Teodor_ch Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2007 Αγόρασα πρόσφατα έναν μεταχειρισμένο Raptor-X (150Gb) και μου βγάζει smart fail στο Spin retry count. Έχω την p5b dlx και είναι όλα στοκ. Δοκίμασα με τρεις νέες εγκαταστάσεις win xp pro και έχω συνέχεια το ίδιο πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω τον υπολογιστή το πρωί (που οι σκληροί είναι κρύοι) κολλάει στο φόρτωμα των windows εκεί που περνάνε οι μπάρες. Φορτώνει κάποια πράγματα πρώτα και μετά κολλάει. Μετά απο μερικά ρεσετ στρώνει και μπαίνει στα windows και μετά είτε τον κλείσω και τον ανοίξω, είτε του κάνω επανεκκίνηση δεν έχει πρόβλημα. Ιδέες? Πρόβλημα σκληρού ή κάτι άλλο? Έχω δοκιμάσει με Raid, Ahci & IDE configuration. Ποτέ ξανά δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα με έναν WD 250 Ks Ευχαριστώ!
BlueChris Σεπτέμβριος 23, 2007 #2 Σεπτέμβριος 23, 2007 Από ότι φαίνεται έχει πρόβλημα ο δίσκος... αλλά είναι περίεργο πως δουλεύει μετά από λίγο άρα μόλις ζεσταθεί ... τίποτα στην πλακέτα του ίσως. Αν έχεις κάνα φίλο ηλεκτρονικό να δει την πλακέτα του για καμιά προβληματική ή ψυχρή κόλληση καλό θα ήταν.
RootX Σεπτέμβριος 23, 2007 #3 Σεπτέμβριος 23, 2007 Δίσκος είναι φίλε, back-up τα data και rma.10 Spin Retry CountCount of retry of spin start attempts. If the HDD can't start its spindle on the first try (to make HDD work) it makes another try - and so on while the spindle will not rotate normally. This attribute stores a count of start retries.
Teodor_ch Σεπτέμβριος 23, 2007 Author #4 Σεπτέμβριος 23, 2007 αυτό νομίζω και εγώ.το επόμενο πρόβλημα μου είναι ότι ο δίσκος είχε αγοραστεί απο US και μου βγάζει out of region όταν ζητάω να τον αλλάξω οπουδήποτε μέσα στην EU.Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία?Έχω ήδη στείλει εμαιλ και περιμένω απάντηση..
Teodor_ch Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #5 Σεπτέμβριος 24, 2007 λοιπόν. μου επιβεβαίωσαν και απο την WD ότι ο δίσκος πρέπει να πάει RMA. περιμένω να μου πούν πώς θα το κάνω αυτό αφού ο δίσκος έχει αγοραστεί εκτός EU!!!
Teodor_ch Σεπτέμβριος 25, 2007 Author #6 Σεπτέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από Teodor_ch Response (xxxxxx) 09/25/2007 04:59 AM Please provide the serial number of the drive so I can update the warranty to Europe. καλό?
Angel Σεπτέμβριος 25, 2007 #7 Σεπτέμβριος 25, 2007 Μπράβο εξυπηρέτηση η WD!Η εγγύηση μετράει από την ημέρα αγοράς; Πρέπει δηλαδή πάντα να έχεις και την απόδειξη;
Samael Σεπτέμβριος 25, 2007 #8 Σεπτέμβριος 25, 2007 Δοκιμασες με αλλο MOBO/Controller?Περασα τα 1000μυρια με Raptores κ ICH9....
Teodor_ch Σεπτέμβριος 25, 2007 Author #9 Σεπτέμβριος 25, 2007 Αρχική απάντηση από Angel Μπράβο εξυπηρέτηση η WD!Η εγγύηση μετράει από την ημέρα αγοράς; Πρέπει δηλαδή πάντα να έχεις και την απόδειξη; απόδειξη δε χρειάζεται απο όσο βλέπω.βλέπουν με τον σειριακό αριθμό πόση εγγύηση έχει μείνειΑρχική απάντηση από Samael Δοκιμασες με αλλο MOBO/Controller?Περασα τα 1000μυρια με Raptores κ ICH9.... όχι δε δοκίμασα.αφού όμως το smart βγάζει λάθη δεν θα κάτσω να σκάσω.έτσι και αλλιώς θέλει RMA. εάν όταν γυρίσει συνεχίζει τα κουλά τότε θα συνεχίσω το ψάξιμο.
Samael Σεπτέμβριος 25, 2007 #10 Σεπτέμβριος 25, 2007 Στην θεση σου παντως θα εκανα το κοπο να τον βαλω σε ενα αλλο μηχανημα.Τα ΒΙΟΣ ειναι ολα updated φανταζομαι ε?
Teodor_ch Σεπτέμβριος 25, 2007 Author #11 Σεπτέμβριος 25, 2007 αφού όμως βγάζει smart fail ποιός ο λόγος?και να δουλέψει θα χρειαστεί RMA!!!
Teodor_ch Σεπτέμβριος 29, 2007 Author #12 Σεπτέμβριος 29, 2007 όπως έχω πεί ο νέος ράπτορ έρχεται τώρα όμως έχω νέο πρόβλημα! αγόρασα ένα καινούργιο WD5000AAKS και το HD Tach μου βγάζει 20ms access time. όλα τα άλλα φαίνονται φυσιολογικά. τον δίσκο τον έχω ελέγξει για προβλήματα και είναι καθαρός. ich8r raid mode latest intel drivers καμιά ιδέα?
chrisnitro2000 Σεπτέμβριος 29, 2007 #13 Σεπτέμβριος 29, 2007 Ειμαι με το ιδιο board και raid και το Hd μου βγαζει κουφα....απο τιμεςΠοιο bios εχεις στην μητρικη?
Teodor_ch Σεπτέμβριος 29, 2007 Author #14 Σεπτέμβριος 29, 2007 0910 και δε σκοπεύω να το αλλάξω!με όλους τους άλλους σκληρούς μου βγάζει λογικές τιμές όμως
Teodor_ch Οκτώβριος 5, 2007 Author #15 Οκτώβριος 5, 2007 ήρθε ο νέος ράπτορ και το πρόβλημα λύθηκε.μόνο ο 500άρης μου βγάζει 20" random access time αλλά δε πρόκειται να το ψάξω άλλο.έτσι και αλλιώς για αποθήκη τον πήρα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.