Jump to content

για βοηθάτε λίγο�.κολλάει DVD-R και δεν διαβάζει�..

gprhellas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξάδελφος που είχε πάει διακοπές γυρίζει και μου φέρνει ένα DVD-R

Και μου λέει

Ξάδελφε στο νησί, γέμισε η φωτογραφική και πήγα σε έναν εκεί τέλος πάντων (φωτογραφείο μάλλον) και μου άδειασε την μηχανή σε ένα DVD.

Ωραία και καλά, γυρίζω , πάω να δω και κολλάει, τίποτα κολλάνε τα πάντα

Όντως λέει αλήθεια, το δοκίμασα σε 3 διαφορετικά DVD τίποτα.

Διαβάζει, κολλάει το PC, χάλια μαύρα, με το NERO πήγα να το διαβάσω, τίποτα,

Μόλις κάνω eject το DVD μετά από λίγο ξυπνά το PC.

Δοκίμασα μπας και το δει με Αlohol120%, γενικά δεν καταλαβαίνω σαν να μην έχει γίνει close το DVD κατά την εγγραφή αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να βλέπω κάτι?

Για βοηθάτε λίγο , καμία γνώμη:(

Αρχική απάντηση από ennia

μηπως ειναι γρατσουνισμενο το DVD? Για δοκιμασε να το τρεξεις με το DVD Shrink http://www.dvdr-digest.com/software/dvdshrink.html..... και καντο back up sto pc.

στη διευθυνση δεν βαζεις τις τελειες. εκανα εγω λαθος. sorry.

το DVD-R δεν είναι ταινία, είναι ένα απλό εγγράψιμο DVD-R 4.7G

και είναι και πεντακάθαρο.

Δοκίμασα ακόμα και σε UDF DVD μπάς και το γράψανε σε τέτοιο format (πάντα από το nero)

αλλά τίποτα.

Γενικά οταν αρχίζει να διαβάζει το DVD-ROM κολλάνε τα πάντα....

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος τουλάχιστον να το κάνω close αν το έχουν αφήσει ανοιχτό.

’ν το είχαν αφήσει ανοιχτό λογικά όταν το άνοιγες με nero νομίζω θα έiχε επιλογή continue multisession αλλα και πάλι κ ανοιχτός να είναι ο δίσκος τα win τον διαβάζουν... άν το άνοιγες με κανένα προγραμματάκι που κάνει repair? εγώ χρησιμοποιώ το bad cd repair πχ... (αν και αυτά είναι για corrupted files... αλλά δέν χάνεις και τπτ...)

Δυστιχως ατυχισες.. Μαλλον το drive στο οποιο διαβαζεις το DVD-R δεν συμπαθει την συγκεκριμενη μαρκα.. Μου εχει τυχει με μερικα CD/DVD να μου κολανε και μερικες φορες να βγαζουν μεχρι και μπλε οθονη οταν τα βαζω να τα διαβασει (FarCry απο ενα 9600SE bundle).. Και σε αλλο PC να τρεχουνε χωρις κανενα απολυτως προβλημα.. Δοκιμασε και κανενα αλλο drive ή pc και πες μας αν μπορει να στα διαβασει. (Και το DVD player στο σαλονι σε οποια DVD δεν συμπαθει, ολο skip κανει και βλεπεις την μιση ταινια..)

το DVD-R είναι PHILIPS 4.7G 1-16X speed (μπλέ από την μεριά εγγραφής)

DVD-R/RW που δοκίμασα να το διαβάσω:

post-4599-1416073191,8444_thumb.jpg

Μου εχει συμβει και μενα ακριβως το ιδιο. Το ειχα δοκιμασει σε 3-4 dvd players και δεν επαιζε και νομιζα οτι το δισκακι ηταν για πεταμα. ΤΟ βαζω εντελως τυχαια μια μερα σε ενα παλιο TEAC DVD-R και το διαβασε ... δοκιμασε και αλλες μαρκες να δεις ... πηγαινε και σε πιο παλιες γενιες DVD-R αν εχεις καποιο παλιο ξεχασμενο

Αρχική απάντηση από Κωστάκης

Βασικά είμαστε και γείτονες... μπορείς αν θές να μου το δώσεις να κάνω μια δοκιμή...

άντε βρε γείτονα, και δεν βρίσκω κανένα να με βοηθάει όταν παίζω με άζωτο......θα σε έχω υπόψιν μου, αν φυσικά θες.:)

οσο για την βοήθεια ευπρόσδεκτη...... :rolleyes:

Εχω ένα παλιό TEAC slot-in, θα το δοκιμάσω...... :wassat:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.