Duder Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14, 2007 Στο ψητό: όταν ξυπνάω το pc από sleep το system idle process χτυπάει μεγάλο cpu usage (60-90%) ενώ ο υπολογιστής είναι σε idle. Αν τον κλείσω κανονικά ή κάνω επανεκκίνηση τότε όλα δουλεύουν κανονικά. Έχει τύχει σε κάποιον το ίδιο; Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει; Όλα αυτά σε Vista Ultimate 64 full updated. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 14, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2007 Μπορείς από τον task manager να δεις ποιό process σου τρώει τη cpu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Σεπτέμβριος 14, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2007 Το PID (Process Identifier) εννοείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 14, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2007 Μας μπέρδεψες... το idle που λες ότι πάει τέρμα σημαίνει πως το pc σου δεν κάνει απολύτως τίποτα και αυτό είναι σωστό... αυτό φαίνεται και από την εικόνα που έχεις βάλλει... μήπως είναι άλλο το process που τρώει cpu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Σεπτέμβριος 15, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 Σωστός, έχεις δίκιο για το system idle process. Εγώ μπερδεύτηκα καθώς μετά από sleep resume ο ένας πυρήνας βαράει υψηλά νούμερα και εγώ ανοίγοντας το task manager έπεσε το μάτι μου εκεί και κόλλησα... Πάντως κάτι "τρώει" cpu και δε ξέρω τί ακριβώς είναι (από το task manager δε φαίνεται)... Το ότι έχουν τα Vista κάποια προβληματάκια με sleep/hibernate είναι γνωστό. Ψάχνοντας στο net δε βρήκα κάτι... Να σημειώσω πως αυτό δε συνέβαινε πάντα αλλά τους τελευταίους 2 μήνες. Κάποιο update ίσως...; Θα το ψάξω και θα επανέλθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 Πιθανότατα κάποιος driver. Μέχρι στιγμής 99% των προβλημάτων που έχω δει σε Vista είναι από κακογραμμένους drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 15, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 εμενα μετα απο sleep δειχνει να φορτωνει κανονικα αλλα η οθονη δεν ανταποκρινεται... για λαπτοπ μιλαμε δεν τιθεται θεμα driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 15, 2007 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 Αρχική απάντηση από unknown για λαπτοπ μιλαμε δεν τιθεται θεμα driver E? Τα laptop σου είπε κανείς ότι δεν έχουν drivers? Αν ήταν έτσι δε θα υπήρχαν και updates... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 15, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2007 τι λες ωρε... επειδη οι drivers ειναι πακετο απο την hp δεν νομιζω να ειναι ''οτι να ναι'' drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 16, 2007 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2007 Είναι Απλά συνήθως στα laptops δεν αλλάζουν driver κάθε 2 μήνες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως, για να βγει ένα laptop γρήγορα στην αγορά, οι drivers δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς, πόσο μάλλον σε ένα καινούριο λειτουργικό που δεν έχουν εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown Σεπτέμβριος 16, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2007 οπως και να εχει εχω απογοητευτει εντελως απο τα vista...αλλα βαριεμαι να βαλω xp σε λαπτοπ... ουτε παρτιτιον δεν εχω καταφερει να κανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 16, 2007 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2007 Αρχική απάντηση από unknown τι λες ωρε... επειδη οι drivers ειναι πακετο απο την hp δεν νομιζω να ειναι ''οτι να ναι'' drivers Ναι, ενώ από την Creative για τις X-Fi, από την nVIDIA για τις 8800 και από την AMD για τις 2900 (που είναι και μικροεταιρείες) έτυχε οι drivers να είναι ότι να ναι? Τα Vista γενικά κάνουν τους προγραμματιστές να "υποφέρουν", κάποια στιγμή βέβαια (ελπίζω) όλα θα διορθωθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueChris Σεπτέμβριος 16, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2007 Και εμένα συμβαίνει κάτι κουφό πλάκα πλάκα... όταν επανέρχομαι από Hibernate όχι από sleep στα Vista όλα είναι ρολόι εκτός από το ότι μία στις 3 φορές σταματάει να δουλεύει ο ανεμιστήρας της 8800!!!!!! και ευτυχώς βαράει το Asus SmartDoctor και κάνω restart. Το έλυσα βέβαια σταματώντας το hibernate... αλλά δεν παύει να είναι λαλακία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Οκτώβριος 6, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Για να επαναφέρω το θέμα να αναφέρω πως το πρόβλημα εξαφανίστηκε όπως ακριβώς είχε εμφανιστεί, δηλαδή...στο άσχετο Προφανώς κάποιο update έκανε δουλειά καθώς εγώ δεν πείραξα τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Οκτώβριος 6, 2007 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 τυχερέ πατριώτη .. εμένα δεν επαναφέρετε καν από το sleep. Δοκιμασα στο BIOS και τα 3 (S1, S3, auto. εσυ πως εχεις εκει τις επιλογές?? κι αυτά που χει από κατω για ACPI 2.0 κλπ???? ) εβγαλα απο το device manager σε κατι USB συσκευες την επιλογη 'allow this device to sleep' Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan0s Οκτώβριος 6, 2007 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 ούτε και εμένα επαναφερετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duder Οκτώβριος 6, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2007 Βάζεις S3 και όλα τα άλλα από κάτω enable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.