unknown Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 μου δωσανε τον L-405 και δυο ηχεια forum 8 mk 11 .. ειναι παλια κομματια και αγοραστηκαν πριν 20-25 χρονια.... μια φορα που ειχα μιλησει με καποιον ψαγμενο ειχε πει οτι ο ενισχυτης ειναι πολυ καλος και μπορει και καλυτερος απο μερικους σημερινους λογω των ποιοτικοτερων υλικων που εχει.. υπαρχουν ομως μερικα προβληματα... το ποτενσιομετρο πρεπει να εχει χαλασει και εχει αυξομειωσεις στην ενταση... τα ηχεια εχουν βαθουλωματα στο κεντρο... και αλλα πιο ασημαντα που δειχνουν την ηλικια τους αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ΕΙΝΑΙ: αν υπαρχει καποιο μαστορι ψαγμενο που να αφιερωσει χρονο για αυτο το σετ και να κανει ενα service... τι μπορω να κανω με αυτα τα ηχεια σκεφτομουν να τα αξιοποιησω με τον υπολογιστη μου κλπ κλπ περιμενω τις απαντησεις σχετικα εδιτ εχω και μια σιντιερα DENON της ιδιας εποχης με μικροπροβληματα...θελει service.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 29, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Audio Craftworks (www.audiocraftworks.gr)210 5810029Δεν ξέρω αν έχει χρόνο αυτή την περίοδο αλλά είναι πολύ καλός μάστορας.Δε χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 29, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 ευχαριστω αν μπορουσε ο astacus να πει την αποψη του.. απο οτι εχω καταλαβει ασχολειται πολυ με τον ηχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
cptkoulis Σεπτέμβριος 30, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2007 1.Ο ενισχυτης σου αν καταλαβα καλα ποιος ειναι,ηταν best buy στις αρχες του 80.Το προβλημα που ισως αντιμετωπισεις ειναι η μειωμενη αποδοση γιατι ειναι "τρανζιστορατος" και τα τρανζιστορς γερνανε.Οσο για το ποτενσιομετρο που λες,ισως θελει απλα ενα καλο καθαρισμα,ισως παλι θελει αλλαγη(δεν ειναι κατι ακριβο)2.Revox:ελβετικη εταιρεια,ειδικοτητα της τα μπομπινοφωνα.Σημερα ειναι πιο lifestyle σε στυλ B&O και τιμες πολυ αλμυρες.Δεν ξερω για τα συγκεκριμενα ηχεια,υποθετω οτι ηταν καλα3.Απο προσωπικη εμπειρια,ξερω καποιον που κανει fine tuning πρωτιστως αλλα και service.Νομιζω οτι ειναι λιγο βεντετα(κυκλοφορει με ασπρη μπλουζα σαν doctor) και μπορει να μην ασχολειται με αυτες τις εταιρειες ενω ειναι πολυ πιθανο να σε "δαγκωσει" κιολας.Αν θες παντως μπορεις να του κανεις ενα τηλεφωνημα να δεις τι θα σου πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 30, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2007 καθαρισμος εχει γινει με ενα σπρει που ειχα αγορασει αλλα τιποτα...ποιο τηλεφωνο ρε συ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Σεπτέμβριος 30, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2007 Γεια σου φιλε. Τον ενισχυτη δεν τον ξερω, αλλα απο ενα μικρο ψαξιμο στο inet καταλαβαινω οτι, τουλαχιστον αξιζει τον κοπο να επισκευαστει. Σε παρομοια περιπτωση με την δικια σου, με ενισχυτη που εχανε και εβρισκε τον ηχο, εφταιγε ενα κουμπι που αλλαζε την επιλογη απο tape σε Aux ή phono. To καθαρισα και επαιξε μια χαρα. Πολυ πιθανο ειναι το προβλημα να οφειλεται στο ποτενσιομετρο για την ενταση. Οποτε ενα καθαρισμα εκει μπορει να βοηθησει. Επισης κανε ενα ελεγχο αν η αυξομειωση, υπαρχει μονο στο ενα απο τα δυο καναλια γιατι πολλες φορες συμβαινει και αυτο, αν και τοτε δυσκολευουν τα πραγματα. Αν με το ματι δεις κανενα σκασμενο πυκνωτη, μπορεις να τον αντικαταστησεις ευκολα.Επαγγελματιες του χορου, δεν γνωριζω να σου προτεινω για service και τα συναφη. Απλα το χομπι μου κανω, και ως τωρα τα προβληματακια που μου προευψαν, τα αντιμετωπιζα μονος μου με τις λιγες γνωσεις που εχω, πανω στα ηλεκτρονικα. Για τα ηχεια μπορεις να δοκιμασεις να συνδεσεις στιγμιαια μια μπαταρια 1,5V ή και λιγο παραπανω, στα καλωδια του, μηπως και με την αποτομη κινηση που θα κανει επανελθει στα κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Σεπτέμβριος 30, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2007 Τα ηχεία μπορείς να τα επαναφέρεις με καρφίτσα, με το στόμα (να τα ρουφήξεις - αλλά να μην είναι κανείς μπροστά για να μη σε περάσουν για τρελό ) ή με ηλεκτρική σκούπα με χαμηλά watt. Δεν ξέρω την κατάσταση των μεγαφώνων οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα αντέξουν αλλά ίσως αξίζει να δοκιμάσεις... Ξεκίνα με το φιλί.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 30, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2007 το φιλι της ζωης lol!!δεν γινεται αυτο που λες... αν εξαιρεσεις ολη τη σκονη-μαυριλα που εχει μαζευτει εκει.. το κεντρο του ηχειου (πως λεγεται?) ειναι σαν χαρτονι και εχει τσαλακωθει κιολας..απο τα υπολοιπα ισως ξανα κανω καθαρισμο αλλα εχει μαζεψει τρελη σκονη και δεν φευγει με το σπρει...οπως επισης αυτο με τα καναλια θα κοιταξω...επισης..τα καλυματα των ηχειων ειναι ξυλινα και ενα εχει σπασει.. αλλα καλυτερα θα ηταν να αλλαχτουν πληρως γιατι εχουν τρυπηθει σε μερικα σημεια...μονο το audiocraftworks υπαρχει?ιπποκρατους τιποτα στο κεντρο? δεν μπορει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.