angel_f Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 Μπορεί κάποιος να μου πει? εάν έχω φτιάξει raid 0 και το έχω στον controller του Intel , εάν αλλάξω motherboard , θα μπορέσω να κρατήσω το raid και στον καινούριο controller χωρίς να το ξαναφτιάξω απο την αρχή?
RootX Σεπτέμβριος 26, 2007 #2 Σεπτέμβριος 26, 2007 Καταρχήν η ονομασία είναι raid Κατά 2ον υπάρχει μία πιθανότητα να δουλέψει αν πας στον επόμενο Intel controller αλλά δεν είναι εγγυημένο. Κάποιοι θα σου πουν ότι δούλεψε, κάποιοι άλλοι ότι όχι. Ξαναλέω δεν είναι εγγυημένο. Αν έχεις όρεξη για διάβασμα, διάβασε
Gr_God Σεπτέμβριος 26, 2007 #3 Σεπτέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από angel_f Μπορεί κάποιος να μου πει? εάν έχω φτιάξει RIDE 0 και το έχω στον controller του Intel , εάν αλλάξω motherboard , θα μπορέσω να κρατήσω το RIDE και στον καινούριο controller χωρίς να το ξαναφτιάξω απο την αρχή? Σχεδον ποτε, οχι δεν δουλευει. Μονο αμα εχει η μητρικη ιδιο southbridge/SATA controller και μιλαμε για ακριβως ιδιο. Πραγμα κοντα απιθανο.
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 26, 2007 #4 Σεπτέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από Gr_God Σχεδον ποτε, οχι δεν δουλευει. Μονο αμα εχει η μητρικη ιδιο southbridge/SATA controller και μιλαμε για ακριβως ιδιο. Πραγμα κοντα απιθανο. Don't be so sure...Νομίζω ο Root το έθεσε ακριβώς όπως έπρεπε...Εγώ πέρασα το raid μου απ το commando στο IP35-Pro (ICH8R/ICH9R) χωρίς κανένα πρόβλημα.Συνήθως άμα περνάς το raid σε controler της ίδιας εταιρείας έχεις μεγάλες πιθανότητες να το σώσεις το θέμα..αλλιώς πάς αναγκαστηκά στο σπάσιμο και ξανα στήσιμο όπως έκανα εγώ από το NF4 στο ICH8R
Gr_God Σεπτέμβριος 27, 2007 #5 Σεπτέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 02:34] Don't be so sure... Νομίζω ο Root το έθεσε ακριβώς όπως έπρεπε... Εγώ πέρασα το raid μου απ το commando στο IP35-Pro (ICH8R/ICH9R) χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνήθως άμα περνάς το raid σε controler της ίδιας εταιρείας έχεις μεγάλες πιθανότητες να το σώσεις το θέμα..αλλιώς πάς αναγκαστηκά στο σπάσιμο και ξανα στήσιμο όπως έκανα εγώ από το NF4 στο ICH8R Ναι αλλα τα 8R και 9R εχουν τον ιδιο sata controller εσωτερικα. Για αλλαγες εταιρειας, με τιποτα, δεν υπαρχει περιπτωση ουτε 1 στις 1000 να παιξει.
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 27, 2007 #6 Σεπτέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από Gr_God Ναι αλλα τα 8R και 9R εχουν τον ιδιο sata controller εσωτερικα. Για αλλαγες εταιρειας, με τιποτα, δεν υπαρχει περιπτωση ουτε 1 στις 1000 να παιξει. Για αλλαγή εταιρείας εννοείται. Απλά είναι πολά τα παραδείγματα που μεταφέρθηκαν τα Raid σε διαφορετικούς controler αλλά της ίδιας εταιρείας.Πχ από silicon 3112 se 3114 .
TifoziF1 Σεπτέμβριος 27, 2007 #7 Σεπτέμβριος 27, 2007 Μερικές εμπειρίες : - Από Gigabyte Raid (νομίζω είναι Sil3112) σε ICH9R δούλεψε μια χαρά αλλάζοντας μόνο τα καλώδια, και αυτά σε RAID0 (2χRaptors74 - Boot&system disk) πάνω σε P35-DS4. Όυτε 1 λεπτό υπόθεση. Στο παραπάνω σύστημα (WinXP SP2) είχε ενεργοποιηθεί το ΙCH9R από ΒΙΟS και είχαν μπεί οι drivers του Intel RAID πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή (bootαρε από το GigabyteRaid). Για τον φόβο των ιουδαίων, είχε φτιαχτεί BartPE CD με Ghost11 και ICH9R/GigabyteRaid drivers και είχε κρατηθεί σε 3ο δίσκο το image του Gigabyte Raid αλλά δεν χρειάστηκε. (περί την 1 ώρα υπόθεση κάλιο raid-o-backupαρε παρά raid-o-γύρευε) - Επίσης από IC7R σε IC9R 2 raids (0 και 1) όλα μια χαρά.
angel_f Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #8 Σεπτέμβριος 27, 2007 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .Δουλεύω το Raid 0 εδώ και 3 χρόνια , και εχω σπάσει τους δίσκους πολλές φορές μετακινούμενος απο τον ενα controller στον άλλο , χωρίς όμως να έχω δοκιμάσει εαν δουλεύει η συστοιχία εσι απλά .Αυτή την περίοδο σκεφτόμουν ενώ έχω ενα 500Gb , να πάρω εναν ακόμα και να τους κάνω raid 0 , αλλά εφόσον θα ειναι αδύνατο πλέων να αλλαξω controller ( που θα σώσω 1 tera ? ) Εγκατέλειψα πλέων την ιδέα
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 27, 2007 #9 Σεπτέμβριος 27, 2007 Μην τους βάλεις σε raid. ’στους απλά έτσι
anthis Οκτώβριος 5, 2007 #10 Οκτώβριος 5, 2007 Να γραψω και εγω μια απορια. . Θελω να περασω Vista ultimate 64 bit σε gigabyte 965P S3 και σε P5ND2 sli deluxe και δεν μου δουλευουν τα floppy. . Με τα XP ειχα χρησιμοποιήσει nlite. . Με τα Vista τι κανω? Εχουν μεσα τους οδηγους ή πρεπει να κανω κατι σαν nlite? Και αν ναι, υποστηριζει το nlite Vista 64 bit? Αν μπορει καποιος να μου δωσει λινκ αν χρειαζεται να κατεβασω κατι . . Thanks in advance! Υ.Γ.: Επίσης ψαχνω τον raid driver του nforce 4 sli για τα windows xp, ωστε να τον ενσωματωσω με nlite. .
RootX Οκτώβριος 5, 2007 #11 Οκτώβριος 5, 2007 Η διαδικασία είναι η παρακάτω,http://www.legitreviews.com/article/454/3/Δεν χρειάζεσαι nlite ή floppy.
anthis Οκτώβριος 5, 2007 #12 Οκτώβριος 5, 2007 A πολυ ωραια. . Οποτε μενει να κανω κατι για τα windows XP και το Raid του nforce 4. .Ποιον driver πρεπει να περασω με nlite?
anthis Οκτώβριος 11, 2007 #13 Οκτώβριος 11, 2007 Περασα τον οδηγο που ειχε στο site της ASUS ελπιζω να δουλεψει. . Δεν εχουν βγαλει για Vista 64 bit raid driver για τον Nvidia Raid controller. . Να περασω τον 32bit?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.