Jump to content

Μεταχειρισμένος ή όχι?

MasterCommander

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά

πήγα σήμερα και αγόρασα ένα σκληρό δίσκο,δεν παρατήρησα όμως ότι η συσκευασία του δεν ήταν σφραγισμένη,αλλά κολλημένη με σελοτέιπ!!...:(

τον δισκο θα τον εγκαταστήσω αύριο στο pc ως slave για να τον χρησιμοποιήσω ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν έχει χρησιμοποιηθεί?????

Αν είναι ήδη φορμαρισμένος ή ακόμα χειρότερα αν έχει κα ιαρχεία μέσα θα το καταλάβεις σίγουρα.

Αν όχι δεν φαίνεται από κάπου αλλού, ούτως ή άλλως η εγγύηση του σε καλύπτει για κάμποσσα χρόνια, μην αγχώνεσαι.

Αρχική απάντηση από dpolal2

Αν είναι ήδη φορμαρισμένος ή ακόμα χειρότερα αν έχει κα ιαρχεία μέσα θα το καταλάβεις σίγουρα.

Αν όχι δεν φαίνεται από κάπου αλλού, ούτως ή άλλως η εγγύηση του σε καλύπτει για κάμποσσα χρόνια, μην αγχώνεσαι.

λογικα αν δεν ειναι καινουργιος θα ειναι φορμαρισμενος. ακομα χειροτερα αν δεν ειναι καινουργιος μαλλον θα ειναι απο επιστροφη. τοτε δεν χρειαζεται πανικος. μονο η αποδειξη αγορας και πας να τους τον τριψεις στη μουρη :D

δηλαδή αν κατάλαβα καλά,θα τον εγκαταστήσω,θα πάω στη διαχείρηση δίσκων και αν τον δω να είναι έτοιμος για χρήση σημαίνει ότι είναι μεταχείρισμενος...

αν απ'την άλλη είναι καινούριος τι θα πρέπει να μου δείχνει στη διαχείρηση?

Και να μην είναι φορμαρισμένος δε σημαίνει τίποτα μπορεί κάποιος να έσβησε το δίσκο (τα partitions Κλπ) όμως υπάρχει ο παρακάτω τρόπος:

Κατεβάζεις και τρέχεις το speedfan μετά πας στην καρτελα "smart" και βλέπεις τις RAW τιμές στα πεδία "Power on hours count" και "Start/stop count" δηλαδή ώρες λειτουργίες και αριθμός εκκινήσεων του δίσκου αν οι τιμές είναι πάνω από 1 τότε είναι μεταχειρισμένος προσοχή όχι τις τιμές στο value μη μπερδευτείς

edit: έκανα ένα λάθος το σωστό είναι "power on hours count" και όχι "spin up time"

Κατεβάζεις και τρέχεις το speedfan μετά πας στην καρτελα "smart" και βλέπεις τις RAW τιμές στα πεδία "Spin up time" και "Start/stop count" δηλαδή ώρες λειτουργίες και αριθμός εκκινήσεων του δίσκου αν οι τιμές είναι πάνω από 1 τότε είναι μεταχειρισμένος προσοχή όχι τις τιμές στο value μη μπερδευτείς

ωραίος,το έχω το speedfan αυτό θα κάνω,ευχαριστώ πολύ:flower:

αν δεις κατι υποπτο στις τιμες που ανεφερε ο NisMo μην σκεφτεις ουτε κατα διανοια να το κρατησεις. εχει φυγει κατευθειαν για RMA. δεν μας ειπες τι δισκο πηρες και απο που.....

ο δίσκος είναι ένας western digital 250gb raid edition

το κατάστημα είναι γνώστο,μέγάλο και αρχίζει από "Π":hehe:

Η χαζομάρα είναι ότι πήγα αυτοπροσώπως να τον αγοράσω και δεν πρόσεξα ότι ήταν ανοιγμένος,τουλάχιστον θα το συζητούσα με τον υπάληλο και θα μου εξηγούσε...

Δεν νομιζω να ειναι μτχ....Συνηθως ανοιγουν τη συσκευασια για να κολλησουν ενα αυτοκολλητο.

Δεν εχεις να χασεις βεβαια και τπτ τσεκαροντας τον.

παιδιά μόλις τώρα τον εγκατέστησα και μου έβγαλε αυτό με το που bootαρε στα windows:

recovery

τι είναι αυτό έχει να κάνει με ανάκτηση δεδομένων από χρησιμοποιημένο δίσκο?

τα στοιχεία του smart είναι αυτά:

s.ma.r.t.

πάντως σύμφωνα με όσα είπε ο NisMo πιο πάνω ο δίσκος φαίνεται για καινούριος..

Υ.Γ.το γράμμα του δίσκου είναι (E)

Αρχική απάντηση από dpolal2

εισαι λαθος ...

και αν ο δισκος εχει υποστει κακομεταχειριση και σε 1 μηνα χτυπησει..και χαθουν τα παντα?

η εγγυηση καλυπτει και τα δεδομενα του παιδιου?????

ο δισκος σου ειναι χρησιμοποιημενος. Πολυ πιθανον το βαλανε σε μηχανημα

που ειχε χτυπησει ο δισκος( κανανε Ghost?) του και κανανε δουλεια,προσωπικα θα τον πηγαινα πισω.

Αν ηταν φρεσκαδουρα δεν θα εβλεπες τιποτα απο ολα αυτα(βλ.recovery + 2 partition)

Τελικα οι καινουριοι δισκοι με διαφορα μεσα...ειναι παγκοσμια αποκλειστικοτητα του καταστηματος...:woot:

:rolleyes::p :flower:

Αρχική απάντηση από nick2crete [Χθες, στις 21:43]

Τελικα οι καινουριοι δισκοι με διαφορα μεσα...ειναι παγκοσμια αποκλειστικοτητα του καταστηματος...:woot:

:rolleyes::p :flower:

οχι δεν ειναι.... Εγω εκανα recovery σε 320ρι δισκο απο το αλλο μεγαλο καταστημα ο οποιος μαλιστα ηταν σφραγισμενος (αρα μπορει να μην εφταιγε το καταστημα) και βρηκα ενα καρο φωτογραφιες και αρχεια μεσα.Δεν τον επεστρεψα αφου τον ηθελα για το δευτερο backup αρα τα αρχεια μου δεν κινδυνευουν.

Αρχική απάντηση από MasterCommander

στη διαχείρηση δίσκων μου έχει χωρισμένο το δίσκο σε δύο τμήματα:

διαχείρηση δίσκων

είναι αυτός που λέγεται δίσκος 1,εγώ δεν του έκανα κάποιο format,απλά τον σύνδεσα:fist:

εφυγες για rma και αν σου πουν τιποτα μην υποχωρησεις σε καμια περιπτωση. δεν σκαμε τζαμπα ενα σωρο λεφτα για να παρουμε τελικα κατι (εστω και κατα λαθος) που ειναι μεταχειρισμενο

RMA με τί ακριβώς περιγραφή βλάβης ;;;;

Ας μη λέμε και ότι θέλουμε.

Αν μπορέσει να αποδείξει ότι ο δίσκος ήταν μεταχειρισμένως τότε ίσως το κατάστημα να τον αλλάξει.

Μπορεί εξαρχής να έγινε κατά λάθος η αγορά του αλλά μέχρι τώρα καμμία ζημιά δεν έχει υποστεί κανένας.

Όλα όσα είπαμε βασίζονται σε πιθανές εικασίες του τί μπορεί να συμβεί στα επόμενα 2 χρόνια που θα έχει τον δίσκο ο φίλος και υποθέτωντας την όποια χρήση του έκαναν, λες και όταν τον χρησιμοποίησαν έπαιξαν ποδόσφαιρο με αυτόν όσο λειτουργούσε.

Στο φινάλε ΚΑΜΜΙΑ εταιρεία δεν εγγυάται ποτέ τα δεδομένα ακόμα και σε θεόκλειστους δίσκους και αν εμείς βασιζόμαστε σε έναν και μόνο δίσκο για να τα έχουμε αποθηκευμένα τότε πάμε γυρεύοντας.

Μια ματιά στα θέματα του forum θα μας πείσει για τον αριθμό των χρηστών που ψάχνονται τώρα για να δούν πώς θα τα ανακτήσουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.