Jump to content

Hi-end Headphones, Headphone Amplifiers and DACs

freestyler7

Recommended Posts

Μετά και από προτροπή του μέλους Astacus αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα στο οποίο θα μπορούμε να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, προτάσεις, καθώς και για τυχών προσφορές τις οποίες βρίσκουμε γύρω από Hi-end Headphones, Headphone Amplifiers and DACs.

Τι ορίζω hi-end θα μου πείτε τώρα. Δεν μπορώ να το οριοθετήσω ακριβώς αλλά μπορώ να δώσω παραδείγματα: (γενικότερα τα κορυφαία μοντέλα κάθε εταιρίας)

Headphones: Sennheiser (HD600, HD650), AKG (K601, K701), Grado (SR325, RS2, RS1), Audio-Technica (ATH-A1000, ATH-AD1000, ATH-W1000), Beyerdynamic (DT880, DT990), Denon (AH-D5000, AH-D2000), Sony (MDR-CD3000, MDR-SA5000) κ.α.

Portable + Home (Solid State & Tube) Headphone Amplifiers: Meier Audio (Corda Move, Arietta, Cantate, Opera), Rsa (Tomahawk, Hornet, SR-71), Headamp (AE-2, Gilmore Lite, GS-1), iBasso (T1, T2, D1), Go-Vibe (v5, v6, v7), Xin (Supermicro, Supermacro, Supermini series), Little Dot Micro, X-can (v2, v3) κ.α.

Digital Audio Converters: Trends Audio UD-10, Silverstone Ensemble EB01, Firestone fubar II $120, Zhaolu Dac, M-audio audiophile usb, EMU 0404 USB, κ.α

Τα παραπάνω δεν είναι φυσικά πλήρης λίστα και υπάρχουν πολλοί ακόμα κατασκευαστές και μοντέλα στο ίδιο επίπεδο τιμής περίπου, απλώς προσπάθησα δώσω κάποια παραδείγματα αλλά και να το γεμίσω TAGS σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψάξει κάποια μέρα γι' αυτό το θέμα στο forum. :p

Λίγα λόγια για την περίπτωση μου τώρα. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντα ήταν το μικρό μου όνειρο να αποκτήσω κάποια καλά (συνεπάγεται και ακριβά) ακουστικά. Έτσι πριν λίγες εβδομάδες άρχισα να ψάχνω λίγο στο net αλλά προς έκπληξη μου δεν βρήκα κάποιο ελληνικό site-forum που να ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα και έτσι βρήκα ένα ξένο forum στο οποίο μπορεί να βρει κανείς πραγματικά πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτόν τον audio εξοπλισμό. (Head-fi)

Καθώς λοιπόν είχα κατασταλάξει στα Sennheiser HD650, περνώντας αρκετές ώρες διαβάζοντας το παραπάνω site έμαθα πως τα ακουστικά από μόνα τους χωρίς κάποιον ενισχυτή να τα οδηγήσει σωστά (και να τους δώσει την ένταση που χρειάζονται) και μια καλή πηγή να δίνει ποιοτικό σήμα δεν πρόκειται να αποδώσουν στο μέγιστο τους με τίποτα.

Και έτσι από τα 300 ευρώ που κοστίζουν τα ακουστικά περίπου κατέληξα στα 700+ περίπου για τα συνδυάσω και με εναν καλό ενισχυτή και DAC.

Χωρίς να θέλω να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου θα παραθέσω και τα 2 μηνύματα που έγραψα στο παραπάνω forum αναζητώντας τον καλύτερο συνδυασμό σε αναλογία με το budget μου.

About to make a big step into the headphone world:

Hello to everyone on this wonderful, full of info forum.

I love headphones. From the time i bought some philips Full-Sized closed Circumaural till the todays sennheiser pc160. (which i mainly got cause i wanted mic)

Because of the place i live, i can't listen in high volume through speakers so headphones is my only choice if i want to listen loud. (and i want)

So basically whenever i'm on my pc almost always have my headphones equiped. From listening music and playing games, to watching movies and talking on ventrilo-teamspeak.

But i'm not satisfied with the sound experience i get from pc160 senns combined with my audily ls (lol).

So now i want something "bigger", something much better that will make me "feel" the music. (i'm so missing the bass on my headphones)

I have around 1700$ and it's either for a new pc or for my little dream to get some kick ass cans.(there is no way i will spend all those money in music equipment tho) So this decision is very important to me cause getting headphones now means no new pc for many months/years.

Anyway i came to this forum while i was searching and i concluded to sennheisers hd650. Ok i thought, i will spend 450$ and that's it, my friends will call me crazy but at least i got something i always wanted.

But as i continued reading this forum things kinda got a bit more complicated. Seems that a pair of headphones alone won't give me the satisfaction i seek without proper amplification. (obviously audily ls is not enough for those)

And after AMP goes the DAC... Ok here is the point that i realized that this sport is getting quite expensive and wasn't sure if i could follow. (another 300+ for a good sound card like prelude or external DAC).

So in disappointment i forgot about it until today where i came to look for some portable AMPs and found iBasso D1 which seems a good deal in my case, avoiding those extra costs for DAC/sound card.

So from audigy ls + sens PC160 i'm going to make huge step forward to Sennheiser HD650 + iBasso D1. (total of 700$ around)

Do you audiophile experts think this is a good combo? Also will it be good for movies? (as in general for high end cans+amp)

I'm a bit afraid to make this move because this is something totally new for me. I've never listened to any expensive headphones (let alone amps) and i can't seem to find any shop here in Greece to check them. I don't even have any high quality music on my pc but like i said it is my little dream. :)

Corda Cantate VS Corda Arietta & EMU 0404 USB DAC

After much more reading since my first thread i came down to a home solution since i don't care about my equipment being portable at all.

The reason i made a new thread is because there is no other thread or even posts comparing the Cantate DAC with 0404 USB. (i searched a LOT - through google as well).

I will use exclusively my desktop computer for listening music so i need a dac.

The question is: Will Corda Cantate (which costs 450 euro) sound better than Corda Arietta WITH 0404 USB as a DAC? (400 total euro)

I should say here that i don't care at all for the extra uses of the 0404 USB like recording,midi or the amp it has so, is there any other cheaper DAC that has the same quality as 0404 without the extra features? (i found Silverstone EB01 but it turns out it's not that good compared to creative's)

Almost forgot: The headphones will be Sennheiser's HD650 and really i don't want to spend more than 450 euros (around 650 dollars) for an AMP + DAC. It's already too much for me. (i hate this site :( )

Αυτό που θέλω να μάθω είναι: Υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορώ να ακούσω κάποια ακουστικά, amps κ.τ.λ.? (μένω Ηράκλειο) Δεν βρήκα κάτι όσο και να έψαξα.

Τέλος καθώς είμαι φοιτητής, τα λεφτά που προτίθεμαι να δώσω μπορώ να πω οτι ακούγονται υπερβολικά ακόμα και σε μένα. Μήπως πρέπει να πάω σε κάνα ψυχίατρο τώρα που είναι νωρίς ή είναι και άλλοι που μοιράζονται την ίδια τρέλα με μένα; :hehe:

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Μεγάλο θέμα άνοιξες... :(

Για να ακούσεις κάποια ακουστικά μπορείς να πας Media Markt όπου έχουν μια σχετική ποικιλία για να ακούσεις ΑΛΛΑ όχι τα απολύτως πανάκριβα βέβαια.

Από εκεί και ύστερα ρώτα σε ΝΑΚΑ αν μπορείς να ακούσεις ή σε άλλα καλά καταστήματα με είδη ήχου (ΟΧΙ τύπου Κορασίδης όμως, για καλά μαγαζιά μιλάμε).

Αρχική απάντηση από freestyler7

Αυτό που θέλω να μάθω είναι: Υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορώ να ακούσω κάποια ακουστικά, amps κ.τ.λ.? (μένω Ηράκλειο) Δεν βρήκα κάτι όσο και να έψαξα.

Τέλος καθώς είμαι φοιτητής, τα λεφτά που προτίθεμαι να δώσω μπορώ να πω οτι ακούγονται υπερβολικά ακόμα και σε μένα. Μήπως πρέπει να πάω σε κάνα ψυχίατρο τώρα που είναι νωρίς ή είναι και άλλοι που μοιράζονται την ίδια τρέλα με μένα; :hehe:

Οπως ειπε και ο φιλος , ειναι δυσκολο να βρεις σε καποιο μαγαζι, ολα τα παραπανω καθως η ζητηση για αυτα ειναι μικρη και απαγορευτικη για καποιον εμπορο.

Στα mediamarkt θα βρεις ορισμενα, και καλο ειναι να κανεις μια βολτα, να εξοικειωθεις λιγο με τα ακουστικα γιατι σε ορισμενους η αισθηση εφαρμογης, που αφηνουν, δεν ειναι οτι καλυτερο, οποτε στρεφονται στα ηχεια. Εμενα προσωπικα μου καθονται μια χαρα και μπορω να ακουσω παρα πολυ ωρα, χωρις καποια ενοχληση.

Τα κορυφαια μοντελα που αναφερεις ειναι ολα καλα, παροτι ακουγονται διαφορετικα μεταξυ τους. Συνηθως η επιλογη τους εχει να κανει με τις μουσικες προτιμησεις. Αλλα ακουγονται πιο ''αερινα'', αλλα εχουν πιο εντονο μπασο. Γενικα οι διαφορες μεταξυ τους ειναι πολλες και μεγαλες, οποτε και ο συνοδευτικος εξοπλισμος πρεπει να ειναι αναλογος, ωστε να κολακευει τα πλεονεκτηματα ενος ακουστικου.

Απο κει και περα, ενα καλο ακουστικο δεν μπορει να παιξει παντου σωστα. Οταν μπαινουν θεματα κοστους, καλο ειναι να κραταμε μια σχετικη ισορροπια τιμης, μεταξυ ακουστικων, πηγων και ενισχυτων. Κατα την γνωμη μου, πρωτα οριζουμε το budget και μετα προσπαθουμε να χωρεσουμε σε αυτο τα συνοδα, ωστε να διατηρηθει η ισορροπια μεταξυ τους.

Εκτος και αν η αγορα γινει στην λογικη φετος αυτο, του χρονου εκεινο κλπ.

Το καλυτερο αποτελεσμα το εχουμε οταν στο συστημα, δεν υπαρχει καποιος αδυνατος κρικος μεταξυ των συσκευων, αφου και η παραμικρη λεπτομερια μπορει να παιξει εναν αρνητικο ρολο ή ακομα και να καταστρεψει την ποιοτητα μιας αλλης καλης συσκευης.

Η ενισχυση στα ακουστικα ειναι μεγαλο κεφαλαιο, αλλα επειδη το κοστος ειναι πολλες φορες απαγορευτικο, ισως ειναι καλυτερα για αρχη, να ξεκινησεις αγοραζοντας ενα καλο ζευγαρι ακουστικα, και μια καλη πηγη. Τον ρολο της πηγης μπορει να παιξει και ενας Η/Υ (σχεδον ολοι διαθετουν πια) ρυθμισμενος με τετοιο τροπο, ωστε να παιζει οσο το δυνατον με μεγαλυτερη πιστοτητα. Γυρο απο το πως μπορει να παιξει ενας η/υ σωστα, αν ψαξεις θα βρεις αρκετα πραγματα στο φορουμ, που θα σε βοηθησουν να καταλαβεις τον τροπο που λειτουργει το ολο συστημα και να αποφυγεις τις λαθος επιλογες.

Επιπλεον σε σχεση με την ενισχυση, τα ''μεγαλα'' ακουστικα, μικροτερης εμπεδησης ειναι πιο δυσκολα σε οδηγηση, οποτε η χρηση ενισχυτη ειναι μονοδρομος. Ισως θα ηταν προτιμοτερο να πας σε καποιο μοντελο με μεγαλη εμπεδηση, γιατι το γεγονος αυτο δεν το κανει τοσο επιλεκτικο στην οδηγηση και ειναι ευκολοτερο να τα ταιριαξεις με μικροτερου κοστους ενισχυτες.

Τα παραπανω σε συνδιασμο με αυτο που αναφερεις περι ψυχιατρου, μπορει να οδηγησει σε οικονομικη αφαιμαξη, παρανοια, αντικοινωνικη συμπεριφορα, αυπνιες κ.α. οποτε μια γενικη χαλαροτητα σε ολες τις επιλογες, κρινεται απαραιτητη για την καλη υγεια. :)

Αυτα τα γενικολογα ως εισαγωγη, αν σε ενδιαφερει κατι συγκεκριμενο και εχεις ξεκινησει ηδη τα πλανα σου για το τι θα αγορασεις, η οποιαδηποτε απορια σου ειναι ευπροσδεκτη.

Πηγαινε στα audio technica A900, εχουν πολυ μικρο εως καθολου οφελος απο ενισχυση και μπορεις να τα βρεις στο audiocubes.com ή ακομα και στο ebay σε πολυ λογικες τιμες, θα τα επαιρνα κι εγω αλλα εχουν ενα 50αρικο διαφορα απτα A700 που τελικα πηρα

Καποιες ερωτησεις για οποιον ξερει να μου απαντησει :

Παρατηρησα ενω εβλεπα ενα βιντεο με AC3 πως αμα εχω το cmss headphone ενεργοποιημενο τα positional effect αλλοιωνονται(και με το cmss του game mode και με αυτο του entertainment mode) πχ ειναι μια σκηνη που ακουγεται η φωνη καποιου δεξια απτο βαθος, ο τροπος που θα ακουστει αυτο αλλαζει ριζικα με το cmss ενεργοποιημενο γιατι μεταφερεται η φωνη στο κεντρο

Αρα να βλεπω τα βιντεο με AC3 στο ιδιο mode που ακουω και την μουσικη μου ? ( audio creation mode 2/2.1 speakers bitmatched playback on 44.1 khz sampling rate )

Επισης παρατησα ενα αλλο κουλο, αμα κανω downsample to 44.1 σε ενα 48khzβιντεο μεσω του media player classic ακουω κατι περιεργα τικ τακ σαν τους ηχους που κανει η xfi κατα την διαρκεια εναλλαγης mode, γιατι συμβαινει αυτο ? Αμα βλεπω ενα 48khz βιντεο με το master sampling rate της καρτας στα 44.1 χανω τπτ ? Μηπως θα ητανε καλυτερα να το ανεβαζω στο 48 γι αυτες τις περιπτωσεις ?

Και κατι τελευταιο αμα στις ρυθμισεις του ac3 filter βαλω decode to speakers τι ουσιαστικη διαφορα θα εχει εκτος απτο να μπορω να ρυθμιζω την ενταση απτον player ?

@freestyler

Ριχνωντας μια πιο προσεχτικη ματια, στα ποστ που εχεις κανει στο head-fi και απο τα λεγομενα σου εκει, παρατηρω καποια συγχυση ως προς τον ρολο των συσκευων που θες να συνδιασεις, κυριως στη δευτερη περιπτωση της emu με τον ενισχυτη του meier. Αν θες γραψε λιγο αναλυτικα τι θες να φτιαξεις και με πια λογικη, ωστε αν ειναι δυνατον να σε βοηθησουμε να αποφυγης, περιττα εξοδα.

@gruntgr

Αναφερεσαι σε ταινια dvd? Ο ηχος του δισκου ειναι σε ΑC3, αλλα ποσα καναλια εχει? Ειναι ac3 2.0 ή ac3 5.1?

:) στειλε το ποστ σε ενα νεο thread καλυτερα...

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 19:57]

@gruntgr

Αναφερεσαι σε ταινια dvd? Ο ηχος του δισκου ειναι σε ΑC3, αλλα ποσα καναλια εχει? Ειναι ac3 2.0 ή ac3 5.1?

:) στειλε το ποστ σε ενα νεο thread καλυτερα...

ac3 2.0, ειπα να μην ανοιξω καινουργιο θεμα μιας και το cmss συνηθως το χρησιμοποιουνε μονο οσοι εχουν ακουστικα, σε παρακαλω αν μπορεις βοηθα λιγο γιατι εχω μπερδευτει με το ευρος συχνοτητας, btw σε ποιες περιπτωσεις χρειαζεται να πηγαινω το output sample format απο 16bit pcm σε 24 στο ac3 filter ?

Aν αγόραζα αυτή τη στιγμή ακουστικά θα πήγαινα σε Beyerdynamic 880 ή σε Sennheiser HD650.

Για το υπόλοιπο σύστημα, αν κατάλαβα καλά τι ζητάς, χρειάζεσαι κάποιο USB DAC με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών και καθάρισες.

Grunt, είσαι offtopic, εμείς οι hi-endάδες δεν χρησιμοποιούμε cmss και άλλα σατανικά φίλτρα. :p

οκ λογο της μικρης συμμετοχης ισως να ειναι καλυτερα να απαντηθει σε ενα θεμα που αφορα ακουστικα, απλα δεν διευκολυνει ετσι, καποιον που μπαινει και ψαχνει για αυτο που ρωτας. Βεβαια οι απαντησεις κανονικα θα επρεπε να αφορουν και αυτους που εχουν ηχεια. τσπ.

Απο την στιγμη που ειναι 2 τα καναλια της αρχικης ηχογραφησης, για πιο λογο να χρησιμοποιησεις ενα dsp που βασικο σκοπο εχει να επανατοποθετησει μετα απο φιλτραρισμα τους ηχους σε 2 ηχεια. Φυσικα και θα αλλοιωσει τον ηχο και οπως παρατηρησες και στην πραξη δεν εχει κανενα νοημα. Οποτε γυρνας στο κλασικο bitmatched mode.

Αφου η αρχικη ηχογραφηση εγινε στα 48khz, σε αυτη πρεπει να ορισεις και το playback. Οριζοντας σε 44.1khz αναλογα με τις ρυθμισεις, διαταζεις τον driver (software επιπεδο) ή τον ενσωματομενο στον επεξεργαστη της καρτας (hardware & software επιπεδο) resampler να επεξεργαστει το σημα και να το μετατρεψει σε 44.1. Αυτο θα γινει εις βαρος της αρχικης ποιοτητας. Μεταξυ των δυο περιπτωσεων ειναι προτιμοτερη η 2η, αλλα και παλι γυρνας σε 48 και δεν σε απασχολει.

Επομενως καλο ειναι να το γυρνας σε 48khz στην περιπτωση που βλεπεις ταινιες. Μερικες καρτες για να αποφευγουν αυτη την ιστορια, εχουν επιλογη το output να ειναι στην ιδια αναλυση και βαθος με το input, ωστε να μην χρειαζεται καθε φορα να το γυρνας χειροκινητα.

Στην ερωτηση για την επιλογη ''decode to speakers'' νομιζω στο εχω ξαναπει. Αν το επιλεξεις ειναι σαν να λες στο φιλτρο μην αποκωδικοποιεις το σημα, θα παει σε αλλο decoder. Κανει το λεγομενο passthrough to external processor. Αν απορεις γιατι οταν το επιλεγεις ακους ηχο (αν εισαι σε analog mode), τοτε προφανως αναλαμβανει ο driver να κανει το decode πριν το σημα παει στο dac.

Απο την αλλη μην με ανακατεβεις με τα dvd, ξερεις τα πιστευω μου, τα ειχα πει, περι σκουπιδιων κλπ και με εκραξαν. Παρολα αυτα δεν αλλαξα γνωμη :).

Στην ερωτηση για το bit depth η απαντηση ειναι αναλογη με πριν. Αν ο ηχος εχει ηχογραφηθει με 24bit τοτε το γυρνας και στην καρτα. Αλλιως το αφηνεις 16Bit.

Ορισμενες φορες εχει νοημα να αλλαζουμε τα δειγματα και το βαθος προς τα πανω σε καρτες που δεν αποδιδουν καλα σε 44.1/16. Για παραδειγμα μια sb live 24bit και να δεχθει σημα 44.1/16 θα το μετατρεψει εσωτερικα σε 48/16. Οποτε αφου θα γινει που θα γινει η μετατροπη οριζεις το Output σε 96/16, οπου η καρτουλα ''μετραει'' καλυτερα σαν τεχνικα χαρακτηριστικα. Με αυτο τον τροπο μεταξυ δυο ''κακων'' επιλεγεις το λιγοτερο ''κακο''.

Αρχική απάντηση από Shaman

Grunt, είσαι offtopic, εμείς οι hi-endάδες δεν χρησιμοποιούμε cmss και άλλα σατανικά φίλτρα. :p

Ετσι ,ετσιιιιιι

Παιδες και γω παω για τα HD650!

Πιστευω οτι θα ειναι τρελα και με τον macbook θα ειναι μια χαρα!

Αυτο με τον ενισχυτη δεν καταλαβα πολυ...δλδ δεν θα αποδιδουν το μεγιστο?

astacus thanks για τον χρονο σου, κατι τελευταιο : γιατι οταν παιζω ενα βιντεο με frequency 48khz στο out info του media player classic δειχνει 48000hz ενω το master sampling rate ειναι ορισμενο στα 44.1khz ? Αγνοει ο player την καρτα ?

Αρχική απάντηση από blade_pan [Σήμερα, στις 15:18]

Παιδες και γω παω για τα HD650!

Πιστευω οτι θα ειναι τρελα και με τον macbook θα ειναι μια χαρα!

Αυτο με τον ενισχυτη δεν καταλαβα πολυ...δλδ δεν θα αποδιδουν το μεγιστο?

HD650 + laptop no go, πηγαινε σε κατι με χαμηλη αντισταση, αλλο τα 32ohm των audio technica που προτεινω αλλο τα 300 των HD650, το ιδιο ισχυει και για τα DT 770/880

Αρχική απάντηση από GruntGR

HD650 + laptop no go, πηγαινε σε κατι με χαμηλη αντισταση, αλλο τα 32ohm των audio technica που προτεινω αλλο τα 300 των HD650, το ιδιο ισχυει και για τα DT 770/880

γιατι?Δεν θα παιζουν σωστα?

@gruntgr

Τι λειτουργικο εχεις?

@blade

Ειναι καλυτερο στα κορυφαια ακουστικα αν δεν σκοπευεις να αγορασεις αμεσα ενισχυτη, η συνθετη αντισταση να ειναι μεγαλη. Οποτε τα hd650 ειναι μια παρα πολυ, καλη αρχη για να ξεκινησεις.

Με μια αξιοπρεπη καρτα ηχου θα παιξουν αρκετα καλα.

Gruntgr τα ακουστικα σου ειναι πολυ δυσκολα στην ενισχυση και γι' αυτο, παρα την πολυ καλη ποιοτητα που διαθετουν, οι περισσοτεροι πανε στα senns.

Τα δικα μου οντως θα αποδιδαν ακομα καλυτερα με μια καλυτερη πηγη αλλα με το tweaking που εχω κανει τελευταια μπορω να πω πως ειμαι ικανοποιημενος, τα A900 που προτεινω δεν ειναι ακομα καλυτερα λογω της μικροτερης αντιστασης ? υποτιθεται οσο πιο μικρη αντισταση τοσο μικροτερη η αναγκη για καποιον ενισχυτη / usb dac ή κανω λαθος ? το λειτουργικο μου ειναι xp sp2

Eφόσον θα τα σκάσεις για καλά ακουστικά ας πάρεις τα κορυφαία κι ας μην πάρεις άμεσα το 100% των δυνατοτήτων τους. Αργότερα παίρνεις κι ένα ενισχυτή ακουστικών. Προσωπικά θα το προτιμούσα από το να πάρω κατώτερα ακουστικά επειδή θα δουλεύουν καλύτερα με την κάρτα ήχου. Έτσι κι αλλιώς, σοβαρές ακροάσεις με Audigy (και ειδικά PCI), δεν πρόκειται να κάνεις.

Αρχική απάντηση από GruntGR

Τα δικα μου οντως θα αποδιδαν ακομα καλυτερα με μια καλυτερη πηγη αλλα με το tweaking που εχω κανει τελευταια μπορω να πω πως ειμαι ικανοποιημενος, τα A900 που προτεινω δεν ειναι ακομα καλυτερα λογω της μικροτερης αντιστασης ? υποτιθεται οσο πιο μικρη αντισταση τοσο μικροτερη η αναγκη για καποιον ενισχυτη / usb dac ή κανω λαθος ? το λειτουργικο μου ειναι xp sp2

Αν φτασεις στο σημειο να σε ικανοποιηει ο ηχος εισαι οκ. Οτι και να κανεις παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο και δεν εχει νοημα να τα κυνηγαμε, εις βαρος αλλων πραγματων.

Στο ψητο τωρα, χωρις να ειναι κανονας,* ισχυει ακριβως το αντιθετο. Αυτα με τη μεγαλυτερη εμπεδηση ειναι πιο ευκολοδηγητα. Οπως και στα ηχεια. Οσο κατεβαινουν τα ohm, αδειαζει το πορτοφολι για ενισχυτη. Τα dac μπορεις να το θεωρησεις κομματι της πηγης, ακομα και αν στεγαζεται μεσα σε καποιο ενισχυτη. Οποτε μπορεις να πεις, οτι η ποιοτητα του, ειναι ανεξαρτητη της εμπεδησης των ακουστικων. Ειναι ομως το σημαντικοτερο, για την ποιοτητα του σηματος εισοδου που επηρεαζει στα μεγιστα το συνολικο αποτελεσμα.

*Ο λογος ειναι οτι τα ιδιαιτερα τεχνικα χαρακτηριστικα, ενος ακουστικου περαν της εμπεδησης παιζουν και αυτα ρολο στην ενισχυση.

Σε αυτο που λεει ο shaman εν μερη συμφωνω. Λεω εν μερη, οχι γιατι εχει καπου αδικο, αλλα επειδη δεν ειναι μονο το ακουστικο σημαντικο, αλλα ολα τα μερη και πολλες φορες υποβαθμιζεται ο ρολος των υπολοιπων. Ετσι οι περισσοτεροι καταληγουν στο να περνουν ενα 40 με 50 % απο αυτο, που μπορουν να αποδωσουν τα ακουστικα τους. Εκει πανε και τα περι ισορροπιας μεταξυ των συσκευων που γραφω παραπανω. Ειναι σιγουρο οτι ενα φθηνοτερο ακουστικο σε καλο συστημα, μπορει να παιξει πολυ καλυτερα απο ενα super που συνδεεται σε τρανζιστορακι των 50 .

Στο θεμα γυρω απο το pci, επειδη πολλα αρνητικα ακουγονται γυρω απο αυτο, ειναι πολυ δυσκολο να παρεις καλη ποιοτητα, απο αποψης ρυθμισεων, αλλα ειναι εφικτο και η γνωμη μου ειναι, οτι σε low budget συστηματα ειναι μακραν η καλυτερη λυση. Δηλαδη καλη καρτα ηχου και ηχος απο σωστα αναλογικα σταδια. Το μονο μειονεκτημα που δεν μπορει να αντιμετωπιστει αποτελεσματικα, με ρυθμισεις ειναι, το induced jitter, στο εσωτερικο της καρτας αλλα νομιζω οτι μελλοντικα θα γινει κατι και για αυτο.

@grunt

Πρεπει να φταιει ο kmixer ή ο driver. Υπαρχει και η περιπτωση το master sampling rate να ειναι οντως 44.1 και ο player να το κανει 48. Βαλε vista με foobar και το αντιστοιχο plugin για ac3. Με το γνωστο, tweaking θα πας πιο πανω.

Αρχική απάντηση από Astacus [27-09-2007 21:57]

@freestyler

Ριχνωντας μια πιο προσεχτικη ματια, στα ποστ που εχεις κανει στο head-fi και απο τα λεγομενα σου εκει, παρατηρω καποια συγχυση ως προς τον ρολο των συσκευων που θες να συνδιασεις, κυριως στη δευτερη περιπτωση της emu με τον ενισχυτη του meier. Αν θες γραψε λιγο αναλυτικα τι θες να φτιαξεις και με πια λογικη, ωστε αν ειναι δυνατον να σε βοηθησουμε να αποφυγης, περιττα εξοδα.

Ok, here is the deal

Θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον υπολογιστή μου για να ακούω μουσική/ταινίες/παιχνίδια και κλίνω προς τα sennheiser HD650 για ακουστικά, που σύμφωνα με πολλές γνώμες που έχω διαβάσει (δυστυχώς είναι και ο μόνος μου τρόπος για να ενημερωθώ για ακουστικά) είναι κάτι που νομίζω θα μου αρέσει (και σαν σχέδιο-εννοώ το πως είναι τα cans) καθώς όλοι λένε για αρκετό bass. (που θέλω)

βλέπω όμως πως πολλοί προτιμούν το παλιότερο μοντέλο HD600 που εξωτερικά και ηχητικά μοιάζει πολύ με τα HD650. Όπως ήδη είπα, τα νεότερα φαίνεται να έχουν καλύτερο μπάσο αλλά όμως κοστίζουν και αρκετά παραπάνω. Τα hd600 γύρω στα 190 ενώ τα hd650 γύρω στα 320. Να είναι άραγε τόσο καλύτερα ώστε να δικαιολογείται αυτήν η διαφορά;

Τα grado τα ξεχνάω τελείως καθώς δεν καλύπτουν όλο το αυτί, αλλά κάθονται πάνω σε αυτό και αυτό είναι κάτι που σιχαίνομαι και στα senn PC160 που έχω τώρα. Τώρα για τα akg k701 δεν ξέρω αλλά τα HD6x0 μου φαίνονται πιο βολικά.

Δεύτερον είμαι σίγουρος οτι τα ακουστικά αυτά δεν πρόκειται να παίξουν ποιοτικά και δυνατά από την audigy ls μου σε καμία περίπτωση, οπότε χρειάζομαι και μία νέα κάρτα ήχου. Είτε κάποια PCI λύση ή καλύτερα ακόμα κάτι σε εξωτερικό usb με καλό DAC.

’ντε και πήρα ένα DAC σίγουρα θα χρειαστώ και έναν ενισχυτή. (είναι σαν να πάω να συνδέσω ακουστικά 300 ευρώ σε ένα portable mp3 player... Όσο καλή ποιότητα και να έχει το player den πρόκεται να έχει την δύναμη να οδηγήσει τόσο απαιτητικά ακουστικά.

Οπότε πρέπει να πάρω DAC και AMP ξεχωριστά ή να προτιμήσω κάποια λύση combo 2σε1. Είχα βρει κάποια καλές portable υλοποιήσεις όπως το iBasso d1, Corda Move κτλ γύρω στα 200 ευρώ η τιμή τους.

Οι πιο πολλοί πάντως υποστηρίζουν πως τα home μοντέλα πάντα θα είναι καλύτερα καθώς δεν έχουν περιορισμούς στο μέγεθος και στις επιλογές τροφοδοσίας τους. Αυτό με έκανε να γλυκοκοιτάζω εξοπλισμό όπως Gilmore lite, EMU 0404 USB, corda arietta, corda cantate κτλ.

Δεν ξέρω κατά όσο όμως οι διαφορές τους από portable λύσεις δικαιολογούν το επιπλέον κόστος.

Αυτά προς το παρών. :p

Θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον υπολογιστή μου για να ακούω μουσική

Και πολύ καλα θα κανεις. Σιγουρα θα σε παιδεψει αρκετα στην αρχη, αλλα το τελικο αποτελεσμα θα είναι πανω από τις προσδοκιες σου. Με δεδομενη την ποιοτητα των senns και επειδη προσανατολιζεσαι σε αγορα εξωτερικου dac, η γνωμη μου είναι να μην ασχοληθεις με καρτα ηχου, αλλα να εξαγεις τον ηχο από καποια ψηφιακη εξοδο του η/υ.

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=41023

Η σειρα προτεραιοτητας για καλυτερη ποιοτητα, είναι usb>coaxial>optical όπως περιγραφεται και εκει..

κλίνω προς τα sennheiser HD650 για ακουστικά, που σύμφωνα με πολλές γνώμες που έχω διαβάσει (δυστυχώς είναι και ο μόνος μου τρόπος για να ενημερωθώ για ακουστικά) είναι κάτι που νομίζω θα μου αρέσει (και σαν σχέδιο-εννοώ το πως είναι τα cans) καθώς όλοι λένε για αρκετό bass. (που θέλω)

βλέπω όμως πως πολλοί προτιμούν το παλιότερο μοντέλο HD600 που εξωτερικά και ηχητικά μοιάζει πολύ με τα HD650. Όπως ήδη είπα, τα νεότερα φαίνεται να έχουν καλύτερο μπάσο αλλά όμως κοστίζουν και αρκετά παραπάνω. Τα hd600 γύρω στα 190 ενώ τα hd650 γύρω στα 320. Να είναι άραγε τόσο καλύτερα ώστε να δικαιολογείται αυτήν η διαφορά;

Θα ελεγα καλυτερα σωστο μπασο και όχι πολύ. Ερχεται χτυπαει με καλη ατακα και εξαφανιζεται. Δεν πλατιαζει - μπουμαρει και δεν υπερκαλυπτει τις αλλες περιοχες του φασματος, με την ενταση του. Σε αυτό παιζουν μεγαλο ρολο και η ποιοτητα της πηγης και του ενισχυτη. Ισως αυτό θα είναι το σημειο, που θα σε προβληματισει περισσοτερο για να παρεις τα μεγιστα από το ακουστικο.

Στο θεμα συγκρισης των 600 με τα 650, επειδη ετυχε να εχω στο παρελθον και τα 2 (τωρα εχω το 650 μονο), πραγματικα δεν καταλαβαινω την συγκριση, από την στιγμη που το 650 περιλαμβανει όλα τα θετικα του 600. Τα εχω διαβασει, αλλα πραγματικα δεν καταλαβαινω την λογικη των σχολιων και νομιζω ότι εχει να κανει, με την απειρια ορισμενων χρηστων. Από την άλλη γουστα είναι αυτά.

Παντως, επειδη βρισκονται κοντα από αποψη ποιοτητας, εχεις ένα ποντο στο αν η διαφορα στην τιμη είναι δικαιολογημενη.

Τώρα για τα akg k701 δεν ξέρω αλλά τα HD6x0 μου φαίνονται πιο βολικά. ;

Τα akg 701 είναι ένα επισης πολύ καλο ακουστικο, πιο απαιτητικο σε ενισχυση και ακουγεται τελιως διαφορετικα από το 650. Μοιαζει πιο αναλυτικο και αερινο σε σχεση με το 650, χωρις να κατεβαινει χαμηλα, τουλαχιστον σε ένα μετριο εξοπλισμο. Όταν τα συνοδα σοβαρευουν, κατά τη γνωμη μου, το 650 είναι σε άλλη ανωτερη κλαση.

Στα υπολοιπα περι dac και ενισχυσης, αν τελικα κινηθεις όπως σου προτεινω, χωρις να αγορασεις καρτα ηχου, τοτε οι ενισχυτες του meier είναι αυτό που χρειαζεσαι για μια λυση 2 σε 1. Ταιριαζουν μια χαρα με τα 650 αλλα και τα υπολοιπα ακουστικα που αναφερεις. Είναι γενικα καλοι ενισχυτες.με προσεγμενο dac.

H 0404 έχει καταπληκτικό DAC αλλά δεν ξέρω τι λέει ο ενισχυτής ακουστικών που έχει. Γενικώς το head-fi έχει πραγματικά τα πάντα για το "πρόβλημά" σου. Κοίτα και το headwize.com. Με λίγη υπομονή, πολύ διάβασμα και επίσης πολύ φιλτράρισμα πιστεύω θα βρεις τι σου χρειάζεται.

’ντε και πήρα ένα DAC σίγουρα θα χρειαστώ και έναν ενισχυτή. (είναι σαν να πάω να συνδέσω ακουστικά 300 ευρώ σε ένα portable mp3 player... Όσο καλή ποιότητα και να έχει το player den πρόκεται να έχει την δύναμη να οδηγήσει τόσο απαιτητικά ακουστικά.

To Dac δεν παρεμβαινει στην ενταση του σηματος. Αν η πηγη σου ειναι ο Η/Υ τα 2V που συνηθως βγαζουν οι ψηφιακες εξοδοι (spdif) των καρτων, ειναι ικανα να σε ξεκουφανουν σε ακουστικα. Η χρηση ενισχυτη σε αυτη την περιπτωση, εχει τον ρολο να μειωσει την ενταση του σηματος αλλα και να οδηγησει σε σωστα πλαισια, τους οδηγους των ακουστικων. Μπορει να γινει και χωρις ενισχυτη, η μειωση της εντασης του σηματος, αλλα ειναι δυσκολο να διατηρησεις την καλη ποιοτητα ηχου με software μεθοδους.

Οπότε πρέπει να πάρω DAC και AMP ξεχωριστά ή να προτιμήσω κάποια λύση combo 2σε1.

Για αρχη καλυτερα ενας συνδιασμος dac & amp οπως ο corda cantate. Θα ειναι αρκετα φθηνοτερος και η ποιοτητα πολυ καλη. Αυτο φυσικα στην περιπτωση που εξαγεις ψηφιακα τον ηχο απο το pc, μεσω usb.

Αν επιλεξεις τον αναλογικο δρομο εξαγωγης ηχου απο το pc, τοτε πας σε καλη καρτα ηχου και σκετο ενισχυτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.