sakius Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Καλησπέρα, είμαι εντελώς νέος στο χώρο της υδρόψυξης και θα ήθελα τη συμβουλή σας όσων αφορά τα πιο αθόρυβα και αποδοτικά υποσυστήματα. Ο σκοπός μου είναι επειδή το PC είναι δίπλα στο κρεβάτι να μην το ακούω καθόλου το βράδυ που έχει ησυχία. Προς το παρόν μόνο τη CPU θέλω να ψύξω αλλά θα ήθελα η αντλία να μπορεί να με καλύψει μελλοντικά και για GPU. Αυτά που σκέφτομαι έιναι τα εξείς:1)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976865&product=926523 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976865&product=9267442)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976861&product=952249 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976861&product=9647273)http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976863&product=927171 ή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976863&product=927198 χωρίς ανεμιστήρες!!! Το o/c δεν με ενδιαφέρει και τόσο.Ίσος λιγο αργότερα . Aυτά θα κουμπώσουν σε έναν c2d 6300 μέσα σε κουτί Tk ARMOR 8000 . Ευχαριστώ εκ'των προτέρων . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitios Οκτώβριος 2, 2007 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 Λοιπόν, γνώμη μου... Από block πάρε του eleven (δλδ το 3ο link από τα παραπάνω). Γενικά, θα σου έλεγα να μπεις εδώ και εδώ να το ψάξεις λίγο. Και πιο καλά και πιο φθηνά πράγματα θα βρεις σε ορισμένα. 'Η μπορείς επίσης να στείλεις ένα πμ στον eleven και να του πεις τι ακριβώς θέλεις να σου πει τι θα πάρεις και πόσο θα σου στοιχίσει. Δες και αυτό από τανκ. Και αυτό από CPU block. Για ψυγείο, δες εδώ . Αυτά, καλή αγορά ότι και να πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefanos9 Οκτώβριος 2, 2007 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 excuse me, αλλα by far πιο αθορυβος θα εισαι με μια Ultra 120 Extreme με η χωρις 12αρι silent fan. H υδροψυξη δεν ειναι τελειως αθορυβη, κατι ακουγεται απο την αντλια, αν βαλεις silent fans στο ψυγειο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakius Οκτώβριος 2, 2007 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από stefanos9 [Σήμερα, στις 14:35] excuse me, αλλα by far πιο αθορυβος θα εισαι με μια Ultra 120 Extreme με η χωρις 12αρι silent fan. H υδροψυξη δεν ειναι τελειως αθορυβη, κατι ακουγεται απο την αντλια, αν βαλεις silent fans στο ψυγειο.. Βασικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η αερόψυξη stefan... Το βασικό μου ερώτιμα είναι αν καταλήξω σε bloc του eleven11 τι αντλια και τι ψυγείο να επιλέξω για να είναι πιο αθόρηβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Οκτώβριος 2, 2007 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 δεν το νομιζω...πρωτον η υδροψυξη αν δουλευει σωστα σε κατεβαζει πολυ τις θερμοκρασιες.ακομα ειναι αναλογο με την αντλια το ποσο θορυβο κανει οποτε θα παρει μια που δεν κανει πολυ και θα την βαλει σε μαλακη βαση και 8α ειναι τζετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 2, 2007 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 Αθόρυβη υδρόψυξη σημαίνει ανεμιστήρια χαμηλών στροφών που σημαίνει υδρόψυξη χαμηλών δυνατοτήτων. Θα συμφωνήσω ότι μία τερατοψύκτρα με 12άρη και καλή ροούλα στο κουτάκι είναι καλύτερη φάση. ’ντε να συγκρίνεις τους 3 βαθμούς κελσίου (και άμα) με διαροή υγρού, καθάρισμα υδρόψξης και ξεμοντάρισμα κουτιού με υδρόψυξη (πικρά).’ποψή μου είναι πήγαινε σε μελετημένη αερόψυξη. Έχω δει κουτιά που ψάχνω να βρω σημεία λειτουργίας κοιτώντας το πράσινο κουμπάκι καθώς η λέξη αθόρυβος παίρνει νέα έννοια σε μερικές αεροψύξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Οκτώβριος 2, 2007 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 Κοιτα επειδή εχει περάσει απο το κουτί μου και η Thermalright Ultra 120 Xtreme...δεν εχει άδικο ο stefanos9 που στο είπε... απο απόδοση βλεπει στα μάτια την υδρόψυξη και σιγουρα ειναι πιο αθόρυβη λύση απο την υδρόψυξη....γιατί κακά τα ψέμματα τελείως μα τελείως αθόρυβη λύση δεν ειναι... λόγω ανεμιστήρων ακόμα και silent....Αν πάντως εχεις πάρει απόφαση για υδρόψυξη εγω έχω την Laing D5 στο σύστημα και σε πληροφορώ πρέπει να την πιάσω για να καταλάβω οτι δουλέυει και την έχω στο max (5)... Βεβαια αυτο απαιτεί τέλεια εξαέρωση για να μην ακους ηχους απο μπουρμπουληθρες, στροβιλισμούς κτλ κτλ... Σε σχέση με την άλλη που λές ειναι μικρότερη και γενικά μπορείς να την βολέψεις καλύτερα στο κουτί σου απο οτι μια μεγαλύτερη... Ακομα καλύτερη επιλογή ειναι αν δεν διαθέτεις πολυ ευρυχωρο κουτί... Εγω την προτείνω ανεπιφύλακτα... βεβαια ειναι πιο ακριβή....Τωρα στα χέρια μου εχω 2 block... το cpu block του eleven και το DTek Fuzion... Επειδή δοκίμασα και τα 2 με την ίδια αντλια στα ιδια κλοκια των Q6600 GO με το ιδιο 3ο ψυγείο μου προσωπικά ΔΕΝ παρατήρησα αυτό που λένε οτι το block του 11 αποδίδει καλύτερα σε αντλίες με χαμηλότερη πίεση... (την Laing D5 μπορείς την ρυθμίσεις με το χέρι απο το 1-5 σε αντίστοιχες ταχύτητες).. Σε ολες τις πιέσεις μια χαρά τα πηγε οπως βεβαια και το αλλο... Για το Apogee GTX δεν γνωρίζω.... πάντως καλά λόγια ακούγονται....Απο τανκ εξαρτάται και παλι τι χώρο εχεις στο κουτί σου και που σκέφτεσαι να το βάλεις... αυτό ειναι ενα θέμα που πρεπει να κοιτάξεις που θα το τοποθετήσεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
v.djay! Οκτώβριος 2, 2007 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2007 sakius:επειδή απ ότι καταλαβαίνω το pc το αφήνεις το βράδυ γ κατέβασμα κ' επειδή δν νομίζω να είσαι hardcore overclocker,θα σου πρότεινα να πάρεις ένα κατεβαστήρι(να προσέξεις όμως να έχει χαμηλών θερμοκρασιών επεξεργαστή,ώστε να του βάλεις μια παθητική ψύκτρα κ να έχει-το προαναφέρεις αυτό-modded psu-να του χουν βγάλει το ανεμιστηράκι δλδ,αν δν μπορείς να το κάνεις μόνος σου!)κ όσον αφορά το o/c με 30 ευρώ πάρε μια ψύκτρα που θα σου προτείνουν τα παιδιά κ είσαι οκ(αν κ η καλύτερη που χω δεί ως ώρας ειναι η asus silent knight-καλά το silent μν το πολυ παίρνεις υπόψιν σου!)Αν πάλι θες οπωσδήποτε υδρόψυξη,πάρε μονό ψυγείo,μια κεραμική αντλία κ πιστεύω πώς απέκτησες μια φθηνή κ αθόρυβη υδρόψυξη..αν κ χαμηλών επιδόσεων(σε κάθε περίπτωση πιο αποδοτική απο τις γομαρό-ψύκτρες της intel! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.