jayfrog Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18, 2007 ρε παιδια μηπως μπορει να μου πει καποιος που γνωριζει απολυτα το τι ειναι παρανομο και τι οχιεχω ακουσει οτι κυνηγανε τους torrents , εχω ακουσει οτι αμα κατεβαζεις ασ πουμε τα παντα και τα χρισιμοποισ μοναχα για προσωπικη χρηση ειναι οκ,επισης με τον rapidshare τι παιζετε? ειναι παρανομα να περνεις λινκσ και να κατεβαζεις απο ραπιντ σαρε
seph1roth Σεπτέμβριος 18, 2007 #2 Σεπτέμβριος 18, 2007 Τεχνικά νομίζω πως είναι παράνομο στα torrents το uploading.Τώρα ουσιαστικά όλα παράνομα είναι κι αν θέλουν να σε κυνηγήσουν, την γ@μησες.
Tsakonas Σεπτέμβριος 19, 2007 #3 Σεπτέμβριος 19, 2007 φιλε μου δεν παιζει αυτο που λες περι προσωπικης χρησης.Απο τη στιγμη που παιρνεις στα χερια σου κατι που προστατευεται απο νομοθεσια πνευματικης ιδιοκτησιας παρανομεις....το ιδιο κι αν το κανεις διαθεσιμο σε αλλους... εννοειται οτι ειναι παρανομο εαν γνωριζεις οτι αυτο που παιρνεις προστατευεταιαπο τετοια νομοθεσια,η τουλαχιστον εχεις καταβαλει προσπαθεια να μαθεις
Dr.Paneas Σεπτέμβριος 19, 2007 #4 Σεπτέμβριος 19, 2007 Να ρωτησω τοτε κι εγω κατι ρε παιδια, τα peer2peer, που εχουν επιλογες music, video, application κλπ... Τι αρχει δηλαδη ανταλλασονται, που κανουν τις εφαρμογες νομιμες ; btw αν ΑΓΟΡΑΣΩ κανονικα πχ το Limewire, παλι ειμαι παρόνομος κατεβαζοντας mp3, σωστα ;btw τα XXX ειναι παράνομα ;
Tsakonas Σεπτέμβριος 19, 2007 #5 Σεπτέμβριος 19, 2007 Αρχική απάντηση από Dr.Paneas [Σήμερα, στις 21:52] Να ρωτησω τοτε κι εγω κατι ρε παιδια, τα peer2peer, που εχουν επιλογες music, video, application κλπ... Τι αρχει δηλαδη ανταλλασονται, που κανουν τις εφαρμογες νομιμες ; btw αν ΑΓΟΡΑΣΩ κανονικα πχ το Limewire, παλι ειμαι παρόνομος κατεβαζοντας mp3, σωστα ; btw τα XXX ειναι παράνομα ; και ενα μαχαιρι ειναι νομιμο να αγοραστει...αλλα δεν ειναι νομιμο να μαχαιρωσεις τον γειτονα ΧΧΧ εαν δεν καλυπτονται απο πνευματικη ιδιοκτησια και δεν εχουν παιδια η παρανομη πραξη ειναι νομιμα
Wizard! Σεπτέμβριος 20, 2007 #6 Σεπτέμβριος 20, 2007 H νομοθεσία είναι περίεργη και φυσικά διαφορετική από χώρα σε χώρα. Συνήθως οι εταιρίες και ειδικά οι MPAA/RIAA εκβιάζουν χώρες πως αν δεν αλλάξουν τους νόμους και να κυνηγήσουν τους "παράνομους" δε θα τους ξαναδώσουν δικαιώματα για ταινίες/σειρές/κλπ.Πριν αρκετά χρόνια, το 1995, έγινε καταγγελία στις σχολές ΚΟΡΕΛΚΟ για χρήση παράνομου λογισμικού. Η εν λόγω σχολή, δεν είχε αγορασμένη ούτε μία κόπια του DOS, πόσο μάλλον των Windows, Autocad, DBase, και δεκάδες άλλα που δίδασκε....Αφού η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, πλήρωσε πρόστιμο 3.000.000δρχ. Τα δίδακτρα τότε για μία χρονιά ήταν 900.000δρχ!!! Το καλύτερο όμως ήταν, ότι πλήρωσε πρόστιμο για τα προγράμματα που χρησιμοποιούνταν στη γραμματεία και ΜΟΝΟ!Η σύμβαση (Licence Agreement) τότε έγραφε ότι ο χρήστης πρέπει να αγοράσει αντίγραφο για κάθε θέση εργασίας. Ο δικηγόρος φυσικά απέδειξε ότι οι υπόλοιπες 200+ θέσεις που υπήρχαν κόπιες, ήταν θέσεις εκπαίδευσης κι όχι εργασίας. Έτσι απαλλάχθηκε.Δεν ξέρω τι ακριβώς λέει τώρα η σύμβαση της κάθε εταιρίας, στην κάθε χώρα, αλλά τρύπες υπάρχουν πολλές και κανείς δεν κυνηγάει τις μονάδες. Κυνηγάνε εταιρίες και άτομα που μοιράζουν πειρατικά, ειδικά αυτούς που δίνουν μεγάλες ποσότητες ή/και τα πουλάνε.Σε κάποιες χώρες, νομίζω και στην Ελλάδα, η χρήση mp3 για προσωπικό άκουσμα είναι νόμιμη. Όπως ακριβώς νόμιμο ήταν να σου δανείσω το δίσκο μου να τον ακούσεις και να τον αντιγράψεις σε μιά κασσέτα. Και μη βιαστείτε να διαφωνήσετε, γιατί οι κασσέτες μέσα στην τιμή τους, είχαν δικαιώματα στην ΑΕΠΙ, επειδή ήταν αδύνατο να το περιορίσουν.
LevelOne Σεπτέμβριος 20, 2007 #7 Σεπτέμβριος 20, 2007 Καλά, η ΑΕΠΙ το εχει παρακάνει. Μας ζήτησαν να πληρώσουμε δικαιώματα χρήσης για τα τραγούδια που εχουμε στον αυτόματο τηλεφωνητή του μαγαζιού... Αντε να βγάλεις άκρη.Τώρα, στο θέμα. Ζούμε στην Ελλάδα. Το οποίο κατα την ταπεινή μου άποψη σημαίνει πως θα σε κυνηγήσουν για torrents μόνο αν παγώσει η κόλαση.
jayfrog Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #8 Σεπτέμβριος 20, 2007 παιδια για το rapidshare δεν ξερει κανενας τιποτα?? ας πουμε κατε βαζεις τα παρτσ μιας ταινιας μπουρουν να σε παρουν χαμνπαρει οτι κατεβαζεις την ταδε ταινια??????????
tolis_01 Σεπτέμβριος 20, 2007 #9 Σεπτέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από jayfrog [Σήμερα, στις 22:19] παιδια για το rapidshare δεν ξερει κανενας τιποτα?? ας πουμε κατε βαζεις τα παρτσ μιας ταινιας μπουρουν να σε παρουν χαμνπαρει οτι κατεβαζεις την ταδε ταινια?????????? Σχεδον με τιποτα. Μονο αμα εισαι "γνωστο κουμασι" και σε παρακολουθουν ηδη, πραγμα που αποκλειεται.Στα τορρεντς συνδεονται οταν seedαρεις και βλεπουν την ip σου (ο καθενας μπορει να δει την ip σου οταν κατεβαζετε κοινο τορεντ). Και συνηθως ετσι στην φερνουν, οταν ανεβαζεις γιατι το "παρανομο κατεβασμα" σε λιγα δικαστηρια πιανει. Με το ανεβασμα ειναι πιο σκουρα τα πραγματα. Αλλα και παλι υπαρχει και το "για προσωπικοι χρηση". Πολλοι εχουν αθωωθει ετσι, και κατα την ταπεινη μου αποψη λιγο δυσκολο να καταδικαστεις για πειρατια σε δικαστηριο εντος Ευρωπης. Τωρα αμα ζεις στο Αμερικα την εκατσες...
jpavly Σεπτέμβριος 20, 2007 #10 Σεπτέμβριος 20, 2007 Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά κάθε μέρα βλέπω emails από paramount κλπ που λένε "η τάδε IP κατέβαζε την τάδε ώρα το τάδε αρχείο" Δεν αναφέρει ποτέ με ποιο τρόπο κατεβαίνει (torrent, ed2k, http) αλλά κάτι βλέπουν
Tsakonas Σεπτέμβριος 20, 2007 #11 Σεπτέμβριος 20, 2007 ρε παιδια κ εμενα μ φαινεται τρελλο να σε μαζεψουν στο ελλαντα για τορρεντς αλλα ...γμτ κατι τετοια βλεπω http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=41959 και φοβουουουουμαι.....το "για προσωπικη χρηση" δεν υφισταται ...απο την στιγμη που παιρνεις στα χερια σου δωρεαν κατι το οποιο υπο κανονικες συνθηκες πωλειται...σιγουρα υπαρχει προβλημα...νομιζω (δεν εχω προχειρο ποινικο κωδικα τωρα) οτι στοιχειοθετειται "αποδοχη προιοντων εγκληματος"...
geogeoland Σεπτέμβριος 20, 2007 #12 Σεπτέμβριος 20, 2007 Να ρωτήσω τώρα εγώ... με κάποιο πρόγραμμα απόκρυψης της IP σου δεν τελειώνει η ιστορία? :...: (αν το ποστ αντιβαίνει στους κανόνες του site (δε νομίζω βέβαια, No name & no linky, αλλα...) delete please)!
tolis_01 Σεπτέμβριος 20, 2007 #13 Σεπτέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από jpavly [Σήμερα, στις 22:35] Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά κάθε μέρα βλέπω emails από paramount κλπ που λένε "η τάδε IP κατέβαζε την τάδε ώρα το τάδε αρχείο" Δεν αναφέρει ποτέ με ποιο τρόπο κατεβαίνει (torrent, ed2k, http) αλλά κάτι βλέπουν Καλα αυτο ειναι καιρο γνωστο. Αλλα συνηθως αυτα τα e-mail τρωνε κατ'ευθειαν del απ'τους isp's. Στην Αμερικη μαλιστα υπαρχουν isp's που προσφερουν τα ιδια με τους αλλους αλλα με υψηλοτερη τιμη λογω του οτι προσφερουν και διασφαλιση προσωπικων δεδομενων. Δηλαδη δεν δινουν στοιχεια του πελατη, τρωνε αυτοι την μηνυση και πληρωνουν τα σπασμενα απ'τα extra λεφτα των συνδρομητων.
tolis_01 Σεπτέμβριος 20, 2007 #14 Σεπτέμβριος 20, 2007 Αρχική απάντηση από geogeoland [Σήμερα, στις 22:52] Να ρωτήσω τώρα εγώ... με κάποιο πρόγραμμα απόκρυψης της IP σου δεν τελειώνει η ιστορία? :...: Αν το θεμα φτασει ως τον isp σου, οχι. Ο isp σου βλεπει μεχρι και τι χρωμα βρακι φορας (Καταρα... εκανα double post...)
jpavly Σεπτέμβριος 20, 2007 #15 Σεπτέμβριος 20, 2007 Πριν κάτι χρόνια κάποιος από εδώ είχε λάβει emails από τον ISP του γιατί κατέβαζε διάφορα Δεν θυμάμαι ποιος ήταν γμτ ούτε το thread!
tolis_01 Σεπτέμβριος 20, 2007 #16 Σεπτέμβριος 20, 2007 Σε αρκετους με φοιτητικο απο otenet ειχαν στειλει τετοια e-mails.Πριν απο καποια χρονια η altec ειχε κοψει την συνδρομη ενος χρηστη επειδη ελαβε e-mail απο κινηματογραφικη οτι ο συγκεκριμενος κατεβασε παρανομα το Back to the future. Πρεπει να 'ταν το πρωτο τετοιο email που εσκασε ελλαδα, γι'αυτο και στην αλτεκ κλασανε μεντες.Μετα το κραξιμο που εφαγε του ξανα ενεργοποιησε την συνδεση.
GoMaR Σεπτέμβριος 20, 2007 #17 Σεπτέμβριος 20, 2007 μαιλς ; Σιγα......Εποχες με Tellas(πριν 4 χρονια με πηραν τηλεφωνο και μου παν οτι εχουμε δει οτι κατεβαζετε παρανομα πραγματα.. ειπαμε 2-3 μπουρδες , και στην αρχη δε κατεβασα τπτ ( ειχα ψαρωσει ) αλλα μετα δε ξαναεμφανιστηκε
jayfrog Σεπτέμβριος 20, 2007 Author #18 Σεπτέμβριος 20, 2007 είχα διαβάση πριν κατι μηνες την τελικη αποφαση του δικαστηριου της ιταλιας , η οποια με λιγα λογια ελεγε οτι αν σπασεις τον κωδικα που κληδωνη τα cd dvd εισαι παρανομος αλλα αμα αντιγραψης το αντεγραμενο που δεν εχει κωδικα και ο προορισμος του ειναι η προσωπικη χρήση τοτε είσαι νομιμοςεπισης θελω να πω κατι για παραδειγμα βγαινει ενα νεο τραγουδι αυτο το τραγουδι το βγαζουν στο mtv , αμα βαλω μια βιντεοκασετα και το αντιγραψω ειναι παρανομο??? και υστερα το περασο στο Η/Υ και υστερα θα το εχω κανονικο Μπ3
KoMM Σεπτέμβριος 20, 2007 #19 Σεπτέμβριος 20, 2007 Το ότι μπορούν να σε βρουν άνετα, μπορούν. Ποιος κάθεται 3 το πρωι να βλέπει αν κατεβάζεις ταινίες, παιχνίδια, τσόντες κτλ...Λες και όλα τα παραπάνω δεν μπορείς να τα βρεις από τα κλασσικά κοπιατζίδικα-έγχρωμους πωλητές-νετκαφε...Το θέμα είναι, ΑΜΑ σε πιάσουν και αρχίσουν ιστορίες, τι παίζει μετά; Γνωρίζει κανείς;
geogeoland Σεπτέμβριος 21, 2007 #20 Σεπτέμβριος 21, 2007 Αρχική απάντηση από tolis_01 Αν το θεμα φτασει ως τον isp σου, οχι. Ο isp σου βλεπει μεχρι και τι χρωμα βρακι φορας Μα πως θα φτάσει ως εκεί? Για να βρεί τον isp κάποιος δε πρέπει να βλέπει την IP σου? :...: Ή λές για την περίπτωση που στείλει η εταιρία μαιλ στον ISP και ζητήσει να ληφθούν μέτρα εναντίων των συνδρομητών που κατεβάζουν παράνομα? Enlighten me please...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.