελος της οθονης,ισα ισα που διακρινονται.μηπως ξερει καποιος τι μπορει να ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 5, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Αυτές οι γραμμές είναι η απόδειξη ότι έχεις trinitron και δε σε κορόιδεψαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Οκτώβριος 5, 2007 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Αυτο που ειπε ο wizard! Εχει να κανει με την τεχνολογια trinitron. Εμενα οταν ειχα CRT με χαλαγε πολυ αυτο και ετσι ειχα παντα οθονες που δεν ειχαν τεχνολογια Trinitron. Αν δεν σε ενοχλει κατα τα αλλα πιστευω να εισαι μια χαρα με trinitron οθονουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Οκτώβριος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Βασικά έτσι είναι όλες οι Trinitron και η δικαιολογία που έλεγαν ήταν αυτή που δίνει ο Wizard!. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά δυστυχώς θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarasque Οκτώβριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 οι sony και οι iiyama με το diamondtron το είχανε, ήταν κορυφαίες στην εποχή τους αλλά είχαν αυτό το ψεγάδι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adok13 Οκτώβριος 5, 2007 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 ειναι οντως sony trinitron η οθονη.πω πω χαρηκα τωρα ,δεν πιστευα με τιποτα οτι αυτο το πραγμα δεν ειναι καποια βλαβη. παντως εισται αψογοι μου απαντησατε αμεσως και μου εκανε εντυπωση που ξερατε αυτη τη λεπτομεροια για τις trinitorn.:worship: :worship: :worship: η οθονη δεν παιζεται παντως πολυ γαματη.σας ευχαριστω ολους.:daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Οκτώβριος 5, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Βάλε ένα λίγο σκουρο background, όχι λευκό π.χ. για να μην φαίνεται πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Οκτώβριος 5, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 τα ιδια και στην δικια μου philips παλιοτερα ..ειχα νευρα 3 μερες επειδη νομιζα ειχα αγορασει χαλασμενη οθονη κ βαριομουν να στειλω RMA ενα τερας 15Κg ,μεχρι που εμαθα οτι ειναι κατασκευαστικο το θεμα κ ηρεμησα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Οκτώβριος 5, 2007 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Και η δικιά μου Samsung Syncmaster 959NF έχει τις ίδιες γραμμές! Όταν την πήρα νόμιζα κι εγώ πως πρόκειται για βλάβη και είχα τρομερά νεύρα! Μετέφερα ολόκληρο βουνό στο μαγαζί που το πήρα, για αντικατάσταση! Τελικά με καθυσήχασε ο υπάλληλος λεγοντάς μου πως είναι κάτι το φυσιολογικό και σχετίζεται με την τεχνολογία που χρησιμοποιήται για την κατασκευή της! Με παραπάνω ψάξιμο βρήκα τα εξής: Στην περίπτωση αυτών των CRT ισχύει ότι έχουν ένα "συρματόπλεγμα" αποτελούμενο από κάθετα συρματάκια που χρησιμοποιύνται για να ξεχωρίσουν τα διαφορετικά χρώμματισμένα (κόκκινο, πράσινο και μπλε) σώματα φωσφόρου, που με την σειρά τους αποδίδουν τα χρώμματα που απεικονίζονται. Στις μεγαλύτερες οθόνες προκειμένου να στηριχτούν καλύτερα τα συρματοπλέγματα αυτά, υπάρχουν ένα ή δύο οριζόντια σύρματα. Οι μαύρες, πολύ λεπτές γραμμές που υπάρχουν σε αυτές τις οθόνες δεν είναι παρά οι σκιές αυτών των συρμάτων που προβάλλονται στο γυαλί! Αυτές οι γραμμές φαίνονται εντονότερα όταν οι χρωματισμοί της οθόνης είναι πιο φωτεινοί, π.χ. στο λευκό χρώμα. Επίσης η τεχνολογία αυτή των συρματοπλεγμάτων είναι που εξασφάλισε στις CRT την επίπεδη φόρμα του γυαλιού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Οκτώβριος 5, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 οι μόνες πραγματικά επίπεδες CRT ήταν οι LG Flatron. Οι κλασσικές (Shadow Mask) ήταν εσωτερικά κυρτές και στους δύο άξονες ενώ οι Trinitron, Diamondtron (Aperture Grille) ήταν εσωτερικά κυρτές μόνο στον κάθετο άξονα. Μόνο εξωτερικά ήταν επίπεδες. Βέβαια οι Trinitron κλπ είχαν πολύ ζωντανά χρώματα, αλλά και το μειονέκτημα με τις 2 οριζόντιες γραμμές (οι 15άρες είχαν μία) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Οκτώβριος 5, 2007 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Και τις έχουν όλες, φθηνές ακριβές. Γράφω από μία G420 που την είχα πάρει 800...(αυτές είναι μ@λακίες) και οι γραμμές μου κάνουν παρέα από την αρχή. Βέβαια εχω την εντύπωση πως λέπτυναν λίγο, αλλά μπορεί να είναι η ιδέα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Οκτώβριος 5, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Κι εγώ έχω απο παλιά μια SONY με την οποία είχα τρελαθεί γι'αυτές τις γραμμές.Τελικά διάβασα το manual και κατάλαβα οτι έτσι πρέπει να είναι οι Trinitron οθόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saber_Rider Οκτώβριος 5, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 18:28] οι μόνες πραγματικά επίπεδες CRT ήταν οι LG Flatron. Οι κλασσικές (Shadow Mask) ήταν εσωτερικά κυρτές και στους δύο άξονες ενώ οι Trinitron, Diamondtron (Aperture Grille) ήταν εσωτερικά κυρτές μόνο στον κάθετο άξονα. Μόνο εξωτερικά ήταν επίπεδες. Βέβαια οι Trinitron κλπ είχαν πολύ ζωντανά χρώματα, αλλά και το μειονέκτημα με τις 2 οριζόντιες γραμμές (οι 15άρες είχαν μία) Και να μην είναι πραγματικά επίπεδες για τον χρήστη το ίδιο δεν κάνει; Θέλω να πω τι διαφορά θα έχει στην εικόνα μια LG Flatron (δηλαδή πραγματικά επίπεδη) σε σχέση με μια από τις άλλες επίπεδες "μούφα":whistling !! Υ.Γ. Θυμάμαι όταν είχα δουλέψει μια LG Flatron ότι δεν εμφάνιζε αυτές τις γραμμές για τις οποίες γίνεται λόγος! Κάλα θυμάμαι ή με απατά η μνήμη μου; Επίσης η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Samsung (αντίστοιχα με την Trinitron της Sony) πώς λέγεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.