Jump to content

Μπελάς ονόματι 2900ΧΤ. Κατάθεση Βιώματος

angel_f

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αποφάσισα μετά απο την ιστορία "ανέκδοτο" που διαδραματίστηκε τους προηγουμένους μήνες, να ανοίξω ενα καινούριο θρετ ώστε οποίος έχει να καταθέσει την προσωπική του ιστορία γύρο από το φαινόμενο 2900χτ να βρει παρηγόρια στο γεγονός οτι δεν είναι ο μονός...

Το χρονικό της γκάφας

Η δική μου ιστορία αρχίζει πέρυσι τον Νοέμβριο , λίγες μέρες αφού κυκλοφόρησαν οι 8800 , χωρίς να έχω δει συγκριτικά μεταξύ GTS και GTX , θεωρώντας οτι η GTS 640 θα είναι μια GTX Με χαμηλότερα ρολόγια αφού κατι παρόμοιο γινόταν με τις 7800 και 6800, κατέβηκα προς Στουρνάρι , έσκασα 470 , αγόρασα την GTS γύρισα σπίτι , μπήκα στο Internet να δω τι πήρα και έφαγα την ήτα μου , οι GTX εχουν πολλαπλάσια διαφορά επιδόσεων απο την διαφορά τιμής , ακόμα δεν ετην ειχα στην κατοχή μου παρα λίγες άρες και κρύος ίδρωτας με ελουσε ,ξαφνικά συνειδητοποίησα οτι θα έπρεπε να ειχα πάρει την GTX .

Πέρασε μια Βδομάδα και η κατάσταση μου χειροτέρευε, ήθελα οπωσδήποτε την GTX ,

τότε μου ήρθε η ιδέα να την γυρίσω πίσω στα Multirama , όπου εφ όσον δεν ήμουν ευχαριστημένος απο το προϊόν ειχα το δικαίωμα να το αλλάξω , ελα ομως που ειχα πετάξει το κουτί της ( την μερα που την αγόρασα για να μην καταλάβει η γυναίκα οτι πάλι κατι πήρα για το PC , Αντε να εξηγείς..) οπότε δεν κατάφερα να κάνω την αλλαγή και έμεινα με το μαράζι

Περνούσαν οι μήνες με την GTS , έπαιζα τα παιχνιδάκια μου , αλλα σαν να μην μου έφτανε..

Ώσπου πριν τρεις μήνες κυκλοφόρησε η 2900ΧΤ , απο τα πρώτα review τα πράγματα με αυτη την Κάρτα δεν ηταν ξεκάθαρα αλλά όλοι έλεγαν οτι είναι στα επίπεδα της GTS και με βελτιωμένους drivers θα βελτιωθεί η απόδοση της , χωρίς δεύτερη σκέψη την βαζω αγγελία και φεύγει πολυ σύντομα με 250 ευρω , σκάω και αλα 90 + 20 ( βενζινη για να παω Αθηνα) και παίρνω την 2900ΧΤ .

Απο εκείνη την στιγμή άρχισε το μαρτύριο μου , έβαζα το ενα παιχνίδι κόλλαγε και τραβούσε restart , έβαζα το αλο artifacts ( ειχα τσιμπισει και λίγο τα ρολόγια ) , αλο παιχνίδι σενοτανε ,σε αλο έβαζα AA και γονάτιζε,Έκανα o/c και έπεφτε η αποδοση αντι να ανεβαίνει , ανέβαζα τις στροφές του ανεμιστήρα και μου έκαναν παρατήρηση απο το απέναντι σπιτι για θόρυβο σε ώρες κοινής ησυχίας , Φρίκη .

Αποφασισα να αλλάξω τροφοδοτικο αφου το 500αρι θεωρείτε λίγο , έσκασα άλλα 200 ευρω και πηρα το Galaxy 850 , το αποτέλεσμα ? μια τρύπα στο νερό .

Παίζοντας το Defcon μου εχει τραβήξει άπειρα restart , τι κατέβαζα ρολόγια στο default , τι ανέβαζα τις στροφές του ανεμιστήρα τα ίδια, έφτασα στο σημείο να την πάω για RMA αλλά απο την άλλη έβαζα να τρέχει λουπες το 3dmark 06 για ώρες , έπαιζα Oblivion κομπλέ , και τωρα τελευταία medal of honor airborne χωρίς το παραμικρό πρόβλημα .

Οπότε έπεισα τον εαυτό μου οτι επρόκειτο για μια ψύχωση δικιά μου και στην πραγματικότητα η 2900ΧΤ ηταν άψογη , οσο αφορά τα προβλήματα αποδοσης , κατέληξα οτι μάλλον έφταιγε ο FX-60 και ειχε έρθει η ώρα για αναβάθμιση , ετσι και έγινε , τον Αύγουστο έσκασα και άλλα 500 ευρα για να " στηρίξω " την 2900ΧΤ πάνω σε γερές βάσεις

Οπότε φτάνουμε στις μέρες αυτές οπου άρχισαν να βγαίνουν τα καινούρια παιχνίδια οπως το Company Of Heroes Opposing Fronts που περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία . Ξεκίνησα λοιπόν να παίζω προχθές , στην δεύτερη αποστολή στα vista τραβάει ενα ωραίο restart , δεν πειράζει λεω θα παίξω απο XP , μετα απο μίση ωρα στα XP , πάλη restart , δεν πειραζει ξανά λεω θα κατεβάσω τα ρολόγια , ελα ομως που τα ρολόγια ηταν default... , το προσπερνώ και πείθω τον εαυτο μου οτι ηταν η ιδεα μου.

Ξανά μπαίνω και παίζοντας περίπου μιση ωρα ακόμα ( χωρίς save ) restart .

Την βγάζω επι τόπου , βάζω την 7800GT και η 2900ΧΤ RMA.

Τελικά Πέρασε το RMA έδωσα και 50 ευρώ διαφορά και σήμερα είμαι ενας πανευτυχής κάτοχος μιας 8800 GTS 640 ( για δεύτερη φόρα )

Το απόσταγμα της εμπειρίας μου ειναι οτι οποιος θέλει να ποσταρει σκορ στο 3dmark και να σερφαρει στι Internet ας πάρει την 2900ΧΤ , όποιος θέλει εκτός από τα προαναφερθέντα να παίζει και κανα παιχνιδάκι ας κοιτάξει σε ΝVidia μερια

Nvidia = άπλα.....

Εν τέλει εχω δώσει 630 ευρώ και εχω 8800 GTS 640 :tomato: :tomato: :tomato: :tomato: Καλό?????

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Αν σου βαραγε το ati3duag.dll και επειδη ειχα το ιδιο προβλημα με μια Χ1950ΧΤ,δεν εφταιγε η καρτα ουτε και ο driver της αλλα τα XP SP2 (χωρις η με SP1 δεν παρουσιαζεται),η λυση ειναι 2 διορθωσεις της MS, KB900485 και KB920872

Μαλλον εισαι λιγο ατυχος δεν πιστευω οτι ολες οι ati ειναι τοσο χαλια.Ειχα μια χ1800 απλα πεταγε.Τωρα τι να πω.

Αν σου βαραγε το ati3duag.dll και επειδη ειχα το ιδιο προβλημα με μια Χ1950ΧΤ,δεν εφταιγε η καρτα ουτε και ο driver της αλλα τα XP SP2 (χωρις η με SP1 δεν παρουσιαζεται),η λυση ειναι 2 διορθωσεις της MS, KB900485 και KB920872

Ενας απο τους πολους λογους που τη σουταρα και εγω τη συγκεκριμενη καρτα.

Αμα ειναι να παιρνω καινουργια καρτα και να θελει update to directcpl.dll για 3dmark και aquamark, update τα XP, και δεν ξερω γω τι αλλο,

και να εχω φαει και κανα δυο μερες για να καταλαβω οτι δεν φταει η καρτα, και μετα να μη φτανει το PSU και να αρχιζει τα ρεσταρτ και τα dB

στο full απο το φαν, to ΑτιTool να μην αλλαζει τα clocks, να ψαχνεις και μερικα hotfix σε games, και να πετας και 8ΑΑ/16ΑF και να σερνεται...κλπ, κλπ..

Τα @α@ακα ειπα καλα να παθω, που δεν πηρα τη GTS, αφου διαβαζα κατι ψιλοκουλα...

Οχι ευχαριστω, εγω τελος.

Σε μενα εφυγε RMA και αλλαγη με 8800GTX και ας εσκασα και μια διαφορα.

Mε την x1800xt 512 παιζω πολυ ανετα οτι κυκλοφορει.Με χαλαει λιγο ο θορυβος (ολες οι ατι βουιζουν) αλλα δεν εχω κανενα παραπονο.

Εμενα βεβαια που εχω ATi δεν μου ετυχε το προβλημα που ανεφερα παραπανω και γενικα δεν ειχα προβλημα ποτε,ουτε με ATi ουτε με nVidia.

Οι διορθωσεις δεν αφορουν μονο την ATi πλευρα αλλα και Nv σε περιπτωση που κανει παρομοια και αυτη και το Bug βρισκεται στην "ηχητικη" πλευρα των win με sp2.

Οι σειρες 1800, 1900 ηταν σουπερ.. Αν και δεν τις ειχα. Οπως και εγω ειχα βρει μια χαρα σουπερ τη σειρα Χ800.

Απο 9800pro > 6800GT > Χ850ΧΤ-PE > πηγα σε 7900GTX.

Μετα η ΑΤΙ μαλλον και λογω αγορας και απο AMD και καθυστερησεων (ετσι ειναι η συγχωνευσεις) μαλλον εμεινε λιγο πιο πισω.

Απλα η 2900ΧΤ ηρθε λιγο ποιο βεβιασμενη (not so optimised overall και σε σχεση με τα R600 specs) λογω και πιεσης μαλλον.

Αρχική απάντηση από MADKiller7 [Σήμερα, στις 23:06]

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο αλλά αυτό το πρόβλημα δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ , μάλλον στην δίκια μου περίπτωση τα προβλήματα ειχαν βαθύτερες ρίζες

Σε μενα εφυγε RMA και αλλαγη με 8800GTX και ας εσκασα και μια διαφορα.

Και εγώ GTX θα ήθελα αλλά συγκρατήθηκα εν όψη 9800

Αρχική απάντηση από angel_f

Το απόσταγμα της εμπειρίας μου ειναι οτι οποιος θέλει να ποσταρει σκορ στο 3dmark και να σερφαρει στι Internet ας πάρει την 2900ΧΤ , όποιος θέλει εκτός από τα προαναφερθέντα να παίζει και κανα παιχνιδάκι ας κοιτάξει σε ΝVidia μερια

Nvidia = άπλα.....

Πέσ'τα πέσ'τα! Μας τα πρήξανε τα ATi fanboys με την 2900ΧΤ!

:p

εγω εχω μια ατι χ600 και το μονο προβλημα που εχει ειναι οι drivers που μου σπαζουν τα νευρα για να μπουνε ,οποτε μην ανυσηχεις δεν εισαι ο μονος που εχει προβληματα με ατι

Εμένα ήταν η πρώτη ATI που πήρα στην Ζωή μου ( και εχω PC απο το 92 )

Μάλλον θα είναι και η τελευταία

Εγω την ξαναγοραζα παντως!

Ουτε restart,ουτε artifacts πλεον και τα games που με ενδιαφερουν τα εχει ανετα σε πολυ απαιτητικες ρυθμισεις.Τωρα αν στο Χ game που παιζει ο ταδε σερνεται,λυπαμαι αλλα δεν με αφορα.

Θα τη συνιστουσα λοιπον(σε σχετικα εμπειρους χρηστες) υπο προυποθεσεις

(τωρα βεβαια,αν σε 2 μηνες στην υπογραφη γραφει 9800,αυτο ειναι αλλη υποθεση)

Αρχική απάντηση από cptkoulis [Σήμερα, στις 00:42]

Μήπως μια απο τις προϋποθέσεις είναι να μην παίζεις και πολλά games ?

Όταν σκάσω το 50ευρω να αγοράσω το CoH πχ , και δεν παίζει τι κάνω?

Παντός Παρόλα τα προβλήματα στο 3DMark 05 χτύπησα score 21550

Οταν δεν αγοραζεις την καλυτερη καρτα της αγορας(πχ 2600 ή 8600),πρεπει να κανεις μια ερευνα πρωτα,να δεις αν παιζει καλα τα παιχνιδια που σε ενδιαφερουν.Αλλιως αγοραζεις την καλυτερη(GTX/Ultra) και ξερεις οτι απο τη μερια σου εκανες οτι ηταν δυνατο για να σου τρεξουν σωστα.Τωρα αν δεν τρεχει ουτε με αυτες,μαλλον παιζεις DIRT :tomato:

cptkoulis, απ'ότι βλέπω μόνο σε εσένα και σε μένα έπαιξαν καλά οι 2900ΧΤ... Μήπως κάτι δεν κάνουμε σωστά? :p Κανονικά θα έπρεπε να την πετάξουμε από το παράθυρο, αλλά τελικά δουλέψανε ρε γμτ...

Υ.Γ. Και το CoH μου έπαιξε καλά

Aς κάνω κι εγώ μια κατάθεση... -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=598&page=7

Αρχική απάντηση από angel_f [Χθες, στις 20:40]

Περνούσαν οι μήνες με την GTS , έπαιζα τα παιχνιδάκια μου , αλλα σαν να μην μου έφτανε..

μπλαμπλαμπλαμπλα

μου έκαναν παρατήρηση απο το απέναντι σπιτι για θόρυβο σε ώρες κοινής ησυχίας , Φρίκη .

1) Ποια παιχνιδια επαιζες και σε τι ρυθμισεις ακριβως και σου επεφτε λιγη η gts ? σε τι συχνοτητα ειχες παει τον fx-60 σου ?

2) αυτο με τον θορυβο ισχυει ? !!!!! αν ναι με βλεπω με το που ερθει να παρω την HR-03 2900 της thermalright

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 00:10]

cptkoulis, απ'ότι βλέπω μόνο σε εσένα και σε μένα έπαιξαν καλά οι 2900ΧΤ... Μήπως κάτι δεν κάνουμε σωστά? :p Κανονικά θα έπρεπε να την πετάξουμε από το παράθυρο, αλλά τελικά δουλέψανε ρε γμτ...

Υ.Γ. Και το CoH μου έπαιξε καλά

Aς κάνω κι εγώ μια κατάθεση... -> http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=598&page=7

Το quake wars που ειναι και openGL το επαιξες online ? γιατι στο single που ελεγες διαβασα πως εχει 30fps cap :toomuchne

Αρχική απάντηση από cptkoulis

Κιομως..Στο κουτι πανω δε γραφει "advanced users only"

Μηπως τα παραλεμε λιγο ;

Φίλε μου gomar έχεις δίκιο γιαυτό που λές περι advanced user. Εγώ δεν θεωρώ τον ευατό μου advanced user. ϊσως επειδή χρόνια ήμουν πρασινοφρουρός (nVIDIAκιας εννοώ, όχι ΠΑΣΟΚος φτου φτου φτου) με ξίνισε λίγο στην αρχή το περιβάλλον του CCC αλλα συνηθίζεται. Περαν τουτου, παρατηρώ ότι για πολλούς λόγους 8/10 κατόχοι Χ2900ΧΤ αναμένεται να αλλάξουν με G90/G92/G98.....Και γώ πρώτος...Απλά την παρούσα στιγμή είναι η καλύτερη επιλογή στα 320ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.