Jump to content

ανάμεσα σε δύο συστήματα.

Dorian

Recommended Posts

Τελικά μετά από 1 χρόνο υπομονής θα περάσω σε intel μετά από 6 χρόνια με amd, με αφορμή και το τέλος της μητρικής που είχα σε 939 στο βασικό σύστημα. είμαι ανάμεσα στα δύο συστήματα

pcsu5.jpg

και

pc2gx5.jpg

Στο πρώτο λόγω 333fsb του επεξεργαστή λογικά θα ανεβάζει πιο πολύ. Με τις 800αρες μνήμες θα βρεί ταβάνι στα 8Χ400=3200 με τις μνήμες στα default και θα πρέπει να ψάχνομαι για καλά τσιπάκια σε μνήμες, και αν θα ανεβαίνουν της προκοπής από εκεί και πάνω. Για αυτό σκέφτομαι να συνδυάσω τον 6750 με "καλές" μνήμες 1066.

Στο δεύτερο μπαίνει ο q6600 με σχετικά οικονομικές 800 αρες άν και φαίνεται να έχουν σχετικά χαμηλά timmings και πιθανόν να ανεβαίνουν και άλλο. με default τις μνήμες πάει max 1:1 9Χ400=3600 μάλλον υπεραρκετό για quad από ότι έχω διαβάσει. Με αυτό τον τρόπο το κόστος βγαίνει παρόμοιο και στις δύο περιπτώσεις. Εσείς τι από τα δύο θα προτιμούσατε; ελπίζω βέβαια να έχω κάνει σωστά τους υπολογισμούς.

Ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος ανάμεσα στην ip35 pro και σε κάποια asus P5K.

to 2ο και ουτε να το σκεφτεσαι.

Το μελλον ειναι multi-core. Γιατι να παρεις 1.9 multicore efficiency, οταν με τα ιδια λεφτα πας στο 3.5 ? Αρκετα παραπανω (+ 1.6) δυναμη !!!

Ο Q6600 εχει 9χ default multi. Και 800αρες μνημες μια χαρα ανεβαζουν..

3600 ο Quad @α@αει..

Ακομα και να μην ανεβαζε, ο Quad einai Quad!. Και default να ειναι σε multithreaded apps αντε γεια... Best CPU in market for now..

Αρχική απάντηση από Sitios [Σήμερα, στις 16:16]

εννοείται ότι θα πάρεις το δεύτερο, δεν το σκέφτεσαι καν... αλλά θα πάρεις από μνήμες με +25 τις Crucial 800ΜΗz με τα 99 που φοράνε D9GKX... και έχεις ένα super μηχανηματάκι...

Aυτές εννοείς; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=957070

Σίγουρα αξίζουν το δεκαχίλιαρο πάνω; Oi DDR2 θέλουν ψυχτράκια, γιατί από ότι βλέπω οι πιο πολλές κυκλοφορούν με heatspreaders.

Αρχική απάντηση από stefanos9

to 2ο και ουτε να το σκεφτεσαι.

μάλλον τελικά θα συμφωνήσω, πιο πολύ όχι και τόσο για τουσ 2+2 πυρήνες που δεν είναι καν native quad αλλά για το 9αρι Multi . οι 1066 μνήμες έχουν υπερδιπλάσια τιμή και όταν πραγματικά χρειαστούν σε κανένα χρόνο με τους 45nm με 333 FSB που μπορεί να βάλω να "χρειάζονται" πλέον τότε 4Giga.

για το ζήτημα abit ip35pro vs Asus P5K κανένα σχόλιο;

Τελικά πήρα ip35 pro, quad 6600 και 4Χ1 gb team elite 800. Δεν τα έστησα ακομα. από ότι είδα το p35 δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με 4Χ1 γιγα, πολλοί έχουν τέτοια συστήματα. To command rate παίζει κανένα ρόλο σε ddr2; αν δηλαδή δεν παίζει με τίποτα σε 1Τ, θα έχει μεγάλη διαφορά όπως σε DDR1. Tέλος μέχρι πόση τάση θεωρείται ασφαλές να δώσεις σε quad.

Αρχική απάντηση από kallileo

Το 1Τ μπορεις να το πειραξεις μονο σε Nvidia μητρικες. Οποτε ξεχνας οτι υπαρχει.

Απο θερμοκρασιες πως πας?

thanks δεν το ξερα. δεν τα έστησα ακόμα. Αύριο μεθαύριο όταν προλάβω

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 12:54]

Το 1Τ μπορεις να το πειραξεις μονο σε Nvidia μητρικες. Οποτε ξεχνας οτι υπαρχει.

Για αυτο λες?

Intel P35 και στην Foxconn βεβαίως βεβαίως :shifty:

post-4508-1416073210,5838_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από kallileo

Απο θερμοκρασιες πως πας?

Λάθος... είμαι με 1T σε p5k3 με Q6600

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 14:36]

Λάθος... είμαι με 1T σε p5k3 με Q6600

Δεν είναι τελείως λάθος....ακόμα

παίζει και αυτό...

...." Although the Clock per Command is listed at 1T or 2T, it is actually called 1N or 2N on the Intel chipset and works differently than the 1T/2T command rates on the AMD chipsets. 1N is generally equivalent to a 1.5T type performance level at this time. We will go into this further in an upcoming overclocking-centric article. "....

O Gary το είπε :laughing:

Είναι άσχετο αν το performance είναι αντίστοιχο του AMD όταν βάζει κάποιος σε P35 1T με το αν πραγματικά το 1Τ δουλεύει. Επίσημα λοιπόν δουλεύει και έχει και διαφορά στην ταχύτητα των μνημών... θα κάνω και κάποια benchmark.

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 18:17]

Είναι άσχετο αν το performance είναι αντίστοιχο του AMD όταν βάζει κάποιος σε P35 1T με το αν πραγματικά το 1Τ δουλεύει. Επίσημα λοιπόν δουλεύει και έχει και διαφορά στην ταχύτητα των μνημών... θα κάνω και κάποια benchmark.

καλα οk δεν είπαμε ότι δεν δουλευει..εξ άλλου και γω το δειξα πιο πάνω..δουλευει και

εκτος nvidia m/b...έχεις δίκιο:)

Απλα είχα βρει μια πληροφορία περι 1Τ και intel chipset και τη ποσταρα

κατα Gary Key του ΑnandTeck και περιμένουμε και αρθρο όπως λέει και ο ιδιος.

(imo η διαφορα στα intel θα είναι πολυ μικροτερη απο αυτη των AMD/nVidia.

Όμως δεν έχω p35 και ούτε έχω βρει κατι συγκεκριμενο για να είμαι σιγουρος γι αυτο)

@tifozif1

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3107&p=4

(τελευταια παρ.)

Κανείς με ip35 δεν είχε πρόβλημα με την μπούρδα PATA controller jmicron που έχουν βάλει; Πιο σπαστικό ξεκίνημα με νέο σύστημα δεν έχω ξαναδεί. πάνω από 20 αποτυχημένες προσπάθειες να μπει οποιοδήποτε λειτουργικό χπ βιστα, με μία τεράστια ποικιλία μηνυμάτων σφαλμάτος και κολλήματα, corrupted αρχεία, αρχεία να λείπουν κατά την αντιγραφή από τα cd dvd των windows. Όλα τα άλλα ρολόι θεμοκρασίες 25-30 οι πυρήνες idle, μνήμες 4Χ1 χωρίς λάθη για 4 pass...

Τελικά εντελώς τυχαία μπήκαν τα vista όπου σε μία γρήγορη δοκιμή εγγραφής έκαψε 2 cd

έχει κανείς καμία ιδέα πως λύνεται; slipstreamed cd τουλάχιστον των χπ με τους drivers της jmicron κάνει δουλειά;

.....άστον βρε χριστιανέ μου τον jmicron:TD: στην ησυχία του.....και στήσε το λειτουργικό σου σε έναν sata πάνω στον ICH9R...(και μετά κάνε και ένα update στον driver του jmicron, μπας και δουλέψει κανα DVD)

Αρχική απάντηση από darisg [Σήμερα, στις 10:10]

.....άστον βρε χριστιανέ μου τον jmicron:TD: στην ησυχία του.....και στήσε το λειτουργικό σου σε έναν sata πάνω στον ICH9R...(και μετά κάνε και ένα update στον driver του jmicron, μπας και δουλέψει κανα DVD)

Οι σκληροί που πάνε να μπούνε τα windows ειναι όλοι ΣΑΤΑ. Το πρόβλημα είναι όταν πάνε να εγκατασταθούν από τα cd dvd των windows . Μάλλον δεν το γλιτώνω το 30άρι για SATA DVD.

πριν μια εβδομάδα έστησα στον γαμπρό μου τον καινούργιο του υπολογιστή με ip-35 pro q6600, 2*dvd pata , 4*1gb teamgroup elite, ultra120 extreme κ.τ.λ. όλα λειτουργούν άψογα. να πω ότι ήταν αναβαθμισμένο στο τελευταίο bios μιας και ήταν καινούργια παρτίδα. και μάλιστα χωρίς καμία αλλαγή πήγε στα 3 ghz. φυσικά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ και παραπάνω

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Χθες, στις 15:55]

πριν μια εβδομάδα έστησα στον γαμπρό μου τον καινούργιο του υπολογιστή με ip-35 pro q6600, 2*dvd pata , 4*1gb teamgroup elite, ultra120 extreme κ.τ.λ. όλα λειτουργούν άψογα. να πω ότι ήταν αναβαθμισμένο στο τελευταίο bios μιας και ήταν καινούργια παρτίδα. και μάλιστα χωρίς καμία αλλαγή πήγε στα 3 ghz. φυσικά δεν πρόλαβα να ασχοληθώ και παραπάνω

Koίτα με SATA dvd δεν είχε τελικά κανένα πρόβλημα. Στο forum της abit είναι γεμάτο θέματα για πρόβληματα στην εγκατάσταση με τον jmicron οπότε μάλλον αυτός έφταιγε.

Για το γαμπρό σου πιθανόν πιο νέο βιοσ να το λύνει το πρόβλημα. εμένα είχε το 10.

Επειδή με έχει βάλει στη πρίζα με αυτά τα περίεργα η abit είναι φυσιολογικό όταν σώνεις τις αλλαγές στο bios να κάνει power off και να ξανανοίγει μόνο του, δύο φορές αυτό μέχρι να ποστάρει; και τελικά μέχρι πόση τάση ρίχνουμε στον quad ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.