FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2007 Καλημερα παιδια..ας κανω το πρωτο μου ποστ στο πολυ ενδιαφερον και χρησιμο αυτο φορουμ, ρωτωντας για το συγκεκριμενο μονιτορ της Samsung. Αξιζει να δωσει κανεις τα χρηματα του για αυτο το μοντελο; Θελω να επενδυσω σε οθονη...καθως εχω σκοπο να την κρατησω αρκετα χρονια!! Ειμαι λοιπον αναμεσα σε 2 πακετα με βασικο κρητηριο την οθονη: α) LG 24'' L245WP-BN 620 + 8800GTX 768MB 480 + UPS 240 ή β) Samsung 24'' SM 244T 999 + HD2900XT 512MB 340 ????? Ποια επιλογη λετε να κανω; Αναλογως την οθονη θα ειναι και η καρτα γραφικων..... Θα παω βεβαια να τις δω και απο κοντα,γιατι αφου δεν ειμαι και εμπειρος σε τετοια θεματα μπορει να μην μου φαινεται καμια διαφορα,οποτε να μην χρειαστει να δωσω ~400 παραπανω για μονιτορ και να παρω με αυτα τα χρηματα ενα UPS για την προστασια του νεου μου υπολογιστη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimpar Σεπτέμβριος 26, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Λοιπόν έχω την εξής γνώμη, η LG πρέπει αυτή τη στιγμή μου μιλάνε να είναι η best value επιλογή που υπάρχει. Την έχω δει από κοντά, δεν είναι ασχημη, καλή εικόνα, όμορφα χρώματα, καλές γωνίες. Η Samsung από την άλλη είναι λίγο πιο παλιά, κακάσχημη κατά τη γνώμη μου, αλλά πρέπει να είναι καλύτερη ποιοτικά. Νομίζω ότι αυτές οι δύο χρησιμοοποιούν το ίδιο panelάκι. Κατά τη γνώμη μου δε νομίζω να σε χαλάσει η LG ούτε ότι θα έχει την τρομερή διαφορα από τη Samsung. Ίσως δεις διαφορά αν τις βάλεις δίπλα δίπλα. Αν όμως είναι να δώσεις 1000 Ευρώ για οθόνη δώσε άλλα 100 και πάρε την Eizo 2411 να είσαι ωραίος... Εγώ αυτή πήρα Και κάνε και κάνα search γιατί υπάρχουν αρκετά posts για τις παραπάνω οθόνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Για τη samsung τη συγκεκριμενη δεν βρικα τπτ γι αυτο ανοιξα νεο θεμα... Την LG ειδα να τη συγκρινουν με αλλες samsung... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimpar Σεπτέμβριος 26, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/03/29/Samsung-SyncMaster-244T/p1 Σε εφτιαξα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 ’ρα;; Τι λες αξιζει;;Καλα αμα δεν την δω και live δεν θα την αγορασω ετσι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimpar Σεπτέμβριος 26, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Κοίτα, εγώ τη γνώμη μου στην είπα, αντί να δώσω 1000 για Samsung έδωσα 1100 για Eizo και 5 χρόνια εγγύηση και 0 Pixel εγγύηση και καλύτερη ποιότητα. Η τιμή της 2411 πιστεύω είναι αρκετα καλή για σοβαρό monitor. Διαφορετικά αν δεν θες να δώσεις τόσα, την LG. Φαίνεται καλή για τα λεφτά της. Η Eizo στο μόνο που υστερεί είναι ότι δεν έχει HDMI και PIP. Από την άλλη υποστηρίζει HDCP μέσω το DVI, όπως και οι άλλες φυσικά. Το να δώσεις τα 1400+ για την 2441 το θεωρώ κοροιδία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Σεπτέμβριος 26, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Δεν αξιζει 1000Ε για σαμσουνγκ. Σαυτα τα λεφτα δεν αξιζει κατι λιγοτερο απο Ειζο. LG λοιπον και ΦΥΣΙΚΑ για τετοια αναλυση GTX αντι ΧΤ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 26, 2007 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 φυσικα LG / EIZO στις 1000ρες. ειναι οι καλυτερες οθονες, τελος.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Σεπτέμβριος 26, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Δεν πας σε ΕΙΖΟ να χωρτασεις ποιότητα????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 26, 2007 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka φυσικα LG / EIZO στις 1000ρες. ειναι οι καλυτερες οθονες, τελος.- τωρα τελευταια (μαλλον) εχεις γινει πολυ απολυτος. Δεν πιστευω να δω σε καμποσο καιρο τιποτα "πωλειται eizo/lg" και με στειλεις αδιαβαστο για 4η φορα?? (ειχαν προηγηθει κατι αλλαγες απο intel σε αμδ απο nvidia σε ατι και το "μαζι δεν κανουμε και χωρια δεν μπορουμε" -creative) σορρυ για το μινι οφτοπικ.... lg και απο μενα λογω τιμης..οχι οτι ειναι χαλια....απλα η τιμη δεν σε αφηνει για πολλα περιθωρια σκεψης. Οσο για τα αλλα... προτεινω 8800gts 320/ati 2900xt ...(περναν 3-4 μηνες).....μειον 8800gts 320/ati 2900xt και αγορα 9800gts/gtx Ups αν το χρειαζεσαι το παιρνεις..αν οχι δεν το παιρνεις.(σε περιπτωση που εχεις καλο ρευμα απο δεη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 26, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 αδυνατω να καταλαβω τι σχεση εχουν οι πωλησεις με το τι πιστευω οτι ειναι καλυτερο ? δλδ οταν πουλας κατι το πουλας επειδη δε σου αρεσει, ή για να παρεις κατι ακομα καλυτερο?Φιλε μου δε ξερω τι πιστευεις εσυ και δικαιωμα σου να πιστευεις οτι θες , εγω ομως ξερω οτι ειχα ΕΙΖΟ, τωρα εχω LG και ψαχνω calibration μηχανακια να φερω τα χρωματα της οθονης μου στα ισα της , με την ΕΙΖΟ δεν ειχα πειραξει ουτε καν το brightnessmy 2c Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Σεπτέμβριος 26, 2007 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Πολύ απλά η τα σκας και πας στην κορυφαία EIZO η δίνεις κάτω από 600 και πας στην LG. Samsung is not an option here. Εγώ έχω την LG και είμαι πολύ ικανοποιημένος. 1100 για 24άρα τώρα θα έδινα μόνο αν ήταν SED ή OLED eagka . Δώσε μου εμένα 500 που είναι η διαφορά EIZO-LG και έρχομαι να στην καλιμπράρω με δυο ξανθιές ρωσσίδες δώρο... (και πίστεψε με θα έχω καλό κέρδος από τη συναλλαγή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Σεπτέμβριος 26, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 διευκρινιζω οτι εννοουσα οτι αν ειναι να δωσεις 1000ρα πας σε ΕΙΖΟ κλειστα ματια hands down . σε φτηνη 24ρα πας για 245WP . samsung + 1000 = εγω δε τα δινω με Τ Ι Π Ο Τ Α Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 26, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 00:48] lg και απο μενα λογω τιμης..οχι οτι ειναι χαλια....απλα η τιμη δεν σε αφηνει για πολλα περιθωρια σκεψης.Οσο για τα αλλα...προτεινω 8800gts 320/ati 2900xt ...(περναν 3-4 μηνες).....μειον 8800gts 320/ati 2900xt και αγορα 9800gts/gtxUps αν το χρειαζεσαι το παιρνεις..αν οχι δεν το παιρνεις.(σε περιπτωση που εχεις καλο ρευμα απο δεη) Τελικα κατεληξα σε LG και 8800GTX και ενα σταθεροποιητη τασης.Δυστυχως οτι παρω θα το παρω τωρα,διοτι η αγορα ειναι μεσω μιας επιδοτησης..οποτε τωρα ειναι τσαμπα...μετα θα τα βαλω απο την τσεπη μου!!Λοιπον εχουμε και λεμε:Core2Quad q6600 2,40ghz step g0 slarcAsus P5k (P35, s775, DDR2) Thermalright 120 extremeRam 2GB Kit DDR2 1066 teamxtreem Dark8800 GTX 768 MB150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) 500 GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)dvdrwHybrid PCI Card TV24'' L245WP-BNΗχεία X-540 (5.1) LogitechENERMAX 850 galaxyAPC Σταθεροποιητής Τάσης 1200VA LE1200I κουτι δεν ξερω LOGITECH 967653 ULTRA X FLAT KEYBOARDmouse εχω MX REVOLUTION LAZERτιμη με 13% ΦΠΑ = 2256 (χωρις κουτι φυσικα)Εχω ενα μικρο περιθωριο να προσθεσω κατι ακομα.....καμια προταση;;:OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceblade Σεπτέμβριος 26, 2007 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 23:09] διευκρινιζω οτι εννοουσα οτι αν ειναι να δωσεις 1000ρα πας σε ΕΙΖΟ κλειστα ματια hands down . σε φτηνη 24ρα πας για 245WP . samsung + 1000 = εγω δε τα δινω με Τ Ι Π Ο Τ Α Ακριβώς έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jois21 Σεπτέμβριος 26, 2007 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2007 Ακριβώς έτσι. Εεεε, το χω πει πρωτος πρωτος αλλα εσυ αλλον προωθεις...: Δεν αξιζει 1000Ε για σαμσουνγκ.Σαυτα τα λεφτα δεν αξιζει κατι λιγοτερο απο Ειζο. υγ. φτηνιαρικο πισι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimpar Σεπτέμβριος 27, 2007 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Αυτό τι είναι το pc του φτωχού; Χαχαχα! Καλή ιστορία φαίνεται... με τέτοιο τούμπανο pc πήγαινε για Eizoooo FTW!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Αρχική απάντηση από dimpar [Σήμερα, στις 10:38] Αυτό τι είναι το pc του φτωχού; Χαχαχα! Καλή ιστορία φαίνεται... με τέτοιο τούμπανο pc πήγαινε για Eizoooo FTW!!! Koιταξε πανω ακριβως απο το pc και θα καταλαβεις..... :jump: Αν ειχα 2500 θα επαιρνα 4 ροδες να πηγαινω καμια βολτα... ή εστω ενα bullie(1500 για αγορα μονο!!!!). :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimpar Σεπτέμβριος 27, 2007 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Τι λες τώρα; Πλάκα έκανα... εννοείται! Θέλω κι εγώ μια τέτοια επιδότηση... Μόνο κοίτα μήπως αξίζει να τσιμπήσεις την Eizo με αυτά που σου περισεύουν + τα λεφτά του ups. Ίσως δεν αξίζει τόσα χρήματα και τα VA είναι πολλά. Εγώ έχω ένα mustek σχεδόν 3 χρόνια τώρα και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Και το τροφοδοτικό που έχεις βάλει, αν δε σκοπεύεις σε SLI που από όσο ξέρω δε γίνεται με τη μητρική που έχεις βάλει, πολύ είναι. Εγώ παίζω με 620 και είμαι μια χαρά. Οθόνη είναι, επένδυση για τα ματάκια σου. Εφόσων τα έχεις σκέψου το καλά... Αυτά από μένα Φιλικά και όμορφα! Και κάτι τελευταίο. Σου εγγυόμαι ότι όποια και να πάρεις θα πάθεις πλάκα από το μέγεθος, ειδικά αν έχεις καμιά 19άρα. Δε θα σε απογοητεύσει καμία από τις 2. Σκέψου και το γεγονός των καμμένων - κολλημένων pixel. Στην Eizo με διαβεβαίωσαν ότι ακόμα και ένα κολλημένο sub-pixel να έχει μπορούν να στην αλλάξουν αν το απαιτήσεις. Σκέψου το αυτό που σου λέω γιατί οι 24άρες έχουν μεγάλο όριο για ελλατωματικά pixel και αν είσαι γκαντέμης την πάτησες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Σεπτέμβριος 27, 2007 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2007 Μεχρι να εγκριθει η επιδοτηση εχουμε χρονο ακομα να το σκεφτω.... Οσο για το μεγεθος που λες θα ανεβω 9"...... Εδω και 3 χρονια ειμαι με ενα 15.4" λαπτοπ!!! Αρα η διαφορα θα ειναι τεραστια.. Αυτο παντως για τα πιξελς ειναι συμαντικο,αλλωστε ειμαι και λιγο γκαντεμης,αφου στο λαπτοπ μου εχω ενα καμμενο πανω δεξια και δεν μου το αλλαζαν...:cry: Δεν με ενοχλει πλεον... Η αληθεια ειναι οτι την οθονη εχω σκοπο να την κρατησω πολλα χρονια οποτε αξιζει να τα σκασω για μια καλη, αλλα απο την αλλη δεν εχω και κανενα εμπειρο ματι για να δω διαφορες μεγαλες. Οπως ειπα εχουμε χρονο μεχρι να τον αγορασω, η αγορα κινειται, νεα προιοντα βγαινουν και στα παλια οι τιμες πεφτουν. ΑΡΑ,μεχρι τοτε μπορει να ειμαι στο οριο να την παρς την ΕΙΖΟ και να βαλω και τπτ απο την τσεπη μου.... :laughing: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.