Jump to content

Βοηθεια στη συνθεση pc

SSJ5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδη εχω καιρο να παρακολουθησω τις εξελιξεις στα pc. Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια συνθεση. Υπολογιζω γυρω στα 1800 ευρω. Ο υπολογιστης θα ειναι κυριως για games.

Κυριως θελω να ξερω τι cpu, mobo, καρτα γραφικων να βαλω. Τα υπολοιπα τα βρισκω :)

Ευχαριστω

Από μητρική σου προτείνω Asus P5K, Gigabyte P35-DS4

VGA, ATI 2900XT, nVidia 8800GTS320/640. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να πας σε GTX/Ultra αφού σύντομα θα βγουν καινούρια μοντέλα και θα πέσει η τιμή τους απότομα.

CPU, C2D 6850 αλλά ψάξε για G0 που στην πλειοψηφία τους ανεβαίνουν πολύ καλά

Εγώ προσωπικά περιμένω τους Quad στα 45μ. Μπορείς να πας, νομίζω έχουν κι αυτοί batch G0 και μερικοί ανεβαίνουν καλά

(χρόνια πολλά και για την Κυριακή :magic: :fun: )

Εγώ προσωπικά περιμένω τους Quad στα 45μ. Μπορείς να πας, νομίζω έχουν κι αυτοί batch G0 και μερικοί ανεβαίνουν καλά

Αυτοι οι quad που ειπες αργουν να ερθουν; Αυτο το batch G0 τι ακριβως ειναι;

To overclocking δε με ενδιαφερει και παρα πολυ

(χρόνια πολλά και για την Κυριακή)

Ευχαριστω

Αν δε σε ενδιαφέρει το o/c και δε σκοπεύεις να αναβαθμίσεις μετά τα Χριστούγεννα, που κάπου εκεί θα έρθουν οι καινούριοι αλλά μάλλον και οι 4πύρηνοι της AMD, που σημαίνει πτώση τιμών, τότε πάρε τώρα τον Quad.

Το G0 είναι το batch του επεξεργαστή. Το γράφει στο Cpu-Z στη μέση δεξιά, εκεί που λέει Revision. Για να διαλέξεις G0, πρέπει να πας στο μαγαζί να πάρεις τον επεξεργαστή, αφού το γράφει πάνω στο κουτί και φαίνεται. Με online παραγγελία, θα πρέπει να το ψάξεις και να σιγουρευτείς ότι το κατάστημα που θα παραγγείλεις, έχει στοκ από G0

Δλδ καλυτερα να παρω εναν duo τωρα και να περιμενω κανα εξαμηνο για να παρω quad; Θα ειναι συμβατος με το συστημα η θα πρεπει να αλλαξω mobo κλπ;

Οσο για τη mobo της asus παιρνει μονο DDR3 και η τιμη τους ειναι 2πλασια των DDR2. Αξιζεις ομως;

Διαβασα μερικα αρθρα με συγκρισεις μεταξυ των δυο επεξεργαστων. Ολοι προτεινουν εναν duo τωρα και αργοτερα μια αναβαθμιση σε quad. Θα ειναι ομως συμβατο με αυτο το συστημα;

Αρχική απάντηση από SSJ5 [Σήμερα, στις 10:37]

Διαβασα μερικα αρθρα με συγκρισεις μεταξυ των δυο επεξεργαστων. Ολοι προτεινουν εναν duo τωρα και αργοτερα μια αναβαθμιση σε quad. Θα ειναι ομως συμβατο με αυτο το συστημα;

Μην κοιτάς τί θα είναι από τώρα συμβατό με ότι βγεί μετά από χ-ψ-ζ μήνες...

Αν θέλεις τώρα να φτιάξεις σύστημα πάρε έναν 2πλό και θα είσαι μια χαρά.

Aν μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Δεκέμβρη τότε θα δείς τί θα κυκλοφορεί εκείνη την εποχή και αποφασίζεις.

Ακόμα και όταν κυκλοφορήσουν για τα καλά οι 4πλοί νομίζεις ότι θα υπάρχει πολύ s/w που να τους αξιοποιεί πλήρως;;;;

Αρχική απάντηση από honda22 [Σήμερα, στις 10:48]

Με τις 2 παραπάνω Asus ναι θα είναι συμβατά. Το λέει δίπλα από την είκονα της μητρικής στα links που σου έδωσε ο Wizard ;)

@Wizard. ουπς με πρόλαβες :p

Κατεληξα σε αυτα:

1:

CPU: Core 2 Duo 6850 (s775/3,00GHz) Tray

MOBO: ASUS P5K Premium WiFi-AP (s775, DDR2)

2:

MOBO : P5K3 Premium/WiFi-AP (DDR3)

To συγκεκριμενο cpu ειναι απο το πλαισιο : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=986925&tab=specs

Ειναι αυτο με το Batch G0;

Η μονη διαφορα μεταξυ των 2 παραπανω επιλογων ειναι ο τυπος μνημης.

Βλεποντας οτι η τιμες των DDR3 ειναι αρκετα τσιμπιμενες, αποφασισα να παω σε DDR2. Οποτε εχω τα παρακατω:

MOBO: ASUS P5K Premium WiFi-AP (s775, DDR2)

RAM: OCZ DDR2 2GB (2X1GB) PC2-8800 XTC GOLD DUAL CHANNEL

HDD:WESTERN DIGITAL 500GB WD5000ABYS RE2 SATA2

DVD-RW:NEC AD-7173S

DVD-ROM: ενα sony

MOUSE:Logitech G5 Laser 2007

Πληκτρολογιο: Logitech Media Elite Greek

και θελω ακομα

ηχεια, καρτα ηχου, κουτι, ψυκτρα (αν δεν χρησιμοποιησω τη stock) και οθονη.

Απο αυτα θα ηθελα να μου προτεινετε ψυκτρα και οθονη.

Μεχρι στιγμης ειμαι στα 1337 (lol;) ευρω...

οι μνήμες δεν κάνουν την τρελή διαφορά. αν πας παραδείγματος χάρη τον επεξεργαστή σου στα 3100 θα καλύψεις την διαφορά. δεν λέω να πάρεις τις πιο φθηνές όμως. εγώ θα σου πρότεινα 2*1gb g.skill με timmings 4-4-3-5 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=925675 . θα δεις καλύτερες επιδόσεις και ανεβαίνουν και αρκετά. επίσης ,μπορείς με 50 ευρώ παραπάνω να πάρεις 4*1gb από αυτές και από τις επόμενες. άλλες που θα σου πρότεινα είναι της teamgroup με d9gmh chips οι οποίες πάνε άνετα μέχρι 1066 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=924253.

αν ψαχτείς αρκετά θα καταλάβεις ότι στον τομέα πληροφορικής τα προϊόντα της Sony είναι για τα μπάζα (από τα δισκάκια μέχρι και τα blue-ray δεν βάζω τις οθόνες γιατί τις έχει σταματήσει). ψύκτρα thermalright ultra extreme. οθόνη lg 226 wtq. στον σκληρό συμφωνώ απόλυτα. όσο για κουτί εγώ πάνω από 130 ευρώ δεν δίνω. το πλαίσιο έχει μόνο καλά κουτιά σε ποιότητα και τα πανάκριβα έχουν και το κατι τις τους. εγώ κουτί θα κοιτούσα στο e-shop άλλωστε δεν θα πάθει και τίποτα. κοίτα κουτιά και αποφάσισε. αν κοιτάξεις ακριβό κουτί άνω δηλαδή των 150 ευρώ κοίτα και το kandalf vd4000 με ενσωματωμένη υδρόψυξη στα 250 ευρώ από το e-shop. αφαίρεσαι όμως την ψύκτρα που μ' έναν ανεμηστήρα κάνει 70 ευρώ άρα βγαίνει 180 το κουτί. η υδρόψυξη που έχει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά μόνο του τον επεξεργαστή τον ψύχη αποτελεσματικά. όταν λέω μόνο εννοώ χωρίς δεύτερο block. τροφοδοτικά κοίτα το enermax infinity 720w και το silverstone strider 750w. κάρτα ήχου έχει η μητρική. μητρική θα σου πρότεινα τιν abit ip35 pro ή gigabyte ds4. την δουλειά τους την κάνουν και με το παραπάνω. αν δεν κάνεις καθόλου overclocking μπορείς να πας και σε φθηνότερες όπως την asus p5k στα 112 ευρώ και στην abit ip35-e. και οι δύο είναι σταθερότατες και κάνουν και πολύ καλό overclocking. για επεξεργαστή θα έπαιρνα q6600 G0 μιας και στα παιχνίδια που υστερεί είναι τις τάξεις του 5%. αλλά όταν βγουν τα καινούργια παιχνίδια που θα υποστηρίζουν Quad cpu θα είσαι καλημένος. εκτός αν αλλάξεις σε κανα χρόνο υπολογιστή. τέλος καλό θα ήταν να κοιτούσες για κανα ups ή κάντο και αργότερα(αλλά να το 'χεις υπόψιν σου. μια φορά θα γίνει η στραβή)

όταν λέω αφαίρεσαι την ψύκτρα εννοώ την thermalright extreme που σου πρότεινα για αερόψυξη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.