Jump to content

920 D0 help!

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας!

Δεν ξερω κ πολλα απο οβερκλοκινγκ κλπ αλλα ψαχνοντας απο δω κ απο κει κατι ψιλο εκανα.

λοιπον το συστημα μου αποτελειται απο

asus p6t

i7 920 D0

6gb ocz gold low voltage 1600 (8-8-8-24)

chieftec 550 watt

2tb wd caviar green eads

sapphire 5850 (1125 mV-900 core-1240 memory)

λοιπον καταρχας δεν εχω ψυκτρα!! ειμαι με την ψυκτρα του κουτιου μονο με αλλαγμενη παστα εβαλα αρτικ σιλβερ 5.

θα βαλω ψυκτρα σε καποια φαση αλλα δεν παιζουν φραγκα για κατι τετοιο τωρα,παιζουν βασικα αλλα σκεφτομαι για ssd οποτε μενει για μετα η ψυκτρα.

τι εχω καταφερει:

του εριξα το ρευμα γιατι διαβασα οτι παιρνουν παρα πολυ ρευμα που δεν χρειαζονται για αυτο και ανεβαζουν τοσο πολυ θερμοκρασια οι i7. Αρχικα επερνε 1.225 V αν θυμαμαι καλα,εγω τωρα τον εχω σταθεροποιησει με 1.0875 v,στο 155 base clock δηλαδη με το turbo mode 3.17 ghz ακριβως μισο πανω δηλαδη απ την αρχικη του συχνοτητα.

Με το inte burn test να τρεχει για ωρα φτανει μεχρι 83 βαθμους τωρα που ειναι χειμωνας (οι θερμοκρασιες δεν ειναι θεμα αυτην την στιγμη καθως μεχρι το καλοκαιρι θα του εχω βαλει ψυκτρα).

το θεμα ειναι οτι με το base clock στο 155 η μνημη μου απο τα 1600 παει στα 1554 και δεν ειναι σταθερη.δουλευει κανονικα ο υπολογιστης με το base clock στο 155 οταν εχω στο αυτο τη συχνοτητα και τα ταιμινγκ της μνημης και ειναι σταθερος.συγκεκριμενα οι τιμες που παιρνουν ειναι 932 μεγκαχερτζ συχνοτητα και 6-6-6-18 τα ταιμινγκ.

Ομως ειναι τρελο ξενερωμα να εχω 1600 μνημη και να μου τρεχει στα 932!!! :erschreckt003:

να πω την αληθεια θα ηθελα να ανεβασω λιγο ακομα τον επεξεργαστη αλλα δεν ξερω αν θα επρεπε χωρις ψυκτρα..

Ενιγουει το θεμα το δημιουργησα για την ραμ καθως προσπαθω να την σταθεροποιησω εδω και καιρο (στα 6 γκιγκα μνημης κανει 2 ωρες να τελειωσει το τεστ 20 φορες και βαριεμαι να το βαζω καθε μερα,το εκανα μια φορα τη βδομαδα και αν οποτε με επιανε)

Εχω δοκιμασει και εχουν αποτυχει οι παρακατω χρονισμοι για να δουλεψει η ραμ μου στα 1554:

9-9-9-24

10-9-9-24

7-8-8-24

9-8-8-24

8-10-10-24

7-9-9-24

10-10-10-24

10-10-10-28

7-8-9-24

7-9-9-24

7-9-9-28

7-7-7-24

ολα τα παραπανω απετυχαν!!!! τι να την κανω για να σταθεροποιηθει εκει?!

θα ανεβαζα κ αλλο τον επεξεργαστη αλλα στο 160 base clock αποσταθεροποιειται τελειως η ραμ και δεν δουλευει ουτε στο αυτο.σημειωση δεν εχω πειραξει καθολου το ρευμα της ραμ ουτε τα qpi κλπ μονο του επεξεργαστη εριξα και ανεβασα την συχνοτητα του.

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (σορρυ για το μεγαλο ποστ!)

Σίγουρα χρειάζεσαι ρεύμα.

Δώσε στο QPI/DRAM Core voltage 1.34375 (βέβαια με την ψυκτρα που έχεις μπορεί να μη κρατάει... οπότε πρέπει να περιμένεις όταν βάλεις καλύτερη ψύξη)

Και στο DRAM Bus voltage χειροκίνητα το ρεύμα που δίνει η εταιρεία.

Βάλε τα timing 8-8-8 και όλα τα άλλα auto (Αργότερα δοκιμάζεις αν παίζουν με 7-7-7).

Τρέξε κανένα prime95v259 x64 για καμιά ώρα, να είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα

post-16-1414343525,5275_thumb.jpg

post-16-1414343525,4975_thumb.jpg

Βάλε και αυτές τις ρυθμίσεις με τον πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιείς εσύ.

post-16-1414343525,5514_thumb.jpg

το qpi/dram voltage που ακριβως δινει ρευμα φιλε χρηστο?να το δοκιμασω και τωρα η ειναι επικινδυνο για θερμοκρασια με την ψυκτρα που εχω?η default τιμη του ποια ειναι? (ρωταω για να το ανεβαζω σιγα σιγα να βεβαιωθω οτι δεν θα καψω τιποτα!

επειδη η μνημες μου παιρνουν 1.5 βολτ μηπως ειναι επικινδυνο να ανεβασω τοσο πολυ το ρευμα τους?δεν εχουν ανεμιστηρακι πανω μονο τις κλασσικες αλουμινιες "ψυκτρες" που τους φοραει η ocz απ το εργοστασιο πανω στα dimm

Το qpi/dram voltage δίνει ρεύμα στον controler που βρίσκεται πλέον μέσα στους ι7 γιαυτό θα χρειαστείς καλύτερη ψύξη στη CPU

Τωρα..η default τιμη δεν θυμάμαι ποια είναι αλλά όσο βλέπεις κίτρινα και ροζ χρώματα στο Bios μη φοβάσαι.

βασικα δεν ξερω να βαζω screenshot στο φορουμ (λολ!!) αλλα οι μνημες τωρα που ειναι στα 932 τρεχουν με 6 6 6 18 ενω οταν ειναι στα 1600 με 8 8 8 24.

το qpi dram παιρνει 1.20 v και η dram bus παιρνει 1.5.τα ειδα απ το turbo V της μητρικης.

ποσο να το ανεβασω το qpi?εχε παντα κατα νου οτι δεν εχω ψυκτρα κ οτι ο επεξεργαστης ειναι στα 1.0875 v ! σορρυ που σε τραβαω απλα ψιλοφοβαμαι!

Δώσε 1,3 και βλέπεις σταθερότητα..αν δεν.. συνεχίζεις μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αλλά πολύ φοβάμαι οτι θα σε προδώσει η ψύξη.

Αν εχεις w7 Στα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ έχει ένα ''εργαλείο αποκομμάτων'' για να πάρεις ότι θες από την οθόνη.

οχι στο upload κομματι της διαδικασιας εκει δεν ξερω που την ανεβαζω κλπ..ενιγουει ρεμπουταρο,ανεβαζω τρεχω κανα ιντελ μπερν τεστ στο στανταρντ για αρχη να μη φαω κ δυο ωρες τζαμπα κ επανερχομαι..

λοιπον δοκιμασα 1554 με qpi 1.225 8 8 8 auto FAIL

1554 1.25625 >> >>

και στο 1.3 που με ειπες,ειπα να ανεβασω λιγο ακομα το base clock sto 159 ουτως ωστε να φτασει η μνημη πιο κοντα στην κανονικη συχνοτητα λειτουργειας της στα 1594 mhz

δηλαδη

1594mhz 1.3QPI 8 8 8 auto(24) και απετυχε παλι..

αλλα εγω παιζει να εκανα κ μαλακια επειδη ανεβασα το base κλοκ μπορει να βγηκε ο επεξεργαστης αραουτ γιατι ειναι underβολταρισμενος..

δε ξερω ειλικρινα δε ξερω!!!!!!! παραιτουμαι για την ημερα ελπιζω να εχεις κατι αλλο να μου προτινεις μεχρι αυριο! (οι θερμοκρασιες πηγαν μεχρι 87 βαθμους με το 1.3 qpi γιατι ειχα βαλει τον ανεμιστηρα που ειχα το καλοκαιρι να χτυπαει πανω του..)

• 3 weeks later...

UPDATE !

πηρα ψυκτρα την εβαλα (xigmantek thor's hammer)..

λοιπον..

με ρυθμισεις

base clock 180

qpi/dram core volt 1.3750

cpu voltage 1.25

dram voltage 1.64

ειναι σταθερος στα 3,69 με την μνημη στα 1440 περιπου,δεν θυμαμαι ακριβως..

στο 185 base clock βγαινει ασταθης (ουτε μπλε οθονες ουτε τπτ παραξενο απλα μου δεν περασε με επιτυχια το burn test).

πως θα καταλαβω τι ειναι που κανει το συστημα ασταθη?

σε θερμοκρασια εφτασε μεχρι 80 βαθμους στιγμιαια που ειναι πολυ με την ψυκτρα μεν αλλα αφου δεν φτανει ποτε σε αυτη την θερμοκρασια με την χρηση που του κανω θα ηθελα να παει λιγο πιο ψηλα.. idle εχω 42 βαθμους max και 38 low..

ανεβαινει κ αλλο?να δωσω πουθενα παραπανω ρευμα?

Πρώτα απ' όλα με αέρα δεν έχεις πολλά περιθώρια για παραπάνω.

Δεύτερον, είναι πολύ το 1.3750 qpi/dram δοκίμασε λιγότερο ρεύμα πχ 1.30 η 1.32

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις πολλαπλασιαστή 21χ180 να πας στα 3780 με cpu voltage 1.26-1.27 / qpi/dram 1.32 /dram voltage 1.64 ίσως και 1,60

Τρέξε το Prime95 25.9 64bit για μια ώρα η αν θες και δίωρο για έχεις μια εικόνα σταθερότητας.

Αν ''χτυπάει'' το Prime95 παίξε με τα ρεύματα του qpi/dram και του cpu voltage.

στα 3780 ειμαι τωρα χρηστο 3780/1024=3.69 που ειμαι εγω!

το 1,375 που λες ειναι πολυ,ανεβασα το base clock στην αρχη και ειχα την ραμ στα 1654 (ειναι 1600αρες) κ ειχα το qpi/dram στο auto και η τιμη που πηρε ηταν 1,375 οποτε αφου ειδα οτι δουλευε εκει καλα το εβαλα με το χερι τοσο και το αφησα εκει..μετα ομως ανεβασα κ αλλο το ρολοι κ τωρα η ραμ ειναι 1447 οποτε υποθετω πως δεν χρειαζεται τοσο ρευμα εκει κ θα το κατεβασω..

ανεβαινει καθολου ακομα?επειδη για την σταθεροτητα χρησιμοποιω το burn test κ το στρεσαρει οσο παει το συστημα,δεν θα πιασει ποτε τους βαθμους που πιανει σ αυτο με καθημερινη χρηση..παιζοντας βαρυ παιχνιδι ειμαι γυρω στους 57 βαθμους γ αυτο λεω μηπως εχω περιθωριο για λιγο ακομα?αλλιως να το παρατησω..κ μολις βρω μεχρι που παει μετα θα αρχισω να ριχνω ρευματα μεχρι να βρω που ειναι σταθερος με το λιγοτερο ρευμα κ θα τ αφησω εκει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.