Jump to content

αγορά 4gb. αξίζουν?

AGRIMI

Recommended Posts

είναι να αγοράσει η κοπελιά μου υπολογιστή σ' ένα μήνα. έχω πρόβλημα με την επιλογή μνήμης. έχω σύστημα AMD και πριν ένα μήνα πρόσθεσα άλλες 2*512mb σύνολο 4*512mb ddr400. με το που τις έβαλα τις έβλεπε σαν ddr 333 και command rate 2T. εκεί που έτρεχα στα 450 τώρα τρέχω στα 355 με το ζόρι. δεν τα έχω δοκιμάσει όλα γιατί θα γυρίσω σπίτι μου σε 2 βδομάδες. οι επιδόσεις σε παιχνίδια(π.χ. tdu) και εφαρμογές (π.χ.pinnacle) ανέβεικαν δραματικά αλλά σε microsoft office και everest τα αποτελέσματα ήταν λίγο πεσμάνα. αλλά μόνο σε μετρήσεις γιατί με το μάτι δεν κατάλαβα καλά. και μπαίνω στο κυρίως θέμα.

το σύστημα θα έχει:

q6600 στα 3.2 ghz - 3.6 ghz

abit ip35 pro

8600gts και όταν βγουν dx10 παιχνίδια θα αγοραστεί μια 2900χτ εκείνης της εποχής.

βασικά το σύστημα θα τρέχει παιχνίδια, εφαρμογές (pinnacle) και θα έχει λειτουργικό vista ultimate.

οι μνήμες που διάλεξα είναι οι εξής:

1) g.skill 2*1gb 4-4-3-5 800mhz 129 ευρώ www.plaisio.gr

2) teamgroup 2*1gb 4-4-4-10 800mhz 129 ευρώ d9gmh chips www.plaisio.gr

3) Cellshock DDR2 2X1GB KIT 1066ΜΗΖ 5-5-5-15 179 ευρώ d9gmh chips www.plaisio.gr

4) kingston 2*2gb 5-5-5-15 800mhz 357 ευρώ από http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=77&products_id=29398

το πρώτο πράγμα που θέλω να μάθω είναι αν θα πάρω 2gb μνήμη θα είμαι καλημένος μελλοντικά? βασικά δεν έχω πρόβλημα αν παίζω τα παιχνίδια χωρίς antianalyzing κ.τ.λ. και στις εφαρμογές(στυλ pinnacle) να περιμένω 10sec παραπάνω για να γίνει η φόρτωσει δεν τρέχει και τίποτα. αν πούμε ότι δεν φτάνουν και πάω στα 4gb και πάρω 4*1gb θα γίνει αυτό που είπα στην αρχή!! το overclocking που θα κάνω θέλω να πιάνει τα 900mhz με τα 4*1gb. αν πάρω 2*2gb το μέγιστο που έχω διαβάσει είναι τα 860mhz.

θέλω να πάρω 4gb βασικά αλλά αν είναι να βλέπει τα 800mhz σαν 667mhz θα πάρω τα 2*2gb. ελπίζω να καταλάβατε τι ζητάω περίπου. περιμένω τα φώτα σας.

θα ανοιχτεί αργότερα άλλο thread για ολόκληρο το σύστημα αγοράς.

Αν πας σε 64bit λειτουργικό αξίζει να πας σε 4GB έστω και μελλοντικά. Διαφορετικά δεν αξίζει. Το Ρ35 φαίνεται (από αυτά που διαβάζω στο φόρουμ) να παίζει καλά τα 4χ1GB αντίθετα από το 975 που έχω όπου θέλουν παραπάνω volts σε μνήμες και ΝΒ. Για κιτ 2χ1GB και 4χ1GB για κοίτα Crucial.

το βασικό είναι να μην τα βλέπει 667 από 800 όπως εμένα για να μπορώ να πάρω 4*1gb και να τα ανεβάσω στα 900mhz αλλιώς να πάρω 2*2gb. οι crucial μνήμες δεν φοράνε d9gmh σε σχέση με τις teamgroup(οι πληροφορίες είναι από την λίστα ddr2 του Gorillakos)

Eγώ που έχω τις cellshock DDR2 800 4-4-4-12(151 euro)

,να χτυπήσω τις elite?

Nα τις βάλω να παιζουν μαζί?

τώρα σε 975 και αργότερα ip35.

ή να πάρω τις ίδιες (cellshock)

είτε έχω cellshock - elite

είτε cellshock - cellshock σε p35 το ίδιο δεν θα ανεβαίνουν?

Σε IP35 στα 800-900 με 1/1 θα παιζουν (το πολύ)

και σε 975 το πολυ να ακολουθήσουν μεχρι 740mgz το πολυ με 5-5-5-15

αυτα θέλω.

Αρχική απάντηση από AGRIMI

για πες μου unstoppable ανεβαίνουν καθόλου ακόμα?

Δεν εχω ψαξει ιδιαιτερα μιας και στα 430 ειμαι ικανοποιημενος απο την στιγμη που βγαζουν απειρες ωρες prime εκει, ισως να πηγαινουν ελαχιστα παραπανω.

4-4-4-15 1T 2.08V ειναι.

καλά είναι με αυτά τα timmings. στα χαρακτηρηστικά σου δεν φαίνεται να έχεις κάνει overclocking. επειδή θα αλλάξω πλατφόρμα θα μπορέσω να ανεβάσω τον q6600 στα 3600 χωρίς να με κόψουν οι μνήμες? υπάρχει δηλαδή διαιρέτης που να τις κρατάει τόσο χαμηλά?

1/1

Aλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

άλλο να πάιζουν οι μνημες στα 400 με fsb 266 στο cpu

και άλλο να πάιζουν οι μνημες στα 400 με 400 στο cpu

στη 2η περιπτωση πρέπει να συμφωνουν οι μνημες και το NB.

είναι πιο δυσκολη, ιδιαιτερα με 4gb

(για τον συνδιασμο, όχι για το ότι πάιζει ο cpu στα 400 θα χρειαστεις

περισσοτερα ρευματα)

με το ip35 βέβαια τα πραγματα είναι πιο απλά.

Αρχική απάντηση από AGRIMI

καλά είναι με αυτά τα timmings. στα χαρακτηρηστικά σου δεν φαίνεται να έχεις κάνει overclocking. επειδή θα αλλάξω πλατφόρμα θα μπορέσω να ανεβάσω τον q6600 στα 3600 χωρίς να με κόψουν οι μνήμες? υπάρχει δηλαδή διαιρέτης που να τις κρατάει τόσο χαμηλά?

7x430 1:1 παιζω οποτε με τον 9αρη πολλαπλασιαστη δεν θα σε κοψουν σιγουρα οι μνημες.

οκ ευχαριστώ πολύ. μου έφυγε ένα βάρος και γλύτωσα και 100 ευρώ. πολύ ακτιβές τα kit των 2*2 ρε παιδιά έξω είναι τζάμπα κι αυτό το πλαίσιο μόνο τις mushkin φέρνει λες κι όλοι είμαστε κοκκαλιδομ@λ@κες να πούμε. άντε και συγχίζομαι μ' αυτό το κολοκρ@τος με τις ωραίες παραλίες και τις λίγες αλλάφοβερές αιθέριες υπάρξεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.