Jump to content

ΠΩΣ ΚΑΝΩ OVERCLOCKING ΣΕ FX-60?

DreamwebX

Recommended Posts

Φιλοι Labites γεια χαρα!!

Βλεπω και ακουω παντου για το ευγενες αθλημα του υπερχρονισμου(sic) αλλα ομολογω οτι δεν εχω βρει καπου καποιον οδηγο που να βασιζεται σε σχετικα σε συγχρονο hardware ,και βημα βημα να με βοηθαει στα πρωτα μου βηματα στο overclocking.

Διαβαζω ας πουμε οτι αυξανουμε τα MHz του FSB ,αλλα ταυτοχρονα πειραζουμε το ρευμα σε επεξεργαστη και μνημες και δεν μπορω να καταλαβω σε ποια σημεια του bios πρεπει να μπω για να κανω τις καταλληλες τροποποιησεις αλλα ουτε την σειρα που πρεπει να κανω τις αλλαγες.

Το setup που εχω μεχρι στιγμης σιγουρα δεν ειναι και οτι πιο συγχρονο,αν και το θεωρω αξιοπρεπες ...ευκαιρια με την βοηθεια σας να του δωσω ακομα περισσοτερη διαρκεια ζωης!!

Asus a8n32 sli deluxe

AMD FX 60

2 Gb ddr 400 Supertalent

Οποιος φιλος εχει την διαθεση και τον χρονο ας βοηθησει,γνωριζοντας οτι σιγουρα ειναι κουραστικο για αρκετα παιδια απο εδω μεσα που εχουν την πειρα,να καθονται να εξηγουν ξανα,,,

Οπως και να εχει ευχαριστω πολυ για την οποιαδηποτε βοηθεια.

:T: :

Αρχική απάντηση από DreamwebX [Σήμερα, στις 15:55]

Βλεπω και ακουω παντου για το ευγενες αθλημα του υπερχρονισμου(sic) αλλα ομολογω οτι δεν εχω βρει καπου καποιον οδηγο που να βασιζεται σε σχετικα σε συγχρονο hardware ,και βημα βημα να με βοηθαει στα πρωτα μου βηματα στο overclocking.

Διαβαζω ας πουμε οτι αυξανουμε τα MHz του FSB ,αλλα ταυτοχρονα πειραζουμε το ρευμα σε επεξεργαστη και μνημες και δεν μπορω να καταλαβω σε ποια σημεια του bios πρεπει να μπω για να κανω τις καταλληλες τροποποιησεις αλλα ουτε την σειρα που πρεπει να κανω τις αλλαγες.

Το setup που εχω μεχρι στιγμης σιγουρα δεν ειναι και οτι πιο συγχρονο,αν και το θεωρω αξιοπρεπες ...ευκαιρια με την βοηθεια σας να του δωσω ακομα περισσοτερη διαρκεια ζωης!!

Asus a8n32 sli deluxe

AMD FX 60

2 Gb ddr 400 Supertalent

Οποιος φιλος εχει την διαθεση και τον χρονο ας βοηθησει,γνωριζοντας οτι σιγουρα ειναι κουραστικο για αρκετα παιδια απο εδω μεσα που εχουν την πειρα,να καθονται να εξηγουν ξανα,,,

με τα ελαχιστα που ξερω...

ανεβαζεις λιγο fsb και αρχιζεις δοκιμες σταθεροτητας να δεις αν εισαι καλα εκει...ρευμα θα χρειαστεις οταν θα χεις ασταθειες σε περισσοτερα mhz...εννοειται πως πριν αρχισεις τετοια πειραματακια θαχεις πολυ καλη ψυξη....ενεργοποιεις απο βιος agp-pci lock οσο ασχολεισαι με επεξεργαστη προσεχεις κ τις μνημες (γιατι αν ειναι linked fsb-dram ανεβασμα του fsb θα ανεβασει κ αυτες)....σταθεροτητα ελεγχεις με ορθος...αυτα τα ελαχιστα απο μενα τον αδαη...

Αρχική απάντηση από DreamwebX [24-09-2007 15:55]

Asus a8n32 sli deluxe

AMD FX 60

2 Gb ddr 400 Supertalent

φιλε μου βασικα εχεισ λιγο λαθος σκεπτικο οσο αφορα το oc σε amd. δεν υπαρχει fsb αλλα hypertransport και busspeed.ειναι αλλη φιλοσοφια εδω.αν θελεισ στειλε μου πμ να σου πω οτι γνωριζω.

φιλικα γιαννης

για fx μιλάμε εδώ παιδιά με ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές

αλλάζεις ένα πολλαπλασιαστή και τελείωσε η δουλειά

τώρα για να πειράξει τίποτα άλλο δεν το συνιστώ είναι αρχάριος ακόμα το παιδί

Αρχική απάντηση από lord [Σήμερα, στις 00:12]

για fx μιλάμε εδώ παιδιά με ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές

αλλάζεις ένα πολλαπλασιαστή και τελείωσε η δουλειά

τώρα για να πειράξει τίποτα άλλο δεν το συνιστώ είναι αρχάριος ακόμα το παιδί

Ok...αυτό όμως δεν είναι oveclocking...είναι multiuping.:p

Η ταχύτητα του διάυλου παραμένει η ίδια και το παιδί δεν θα εγκλιματιστεί ποτέ...

@Dream Αν και η AMD αγάπη είναι παλιά και δεν θυμάμαι πολλά, λίγο πολύ όλα το ίδιο είναι.:p

Ανεβάζεις fsb λίγο λίγο(βήμματα των 5-6 κάθε φορά)

Ανεβάζεις Vcore , Vdimm όταν ανέβει πολύ η συχνότητα και βλέπεις πώς το σύστημα δεν είναι σταθερό(χρησιμοποιόντας προγράμματα όπως τα orthos,3dmark06 CPU Test)

Mε αέρα κάπου θα φάς πόρτα...μπλέ οθόνες,δεν θα ανάβει, θα θέλει συνέχεια Clear Cmos...εκέι το κατεβάζεις λίγο και τρέχεις πάλι μετροπρογράμματα να δεις να είσαι σταθερός. Αν είσαι, σταματάς εκεί καια ρχίζεις δοκιμές για βελτιοποίηση όπως...

1.Κατεβάζεις πολλαπλασιαστή και ανεβάζεις FSB αφού πρώτα δείς με το memtest πόσο πάνε οι μνήμες σου και με τι timmings(τι μνήμες έχεις? Τι λένε πάνω τα chipάκια άμα φαίνονται? Αλλιώς πές μας μάρκα και part number)

2.Να κοιτάς πάντα το HTT multiplier(απο 1 μέχρι 5) Χ(επί) το fsb να βγαίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γινόμενο 1000.

3. Να κατεβάζεις σκαλί σκαλί τα ρέυματα να δείς που μπορείς να πάρεις το μέγιστο με το μικρότερο δυνατό ρέυμα(πάλι μετροπρογράμματα) για λόγους θερμοκρασίας.

4.Να κοιτάξεις να ψύξεις καλά μνήμες (fans)

Τι άλλα?

Σίγουρα ξεχνάω πολλά...οι πιο πρόσφατοι AMDκάτοχοι σίγυρα θα θυμούνται παραπάνω πράγματα να πόυν..:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.