Jump to content

zalman 9700. κουνάει. είναι προβλημα;;;

MV040

Recommended Posts

Πρόσφατα εγκατέστησα την zalman 9700. Oι θερμοκρασίες στη cpu (c2d 6750) δεν είναι άσχημες, 33-34 βαθμοί σύμφωνα με το bios της Gigabyte p35-ds4. Είναι πάρα πάρα πολύ καλά βιδωμένη, παρόλα αυτά ΚΟΥΝΑΕΙ :D και μάλιστα αρκετα, χωρίς ιδιαίτερη δύναμη... Πρέπει να την πατεντάρω κάπως; ή εφόσον δεν έχω πρόβλημα θερμοκρασίας να μην την πειράξω;

και κάτι ακόμα, εφόσον την κούνησα, μηπως είναι καλό ούτως ή άλλως να βγάλω και να της ξαναβάλω θερμοαγώγιμη πάστα;

ειναι κατά την γνώμη μου μάλλον κατασκευαστικό λάθος. το ελασμα έπρεπε να είναι πιο στιβαρό και βιδώνοντας το να συγκρατεί την ψύκτρα καλύτερα. ή να είχε εγκοπή για να «κάθεται» μέσα και να μην κουνάει.

Αρχική απάντηση από MV040

ειναι κατά την γνώμη μου μάλλον κατασκευαστικό λάθος. το ελασμα έπρεπε να είναι πιο στιβαρό και βιδώνοντας το να συγκρατεί την ψύκτρα καλύτερα. ή να είχε εγκοπή για να «κάθεται» μέσα και να μην κουνάει.

η ζαλμαν λεει οτι το "παιξιμο" αυτο ειναι μεσα στις προδιαγραφες των σοκετ. μην ανησυχεις

Eμένα δεν κουνιέται καθόλου.

Αλλά δεν έχω καλές θερμοκρασίες:p

(τώρα με 1,20vcore έχω 38c)

Το έλασμα το έχω καθετα με το πάτωμα

Μήπως να το βάλω οριζοντια?

Ή να τ αφησω όπως ειναι?

Αλλά και στο manual καθετα λέει.

μάλιστα. δεν το είχα ψάξει στο site της zalman για τις προδιαγραφές... οσο για το έλασμα (το s type έχω χρησιμοποιήσει) το έχω παράλληλα στο πάτωμα. 2 μικρές λεπτομέρειες: 1. στο κουτί μου (aerocool zero degrees) η μητρική μπαίνει στην αριστερή πλευρά. και 2. να το περάσω ανάμεσα από τα heatpipes το βρήκα λίγο δύσκολο, οπότε και απέκλεισα να το βάλω κάθετα:)

Το manual γραφει πως αν ειναι ορθια η μητρικη , πρεπει να μπει καθετα το ελασμα..Αν ειναι σε τραπεζι , τοτε οριζοντια

Εγω το ειχα οριζοντια σε ορθια μητρικη και δεν ειδα καποια διαφορα..

Τωρα το διορθωσα :)

edit : Ok εβαλα Ελληνικα :p

τωρα με την zalman το bios μου δειχνει 33-34 βαθμους και το core temp 19!!!

ποιο ειναι πιο αξιοπιστο;

και επίσης είναι καλή θερμοκρασία για c2d 6750@2,66Mhz με default ρευμα και ρυθμισεις της Gigabyte p35-ds4;

ρωταω για να δω αν όντως δεν έχει πρόβλημα η εγκατασταση της ψυκτρας και γιατι δεν είχα άλλη (π.χ box-ψύκτρα) πιο πριν για να κάνω σύγκριση.

Αρχική απάντηση από MV040 [Σήμερα, στις 10:59]

το temp 0.95.4 χρησιμοποίησα και η ένδειξη κυμάνθηκε μεταξύ 18-20...

παρεπιπτόντως τι δείχνει το tjunction; (sorry αλλά δεν το έχω ξανακούσει:))

:blink: Το tjunction σου δείχνει 100?

Υ.Γ. Ούτε εγώ ξέρω τι είναι ακριβώς :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.