MasterCommander Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2007 Καλημέρα παιδιά πήγα σήμερα και αγόρασα ένα σκληρό δίσκο,δεν παρατήρησα όμως ότι η συσκευασία του δεν ήταν σφραγισμένη,αλλά κολλημένη με σελοτέιπ!!... τον δισκο θα τον εγκαταστήσω αύριο στο pc ως slave για να τον χρησιμοποιήσω ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν έχει χρησιμοποιηθεί?????
dpolal Οκτώβριος 5, 2007 #2 Οκτώβριος 5, 2007 Αν είναι ήδη φορμαρισμένος ή ακόμα χειρότερα αν έχει κα ιαρχεία μέσα θα το καταλάβεις σίγουρα.Αν όχι δεν φαίνεται από κάπου αλλού, ούτως ή άλλως η εγγύηση του σε καλύπτει για κάμποσσα χρόνια, μην αγχώνεσαι.
hayabusa Οκτώβριος 5, 2007 #3 Οκτώβριος 5, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 Αν είναι ήδη φορμαρισμένος ή ακόμα χειρότερα αν έχει κα ιαρχεία μέσα θα το καταλάβεις σίγουρα. Αν όχι δεν φαίνεται από κάπου αλλού, ούτως ή άλλως η εγγύηση του σε καλύπτει για κάμποσσα χρόνια, μην αγχώνεσαι. λογικα αν δεν ειναι καινουργιος θα ειναι φορμαρισμενος. ακομα χειροτερα αν δεν ειναι καινουργιος μαλλον θα ειναι απο επιστροφη. τοτε δεν χρειαζεται πανικος. μονο η αποδειξη αγορας και πας να τους τον τριψεις στη μουρη
MasterCommander Οκτώβριος 5, 2007 Author #4 Οκτώβριος 5, 2007 δηλαδή αν κατάλαβα καλά,θα τον εγκαταστήσω,θα πάω στη διαχείρηση δίσκων και αν τον δω να είναι έτοιμος για χρήση σημαίνει ότι είναι μεταχείρισμενος...αν απ'την άλλη είναι καινούριος τι θα πρέπει να μου δείχνει στη διαχείρηση?
NisMo Οκτώβριος 5, 2007 #5 Οκτώβριος 5, 2007 Και να μην είναι φορμαρισμένος δε σημαίνει τίποτα μπορεί κάποιος να έσβησε το δίσκο (τα partitions Κλπ) όμως υπάρχει ο παρακάτω τρόπος:Κατεβάζεις και τρέχεις το speedfan μετά πας στην καρτελα "smart" και βλέπεις τις RAW τιμές στα πεδία "Power on hours count" και "Start/stop count" δηλαδή ώρες λειτουργίες και αριθμός εκκινήσεων του δίσκου αν οι τιμές είναι πάνω από 1 τότε είναι μεταχειρισμένος προσοχή όχι τις τιμές στο value μη μπερδευτείςedit: έκανα ένα λάθος το σωστό είναι "power on hours count" και όχι "spin up time"
MasterCommander Οκτώβριος 5, 2007 Author #6 Οκτώβριος 5, 2007 Κατεβάζεις και τρέχεις το speedfan μετά πας στην καρτελα "smart" και βλέπεις τις RAW τιμές στα πεδία "Spin up time" και "Start/stop count" δηλαδή ώρες λειτουργίες και αριθμός εκκινήσεων του δίσκου αν οι τιμές είναι πάνω από 1 τότε είναι μεταχειρισμένος προσοχή όχι τις τιμές στο value μη μπερδευτείςωραίος,το έχω το speedfan αυτό θα κάνω,ευχαριστώ πολύ:flower:
hayabusa Οκτώβριος 5, 2007 #7 Οκτώβριος 5, 2007 αν δεις κατι υποπτο στις τιμες που ανεφερε ο NisMo μην σκεφτεις ουτε κατα διανοια να το κρατησεις. εχει φυγει κατευθειαν για RMA. δεν μας ειπες τι δισκο πηρες και απο που.....
MasterCommander Οκτώβριος 5, 2007 Author #8 Οκτώβριος 5, 2007 ο δίσκος είναι ένας western digital 250gb raid editionτο κατάστημα είναι γνώστο,μέγάλο και αρχίζει από "Π":hehe:Η χαζομάρα είναι ότι πήγα αυτοπροσώπως να τον αγοράσω και δεν πρόσεξα ότι ήταν ανοιγμένος,τουλάχιστον θα το συζητούσα με τον υπάληλο και θα μου εξηγούσε...
knight_77 Οκτώβριος 5, 2007 #9 Οκτώβριος 5, 2007 Δεν νομιζω να ειναι μτχ....Συνηθως ανοιγουν τη συσκευασια για να κολλησουν ενα αυτοκολλητο.Δεν εχεις να χασεις βεβαια και τπτ τσεκαροντας τον.
MasterCommander Οκτώβριος 5, 2007 Author #10 Οκτώβριος 5, 2007 και εγω δεν πιστεύω να είναι μτχ,απλά τρόμαξα λίγο που τον είδα ανοιχτό....τέλος πάντων αύριο θα ξέρω.
webhunter Οκτώβριος 5, 2007 #11 Οκτώβριος 5, 2007 Και εγώ έτσι τον πήρα, αλλά ήταν εντάξει τελικά ... εννοείται αφορμάριστος
MasterCommander Οκτώβριος 6, 2007 Author #12 Οκτώβριος 6, 2007 παιδιά μόλις τώρα τον εγκατέστησα και μου έβγαλε αυτό με το που bootαρε στα windows:recoveryτι είναι αυτό έχει να κάνει με ανάκτηση δεδομένων από χρησιμοποιημένο δίσκο?τα στοιχεία του smart είναι αυτά:s.ma.r.t. πάντως σύμφωνα με όσα είπε ο NisMo πιο πάνω ο δίσκος φαίνεται για καινούριος..Υ.Γ.το γράμμα του δίσκου είναι (E)
oxide Οκτώβριος 6, 2007 #13 Οκτώβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2 Αν είναι ήδη φορμαρισμένος ή ακόμα χειρότερα αν έχει κα ιαρχεία μέσα θα το καταλάβεις σίγουρα.Αν όχι δεν φαίνεται από κάπου αλλού, ούτως ή άλλως η εγγύηση του σε καλύπτει για κάμποσσα χρόνια, μην αγχώνεσαι. εισαι λαθος ...και αν ο δισκος εχει υποστει κακομεταχειριση και σε 1 μηνα χτυπησει..και χαθουν τα παντα?η εγγυηση καλυπτει και τα δεδομενα του παιδιου?????
MasterCommander Οκτώβριος 6, 2007 Author #14 Οκτώβριος 6, 2007 στη διαχείρηση δίσκων μου έχει χωρισμένο το δίσκο σε δύο τμήματα:διαχείρηση δίσκωνείναι αυτός που λέγεται δίσκος 1,εγώ δεν του έκανα κάποιο format,απλά τον σύνδεσα:fist:
2cpu Οκτώβριος 6, 2007 #15 Οκτώβριος 6, 2007 ο δισκος σου ειναι χρησιμοποιημενος. Πολυ πιθανον το βαλανε σε μηχανημαπου ειχε χτυπησει ο δισκος( κανανε Ghost?) του και κανανε δουλεια,προσωπικα θα τον πηγαινα πισω.Αν ηταν φρεσκαδουρα δεν θα εβλεπες τιποτα απο ολα αυτα(βλ.recovery + 2 partition)
MasterCommander Οκτώβριος 6, 2007 Author #16 Οκτώβριος 6, 2007 θα τον πάω πίσω τη δευτέρα,σπάστικα τώρα να δω τι θα μου πει ο υπάλληλος......
nick2crete Οκτώβριος 6, 2007 #17 Οκτώβριος 6, 2007 Τελικα οι καινουριοι δισκοι με διαφορα μεσα...ειναι παγκοσμια αποκλειστικοτητα του καταστηματος... :flower:
blindy Οκτώβριος 7, 2007 #18 Οκτώβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από nick2crete [Χθες, στις 21:43] Τελικα οι καινουριοι δισκοι με διαφορα μεσα...ειναι παγκοσμια αποκλειστικοτητα του καταστηματος... :flower: οχι δεν ειναι.... Εγω εκανα recovery σε 320ρι δισκο απο το αλλο μεγαλο καταστημα ο οποιος μαλιστα ηταν σφραγισμενος (αρα μπορει να μην εφταιγε το καταστημα) και βρηκα ενα καρο φωτογραφιες και αρχεια μεσα.Δεν τον επεστρεψα αφου τον ηθελα για το δευτερο backup αρα τα αρχεια μου δεν κινδυνευουν.
hayabusa Οκτώβριος 7, 2007 #19 Οκτώβριος 7, 2007 Αρχική απάντηση από MasterCommander στη διαχείρηση δίσκων μου έχει χωρισμένο το δίσκο σε δύο τμήματα:διαχείρηση δίσκωνείναι αυτός που λέγεται δίσκος 1,εγώ δεν του έκανα κάποιο format,απλά τον σύνδεσα:fist: εφυγες για rma και αν σου πουν τιποτα μην υποχωρησεις σε καμια περιπτωση. δεν σκαμε τζαμπα ενα σωρο λεφτα για να παρουμε τελικα κατι (εστω και κατα λαθος) που ειναι μεταχειρισμενο
dpolal Οκτώβριος 8, 2007 #20 Οκτώβριος 8, 2007 RMA με τί ακριβώς περιγραφή βλάβης ;;;;Ας μη λέμε και ότι θέλουμε.Αν μπορέσει να αποδείξει ότι ο δίσκος ήταν μεταχειρισμένως τότε ίσως το κατάστημα να τον αλλάξει.Μπορεί εξαρχής να έγινε κατά λάθος η αγορά του αλλά μέχρι τώρα καμμία ζημιά δεν έχει υποστεί κανένας.Όλα όσα είπαμε βασίζονται σε πιθανές εικασίες του τί μπορεί να συμβεί στα επόμενα 2 χρόνια που θα έχει τον δίσκο ο φίλος και υποθέτωντας την όποια χρήση του έκαναν, λες και όταν τον χρησιμοποίησαν έπαιξαν ποδόσφαιρο με αυτόν όσο λειτουργούσε.Στο φινάλε ΚΑΜΜΙΑ εταιρεία δεν εγγυάται ποτέ τα δεδομένα ακόμα και σε θεόκλειστους δίσκους και αν εμείς βασιζόμαστε σε έναν και μόνο δίσκο για να τα έχουμε αποθηκευμένα τότε πάμε γυρεύοντας.Μια ματιά στα θέματα του forum θα μας πείσει για τον αριθμό των χρηστών που ψάχνονται τώρα για να δούν πώς θα τα ανακτήσουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.