obijuan1983 Σεπτέμβριος 21, 2007 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Ενδεικτικά από PCMark05 Για να σου πω την αλήθεια λειτουργικό πάνω δεν έβαλα για να σου πω για αίσθηση αλλά όπως βλέπεις και μόνος σου στο ΧP Startup η διαφορά είναι τεράστια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 21, 2007 Author #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Σε feeling είναι απίστευτο, πρώτη φορά είδα πως είναι να ανοίγουν τα προγράμματα στιγμιαία. Πχ στο σπίτι το Paintshop Pro ανοίγει (μετά από boot) πιο γρήγορα απ'ότι μεγιστοποιήται (ήδη ανοικτό στο taskbar) από minimised στο pc της δουλειάς που δεν έχω i-ram. Τα SSD δίνουν παρόμοια αίσθηση, αλλά βλέπεις ότι χωλένουν στα transfer rates όταν πας να μεταφέρεις μεγάλο όγκο δεδομένων. Latency, timings & DDR333/400 δεν παίζουν απολύτως κανέναν ρόλο, γιατί δεν το χρησιμοποιείς σαν μνήμη, αλλά σαν σκληρό. Εδώ πάς από τα 13ms ενός 7200rpm σκληρού, στα 8ms ενός Raptor και η διαφορά σου φαίνεται μεγάλη, φαντάσουν να πας στα 0.08ms του i-ram... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Σεπτέμβριος 21, 2007 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Όπως τα λέει ο Chosen,To τι μνήμες θα βάλεις πάνω δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο μιας και ο Controller του i-Ramείναι για DDR-200. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Σεπτέμβριος 21, 2007 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 δεν ρώτησα αυτό είπα σε σύγκριση με κλασικά μηχανάκια είναι σα να περνάς από μονό δίσκο σε raid ή σα να περνάς απο ένα normal μηχάνημα σε ένα με low latenciesαλλά την απάντηση τη δώσατε έμμεσα αποκρίνεται ακαριαία...Thanx Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 21, 2007 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 16 x 1GB DDR4 x iRamσε raid 0 .... :worship: (4 PCI ports που θα βρεθούν ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 21, 2007 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Τελικά ο λόγος που όσοι τα έχουν δοκιμάσει δεν τα έχουν κρατήσει (γιατί πολλούς ξέρω που το έχουν κάνει αυτό) είναι η ανασφάλεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Σεπτέμβριος 21, 2007 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Κόστος + μικρή χωρητικότητα...Για Bench μόνο καλά είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 21, 2007 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από Chosen Σε feeling είναι απίστευτο, πρώτη φορά είδα πως είναι να ανοίγουν τα προγράμματα στιγμιαία. Πχ στο σπίτι το Paintshop Pro ανοίγει (μετά από boot) πιο γρήγορα απ'ότι μεγιστοποιήται (ήδη ανοικτό στο taskbar) από minimised στο pc της δουλειάς που δεν έχω i-ram. Τα SSD δίνουν παρόμοια αίσθηση, αλλά βλέπεις ότι χωλένουν στα transfer rates όταν πας να μεταφέρεις μεγάλο όγκο δεδομένων. Latency, timings & DDR333/400 δεν παίζουν απολύτως κανέναν ρόλο, γιατί δεν το χρησιμοποιείς σαν μνήμη, αλλά σαν σκληρό. Εδώ πάς από τα 13ms ενός 7200rpm σκληρού, στα 8ms ενός Raptor και η διαφορά σου φαίνεται μεγάλη, φαντάσουν να πας στα 0.08ms του i-ram... Εδώ εγώ παρατήρησα διαφορά από τα ~7.8ms στα ~6ms που πέτυχα σπάζοντας το Raid (ας είναι καλά ο Hadji που μου το πε ), που να πάω σε 0.1.... :drool: λέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Σεπτέμβριος 22, 2007 Author #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από spc Τελικά ο λόγος που όσοι τα έχουν δοκιμάσει δεν τα έχουν κρατήσει (γιατί πολλούς ξέρω που το έχουν κάνει αυτό) είναι η ανασφάλεια; Χωρητικότητα μόνο, για μένα. Κόστος δεν τρελαίνομαι, ένα γεμάτο i-ram κάνει λίγο παραπάνω από έναν 150άρη raptor. Και τον ράπτορα δεν τον παίρνεις για τα γίγα, έχει και 500αρηδες με <90 γι'αυτό το λόγο. Τον παίρνεις για την απόκριση, και εκεί το i-ram του βαράει στα αυτιά. Το πρόβλημά μου είναι, ότι αυτή την ακαριαία απόκριση, θέλω να την βλέπω στο OS και στο παιχνίδι που παίζω (UT2004, 8.5Gb με τα bonuspacks κλπ) οπότε καλά μας ***βλωσε το ρημάδι, αλλά τι να το κάνω; Είμαι και σε m-ATX μητρική/κουτί, και το 1 από τα 2 PCI μου το καλύπτει το cooler της 8800. Το i-ram το έβαλα στο επόμενο και τελευταίο PCI της μητρικής, που όμως κλείνει από κάτω την κάρτα γραφικών, με αποτέλεσμα να ψήνεται. Οπότε δώρο-άδωρο. Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό δικαιολογία και μόντα για να το κρατήσω, αλλά για πρακτικούς λόγους με βλέπω να το διώχνω... Εκτός κι αν το βγάλει η Giga σε 16Gb max, DDR2 & SATA300, οπότε με κόβω να τα στάζω πάλι. Γιατί με 16 γίγα και DDR2 το κόστος να το γεμίσεις πέφτει, ενώ με SATA300, όλα (burst, average read, write, κλπ) θα καρφθούνε στα 270-280Mb/sec, οπότε θα πωπωλέει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 22, 2007 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2007 Αρχική απάντηση από ChosenΨάχνω εδώ και πολύ καιρό δικαιολογία και μόντα για να το κρατήσω Ο hipro κάτι θυμάμαι είχε κάνει για external i-Ram Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 22, 2007 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2007 Από το PCI μόνο ρεύμα δεν παίρνει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Νοέμβριος 22, 2007 Author #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2007 Το αρχικό post ενημερώθηκε με τις μετρήσεις του καινούριου μου SSD από την Memoright (16Gb SATA 2.5" ) ΥΓ: και μια και ειμαστε εδώ, πάρτε κι ένα ΑΤΤΟ - Η εταιρία που τα βγάζει διαφημίζει 100Mb/sec read & 100Mb/sec write. Τα 100/100 δεν τα έπιασε ακριβώς, αλλά δεν παραπονιέμαι κι όλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
red alert Ιούνιος 22, 2008 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2008 Τώρα με 4 GB τι να κάνεις . Με 16 κάτι λέει Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Ιούνιος 22, 2008 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2008 Πολυ καλο review Chosen:T: i-RAM δεν πιστευω οτι θα γινει ποτε must, οχι για τους average users τουλαχιστον, γιατι κανενας δεν θελει να χανει τα δεδομενα του αμα πεσει το ρευμα :p Τα SSDzz εχουν μελλον, να δουμε να δουμε... :) από ότι ξέρω δεν χάνονται έχουν εφεδρεία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.