vagtsil Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2007 Εν οψει αναβαθμισης θελω να ρωτησω τι είναι προτιμότερο αυτη την εποχη:Αγορα καποιας GTX ultra ή crossfire 2x2900xt. H διαφορα τιμης δε με νοιαζει (δεν είναι τεράστια απ'οτι διαβαζω...)Ευχαριστω
winters Σεπτέμβριος 30, 2007 #2 Σεπτέμβριος 30, 2007 Πες και τα αλλα parts του pc και σε τι οθονη θα παιζεις.....
slaught Σεπτέμβριος 30, 2007 #3 Σεπτέμβριος 30, 2007 Η 2900 κανει θορυβο τρωει παραπανω ρευμα αλλα ειναι γομαρει δεν κολλονει πουθενα.Aν πας σε 8800 παρε την gts με τα 320 M/B ram.Οι αλλες δεν πολυ αξιζουν.
winters Σεπτέμβριος 30, 2007 #4 Σεπτέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από slaught Η 2900 κανει θορυβο τρωει παραπανω ρευμα αλλα ειναι γομαρει δεν κολλονει πουθενα.Aν πας σε 8800 παρε την gts με τα 320 M/B ram.Οι αλλες δεν πολυ αξιζουν. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα... Περιμενε να μας πει το παιδι τι μηχανημα εχει και τι το θελει και μετα βλεπουμε τι του ταιριαζει...
vagtsil Σεπτέμβριος 30, 2007 Author #5 Σεπτέμβριος 30, 2007 Q6600 σε asus p5k3 - στις μνημες αναποφασιστος ακομα και μονιτορ 22" wide.Παντως δε με νοιαζει ουτε ο θορυβος ουτε η καταναλωση.Τροφοδοτικο εχω ενα seasonic 600(οριακο ισως).Η επιλογη θα ειναι ΜΟΝΟ καποια απο τις 2.
perp Σεπτέμβριος 30, 2007 #6 Σεπτέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από vagtsil [Σήμερα, στις 19:11] Εν οψει αναβαθμισης θελω να ρωτησω τι είναι προτιμότερο αυτη την εποχη:Αγορα καποιας GTX ultra ή crossfire 2x2900xt. H διαφορα τιμης δε με νοιαζει (δεν είναι τεράστια απ'οτι διαβαζω...)Ευχαριστω Αν δεν μπορείς να περιμένεις να δεις τι βγάλει η NV με το G92... χτυπα μια 8800 Ultra μεταξύ των 2 επιλογών που θέτεις στεγνα... To CF στις 2900 δεν εχει δείξει μέχρι στιγμής τα αναμενόπεδα αποτελέσματα σε επιδόσεις στα games και γενικά εχει προβληματίσει πολύ κόσμο... Υπαρχουν προβλήματα ακομα και στην ενεργοποιήση του CF, στα VISTA πιο εύκολα γινεται και ουσιαστικά το κέρδος μια διπλής 2900 υπολείπεται αρκετά σε σχέση με τις επιδόσεις μιας ULTRA... Στην ουσία πληρώνεις τα διπλασια για 2 2900 οσο και για μια ultra δηλαδή αλλα στα games πάλι πίσω εισαι... τωρα για bench δεν ξέρω εκει μετράνε και αλλα πράγματα... Σαν μονή κάρτα η 2900 ειναι super για τα λεφτά της αλλα το CF της και οι επιδόσεις σε CF δεν δικαιολογούν τα extra γιούρια...Εν κατακλείδι, αν θες να διαθέσεις 630ευρω χτυπα μια ultra καλύτερα... αλλα οπως ειπα μην ξεχνάς οτι σε μηνάκια βγαίνει νέο τσιπάκι απο την NV με ότι και αν σημαίνει αυτό... Εγω δεν θεωρώ οτι ειναι η κατάλληλη περίοδος για αγορά καινούριας κάρτας σε αυτό το budget...
vagtsil Σεπτέμβριος 30, 2007 Author #8 Σεπτέμβριος 30, 2007 Απο αναβολη σε αναβολη το παω και δεν κανω τιποτα! Εχω ακουσει κι εγω για τα νεα τσιπς αλλα και η ατι το ιδιο ετοιμαζει και ειμαι και ψιλοφαν της θα ελεγα...Τεσπα, τελικα το μειον των 2χ2900 ειναι ο χωρος αν και το στακερ ειναι σαν αποθηκη και το οτι θα πρεπει να κανω αλλαγες στην υδροψυξη (άλλο αγγουρι κι αυτο!).Μήπως θα ειναι καλυτερο να περιμενω οριστικα τα χριστουγεννα? θα ειναι η τελευταια προθεσμια και οριστική....
perp Σεπτέμβριος 30, 2007 #9 Σεπτέμβριος 30, 2007 Καλα η αναβολή ειναι κλασσικο issue πια και ολοι το έχουμε περάσει... Αν πρόκειται να αλλάξεις ολο το PC σου εκει δεν τίθεται θέμα αναβολής... ποτέ δεν θα ειναι η τέλεια περίοδος για αναβάθμιση.... εξάλλου οτι και να πάρεις σε 3-4-6μηνες θα βγει κάτι καλύτερο οποτε μην το σκέφτεσαι έτσι... ξυπνας μια μέρα και την κάνεις την καλή που λέμε... Εγω πχ στην δική σου περίπτωση και με το σύστημα που βλέπω... πρώτα θα άλλαζα την οθόνη αν και ειναι κουκλα η συγκεκριμένη, πολύ μπροστά.. (δεν μιλάμε για cpu, mobo ktl.... αυτα εννούνται οτι θα αλλαχτουν)...Θα κοίταζα προς wide μεριά βέβαια πια και τρωγοντας ανοίγει η όρεξη... Το να πας αυριο να βάλεις μια ultra ή 2Χ2900 με το καλημέρα θα ήταν too much... Δες τι θες να κάνεις, τι ανάγκες θέλει να καλύψει το PC σου, τι budget διαθέτεις, αν θα κάνεις overclocking και τα σχετικά και βλεποντας και κάνοντας... Μεχρι να αποφασίσεις συγκεκριμένα θα μπει Νοεμβριος...ε τοτε θα σκάσουν και τα νέα... Η ΑΤΙ για 1ο τετραμηνο 2008 κάτι εχει πει.... Στο εν τω μεταξυ θα δεις και μονος σου αν στο συστημα σου θα ταιρίαζει μια ultra, μια 2900, GTS, GTX και πάει λεγοντας... ε θα περάσει και ο καιρός και θα βγουν και οι νεες κάρτες με το G92... Δεν ειναι κρίμα να βάλεις πάνω τόσα λεφτά και σε χρόνο dt το τσιπάκι τους να θεωρείται ξεπερασμένο? (λέμε τώρα μια χαρα θα ειναι και τότε)... Απλά παίζει να βρεις και μεταχειρισμένη ultra που λέει ο λόγος.... Στο λέω εγω που απο τον Φεβ 2007 μέχρι σημερα εχω αλλαξει 2 επεξεργαστες, 1 wide, 2 μοβο, 3 σετ μνήμες, 1 καρτα γραφικών και συντομα πάω για 2η, αεροψυξη σε υδροψυξη, 2 ψυκτρες και παει λεγοντας... Και ελεγα οτι θα μεινω με αυτα για 1,5-2 χρονια οπωσδήποτε.... Οπότε καλύτερα βάλε ενα χρονοδιάγραμμα, ψαξτα ολα και βάλε μπροστα.... μέχρι να το σετάρεις... θα βγάλεις και άκρη για κάρτα γραφικών με νέα πια δεδομένα...
sstav Σεπτέμβριος 30, 2007 #10 Σεπτέμβριος 30, 2007 Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 20:34] Στο λέω εγω που απο τον Φεβ 2007 μέχρι σημερα εχω αλλαξει 2 επεξεργαστες, 1 wide, 2 μοβο, 3 σετ μνήμες, 1 καρτα γραφικών και συντομα πάω για 2η, αεροψυξη σε υδροψυξη, 2 ψυκτρες και παει λεγοντας... Και ελεγα οτι θα μεινω με αυτα για 1,5-2 χρονια οπωσδήποτε.... Μπράβο ! εμείς να μαστε καλά !!!! Το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας και ....δουλειά να βρούμε για να χουμε να ξοδεύουμε στα γούστα / βίτσια μας.... ;)
perp Σεπτέμβριος 30, 2007 #11 Σεπτέμβριος 30, 2007 Ναι ναι... Εντάξει το εθεσα γιατι εχω κατεβάσει την υπογραφή μου ρε συ sstav...μην νομίζει οτι εγω ειμαι ο σωστός και οτι τα μετράω ολα βασει χρημάτων και μόνο... ολοι ενα τριπάκι το έχουμε εδω μέσα... απλα στο θέμα κάρτας γραφικών μιας που αυτο ηταν το αρχικο issue του φιλου vagtsil προσπάθησα να το θέσω αντικειμενικά... EDIT Ξέχασα οτι άλλαξα ΚΑΙ τροφοδοτικό...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.