Jump to content

Hi-end Headphones, Headphone Amplifiers and DACs

freestyler7

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Shaman [Χθες, στις 04:43]

H 0404 έχει καταπληκτικό DAC αλλά δεν ξέρω τι λέει ο ενισχυτής ακουστικών που έχει. Γενικώς το head-fi έχει πραγματικά τα πάντα για το "πρόβλημά" σου. Κοίτα και το headwize.com. Με λίγη υπομονή, πολύ διάβασμα και επίσης πολύ φιλτράρισμα πιστεύω θα βρεις τι σου χρειάζεται.

Καλός είναι και ο Amp του απ' ότι λένε (ίσως έχει πρόβλημα να οδηγήσει κάποια ακουστικά όπως Κ701 κτλ) αλλά σίγουρα υστερεί ενός ξεχωριστού αυτόνομου μοντέλου ή ένα combo που "διαφημίζεται" για τον AMP τομέα του. (δεν υπάρχει απευθείας σύγκριση σε αυτό που ψάχνω. 0404 dac vs Canate DAC)

Υπομονή θα έλεγα πως δείχνω αρκετή (σε σχέση με άλλες αγορές μου όπου πρώτα αγοράζω και μετά ψάχνω να δω αν έκανα καλή αγορά. :hehe: )

Σε σημείο που έχω φτάσει να διαβάζω ΟΛΗ μέρα το head-fi και να φοβάμαι/αγχώνομαι μήπως κάνω "λάθος" αγορά/επιλογή. (λάθος δεν θα είναι απλώς ίσως υστερεί λίγο σε σχέση με κάτι άλλο...)

Γι' αυτό θα ακολουθήσω την συμβουλή του Astacus για πιο χαλαρές αποφάσεις. Το θέμα του ήχου είναι κάτι τελείως υποκειμενικό στο κάτω κάτω και άκρη δεν πρόκειται να βγάλω διαβάζοντας απλώς απόψεις άλλων χωρίς προσωπική εμπειρία.

Και έτσι όπως έγραψα και στο head-fi

You are right. I haven't realized that cantate is a new product (i read those forums for about 2 weeks only). That's why there are so few threads about it. :p

Anyway i've read every possible thread with the word cantate on it and can't find clearly if it's DAC is better than 0404 USB.

If someone could tell it's better than the EMU then i would go and order it right now. But i guess 0404 is better as a dac sporting a better/newer chip. (AK5385A vs PCM2702)

Getting AMP + DAC as different devices will make things easier if i want to upgrade something later on as well.

We know that as for the AMP part, Arietta is pretty close to Cantate and taking into account that 0404 + Arietta will cost me 100 euros less (150 + 200) than Cantante (450) i think i'll pass Cantate.

Θα ξεκινήσω αγοράζοντας τα Sennheiser HD650 ακουστικά μαζί με το EMU 0404 USB DAC/AMP.

Θα δω αν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα αλλιώς τσιμπάω και τον Corda Arietta ξεχωριστό ενισχυτή. :cool:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από freestyler7

Θα ξεκινήσω αγοράζοντας τα Sennheiser HD650 ακουστικά μαζί με το EMU 0404 USB DAC/AMP.

ξεχωριστό ενισχυτή. :cool:

Μια χαρα συνδιασμος ειναι. Νομιζω οτι θα εισαι ικανοποιημενος με το αποτελεσμα. Το μονο αρνητικο που μπορεις να βρεις στην emu, ειναι τα opamps που ειναι τα φθηνα που βαζει η creative στις καρτες της. Θα στριμωχθεις, που θα στριμωχθεις ισως θα ηταν καλυτερο εξαρχης να πας σε κανενα corda cantate. Μην τρελαινεσαι με τα specs. Μεγαλο ρολο στους ενισχυτες παιζει η σχεδιαση, αλλα και η υλοποιηση. Απο την αλλη ισως σε μπριζωνω πολυ και με κυνηγας μετα :).

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 22:10]

Απο την αλλη ισως σε μπριζωνω πολυ και με κυνηγας μετα :).

Χαχαχα. :p

Παράγγειλα ήδη τα ακουστικά πάντως και τώρα προσπαθώ να πάρω την τελικά απόφαση για να παραγγείλω και τα υπόλοιπα. (θέλω μέχρι σήμερα ή αύριο το πολύ να αποφασίσω. Μην ρθουν τα ακουστικά μόνα τους και ξενερώσω με την audigy 1 ls :tomato: )

Τα opamps αφορούν μόνο το κομμάτι τις ενίσχυσης σωστά;

Αν πρόκειται περί αυτού ήθελα έτσι κι αλλιώς να πάρω και ξεχωριστό AMP οπότε λέω για τον Arietta + τα interconnect TECH+LINK RCA-to-RCA 12 ευρώ από το ίδιο site. (καθώς δεν νομίζω να έχει στην συσκευασία δικά του καλώδια)

Ή έχει κανείς ένσταση την τελευταία στιγμή για το Cantate;;; :devil:

EDIT: FFS οκ παραγγέλνω το Cantate :rant: .Καταλαμβάνει και μικρότερο χώρο, ούτε μπλέκω και με καλώδια για interconnect και δεν χρειάζομαι 2 πρίζες.

Όταν τα παραλάβω θα ποστάρω εντυπώσεις φυσικά αλλά και πιθανόν απορίες για το foobar, asio κτλ. (σε άλλο θέμα αυτά)

Νομιζω οτι καλα εκανες. Η χρηματικη διαφορα ειναι καμια 200, αλλα αν σκεφτεις οτι ειναι ενας καλος εξοπλισμος, που ισως τον κρατησεις χρονια, τοτε η διαφορα ειναι πολυ μικρη.

Τα opamps ειναι ενισχυτες.

Δεν γλιτωνεις μονο τα interconnects, αλλα πετυχαινεις και την μικροτερη δυνατη ''ταλαιπωρια'' του σηματος, μειωνοντας την αποσταση dac & ενισχυτη. Εχει να κανει με την υλοποιηση-σχεδιασμο που συζητουσαμε παραπανω. Στα καλα πραγματα, παιζει και αυτη το ρολο της.

Αντε καλες ακροασεις. Αναμενουμε εντυπωσεις. Βγαλε και καμια φοτο οταν ερθουν, ετσι για να μοιραστουμε τον ενθουσιασμο σου :).

’ντε, με το καλό να τα δεχτείς.. Περιμένουμε φώτο, ofc! :D

Σκάσανε μύτη τα AKG στο head-fi πάλι.. Τα είχαν ξεχάσει για λίγο καιρό.. Θέλουν να με βάλουν στην πρίζα πάλι, αλλά ο ’η Βασίλης έχει υποσχεθεί Squeezebox, δεν αλλάζω γνώμη. :p

Και καθώς περιμένω την παραλαβή μου, βρήκα ένα track το οποίο πολλοί προτιμούν για το "burn-in" του εξοπλισμού τους (ακουστικά, amps, καλώδια κτλ). Το λεγόμενο pink noise.

Είναι σε μορφή wav και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να το κατεβάσει από εδώ (20 mins). Κατεβάστε και το track 59 (2 min) το οποίο δεν είναι παρά ένα κενό κομμάτι (καλό για να "ηρεμούν" λίγο τα ακουστικά) και βάλτε τα να παίζουν repeat την πρώτη βδομάδα περίπου (200 ώρες είναι για πολλούς η χρυσή τομή) το διάστημα που δεν χρησιμοποιείτε και σε ένταση ίσως λίγο πιο δυνατή από την συνηθισμένη που θα ακούγατε.

White noise επίσης από αυτό το link. (Astacus :whistling )

• 2 weeks later...

Ακουσα τα HD 555, 650, 600 και 280 στο electro world που ανηξε προσφατα διπλα, δεν μπορεσα να κανω το testing που ηθελα παντως τα HD650 και 600 μου αρεσαν παρα πολυ, τα HD280 τα ειχε υπερβολικα ακριβα ( 179 ευρω wtf ) σκοπευσα να τα αγορασω πριν το καλοκαιρι αλλα τελικα κατεληξα στα A700, μαλλον εκανα πολυ καλα γιατι τα πρωτα μπορουν να εχουν παρα πολυ καλη ηχομονωση ( ο κυριος λογος που χρησιμοποιουνται απο pro gamers που δεν σπονσοραρονται απο icemat και steelseries ) αλλα μου φανηκαν πολυ αβολα, το headband οντως εμοιαζε ευθαυστο οπως μου λεγανε στο esreality, τεσπα

οριστε και ενα μικρο αλλα ενδιαφερον thread στο head-fi

http://www.head-fi.org/forums/showthread.php?t=189831

Κοίτα και τα Beyerdynamic 880 που είναι πολύ ουδέτερα (και σχετικά οικονομικά), σε αντίθεση με τα 650 και ίσως σου ταιριάξουν καλύτερα σε gaming κλπ. Click

To συγκεκριμένο μαγαζί είναι εγγύηση btw.

Εγώ πάντως ακόμα περιμένω τις αγορές μου. Έχουν περάσει πάνω από 15 μέρες.

Ξέρει κανείς αν η DHL συνεργάζεται με τα ΕΛΤΑ εδώ;

Απίστευτη καθυστέρηση στην Ελλάδα και άλλοι που έχουν παραγγείλει amps από meir-audio (Γερμανία) πιο μετά από μένα και είναι και Αμερική κτλ έχουν ήδη παραλάβει την παραγγελία.

Τα ίδια και με τα ακουστικά από Αγγλία...

Αρχική απάντηση από Shaman [Χθες, στις 15:17]

Κοίτα και τα Beyerdynamic 880 που είναι πολύ ουδέτερα (και σχετικά οικονομικά), σε αντίθεση με τα 650 και ίσως σου ταιριάξουν καλύτερα σε gaming κλπ. Click

To συγκεκριμένο μαγαζί είναι εγγύηση btw.

250ohm ακουστικα στο front panel της xfi, 239 ευρω κιολας, yea right :p συμφωνα με το post του catscratch ( http://www.head-fi.org/forums/showpost.php?p=3351656&postcount=25 ) τα dt770 80ohm version ειναι οτι πρεπει,πιστευω ebay μπορω να τα βρω σε λογικη τιμη, μετα τον στρατο μαλλον θα παω γι αυτα + την auzentech prelude, αληθεια ξερει κανεις αν γινεται να μονταριστει το μπροστινο πανελ της platinum ετσι ωστε να μπει καποιος καλυτερος oamp στην εξοδο για ακουστικα ?

Σε ζηλεύω που θεωρείς ακόμη τα 239 Ευρώ πολλά για ακουστικά. Έχεις δίκιο φυσικά αλλά αν ασχοληθείς λίγο με το HiFi και τα ρέστα, τα Ευρώ γίνονται στραγάλια πολύ γρήγορα... :(

Κρίμα που δεν έχει την αντίστοιχη εξέλιξη και το εισόδημά μου... :p

Καλημέρα παιδες..,

Εχω εδω και μερικες μερες τα HD 595 και μπορω να πω ειμαι αρκετα ευχαριστημενος...εχουν αρκετα δυνατη ενταση σε σημειο που δεν ακους την φωνη σου οταν μιλας και πολυ καλη ποιοτητα.Βεβαια δεν εχω παιζει και κανενα κομματι σωστο,μονο mp3.

Τελικα καταλαβα οτι τα 650 δεν κανουν για φορητο ετσι απλα αλλα θελουν και ενισχυτη οπότε πιστευω εκανα καλη αγορα για πρωτη φαση!

Πήγα σήμερα να τσεκάρω ταχυδρομείο και είχε ήρθε έχει ο ενισχυτής από χτές και θα μου έστελναν ειδοποιητήριο αύριο.

Σχεδόν μου είπε οτι είμαι τυχερός που ήρθε μέσα σε 3 βδομάδες (22 μέρες για την ακρίβεια), συνήθως παίρνει πάνω από μήνα γιατί περνάει και από τελωνείο. :blink:

Τελωνείο μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση; Τέλοσπαντων.

Μερικές φωτογραφίες αν και είναι άθλιες γιατί είναι από κινητό.

dsc00491wy5.jpg

dsc00485tf2.jpg

dsc00490ak5.jpg

Ίσως δεν φαίνεται στις φωτογραφίες αλλά πραγματικά σαν κατασκευή είναι πολύ στιβαρή.

Είναι όλο από μέταλλο σχεδόν. Με λίγα λόγια είναι ποιοτικότερο απ ότι περίμενα.

Μέσα στην συσκευασία ήταν οδηγίες, καλώδιο τροφοδοσίας, USB καλώδιο και 3 jumper-άκια για την ρύθμιση του gain ανοίγοντας τον ενισχυτή.

Δυστυχώς τα ακουστικά δεν έχουν έρθει ακόμα ( :wall: :rant: :fight: ) για να σας πω και τις εντυπώσεις μου σχετικά με την ηχητική ποιότητα του.

Πάντως πήγα και πήρα ένα adaptoraki για να βάλω τα PC160 πάνω ώστε να αρχίσω το burn-in και να πειραματιστώ λίγο με ASIO, Kernel streaming κτλ.

Το ξέρω ότι δεν θα έπρεπε καν να γράψω το πως ακούγονται τα PC160 σε αυτόν τον ενισχυτή καθώς είναι περίπου 60ευρώ ακουστικά (αν αφαιρέσουμε το mic) απλά να αναφέρω ότι δεν βρίσκω κάποιες διαφορές από την audigy ls. (πράγμα λογικό υποθέτω αφού ακόμα και μια portable συσκευή μπορεί να τα οδηγήσει ικανοποιητικά-εύκολα)

Το μόνο που με παραξένευσε είναι ότι χρειάζεται να βάλω την ένταση λίγο πιο πριν από το τέρμα στον ενισχυτή για να παίξουν περίπου στην ίδια ένταση με την audigy και είναι και στο HI-gain.

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω όταν παραλάβω και τα ακουστικά.

Καλως τα δεχτηκες...

Τα Jumper-ακια ρυθμισε τα στο low gain. Ο ενισχυτης παιζει καλυτερα εκει, αρκει να ειναι ικανοποιητικη η ενταση για τα γουστα σου. Μην σε ανησυχει, που βαζεις στο τερμα την ενταση.

Αν ακους δισκακια cd, βαλε τον player να παιζει στα 44khz, 16 bit.

Καλο ειναι να αποφυγεις τα διαφορα plugins upsamplers, convolvers κλπ.

Για λειτουργικο θα σου προτεινα τα vista. Καλυτερος ειναι ο driver που σου δινει το μικροτερο latency, που αποκρινεται δλδ πιο αμεσα. To οτι δεν βλεπεις διαφορα με την audigy σημαινει οτι καποια ρυθμιση στο λειτουργικο ή τον player ειναι λαθος :).

Μην ανησυχείς οτι thread με την λέξη cantate μέσα στο head-fi το έχω διαβάσει. :p

Δεν είναι λογικό να μην έχει καλύτερη ποιότητα το cantate από την audigy;

Θέλω να πω τι άλλο έχουν ακόμα να μου δώσουν αυτά τα ακουστικά. Δεν πρόκειται να μου δώσουν και άλλο μπάσο κτλ σε αυτήν την κατηγορία που παίζουν με οτι source-amp του δώσω.

Έτσι δεν είναι;

Ο ενισχυτης απο τη στιγμη που συνδεεις ψηφιακα λειτουργει και ως dac. Επομενως, οτι ακουστικα και να βαλεις, θα πρεπει να ακους κατι διαφορετικο σε σχεση με την καρτα ηχου. Δεν μιλαω για θεματα οδηγησης - εντασης, αλλα για ποιοτητα ηχου. Για να μην γινεται αντιληπτη η διαφορα, προφανως το ψηφιακο output σε ποιοτητα, ειναι αρκετα χαμηλα και ειναι ο περιοριστικος παραγοντας στην ηχητικη αλυσιδα.

Για κανε μια δοκιμη με τις παραπανω ρυθμισεις του προηγουμενου ποστ, να δεις αν αρχιζει να φαινεται η διαφορα μεταξυ τους. Για την ωρα ψαξε να βρεις τον συνδιασμο ρυθμισεων, που σε αυτα τα ακουστικα, σε κανει να ξεχωριζεις περισσοτερες λεπτομεριες ή οργανα, μεσα στα κομματια.

Στην ερωτηση σου, η απαντηση ειναι, οτι η πηγη και ο ενισχυτης απο ενα σημειο και μετα παιζουν καθοριστικο ρολο για το τι ακους, απο αποψη ποιοτητας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.