Jump to content

gigabyte P35-DQ6 (rev 1.0) προβλημα μνημης?

gatonini

Recommended Posts

Χαιρετω και προχωρω στο ζουμι

στο ΒΙΟs F4 που ηταν το αρχικο μου εδειχνε DDR18v FAIL kai memory timings 5-7-7-24.

οι μνημες κανονικα θα επρεπε να ειναι χρονισμενες ωσ 5-5-5-15 με 2.3v. Αναβαθμισα το ΒΙΟΣ με την εκδοση F6 και το DDR18V ηταν μεν οκ αλλα οι μνημες εξακολουθουν να ειναι χρονισμενες με τα λαθος timings. Ωσ αποτελεσμα οταν τρεχω παιχνιδακι να μου κολλαει μετα απο 5 λεπτα. Ξερει κανεις τι παιζει γιατι μου εχει σπασει τα νευρα και ειμαι πσιλοασχετος απο ρυθμισεισ ΒΙΟΣ?

ΥΓ οι οδηγοι καρτας γραφικων και ηχου ειναι τελευταια εκδοση.

Core 2 Duo E6750 2,66GHz

Gigabyte GA-P35-DQ6 rev 1.0 bios F6

2x1 GB CELLSHOCK PC8500 400MHz CS2221550

74GB MAXTOR 10.000RPM

500GB SEAGATE SATA

ATI X1950XTX 512

ENERMAX INFINITY 600W

Και το ρεύμα να πειράξεις πάλι 5-7-7 θα παίζουν. Πρέπει να πειράξεις timings και διαιρέτη μαζί με ρεύμα. Όπως σου είπε ο fragma με το που μπεις στο bios πάτα Ctrl+F1 για να εμφανιστούν όλες οι επιλογές. Μέσα στο υπομενού που βρήκες την τάση για DDR2 θα βρεις και τον διαιρέτη(επέλεξε 3,2), γύρνα τα timings σε manual και βάλε τις πρώτες 4 τιμές 5-5-5-15. Τέλος δώσε καλύτερα +0,4, η dq6 δίνει κάτι παραπάνω μόνη της.

Από τη στιγμή που δεν έχεις πειράξει τίποτα άλλο, αυτό θα έπρεπε να παίζει. Αν τα έκανες σωστά με multiplier 3.2 πρέπει να σου δείχνει ταχύτητα μνήμης 1066, που θέλουμε. Ότι γράφουμε εννοείται ότι δεν έχεις πειράξει fsb επεξεργαστή.

δυστυχως με μπλε γραφει 800 ενω με κιτρινο 1066

αλλα κολλαει.

τα τιμινγκσ εναι

CAS 5

RAS 5

RAS PRECH 5

TRAS 18 ΕΝΩ ΠΡΕΠΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 15

ΤRRD 3

RA WRITE 3

WRITE TO PRECHARGE 6

REFRESH TO ACT 42

READ TO PRECHARG 3

TRD 7

TRD PHASE 29

μειωσα το διαιρετη και για 800

οχι το ρευμα και ολα παιζουν κανονικα αλλα στα 800 οχι 1066 μηπως φταινε οι μνημες η μητρικη?

Για να καταλάβεις με τα μπλε είναι αυτά που διαβάζει από spd. Δηλαδή η μνήμη σου πρέπει να παίζει στα 800 με 5άρια, με 1,8 τάση. Τα κίτρινα είναι οι ρυθμίσεις που κάνεις εσύ. Ότι είναι Αuto είναι η αντίστοιχη τιμή στα μπλε. Τα 1066 με 5άρια με 2,3V πρέπει να το βάλεις εσύ. Αν η μνήμη σου δεν μπορεί να παίξει στα 1066 πας για RMA. Για μένα πιο πιθανό φαντάζει η μνήμη παρά η μητρική να έχει πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.