Jump to content
Θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την βάση από τις καλημέρες και σήμερα το απόγευμα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. . . ×

AUZEN PRELUDE 7.1 - REVIEW

spc

Recommended Posts

Στο www.avsforum.com . Δεν εχω χρονο να βρω το thread αλλα με λιγο ψαξιμο σε υποκατηγορια HTPC σιγουρα βρισκεται. Στην Αμερικη την εχουν πριξει την Auzen για αυτο το θεμα και εχει πει οτι θα βγαλει το extension τους επομενους μηνες και θα ιεναι για την prelude. Υπαρχει πιθανοτητα να κανει και στην meridian αλλα δε το λενε σιγουρα. Οι πληροφοριρες παντως δεν ιεναι παρα πολλες, κυριως εχει να κανει με προσωπικες συνομιλιες Αμερικανων μελω του forum με την Auzen μεσω e-mail και τις απαντησεις που πηραν.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Μάλιστα.

Φέξε μου και γλίστρησα δλδ.

Το λέω γιατί τα ξέρω τα support τους (και της συγκεκριμένης εταιρίας): Είναι σαν τους τρελούς: Τους λες πάντα ναι και αυτό που θέλουν να ακούσουν.

Εδώ το τρέχον Extension και δεν κάνει στη Prelude και κάτι μήνες υπόσχονται να φτιάξουν και τον driver της Meridian σε 2.1 να δίνει και στο sub αλλά δεν.

Τι να λέμε τώρα.

Καλή εταιρία αλλά πρέπει να μαζευτεί λίγο και να μην υπόσχεται αριστερά και δεξιά διάφορα.

Μακάρι να γίνει αλλά αν δεν δω κάτι επίσημο θεωρώ ότι είναι σαν μην έχει καν ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Αρχική απάντηση από spc

Το θέμα είναι ακριβώς αυτό: Αν δλδ τα καλύτερα specs της Prelude μένουν στα χαρτιά ή όχι.

Οι μετρησεις του dac δεν αμφισβητουνται. Οταν μπαινει στο παιχνιδι ο opamp αλλαζουν οι συσχετισμοι, αλλα και παλι στην prelude ειναι καλυτερος. Η ενσταση μου επαναλαμβανω δεν ειναι στο πια ακουστηκε καλυτερα, απλα κατα τη γνωμη μου ειναι αδικη η συγκριση των αναλογικων τους σταδιων με αυτον τον τροπο. ΠΙστευω οτι αν ακουσεις πολλα κομματια, η νεα καρτα θα αποδιδει καλυτερα στα περισσοτερα.

Τον denon γιατι τον χρησιμοποιεις ως pro και δεν περνας το σημα, απευθειας στον parasound? Αν βαλεις το volume στο max ασε τον national να κανει τον pro. Ετσι θα ξεφορτωθεις απο την αλυσιδα εναν ακομα ενισχυτη.

Αρχική απάντηση από Astacus

Οι μετρησεις του dac δεν αμφισβητουνται. Οταν μπαινει στο παιχνιδι ο opamp αλλαζουν οι συσχετισμοι, αλλα και παλι στην prelude ειναι καλυτερος. Η ενσταση μου επαναλαμβανω δεν ειναι στο πια ακουστηκε καλυτερα, απλα κατα τη γνωμη μου ειναι αδικη η συγκριση των αναλογικων τους σταδιων με αυτον τον τροπο. ΠΙστευω οτι αν ακουσεις πολλα κομματια, η νεα καρτα θα αποδιδει καλυτερα στα περισσοτερα.

Τον denon γιατι τον χρησιμοποιεις ως pro και δεν περνας το σημα, απευθειας στον parasound? Αν βαλεις το volume στο max ασε τον national να κανει τον pro. Ετσι θα ξεφορτωθεις απο την αλυσιδα εναν ακομα ενισχυτη.

Πιστεύεις δλδ ότι η υπόλοιπη αλυσίδα ταιριάζει τόσο πολύ περισσότερο στην Meridian και όχι στην Prelude με αποτέλεσμα να αντιστρέφει την εικόνα;

Δεν ξέρω, μου φαίνεται απλώς υπερβολικό.

Η χρήση του Denon ως προ γίνεται για προφανείς λόγους γενικά. Αναφορικά με την σύγκριση, ναι, έχεις δίκιο θα μπορούσε να παρακαμφθεί ο Denon κάτι το οποίο δεν έγινε για λόγους χρόνου και επειδή θεωρώ ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τόσο το αποτέλεσμα της σύγκρισης. Είναι όμως μια ιδέα που καλό είναι να ελεγχθεί στην επόμενη δοκιμή.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Καταστραφήκαμε

Αν ειρωνεύεσαι, αλλοίμονο σου! :p

Ανευ πλακας πάντως, μόλις επιβεβαίωσα ότι ο τελευταίος driver το έλυσε το θέμα αυτό (στα Vista τουλάχιστον που έγινε η δοκιμή).

Αν χρησιμοποιησες το enterntainment mode για να δοκιμασεις πως ακουγεται η μουσικη σου τοτε εκανες λαθος πιστευω, ολος ο κοσμος οταν θελει να ακουσει στην xfi τα mp3 του χρησιμοποιει αυτα τα settings http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=581270#post581270

Μου ακουγεται και εμενα κουλο να ειναι καλυτερη η καρτα στα χαρτια απ'την meridian και στην πραγματικοτητα να την βρισκεις χειροτερη

Αρχική απάντηση από spc

Πιστεύεις δλδ ότι η υπόλοιπη αλυσίδα ταιριάζει τόσο πολύ περισσότερο στην Meridian και όχι στην Prelude με αποτέλεσμα να αντιστρέφει την εικόνα;

Πιστευω οτι η πολυ κατωτερη σε σχεση με τον parasound, ενισχυση του denon προκαλει καποιο σημαντικο προβλημα στο σημα, (σε καποια φασματα συχνοτητων) με αποτελεσμα να φτανει στον τελικο, διαφοροποιημενο σημα σε σχεση με το αρχικο και στις δυο περιπτωσεις. Το οτι σου ακουστηκε καλυτερα η meridian λογικα εχει να κανει με το απροσδιοριστο του παραπανω εντος εισαγωγικων λαθους.

Αρχική απάντηση από spcΗ χρήση του Denon ως προ γίνεται για προφανείς λόγους γενικά. Αναφορικά με την σύγκριση, ναι, έχεις δίκιο θα μπορούσε να παρακαμφθεί ο Denon κάτι το οποίο δεν έγινε για λόγους χρόνου και επειδή θεωρώ ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τόσο το αποτέλεσμα της σύγκρισης. Είναι όμως μια ιδέα που καλό είναι να ελεγχθεί στην επόμενη δοκιμή.

Καταλαβαινω οτι το συστημα πρεπει να ειναι και λειτουργικο. Οποτε εχεις χρονο κανε μια δοκιμη ειμαι σιγουρος οτι ο ηχος θα ειναι εντυπωσιακα καλυτερος χωρις τον denon.

Αρχική απάντηση από GruntGR

Αν χρησιμοποιησες το enterntainment mode για να δοκιμασεις πως ακουγεται η μουσικη σου τοτε εκανες λαθος πιστευω, ολος ο κοσμος οταν θελει να ακουσει στην xfi τα mp3 του χρησιμοποιει αυτα τα settings http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=581270#post581270

Όλος ο κόσμος πριν κάνει κάποιο τέτοιο σχόλιο καλό θα είναι να διαβάζει το thread από την αρχή του για να καταλαβαίνει γιατί πράγμα μιλάμε.

Δεν μιλάμε για MP3 βέβαια αλλά για ασυμπίεστο πολυκάναλο ήχο DD TRUE HD, DTS HD, LPCM.

Sorry για την ειρωνεία αλλά και το σχόλιο σου μου έκανε κάπως ειρωνικό. Τίποτα προσωπικό.

Αρχική απάντηση από GruntGR

Μου ακουγεται και εμενα κουλο να ειναι καλυτερη η καρτα στα χαρτια απ'την meridian και στην πραγματικοτητα να την βρισκεις χειροτερη

Σε συσκευές ήχου (και πόσο μάλιστα σε PC) το να σου κάνει εντύπωση τα χαρτιά να μην συμβαδίζουν πράξη μου κάνει εμένα εντύπωση.

Εκτός των άλλων, ως γνωστόν είναι τόσα πράγματα στην σχεδίαση τα οποία επηρεάζουν τον ήχο και τα οποία δεν αποδίδονται στα χαρτιά.

Επίσης πόσο καλύτερη άραγε είναι στα χαρτιά η Prelude; Το έχει κοιτάξει κανείς με λεπτομέρεια;

@ Astacus

Δεκτή η γνώμη αλλά απλώς δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Τεσπά, μία ακόμη δοκιμή θα μας πείσει.

Παίδες μην ξεχνάτε κάτι βασικό: Σε αυτές τις περιπτώσεις το τι ακούς και μόνο μετράει και όχι τι γράφουν τα χαρτιά.

Για τον λόγο αυτό, όπως εγώ, που έκανα την δοκιμή, κρατάω μία πισινή (για 2η γνώμη) καλό είναι εσείς που δεν την έχετε ακούσει καν να κρατάτε 2 και όχι να είστε τόσο απόλυτοι για κάτι που δεν έχετε ακούσει με τα ίδια σας τα αυτιά.

Δεν το λέω σε καμία περίπτωση ειρωνικά ή επιθετικά. :)

Εγω προσωπικα ειμαι σιγουρος και για το οτι ο denon χαλαει το αρχικο σημα (οποτε εχεις τον χρονο κανε μια δοκιμη και περιμενουμε εντυπωσεις), αλλα και για το οτι η prelude ειναι ελαφρα καλυτερη ως πηγη. Το τι ακους φυσικα και μετραει αλλα ειναι λαθος να χρεωνεις ενα λαθος του ενισχυτη στην πηγη.

Τα μηχανηματα σου ειναι καλα, αλλα η σχεδιαση τους ειναι περισσοτερο για ηχο DD,dts κλπ. Φυσικα και μπορουν να αποδωσουν καλα σε οτιδηποτε, αλλα επειδη εχει τυχει να ακουσω ενα καρο συνδιασμους, ακομα και των λεγομενων Hiend μηχανηματων, πιστευω οτι οι παρατηρησεις μου θα εχουν νοημα και στα δικα σου μηχανηματα.

Η υποκειμενικοτητα εχει να κανει περισσοτερο στους ενισχυτες. Οι διαφορες σε μοντελα αντιστοιχης ποιοτητας και υλοποιησης ειναι αισθητες. Δεν μπορεις να τα κρινεις απλα με το καλυτερος ή χειροτερος γιατι η διαφορετικοτητα τους, τους δινει την ηχητικη ταυτοτητα του τελικου αποτελεσματος και ο καθενας αγοραζει αναλογα με τις προτεραιοτητες και τα γουστα του.

Σε αυτο που γραφει ο gruntgr, κακως το παρεξηγησες. Εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια απο την ενισχυση, το να πανε στον ενισχυτη τα σωστα δεδομενα που υπαρχουν σε καποιο cd, dvd κλπ και δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα, απο πλευρας ρυθμισεων.

Αδυνατείς να κάνεις focus στο θέμα που συζητάμε, το οποίο είναι η σύγκριση 2 πηγών, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνουμε τις ίδιες απόψεις πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο και σχολιάζοντας άσχετα μεταξύ τους πράγματα προσπαθώντας να τα βάλουμε κάτω από τον ίδιο πρίσμα.

Μην το παρεξηγήσεις αλλά, πέραν όλων των άλλων, τα οποία χιλιοείπαμε, είναι προφανές ότι από την στιγμή που είσαι σίγουρος για την ηχητική απόδοση ενός μηχανήματος που δεν έχεις ακούσει και για το οποίο δεν έχεις διαβάσει γνώμες γενικά (μιας και κυκλοφόρησε προ ημερών) έναντι κάποιου που το άκουσε είναι προφανές ότι δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση.

Αναφορικά με τον Gruntgr προφανώς και δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο αλλά εξακολουθείς να μην εστιάζεις στο θέμα (aka μιλάμε για αναλογική σύνδεση και όχι φυσικά mp3 spdif κλπ και την αποκωδικοποίηση την κάνει το pdvd).

Ας το αφήσουμε καλύτερα.

Να σου δωσω ενα πιθανο σεναριο γιατι προφανως δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω και το πως μπορει να επηρεασει μια πηγη το ματσαρισμα. Φαντασου οτι εχεις ενα cd με ενα ηχο που σε ολες τις συχνοτητες απο τα 0hz μεχρι τα 20Khz ειναι φλατ. Παιζουν ολες στην ιδια ενταση. Περνωντας αυτο το σημα μεσα απο ενα ποιοτικο dac πχ της meridian, ας κανουμε μια υποθεση οτι παραμενει αναλοιωτο (που φυσικα δεν ισχυει τσπ). Φευγει μετα για τα αναλογικα σταδια και τους opamps της. Περνωντας μεσα απο κει, απο φλατ γινεται αλλα νταλλων. Γι αυτο και ο καθε σοβαρος κατασκευαστης ενισχυτων δινει στις προδιαγραφες του τις τιμες παραμορφωσης. Οταν λεω αλλα νταλλων, δεν θα γινει αυτο σε ολο το φασμα συχνοτητων με την ιδια ενταση. Κυριως θα γινει στις χαμηλες συχνοτητες και απο φλατ η αποκριση θα γινει κυματιστη. Εστω οτι στα 80hz εχεις μια βουτια -5db και στα 120 μια κορυφη +3 db. Αυτος ο ηχος θα παει στον denon και μετα στον τελικο (ας μην εξετασουμε καλυτερα τι μπορει να συμβει στο εσωτερικο και ας θεωρησουμε οτι αυτοι δεν θα παραμορφωσουν καθολου). Ο denon θα παραλαβει ενα ηχο που πρεπει να ενισχυσει. Αυτη η διαφορα (μεταξυ ενος δειγματος του 0 και του -5 θα γινει ακομα μεγαλυτερη μετα την ενισχυση. Αν αλλαζοντας την καρτα στη prelude, αυτα τα ''λαθη'' συμβουν σε αλλες συχνοτητες, που ομως το συστημα σου με τη meridian, εχει την ικανοτητα να τις αναπαραγει σωστα, τοτε αυτο που ακους ειναι οντως χειροτερο αλλα δεν εχει να κανει με την ποιοτιτα της πηγης αλλα της ενισχυσης ολων τον ενδιαμεσων ενισχυτων που παρεμβαινουν στο σημα. Εκει ερχονται τα περι ματσαρισματος. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω, δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω.

Ας πούμε ότι η διαφορά μας είναι στο:

σε αλλες συχνοτητες, που ομως το συστημα σου με τη meridian, εχει την ικανοτητα να τις αναπαραγει σωστα,

Τεσπά, δεν θα σε ξεφορτωθώ μου φαίνεται αν δεν συνδέσω κατευθείαν την κάρτα με τον τελικό.

Υποσχέσου μου όμως ότι δεν θα μου λες άλλα μετά.

:p

Ok το υποσχομαι :whistle2: οτι θα παρεις καλυτερο ηχο. :)

A και εννοειται ξεφορτωσου το pdvd, δεν θες να επιβαρυνεις το αρχικο σημα με επιπλεον software dsp που θα κανει σε αντιστοιχια με το παραδειγμα το 0 σε -5 πριν φτασει το σημα στο dac. Θα δεις μεγαλη ομοιγενεια στο πως εμφανιζονται ή σβηνουν οι ηχοι και θα ακους και λεπτομερειες που πριν δεν ακουγες καθολου.

A και εννοειται ξεφορτωσου το pdvd, δεν θες να επιβαρυνεις το αρχικο σημα με επιπλεον software dsp που θα κανει σε αντιστοιχια με το παραδειγμα το 0 σε -5 πριν φτασει το σημα στο dac. Θα δεις μεγαλη ομοιγενεια στο πως εμφανιζονται ή σβηνουν οι ηχοι και θα ακους και λεπτομερειες που πριν δεν ακουγες καθολου.

Αυτά μου γράφετε και με απογοητεύετε..

Βρε συ κάνε τον κόπο να διαβάσεις το review: Μιλάμε για test σε σήματα DDPLUS, DD TRUE HD κλπ. Αν βρεις άλλο τρόπο εσύ να τα ακούσεις από pc εκτός του pdvd θα έχεις την παγκόσμια πρωτιά.

edit και για ποιο dsp μιλάμε δλδ, δεν καταλαβα

To διαβασα απλα δεν ακολουθω την τεχνολογια σε αυτα τα σηματα, μου ειναι αδιαφορη γιατι δεν πιστευω αυτα που υποσχεται. Μπορει η δειγματολειψια-βαθος να φτανει στα υψη, αλλα η ανθρωπινη ακοη εξαντλειται απο πολυ ''κατωτερα'' σηματα.

Παντως αν κανεις τις δοκιμες σου ελπιζω να ποσταρεις τα αποτελεσματα και γενικα την γνωμη σου για το τι αλλαξε θετικα ή το τι λειπει.

Το pdvd και τα συναφη, χρησιμοποιει την επιταχυνση του dx στα σηματα ηχου. Περνει τα data απο το δισκακι, το περναει απο ενα πακετο επεξεργαστων σηματος, απο εκει στον kmixer των win και μετα στον driver. Με λιγα λογια καλυτερα βαλε το δισκακι σε κανενα bluesky, αφου ειναι σιγουρο οτι ακομα και ενα κακιστο dvd player δεν θα αλλοιωσει το σημα στο βαθμο που θα το κανει ο Η/Υ με την πολλαπλη χρηση dsp.

Η βασικη αρχη στα συστηματα ηχου ισχυει (garbage in-garbage out) και οταν μιλαμε για αναλογικες συνδεσεις τοτε το προβλημα ειναι ακομα μεγαλυτερο.

Κατα καιρους εχουμε ανοιξει κουβεντουλα γυρο απο αυτα τα θεματα, δεν ξερω αν εχεις ριξει καμια ματια. Παντως υπαρχουν αρκετα σημαντικα πραγματακια, αν εχεις χρονο ψαχτω.

Τελικα τι εγινε ? ( δεν σε ξεχασαμε τοσο ευκολα, χεχεχεχε :p ) Αξιζει να σημειωθει πως υπαρχουν κατοχοι xfi που εχουν δοκιμασει τα ΠΑΝΤΑ και ακουνε χρατσα χριτσα ακομα και στους ηχους των windows, τουλαχιστον ετσι διαβασα εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2436576 ειχα κι εγω παρομοια προβληματα αλλα δεν θυμαμαι πως λυθηκαν ακριβως, πρεπει να εφτιαξε οταν εκανα μια καθαρη εγκατασταση των drivers + τα εξτρα του cd (volume panel mode switcher κλπ )

Πολύ ωραία ή παρουσίαση και το επίπεδο σενιορ spc έχω να κάνω μία και μοναδική παρατήρηση που νομίζω ότι πιθανώς θα ολοκλήρωνε την όλη σου (εργασία) να μας έδειχνες σε φωτο παράλληλα με της προσωπικές σου γνώμες και μετρήσεις από ανάλογα όργανα μέτρησης νομίζω έτσι θα ήσουν πιο πιστικός και τεκμηριωμένος στης απόψεις σου και όχι (ότι μπορεί να πιάσει ) ευαισθησία του αυτιού σου) (το έχεις επαναλάβει 2 φορές και αυτό χαλάει το επίπεδό σου)

αυτά και μόνο φιλικά. :magic:

Υ.Γ Τόσες φωτο της συσκευασίας τι της ήθελες?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.