Jump to content

Partition σε Raptor-X ή όχι??

ta_mele

Recommended Posts

ο σκληρός εάν έχει το λειτουργικό ακούγεται συνέχεια.

μόνο εάν τον χρησιμοποιήσετε σαν αποθηκευτικό (που δεν έχει νόημα) είναι ήσυχος

δηλαδή αυτό που κάνει θόρυβο είναι το seek

Ο δικός μου δεν ακούγετε σχεδόν καθόλου , έχει και το λειτουργικό .

Από αυτά που έχω διαβάσει, νόμιζα οτι θα μου πάρει τα αυτιά , καμία σχέση .

Το μόνο που ακούγετε είναι ένα ελαφρύ '' γουργούρισμα ''

Ρε dudes αμα εκανε o raptoras τόσο θόρυβο συνέχεια (=constantly ...πιστεύω πιο σωστό) σε σημείο ενόχλησης θα τους είχαμε στειλει όλοι πίσω είτε για RMA είτε για πούλημα...

Ο φιλτατος GruntGR εγραψε μέν την άποψη του αλλά για να την δούμε πάλι....

Αρχική απάντηση από GruntGR [Χθες, στις 18:37]

Ειχα εναν quantum fireball 2gb χωρισμενο σε 2 partition, δεν θυμαμαι να εκανε ΤΕΤΟΙΟ σαματα, τι να σου πω μαλλον εμενα μου φαινεται too much λογω των αλουμινενιων κλουβιων στο TJ07, θεωρητικα πρεπει να ενισχυουν τον θορυβο, ειλικρινα δεν μπορει να κοιμηθει ανθρωπος στο ιδιο δωματιο αμα ξεκινησω να τους κανω καμια ανασυγκροτηση πχ

Κατα την διάρκεια ανασυγκρότησης ολοι το ξέρουμε οτι ολοι οι δίσκοι κάνουν "φασαρία" οποτε στον ραπτορα λογικό ειναι να και πιο αυξημένη... Τωρα για το cage, αυτό μπορεί να διορθωθεί όπως αναφέρθηκε...

Ο ραπτορας ειναι 30-35cm απο το αριστερό μου αυτί... όποτε δουλεύει τον ακούω, οταν δεν δουλευει πάλι, δεν τον ακούω...

Αλλα εντάξει το χαίρομαι... στην τελική για την ταχύτητα τον πήρα και οχι για αθόρυβο... για θορύβους έχω την 2900ΧΤ, τους 6 12άρης και τα πλήκτρα τώρα που γράφω... Δεν μπορώ τα PC νεκροταφεία... Κτήνη έχουμε οι περισσότεροι εδώ και κολλάμε στο γουργουρητό του ραπτορα?

;):p:D

Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 02:01]

Ρε dudes αμα εκανε o raptoras τόσο θόρυβο συνέχεια (=constantly ...πιστεύω πιο σωστό) σε σημείο ενόχλησης θα τους είχαμε στειλει όλοι πίσω είτε για RMA είτε για πούλημα...

Ο φιλτατος GruntGR εγραψε μέν την άποψη του αλλά για να την δούμε πάλι....

Κατα την διάρκεια ανασυγκρότησης ολοι το ξέρουμε οτι ολοι οι δίσκοι κάνουν "φασαρία" οποτε στον ραπτορα λογικό ειναι να και πιο αυξημένη... Τωρα για το cage, αυτό μπορεί να διορθωθεί όπως αναφέρθηκε...

Ο ραπτορας ειναι 30-35cm απο το αριστερό μου αυτί... όποτε δουλεύει τον ακούω, οταν δεν δουλευει πάλι, δεν τον ακούω...

Αλλα εντάξει το χαίρομαι... στην τελική για την ταχύτητα τον πήρα και οχι για αθόρυβο... για θορύβους έχω την 2900ΧΤ, τους 6 12άρης και τα πλήκτρα τώρα που γράφω... Δεν μπορώ τα PC νεκροταφεία... Κτήνη έχουμε οι περισσότεροι εδώ και κολλάμε στο γουργουρητό του ραπτορα?

;):p:D

+1000 :T::T:

Εγώ το PC το έχω απο το δεξί αυτί, που ακούει και καλύτερα, οπότε δεν μπορώ τη πολύ φασαρία :)

Τους έχω βάλει όλους σε ψύκτρες της Zalman που έχουν και ένα είδος σινεμπλόκ που εξαφανίζει, σχεδόν, τη φασαρία.

Raptor δεν είχα ποτέ και έχω αρκετούς ενδιασμούς για το αν αξίζουν. Δεν έχω εμπειρία πάντως.

Απόλυτα φυσιολογικό να κάνουν λίγη φασαρία παραπάνω λόγο περισσότερων στροφών.

Τώρα αν θέλετε να μιλήσουμε για παλιά τεχνολογία είχα κάποτε έναν 10 ΜΒ σε ένα Amstrand CPC 1640 αν θυμάμαι καλά...

Σαν θερμομπλόκ τούβλο ήταν. Τα κομπρεσέρ λιγότερη φασαρία κάνουν σήμερα...

Όσο αφορά την ταχύτητα:

-Αν έχεις μόνο ένα δίσκο τότε φτιάχνοντας διαμερίσματα μειώνεις την ταχύτητά του ιδιαίτερα αν κάνεις το λάθος και βάλεις το page file σε διαφορετικό διαμέρισμα από ότι το λειτουργικό.

-Αν έχεις 2 δίσκους σε RAID 0 αυξάνεις τις επιδόσεις όσο αφορά τους χρόνους διαμεταγωγής αλλά μειώνεις τις επιδόσεις όσο αφορά τον χρόνο πρόσβασης.

Καμμία επίπτωση στην μακροζωϊα.

Αρχική απάντηση από Ignatios

Τους έχω βάλει όλους σε ψύκτρες της Zalman που έχουν και ένα είδος σινεμπλόκ που εξαφανίζει, σχεδόν, τη φασαρία.

Ποιες ψυχτρες? αν μπορεις εξηγεις λιγακι και το "σινεμπλόκ "..

Αρχική απάντηση από OSX

αν κάνεις το λάθος και βάλεις το page file σε διαφορετικό διαμέρισμα από ότι το λειτουργικό.

Καμμία επίπτωση στην μακροζωϊα.

αυτο ναι εχει νοημα...αλλα δν ανεφερε καποιος να κανει αυτο..Αν δν το κανεις αυτο γιατι φτιάχνοντας διαμερίσματα μειώνεις την ταχύτητά?

Για τις ψύκτρες λέω αυτές

ZM-2HC1

Δες το λινκ για περισσότερες λεπτομέριες.

Τα δύο διαμερίσματα σε ένα δίσκο κάνουν το δίσκο πιο αργό ΜΟΝΟ αν θα διαβάζεις και απο τα δυο διαμερίσματα ταυτόχρονα.

Αλλιώς δεν υπάρχει καμία επίπτωση στις επιδόσεις.

Αν θες τις καλύτερες επιδόσεις θα βάλεις δύο δίσκους σε RAID 0.

Όπου θα έχεις τις καλύτερες επιδόσεις αλλά καμία αξιοπιστία.

Αν χαλάσει ένας δίσκος χάνεις τα πάντα.

Μπορείς να ψάξεις και να διαβάσεις για τα είδη RAID και να δεις τι σου ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.

Παντως guys τα περισσότερα πράγματα πρέπει να τα δοκιμάσουμε για να καταλάβουμε τι ισχυρίζονται οι κάτοχοι είτε λέγεται ραπτορας είτε αυτοκίνητο είτε online gaming... Μια δοκιμή για όσους εχουν προβληματισμους ειναι αρκετή πιστεύω.... Προσωπικα τα reviews τα παίρνω υπόψην μου κατά ενα 30-40%.... Και εγώ έλεγα τα ίδια, ειχα ενδοιασμους πριν πάρω raptor, πριν πάρω την DELL 2007, το G5, πριν βάλω υδροψυξη, πριν βάλω quad και πάει λέγοντας.... Οταν κάτι το χρησιμοποιείς καθημερινά και βλέπεις - ζεις την διαφορά αλλάζεις γνώμη και καταλαβαίνει γιατί ορισμένα προιόντα ειναι πιο popular απο άλλα ή γιατί εχουν μια άλλη φήμη...

Και αυτό δεν ειναι απαραίτητα κακό... Λέγεται εμπειρία είτε κατόχου είτε tester... :flower:

Αρχική απάντηση από Ignatios

Για τις ψύκτρες λέω αυτές

ZM-2HC1

Δες το λινκ για περισσότερες λεπτομέριες.

Τα δύο διαμερίσματα σε ένα δίσκο κάνουν το δίσκο πιο αργό ΜΟΝΟ αν θα διαβάζεις και απο τα δυο διαμερίσματα ταυτόχρονα.

Αλλιώς δεν υπάρχει καμία επίπτωση στις επιδόσεις.

τωρα συμφωνω!Κ στα δυο..

απορια..με τις ψυχτρες αυτες τι διαφορα ειδες?(θερμοκρασια αλλα κυριως θορυβο..)

@perp δν διαφωνω..το θεμε ειναι οτι οταν κανεις μια ερευνα την κανεις πριν αγορασεις να προβεις στην καλυτερη αγορα...αν ειναι να τα αγορασεις..ναι μετα τα κρινεις σχετικα ευκολα..

τωρα αν υπαρχει δυνατοτητα απλου test χωρισ αγορα (δανεισμος απο φιλο πχ..)...τελεια λυση!:T:

Σωστός... πάντως ακομα και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για testing... υπάρχει και ο άλλος τρόπος τα fora και οι εντυπώσεις που γράφονται απο τους ήδη κατόχους....γιατί τα reviews μπορεί να μην ειναι και τόσο ανεξάρτητα μερικές φορές.... και βέβαια μην ξεχνάμε ότι δεν ειναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές υπογραφές εδώ και αλλου εχουν κοινά parts απο θέμα hardware... Δεν γίνεται ολοι να κάνουν λάθος και εμεις να κάνουμε το σωστό... Και απο εκει μπορούμε να βγάλουμε άκρη αν η αγορά αξιζει ή οχι... Το θέμα ειναι να εχουμε ανοιχτο μυαλό και να αποφασίσουμε με βάσει τις ανάγκες μας, το budget και ορισμένων προδιαγραφών που εχουμε θέσει απο πριν...

Στην τελική ολα πωλούνται αν αλλάξουμε γνώμη ή καναμε λάθος επιλογή... ;)

""

Σωστός... πάντως ακομα και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για testing... υπάρχει και ο άλλος τρόπος τα fora και οι εντυπώσεις που γράφονται απο τους ήδη κατόχους....γιατί τα reviews μπορεί να μην ειναι και τόσο ανεξάρτητα μερικές φορές.... και βέβαια μην ξεχνάμε ότι δεν ειναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές υπογραφές εδώ και αλλου εχουν κοινά parts απο θέμα hardware... Δεν γίνεται ολοι να κάνουν λάθος και εμεις να κάνουμε το σωστό... Και απο εκει μπορούμε να βγάλουμε άκρη αν η αγορά αξιζει ή οχι... Το θέμα ειναι να εχουμε ανοιχτο μυαλό και να αποφασίσουμε με βάσει τις ανάγκες μας, το budget και ορισμένων προδιαγραφών που εχουμε θέσει απο πριν...

""

συμφωνω!

Θερμοκρασίες δεν μέτρησα ποτέ.

Ο θόρυβος όπως σου είπα, σχεδόν δεν ακούς τίποτα.

Αρχική απάντηση από perp

Στην τελική ολα πωλούνται αν αλλάξουμε γνώμη ή καναμε λάθος επιλογή... ;)

Υοu 've got a point there ;)

Αρχική απάντηση από Morgan

Εχω 2x150 raptor raid-0 και 5 χρονια εγγυηση! Oι διαφορες με εναν 150 ειναι τεραστιες τους προτεινω με τα 1000. Ο θορυβος ποιο πολυ ακουγετε οταν ανοιγεις το pc και οταν ξεσιμπιεζεις κανενα αρχειο. Κατα την λειτουργεια του υπολογιστη δεν ακουγετε τιποτα

+1:T:

Αρχική απάντηση από Morgan

Καθολου...

Ασε που αν βαλεις 2 ραπτορες θα ενθουσιαστεις τοσο πολυ με τις ταχυτητες που θα δεις που μονο ο θορυβος δεν θα σε απασχολει.

Και εγω διπλα απο το κρεβατι μου το εχω και το βραδυ δεν εχω κανενα προβλημα.

+1:T:

Ειχα δυο ραπτορια 74 σε raid-0 και τα εδωσα και πηρα εναν 150 μονο του.Στα παιχνιδια φορτωνουν λιγο πιο αργα αλλα δεν εχω εκεινο το επιμονο φορτωμα οταν το παιχνιδι ζητουσε δεδομενα απο το raid.Αντιθετως το συστημα ειναι πιο σπιρτοζικο.Οι μετρησεις εγιναν με καθαρες εγκαταστασεις.Επισης με το raid σπαταλας 5% cpu τουλαχιστον...Αν ειναι να κανεις μεταφορες αρχειων η κανα μινι διακομιστη βαλε raid..αν παιζεις παιχνιδια και multimedia εναν μονο του.:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.