Wizard! Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2007 Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι φίλος της μπύρας. Τουλάχιστον της μπύρας που όλοι έχουμε συνηθίσει να πίνουμε στην Ελλάδα. Μετά από το ταξίδι στην Τσεχία, συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη, αλλά όχι για τις τσέχικες μπύρες. Η Τσεχία είναι η πρώτη χώρα σε παραγωγή και κατανάλωση μπύρας στον κόσμο, κι έχουν πολλές κι απίθανες μπύρες, που δεν έχουν καμία σχέση με τις γνωστές μας. Έτσι από αυτές που δοκίμασα, όχι απλά μου άρεσαν κάποιες, αλλά ξετρελάθηκα και τις ψάχνω εδώ Όποιος ξέρει που μπορώ να βρω τις παρακάτω, μου λέει: Starobrno black Kozel Krucovice Την Kozel την έχω βρεί μόνο σε μιά μπυραρία στο Ν.Ηράκλειο, αλλά θέλω να μπορώ να την αγοράσω και για το σπίτι. Τις άλλες δύο, τις έχει εξαγοράσει η Heineken (linky), αλλά τους ρώτησα που θα τις βρω και δεν ξέρουν... Κάθε πληροφορία, καλοδεχούμενη
YDinopoulos Σεπτέμβριος 24, 2007 #3 Σεπτέμβριος 24, 2007 Η Budweizer η τσεχικη ειναι ευκολοπιοτη μπυρα !(ουτε εγω ειμαι της μπυρας!)
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #4 Σεπτέμβριος 24, 2007 Τη δοκίμασα. Μάλιστα έχουν κόντρα με τη γνωστή Bud. Καμία σχέση όμως με τις άλλες τρεις... Οι Kozel & Starobrno black είναι μαύρες και η Krucovice είναι σκούρα
geogeoland Σεπτέμβριος 24, 2007 #5 Σεπτέμβριος 24, 2007 Δοκίμασε και την Paulaner φίλε μου... μπορεί να μην είναι Τσέχικη, όμως πιστεύω πως θα σ' αρέσει. Πολύ καλύτερη απο την Budweiser και βρίσκεται και σχετικά εύκολα.
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #6 Σεπτέμβριος 24, 2007 Έχω δοκιμάσει πάρα πολλές, κι την Paulaner... Απλά δε.... Οι Τσέχικες είναι κορυφή και το περίεργο είναι ότι η Velvet που μου πρότειναν όλοι, δε με ενθουσίασε
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #7 Σεπτέμβριος 24, 2007 Ίσως βρεις σε καρφουρ-μαρινοπουλο-θανοπουλο. Φέρνουν μπύρες απ το εξωτερικό αλλά για τις συγκεκριμένες δε ξέρω..Αν σ αρέσουν οι σκούρες πιο πολύ απ τις ξανθές -βλάσφημε!- δοκίμασε aventinus ,trappistest rochefort 8-10 και samichlaus. Δεν είναι πικρές όσο οι κλασσικές σκούρες, φρουτίζουν λίγο-πολύ.Μπύρα φουτουγου...
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #8 Σεπτέμβριος 24, 2007 Carefour, Μαρινόπουλο έχω κοιτάξει, στα καταστήματα Αμπελοκήπων. Δεν ξέρω σε άλλα...Αυτές που λέω είναι ελαφριές, καθόλου πικρές και ειδικά η Starobrno αφήνει μια πολύ διακριτική γεύση καραμέλας στο λαιμό
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #9 Σεπτέμβριος 24, 2007 Ίσως ο θανόπουλος τότε...Φέρνει άκυρα πράματα απ έξω, dr.pepper ben & jerrys και τέτοια, δε γνωρίζω όμως τι φέρνει από μπύρες, και αν φέρνει κάτι πέρα από τα κλασσικά..Επίσης , κάνε ένα τουρ διάφορες μπυραρίες και ρώτα , άμα τις φέρνει καμια κάβα-σουπερμάρκετ παίζει να ξέρουν...
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #10 Σεπτέμβριος 24, 2007 Εδώ στη γιορτή μπύρας πήγα και ο μόνος που την είχε (Kozel) είναι μια μπυραρία στο Ν.Ηράκλειο που την εισάγει ο ίδιος... Τις άλλες δεν τις ήξεραν καν.
oxide Σεπτέμβριος 24, 2007 #11 Σεπτέμβριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από Wizard! Οι Kozel & Starobrno black είναι μαύρες μπορει να εχει και μαυρες...αλλα να δοκιμασεις και την ξανθια kozel (αμα βρεις)για αθηνα λες?παντως σαν φιλος της μπυρας μετα απο ψαξιμο βρηκα την συγκεκριμενη στην θεσ/νικη οποτε μαλλον θα τα καταφερεις και εσυ αν μενεις σε μεγαλη πολη
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #12 Σεπτέμβριος 24, 2007 Αυτό κάνω, το ψάξιμο Ναι, Αθήνα είμαι (αν και σε 3-4 χρόνια με βλέπω να σας έρχομαι μόνιμα...)
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #13 Σεπτέμβριος 24, 2007 έχει δοκιμάσει κανείς deus; Είναι πολύ ακριβή για μένα
YDinopoulos Σεπτέμβριος 24, 2007 #14 Σεπτέμβριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από KoMMΑν σ αρέσουν οι σκούρες πιο πολύ απ τις ξανθές -βλάσφημε!- δοκίμασε aventinus ,trappistest rochefort 8-10 και samichlaus. Δεν είναι πικρές όσο οι κλασσικές σκούρες, φρουτίζουν λίγο-πολύ. Γιατι βλασφημος ρε συ? Guiness ολα τα λεφτα.Ειδικα τα "Σκωτσεζικα" υποβρυχια...Μαυρη μπυρα σε κοντο ποτηρι κ σφηνακι Jameson. 3 θελω απο δαυτα κ μετα βλεπω Leprecon να χορευουν στο κεφαλι μου, τσουκαλια με χρυσαφι κ τετοια. χα χα χα
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #15 Σεπτέμβριος 24, 2007 χεχε απλά δεν είμαι φαν της πίκρας Τις weiss και τις ξανθιές τις πίνω σα νεράκι...Περασμένα μεγαλεία ρε γμτ, τώρα 1 λίτρο να πιω και δε θέλω άλλο...έλεος;
gbak Σεπτέμβριος 24, 2007 #16 Σεπτέμβριος 24, 2007 μια ειναι η μπυρα casablanca την ειχα πιει στο μαροκο αν δεν την εχετε πιει...να την πιειτε οπως και να χει..σε συνδυασμο με ναργιλε...
Wizard! Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #17 Σεπτέμβριος 24, 2007 Αρχική απάντηση από KoMM χεχε απλά δεν είμαι φαν της πίκρας Ούτε εγώ. Αυτές που λέω δεν είναι καθόλου πικρές για αυτό τις λάτρεψα....
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #18 Σεπτέμβριος 24, 2007 χμμ αν σ αρέσουν οι γλυκές δοκίμασε καμια μορτ σουμπιτε. Είναι τέρμα φρούτο όμως ε πρέπει να κάνω κανα ταξίδι γμτ...ότι έχω δοκιμάσει το έχω δοκιμάσει ελλάδα εδιτ : δοκίμασε και την brugs , ελαφρία γεύση, αλλά 6-7ευρα τα 330μλ ... Πάντως τσάμπα γράφουμε, είναι άπειρες οι μπύρες, και πρέπει να δοκιμάσεις ΠΟΛΥ πράμα μέχρι να καταλάβεις τι σου αρέσει... Επιστήμη οι ρημάδες...Μέχρι και το ποτήρι και ο τρόπος που θα την βάλεις παίζει ρόλο... Ανοίξτε και ενα θρεντ για ουίσκια να μάθουμε τπτ παραπάνω !
Samael Σεπτέμβριος 24, 2007 #19 Σεπτέμβριος 24, 2007 Απο Τσεχικες ε ξερω, αλλα απο Βελγικες.....Duvel δαγκωτο!
KoMM Σεπτέμβριος 24, 2007 #20 Σεπτέμβριος 24, 2007 και λουσιφερ!Η κατάχρηση στις συγκεκριμένες θα φέρει πολύ δυνατό πονοκέφαλο όμως!Γμτ αν ήμουν αθήνα θα ποσταρα καμια φωτο απ τη βιβλιοθήκη μου...που έχει μπύρες μόνο...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.