ta_mele Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2007 Καλησπέρα σε όλους!!Μόλις παρέλαβα το καινούριο PC, το οποίο έχει πάνω Raptor-X 150GΒ. Σαν βασικό λειτουργικό θα βάλω XP τα οποίο γνωρίζω και εμπιστεύομαι. Σκέφτομαι πως θα ήταν χρήσιμο να κάνω partition και να αφήσω κάποιο χώρο για "δοκιμές" και "παιχνίδι" με άλλα λειτουργικά. Το ερώτημα είναι: Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον Raptor ?? Και αυτό το ρωτάω γιατί μου είπαν ότι μειώνεται ο χρόνος ζωής του δίσκου καθώς και η ταχύτητα... Ποιά η γνώμη σας ή η εμπειρία σας??Ευχαριστώ!
LiK Οκτώβριος 2, 2007 #2 Οκτώβριος 2, 2007 πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο..Με ενδιαφερει η απαντηση γτ αυτο μ φαινεται πρωτογνωρο..
SirDiman Οκτώβριος 2, 2007 #3 Οκτώβριος 2, 2007 Δεν ισχύει κατι τέτοιο, όπως και με τα format που κανείς ο δίσκος δεν παθαίνει τίποτα... Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τον Raptor ?? Καθαρά οχι! να τον χαιρεσε !
dpolal Οκτώβριος 2, 2007 #4 Οκτώβριος 2, 2007 Πρόβλημα μηχανικό ή ότι άλλο δεν θα έχεις.Μια απειροελάχιστη μείωση της ταχύτητας ίσως αλλά δεν γίνεται αντιληπτή.
ta_mele Οκτώβριος 2, 2007 Author #5 Οκτώβριος 2, 2007 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!Να αναφέρω απλά ότι πόσταρα και σε άλλο φόρουμ και οι απόψεις διίστανται, οπότε δε θα το διακινδυνεύσω.. Μάλλον θα πάω στη λύση να αγοράσω ένα μικρό SATA2, 160BG, στα 50 και να τον έχω για δοκιμές και να πάθει και κάτι, απλά αδιάφορο, από το να έχω το παραμικρό με τον Raptor και να ξενερώσω! Ίσως να είναι συντηρητική σκέψη για τις extreme καταστάσεις και κοινωνία που ζούμε αλλά θα το αποφύγω αρχικά και βλέπουμε!!
Angel Οκτώβριος 2, 2007 #6 Οκτώβριος 2, 2007 5 χρόνια εγγύηση δεν έχει; Αν πάθει κάτι μέχρι τότε θα σου τον αλλάξουνε. Μετά θα τον αλλάξεις έτσι και αλλιώς.Εγώ πάντως μια ζωή format και partitions έφτιαχνα, ποτέ δε μου χτύπησε δίσκος.
LiK Οκτώβριος 2, 2007 #7 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από dpolal2Μια απειροελάχιστη μείωση της ταχύτητας ίσως αλλά δεν γίνεται αντιληπτή. γιατι αυτο?Αρχική απάντηση από ta_mele Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!Να αναφέρω απλά ότι πόσταρα και σε άλλο φόρουμ και οι απόψεις διίστανται, οπότε δε θα το διακινδυνεύσω.. Μάλλον θα πάω στη λύση να αγοράσω ένα μικρό SATA2, 160BG, στα 50 και να τον έχω για δοκιμές και να πάθει και κάτι, απλά αδιάφορο, από το να έχω το παραμικρό με τον Raptor και να ξενερώσω! για ποιο λογο σ ειπαν?
ta_mele Οκτώβριος 2, 2007 Author #8 Οκτώβριος 2, 2007 Αυτό που μου είπαν και μου φάνηκε κάπως λογικό είναι ότι "Η ταχύτητα του Δισκου θα μειωθει σε αντίθεση με το χρονο ζωής του που δεν υφίσταται καμια περιπτωση μείωσης απο τη δημιουργία νεου διαμερισματος...Στην ουσία δημιουργώντας partition σε εναν Raptor μειώνεις τη δυνατότητα που έχει ο δίσκος να ειναι τόσο γρήγορος λόγω της τεχνολογίας του...Οι συγκεκριμενοι δισκοι λειτουργουν ταχυτερα ως ενιαίοι. Ακόμη και στην περίπτωση που 2 Raptor γίνουν raid 0 (ταχύτητα) ελάττωνονται οι δυνατότητες τους..."
LiK Οκτώβριος 2, 2007 #9 Οκτώβριος 2, 2007 στην περίπτωση που 2 Raptor γίνουν raid 0 (ταχύτητα) νομιζω πως αυτο π σ ειπαν δν ισχυει..σε κανενα συγκριτηκο δν εχω δει κατι τετοιο..αντιθετως οτι αυξανονται κατα πολυ...και πολυ προτεινουν αυτους τους δισκου σε raid 0 αναφεροντας οτι τοτε αναδεικνυουν το μεγαλειο τους...
SirDiman Οκτώβριος 2, 2007 #10 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από ta_mele Αυτό που μου είπαν και μου φάνηκε κάπως λογικό είναι ότι "Η ταχύτητα του Δισκου θα μειωθει σε αντίθεση με το χρονο ζωής του που δεν υφίσταται καμια περιπτωση μείωσης απο τη δημιουργία νεου διαμερισματος... Στην ουσία δημιουργώντας partition σε εναν Raptor μειώνεις τη δυνατότητα που έχει ο δίσκος να ειναι τόσο γρήγορος λόγω της τεχνολογίας του... Οι συγκεκριμενοι δισκοι λειτουργουν ταχυτερα ως ενιαίοι. Ακόμη και στην περίπτωση που 2 Raptor γίνουν raid 0 (ταχύτητα) ελάττωνονται οι δυνατότητες τους..." Πραγματικα ειναι το ποιο κουλο που εχω ακουσει για σκληρούς δίσκους, σου λεω προχωρα αφοβα στην δημιουργια παρτιτιον . Διαφορα στην ταχυτητα μπορει να την δεις οταν πχ πας να ανοίξεις ένα Mp3 απο αλλο παρτιτιον ενω πεζεις μια ταινία απο το παρτιον που εισαι...νομίζω κατάλαβες τι εννοώ... Ριξε κανα βλέφαρο στο φορουμ να διαφωτιστείς στην περίπτωση που 2 Raptor γίνουν raid 0 (ταχύτητα) νομιζω πως αυτο π σ ειπαν δν ισχυει..σε κανενα συγκριτηκο δν εχω δει κατι τετοιο..αντιθετως οτι αυξανονται κατα πολυ... και πολυ προτεινουν αυτους τους δισκου σε raid 0 αναφεροντας οτι τοτε αναδεικνυουν το μεγαλειο τους...+1 Εννοείται οτι τότε θα εχεις δυο SUPER DOUBER AMAZING FAST σκληρους δισκους... EDIT: κοίτα εδω να δεις τι παίζει με το raid http://www.acnc.com/raid.html
GruntGR Οκτώβριος 2, 2007 #11 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από SirDiman [Σήμερα, στις 13:56] +1Εννοείται οτι τότε θα εχεις δυο SUPER DOUBER AMAZING FAST σκληρους δισκους...EDIT: κοίτα εδω να δεις τι παίζει με το raid http://www.acnc.com/raid.html Amazingly noisy too !!!! Κανα tip για να μην μου παιρνουν τα αυτια οποτε διαβαζουν ?
Maximus Οκτώβριος 2, 2007 #12 Οκτώβριος 2, 2007 Έλα ρε συ Grunt τώρα, θα τα ακούσεις εσύ για όλους όσοι λέτε ότι οι δίσκοι είναι θορυβώδεις:Ποτέ μα ΠΟΤΕ σας δεν είχατε ένα παλιό δίσκο που να μην ξεπερνούσε τα 10GB και να έκανε σαν να περνάει τρένο όταν διάβαζε? Μα ποτέ? Έλεος δηλαδή, τότε δε σας πείραζε ο θόρυβος, τώρα όμως ο 150άρης είναι "ανυπόφορος" και "μου παίρνει τα αυτιά"? Χαλαρώστε λίγο, sorry για το χαρακτηρισμό αλλά ώρες ώρες κάνετε σαν γκόμενες.
GruntGR Οκτώβριος 2, 2007 #13 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 16:25] Έλα ρε συ Grunt τώρα, θα τα ακούσεις εσύ για όλους όσοι λέτε ότι οι δίσκοι είναι θορυβώδεις:Ποτέ μα ΠΟΤΕ σας δεν είχατε ένα παλιό δίσκο που να μην ξεπερνούσε τα 10GB και να έκανε σαν να περνάει τρένο όταν διάβαζε? Μα ποτέ? Έλεος δηλαδή, τότε δε σας πείραζε ο θόρυβος, τώρα όμως ο 150άρης είναι "ανυπόφορος" και "μου παίρνει τα αυτιά"? Χαλαρώστε λίγο, sorry για το χαρακτηρισμό αλλά ώρες ώρες κάνετε σαν γκόμενες. Ειχα εναν quantum fireball 2gb χωρισμενο σε 2 partition, δεν θυμαμαι να εκανε ΤΕΤΟΙΟ σαματα, τι να σου πω μαλλον εμενα μου φαινεται too much λογω των αλουμινενιων κλουβιων στο TJ07, θεωρητικα πρεπει να ενισχυουν τον θορυβο, ειλικρινα δεν μπορει να κοιμηθει ανθρωπος στο ιδιο δωματιο αμα ξεκινησω να τους κανω καμια ανασυγκροτηση πχ
Teodor_ch Οκτώβριος 2, 2007 #14 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από gznp Έλα ρε συ Grunt τώρα, θα τα ακούσεις εσύ για όλους όσοι λέτε ότι οι δίσκοι είναι θορυβώδεις:Ποτέ μα ΠΟΤΕ σας δεν είχατε ένα παλιό δίσκο που να μην ξεπερνούσε τα 10GB και να έκανε σαν να περνάει τρένο όταν διάβαζε? Μα ποτέ? Έλεος δηλαδή, τότε δε σας πείραζε ο θόρυβος, τώρα όμως ο 150άρης είναι "ανυπόφορος" και "μου παίρνει τα αυτιά"? Χαλαρώστε λίγο, sorry για το χαρακτηρισμό αλλά ώρες ώρες κάνετε σαν γκόμενες. αυτό θα έλειπε να έχουμε τα ίδια στανταρντ με τότε!η τεχνολογία προχωράει και αυξάνονται και οι απαιτήσεις μας ανάλογα.ο ραπτορας κάνει ΠΟΛΥ θόρυβο.και αντικειμενικά είναι το μόνο που ακούγεται μέσα σε ένα δωμάτιο με δύο υπολογιστές1) sempron 3000+ 1.6@2.4 με 2 HDDs2) c2d 6300 1.86@3.5 με άλλους 5 HDDs χωρίς τον raptorτο κουτί έχει "ντυθεί" με ηχο-μονωτικό υλικό
LiK Οκτώβριος 2, 2007 #15 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από GruntGR Amazingly noisy too !!!! Κανα tip για να μην μου παιρνουν τα αυτια οποτε διαβαζουν ? Είναι πραγματι τοσο noisy?Σημειωσε οτι με ενδιαφερει πολυ ο θορυβος..ευαισθητο αυτι κ το pc διπλα (ακριβως) στο κρεββατι... Αρχική απάντηση από gznp Έλα ρε συ Grunt τώρα, θα τα ακούσεις εσύ για όλους όσοι λέτε ότι οι δίσκοι είναι θορυβώδεις: Ποτέ μα ΠΟΤΕ σας δεν είχατε ένα παλιό δίσκο που να μην ξεπερνούσε τα 10GB και να έκανε σαν να περνάει τρένο όταν διάβαζε? Μα ποτέ? Έλεος δηλαδή, τότε δε σας πείραζε ο θόρυβος, τώρα όμως ο 150άρης είναι "ανυπόφορος" και "μου παίρνει τα αυτιά"? Χαλαρώστε λίγο, sorry για το χαρακτηρισμό αλλά ώρες ώρες κάνετε σαν γκόμενες. και εσυ υπερβαλεις τωρα ομως...καποιους μπορει να τους ενοχλει παραπανω ο θορυβο γι χ ψ λογους.. Φιλικα παντα! PS GruntGR δοκιμασε plz να βγαλεις τον σκληρο απο το "κλουβι" και να τον βαλεις κατω στο κουτι ακουμπώντας τον σε κατι μαλακο ωστε να μν μεταφερει καθολου κραδασμους...και πες λιγο αν ηταν αυτη η αιτια γτ με ενδιαφερει.. ΤΗΧ!
ΟΕW1999 Οκτώβριος 2, 2007 #16 Οκτώβριος 2, 2007 Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 20:47] c2d 6300 1.86@3.5 :OT: Mε τι ρυθμισεις στην μητρικη τον πηγες 3,5 τον 6300??? Αερα ή νερο εχεις Περιμενω απαντηση Sorry για την ροη του θεματος
Teodor_ch Οκτώβριος 2, 2007 #17 Οκτώβριος 2, 2007 11 blockford transit radiatorκάτω απο 60 βαθμούς με τους ανεμιστήρες (2χ120) στο τέρμα χαμηλό τουςγια ρυθμίσεις τώρα θές πολλά. θα δώ αν έχω τραβήξει φωτογραφίες να ανεβάσω σε νέο θέμαεδώ φώτοςhttp://www.thelab.gr/showthread.php?postid=604692#post604692
Morgan Οκτώβριος 2, 2007 #18 Οκτώβριος 2, 2007 Εχω 2x150 raptor raid-0 και 5 χρονια εγγυηση! Oι διαφορες με εναν 150 ειναι τεραστιες τους προτεινω με τα 1000. Ο θορυβος ποιο πολυ ακουγετε οταν ανοιγεις το pc και οταν ξεσιμπιεζεις κανενα αρχειο. Κατα την λειτουργεια του υπολογιστη δεν ακουγετε τιποτα
Morgan Οκτώβριος 2, 2007 #20 Οκτώβριος 2, 2007 Καθολου...Ασε που αν βαλεις 2 ραπτορες θα ενθουσιαστεις τοσο πολυ με τις ταχυτητες που θα δεις που μονο ο θορυβος δεν θα σε απασχολει. Και εγω διπλα απο το κρεβατι μου το εχω και το βραδυ δεν εχω κανενα προβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.