Guest Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2007 Καλησπέρα σε όλους. Φοιτητής στο Μαντσεστερ κι έχω σκοπό την αγορά Λαπτοπ για να μπορώ να το πηγαινοφέρνω Ελλάδα όποτε έρχομαι (αν έρχομαι).Αρχικά οι απαιτήσεις μου είναι οι εξής:1) Γουεμπ/σερφιν/δουλειές γραφείου για τις πολλαπλές εκθέσεις του πανεπιστημίου2) Επειδή είμαστε και "άνθρωποι" κι έχουμε και "ζωή" να κάνουμε και κανα ραιδ το βράδυ στο Γου-ο-ου με την άνεσή μας (ναι ναι το θέλω και για γκέιμς)3) Σίγουρα να κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια (δηλαδή να παίζει με άνεση και το δεύτερο εξπανσιον του Γου-ο-ου)4) Απόλυτα σταθερό και πολύ γρήγοροΑυτά πάνω κάτω ζητάω. Σε ένα μαγαζάκι που ρώτησα εδώ στο Μανστετσερ μου είπε οτι θα φέρει κάτι "Ντελλ" λαπτοπς με "κορε 2 δυο" επεξεργαστή, 2γβ ραμ, 8600/8800 γραφικών και νομίζω είπε πως θα είναι με 17αρα οθόνη. Γενίκα προς "Ντελλ" μεριά να κοιτάξω ή θα μου δημιουργηθούν τάσεις να το πετάξω από το παράθυρο? Χρειάζεται να κοιτάξω κάτι συγκεκριμένο από την κάθε καταστευαστική εταιρία ή απλά τα χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν?ΥΓ. Σόρρυ για τα "ονλυ-γκρικ" αλλά στην Βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου που είμαι έχει ένα σωρό γλώσσες και αν πατάω συνέχεια "αλτ-σιφτ" θα βρεθώ να σας γράφω στα αραβικά ...ΥΓ2. Εδώ στο Μαντσεστερ το περιβάλλον είναι απλά παράδεισος... Έχει ποικιλία γυναικών... Μαύρες, άσπρες, από ντουμπάι/ιαπωνία/κίνα/ινδια/κύπρος, κτλ κτλ κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 29, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Χαχα... Και εγω αυτην την στιγμή Manchester βρισκομαι... Συμφωνώ για τις φοιτητικες καταστασεις.. Το manchester εχει απο τις καλύτερες φοιτητικες ζωές... Απολαυσε τώρα που μπορεις, γιατι οταν τελειωσουν (καλη ωρα) θα θες να γυρισει ο χρονος πισω Στο θέμα μας: Nαι, καλα ειναι τα DELL. Εχουν την καλύτερη εγγύηση (onsite) και συνήθως δεν παθαίνουν τιποτα. Aποψή μου, κοιτα στο site της: dell.co.uk και διάλεξε απο εκει λαπτοπ. Καντο customise οπως θες και αγορασέ το. Μεγιστο σε 4-5 μερες θα το εχεις στην πορτα σου. Ειδικα αφου μενεις αγγλία... Επιπλέον, μην κοιτας για 17'αρα. Ειναι ΠΟΛΥ βαριά. Κοιτα για 15άρα αλλα με υψηλή αναλυση -> κοντα στα 1440*900 ή ελαφρά παραπάνω (οχι πολύ παραπάνω γιατι θα ειναι πολύ μικρά τα γραμματα μετα...) και θα κανεις ανετα την δουλεια σου, χωρίς να σου πέσει η μέση οταν πηγαινεις σε meetings ή ελλαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Σεπτέμβριος 29, 2007 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Και εγω συμφωνώ με το jogi... Μιας που εισαι στο Manchestaa... χτύπα το online και κανε το customized... Τα DELL ειναι κορυφαία λαπτοπ απο θέμα κατασκευής και εγγύησης... εχουμε στην δουλειά... Θα σου έλεγα αν θα πολυκατεβαίνεις Ελλάδα να μην πάρεις 17αρα οθόνη γιατί θα σε κουράσει το βάρος ειτε περιμένωντας στο MAN την πτήση σου είτε πηγαινοερχομενος στο uni... Μην ξεχνάς οτι στα UK airports μονο το εσώρουχο δεν βγάζεις οπότε ένα μεσαίου μεγέθους latop ειναι ιδανικο....15.4 θα πηγαινα εγώ... Καλές σπουδες.... αααα τα συννέφα συνεχίζουν να ειναι μαυρα μολυβι και 1 μέτρο απο το έδαφος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 29, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Aποτι βλέπω εξω απο το μπαλκόνι μου ειναι καταμαυρα, με λιγο μπλε (ουρανο) αναμεσα... Σε κανεναν μηνα, θα εχουν φτασει στον δρομο... (παλι καλα που στο λονδινο εχει καλυτερο καιρο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Σεπτέμβριος 29, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 14:47] Aποτι βλέπω εξω απο το μπαλκόνι μου ειναι καταμαυρα, με λιγο μπλε (ουρανο) αναμεσα... Σε κανεναν μηνα, θα εχουν φτασει στον δρομο... (παλι καλα που στο λονδινο εχει καλυτερο καιρο ) Εχεις ΠΜ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 29, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Εισαι full.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Σεπτέμβριος 29, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Για το μέγεθος της οθόνης δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αρκεί να παίζει το γου-ο-ου με φουλ δεταιλς στην ανάλυση του δεσκτοπ (για να έχω και γρήγορο αλτ-ταβ)Στο παραπάνω σιτε κοίταξα και βρήκα διάφορες πληροφορίες ως προς και την τιμή.Τώρα να ρωτήσω. Βιστα "σπιτιού" ή Βιστα "απόλυτα" (ουλτιματε) ?Από αντιβιρους/φιρεγουολ λέτε να βάλω τίποτα? Γενικά προσέχω και για γραμμή θα είναι του πανεπιστημίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 29, 2007 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Aν θές παιχνίδια καλύτερα να βάλεις XP... Προσωπική αποψη βεβαια... Απο Vista καλύτερα Home Premium. Δεν χρειαζεσαι τα features του ultimate.ΥΓ. Aν φτάσει το laptop στα 1200 λιρακια η παραπανω , καλύτερα να παρεις Mac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Σεπτέμβριος 29, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2007 Και εγω XP θα σου πρότεινα αν θες παιχνίδια... Τωρα για τα VISTA μονο τα ultimate εχω δοκιμάσει αλλά να θυμάσαι ότι εν γένει τα VISTA τρώνε αρκετους πόρους οπότε αν επιλέξεις κάτι φθηνο ίσως ψιλοσέρνεσαι... Εγω θα τα εβαζα μονο σε desktop PC ή σε πολύ δυνατο laptop.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 1, 2007 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2007 Τώρα για να "ξαναγοράσω" τα ΧΡ, μάλλον με την καμμία. Θα πάρω τα Βιστα "σπίτι" πρεμιουμ και αν σέρνεται πολύ, τότε θα φέρω τα ΧΡ από το σπίτι μετά τα Χριστούγεννα.Λαπτοπ με τα παραπάνω χαρακτηριστικα (κορε 2 δυο 2/4ΜΒ Λ2, 2γβ ραμ, 8600/8800) θεωρείται "μη δυνατό"?Για τι διαφορές μιλάμε στην απόδοση από ΧΡ σε Βίστα και σε τι νούμερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Οκτώβριος 1, 2007 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2007 Καταρχήν δεν λέμε οτι το λαπτοπ θα τρέχει σαν να φόραγε Pentium III... Ειναι πιο βαρύ λειτουργικό μεν, τρώει περισσότερους πόρους με τις τσαχπινιές του αλλα περισσότερο για τα games το είπαμε... τα περισσότερα games τρέχουν καλύτερα σε XP χωρίς να σημαίνει οτι θα βρεις ΤΙΣ δυσκολίες να τα τρέξεις σε VISTA.... απλά σε ενα laptop που εχει διάφορους περιορισμούς, τα VISTA θα προσθέσουν περισσότερο load και θα χάσεις μερικά fps.... Τωρα αυτα τα πράγματα ειναι και λίγο υποκειμενικά... τι βολευει τον καθένα και τι προσδοκίες έχει... ούτως η αλλος το λαπτοπ δεν θα το αγοράσεις ΜΟΝΟ για games... για αλλη δουλειά το παίρνεις.... which means.... οτι το θέμα games VS XP VS Vista ερχεται σε 2η μοίρα... εγω σε καινούριο λαπτοπ θα ήθελα να ειχε vista, εξάλλου το λειτουργικο μπορείς να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις και εν τέλει να έχεις αυτό που εσένα βολεύει και σε εξυπηρετεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Οκτώβριος 1, 2007 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2007 Από την στιγμή που τα XP θα σταματήσουν να υποστηρίζονται βάλε τα Vista.8600 με 8800 έχουν μεγάλη διαφορά αν και δεν γνωρίζω η 8800 να είναι διαθέσιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 5, 2007 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Guys μήπως ξέρετε μερικά μαγαζιά στο κέντρο του μαντσεστερ που πουλάνε ντελλ λαπτοπς?Σκέφτομαι το Inspiron 1520 customized με core 2 duo 2ghz 4MB L2 Cache, 2GB ram, vga Go 8600M.Η κάρτα γραφικών θα τρέχει το γου-ο-ου σε 1024χ/1280χ με φουλ δεταιλς στα 50-60 φπς? (όποιος έχει προσωπική εμπειρία, ας πει). Γενικότερα λέει η κάρτα γραφικών? Υπάρχουν ντελλς με καλύτερη κάρτα γραφικών ή μήπως να κοιτάξω και από άλλη εταιρία?Επίσης, σε ένα πολυκατάστημα που είχα πάει και χάζευα, ένας πωλητής εκεί ισχυριζόταν πως οι ΑΜΔ είναι καλύτεροι στα παιχνίδια. Ισχύει ή δεν έχει και πολύ νόημα η όποια διαφορά?ΥΓ. ’σχετο αλλά με βλέπω τέλος του χρόνου να μιλάω Κυπριακά. χεχεχε! (ναι ναι έχω κάνει τα απίστευτα κονε .-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Οκτώβριος 5, 2007 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Dell = τηλέφωνο για αγορά ή internet. Αν έπρεπε να συντηρούν και μαγαζιά ζήτω που καήκανε.Τέτοια frames με full λεπτομέρειες και με 8600 ξέχνα τα.Υπάρχουν τουλάχιστον 2 μοντέλα με καλύτερες κάρτες γραφικών. Η 7950GTX είναι πιο γρήγορη. Τα καινούργια XPS έχουν 2Χ8600 σε SLI.Ο πωλητής μάλλον δεν ήξερε τι έλεγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Οκτώβριος 5, 2007 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2007 Συμφωνώ, Dell μονο απο το site τους. Ειδικά στην αγγλία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 6, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Έλεος... Ξανά στο ψάξιμο δηλαδή πάνω που είχα σχεδόν καταλήξει... Από σιτε δεν παίζει εκτός αν δέχονται κατάθεση τράπεζας (κάτι που δεν είδα μέχρι τώρα) διότι πιστωτική δεν πολυψήνομαι να βγάλω.Μήπως τελικά να πάω σε macbook..? Ένας flatmate μου που έχει mac με ενθουσίασε από την τρομερή άνεση στην κίνηση γραφικών οπότε και πήγα στην "αππλε" για πληροφορίες. Το φθηνότερο μακμπουκ που βρήκα με 15.4" οθόνη ήταν στα 1105 λίρες (μαζί με την έκπτωση φοιτητή που κάνουν)Καμμιά άλλη ιδέα για λαπτοπ με τις παραπάνω απαιτήσεις μου? (κυρίως εκείνη του γου-ο-ου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
perp Οκτώβριος 6, 2007 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Καλα αν κολλάς να χρησιμοποιήσεις πιστωτική στο UK και μάλιστα στην DELL.... γύρνα πίσω Ελλάδα... Τα macbook μια χαρά ειναι αλλα λίγο αναποφάσιστο σε κόβω ρε συ... το καλύτερο που εχεις να κάνεις ειναι να δοκιμάσεις ενα και να δεις αν σε βολεύει και αν καλύπτει τις ανάγκες σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Οκτώβριος 6, 2007 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Χρισημοποιησε την solo ή maestro. Δεν παιζει να μην εχεις καρτα για αναληψη μετρητών απο atm?Οσο για το mac δες το post 8... Αν ειναι να φτασει το laptop στα 1200 λιρακια καλύτερα mac. Εκτός και αν θές SLI, RAID κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 6, 2007 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Δεν έχω πιστωτική. Μάλλον με ντεμπιτ καρντ θα κάνω την αγορά αλλά δεν έχω ακόμα λογαριασμό τράπεζας. Είχα κάνει αίτηση στην HSBC αλλά ακόμα δεν έχω πάρει καμμία ειδοποίηση. Τελικά καά 90% θα πάω για το παραπάνω σύστημα ispiron που ανέφερα όταν με το καλό γίνει δεχτεί η αίτηση και πάρω στα χέρια μου ντεμπιτ καρντ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.