Jump to content

καμμενο slot μητρικης?

linkin

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.χθες το βραδυ εβγαλα τη μητρικη απ το κουτι για να βαλω ψυκτρα στον επεξεργαστη.

ολα καλα καλη η ψυκτρα κλπ αλλα!μολις ανοιγω το πι σι μου βγαζει οτι εχω 4 γκιγκα ραμ (ενω εχω 6 3 dimm x 2 γκιγκα).

για να μπει η ψυκτρα εβγαλα απο την θεση της το πρωτο dimm που ητανε στην θεση 2 μονο και μονο για να βιδωσω την ψυκτρα κ μετα το ξανα εβαλα.

στην αρχη νομιζα οτι καηκε αυτο,αλλα μετα τα αλλαξα θεσεις και ειδα οτι ηταν το σλοτ που δεν δουλευε.

το λειτουργικο (7 ultimate 64) το εβερεστ και το 3dmark μου βγαζουν οτι εχω 4 γκιγκα ραμ ενω το προγραμμα cpu-z μου λεει οτι εχω εξι!

δοκιμασα να βαλω και τα τρια dimm σε αλλες θεσεις (στο βιβλιαρακι της μητρικης λεει πως το τριπλο καναλι δουλευει μονο στις θεσεις 2 4 6) αλλα απο περιεργεια τα δοκιμασα και στις θεσεις 1 3 5 και δεν εκανε boot..

υπαρχει μηπως καποια ρυθμιση απ το bios που δεν εχω κανει και για αυτο δεν μου βρισκει τα 6 γκιγκα?η οντως πρεπει να αλλαξω την μητρικη??

η μητρικη ειναι η p6t της ασσους..

bios update δεν εκανα δεν εχω κανει και δεν ξερω πως γινεται κιολας αλλα ρε παιδια μια ψυκτρα εβαλα γιατι να κανω bios update?τοσο καιρο δουλευαν ολα μια χαρα σε triple channel και τα 6 γκιγκα τωρα απο την στιγμη που εβγαλα εκεινο το dimm μαμηθηκε ο διας..

τον επεξεργαστη δεν τον εβγαλα απο την θεση του καιθολου απλα εβγαλα την μια ψυκτρα απο πανω του και εβαλα την αλλη,πως γινεται να στραβωσε καποιο πιν?

και αν στραβωνε θα δημιουργουσε τετοιο προβλημα?

οι μνημες ειναι της ocz gold low voltage 1600 τωρα τον κωδικο δεν τον εχω καπου ευκαιρο για να σου πω και ακριβως ακριβως το μοντελο..παντως ειναι συμβατες με την μητρικη,τον εχω 8 μηνες τον υπολογιστη και ολα ρολοι μεχρι χθες!

τα dimm τα εχω αλλαξει,στην αρχη νομιζα πως ειχε καει το ενα που ειχα βγαλει αλλα μετα τα αλλαζα θεσεις και δεν δουλευει παντα το dimm που βρισκεται στο δευτερο σλοτ..

το βιβλιαρακι της μητρικης,εκει που δειχνει που να βαλεις κ τα οσα dimm εχεις για διπλο η τριπλο καναλι,δεν δειχνει που πρεπει να μπει αν εχεις ενα dimm οποτε μηπως δεν το υποστηριζει το μονο ενα?εχει απο δυο και πανω..

συγκεκριμενα απο κατω γραφει due to intel cpu spec definition,the system will not boot if only one dimm is installed in dimm slot a2,b2 or c2.follow the table above for recommended memory configuration.

αλλα δεν γραφει τι γινεται αν το βαλω σε ενα απο τα αλλα σλοτ το α1 β1 η γ1 και στον πινακα που εχει ειναι για μονο πανω απο 2 dimm.. που να το βαλω??!!

OK τωρα εχω εργαστηριο οποτε παω στη σχολη και οταν γυρισω στις 2 το βαζω να δω τι θα παιξει..

θα το βαλω να κανει boot με 1 στο α1 (το οποιο ειναι αυτο που δεν δουλευει κιολας) και θα δουμε αν θα ανοιξει η οχι..αν ανοιξει σβηνω βαζω δευτερο στο β1 ξαναανοιγω.αν δουλεψει παλι βαζω και το 3ο στο γ 1 και βλεπουμε..

Δοκίμασε να βγάλεις να να ξαναβάλεις τον επεξεργαστή.Προσεξε μήπως έχει στραβώσει κάποιο πινάκι μεσα στο socket.

90% αυτη ειναι η πηγη του προβληματος.

κατι παιζει με το σοκετ και το κουμπωμα, το εχουν παθει και αλλοι...

παιδες γυρισα ξηλωσα μητρικη χαλαρωσα λιγο την ψυκτρα,ξεκουμπωσα τον επεξεργαστη με εκεινο το σιδερακι που εχει η μητρικη χωρις να βγαλω την ψυκτρα τον ξανακουμπωσα κ δουλευει τζιτζι 6 γκιγκα ραμ ξανα!

:073::073::073::073:

θενκς παιδες!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.