Jump to content

PC για επεξεργασια εικονας

geokaza

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αλλαζω PC και χρειαζομαι βοηθεια

Χρηση: Κυριως επεξεργασια εικονας (Photoshop, Illustrator, Corel, Painter, Flash, Premiere, After Effects, λιγο 3dMax, Dreamweaver) και Internet.

(Τονιζω οτι ΔΕΝ παιζω καθολου παιχνιδια!!)

Εκτυπωτης υπαρχει

Scanner υπαρχει

Οθονη υπαρχει (EIZO Flexscan S2411W στα 1920*1200)

Πληκτρολογιο ποντικι υπαρχει

(Αυτο που εχω τωρα ειναι: CPU: P4 3,2 Mhz, RAM: 2 gb PC3200 (200 MHz), GPU: Asus n6600 256 mb)

-το οποιο και θα κρατησω για την κορη μου.

Αρα μιλαμε μονο για το κουτι...

Κουτι: Οπωσδηποτε Full και καλα αεριζομενο (δεν προτιθεμαι να βαλω υδροψυξη)

Τροφοδοτικο: 850 watt η μικροτερο; και ποιο;

Επεξεργαστης: Intel E6850 η Q6600 η Q6700; Αν προτιμησω τον Q6700 θα εχω ουσιαστικη διαφορα απο τον Q6600 στα παραπανω προγραμματα;;

Σύστημα ψύξης επεξεργαστή:

Motherboard: Πρεπει να εχει και raid controller;;

Μνημη RAM: 4Gb ναι αλλα ποια; Απο τα 800 στα 1066 θα δω μεγαλη διαφορα στα προγραμματα που δουλευω;;

Καρτα γραφικων: ταχυτητα η μνημνη; 8800 GTS 640 mb η 8800 GTX 768 mb η 2900XT 512MB η κατι σε SLI;; Νομιζω οτι τα προγραμματα που δουλευω θελουν πιο πολυ μνημη παρα ταχυτητα..

Σκληροι δισκοι: WD 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) για το λειτουργικο και τα προγραμματα και 2x 500 GB RAID Edition (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2) για Raid 1

Λειτουργικο: Vista Premium English 32bit η 64bit;;

Σας ευχαριστω για τις ο,ποιες προτασεις σας...

Καλώς ήρθες στην παρέα μας :)

Βασικά η επεξεργασία εικόνας, χρειάζεται τρία σημαντικά πράγματα: Μνήμη, cpu και ταχύτητα δίσκων. Για να τα πετύχεις αυτά, ο ιδανικός συνδυασμός είναι 4gb μνήμης, Quad CPU και Raid0. Βάσει αυτών, οι επιλογές που προτείνεις δείχνουν ότι κατανοείς τις ανάγκες σου. Οπότε διευκρίνηση χρειάζεσαι στα παρακάτω:

Κουτί: Stacker 8xx, όποιο σου αρέσει περισσότερο. Χωράει τα πάντα, αερίζεται πολύ καλά.

Τροφοδοτικό: Δε χρειάζεσαι 850, γιατί αυτό που τραβάει περισσότερο είναι οι κάρτες γραφικών που δεν τις έχεις ανάγκη. Τα 700 είναι αρκετά και μπορείς να δεις από Tagan, Enermax, PC Power & Cooling, Seasonic, Silverstone

CPU: Q6600. Oι διαφορές από τον 6700 είναι μηδαμινές...

Σύστημα ψύξης: Καλύτερα να επιλέξεις ένα από τα μοντέλα της Scythe με την προϋπόθεση ότι θα χωράει στο κουτί σου αν δεν πάρεις το Stacker

Μητρική: Καλό θα είναι να έχει raid απάνω, για να μην μπλέκεις με κάρτες, drivers, ασυμβατότητες κλπ. Προσπάθησε να επιλέξεις από ASus, Gigabyte, Abit και θα πρότεινα G35 chipset που είναι καινούριο αλλά πολύ σταθερό.

Μνήμη: 4gb κι αν αντέχει η τσέπη σου, 2Χ2 κι όχι 4Χ1. Οι 1066 δε θα σου κάνουν μεγάλη διαφορά από τις 800, οπότε αν δε βρίσκεις αυτό που θέλεις στα 1066, πάρε τις 800 χωρίς να το σκεφτείς.

Κάρτα γραφικών: Εδώ είσαι φαουλ... Σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δε σου χρειάζεται μνήμη ή ταχύτητα. Οι εφαρμογές που αναφέρεις δουλεύουν σε περιβάλλον 2d, ακόμα και το 3dMax, και η μνήμη που διαβάζεις είναι για 3d textures και μόνο. Μη σπαταλήσεις χρήματα αν δεν πρόκειται να παίζεις. Επέλεξε μια αξιόπιστη midrange από nVidia ή ΑΤΙ (8600, 2600), ή αν μπορείς πήγαινε σε Matrox που έχουν μακράν την καλύτερη πιστότητα χρωμάτων και είναι η πρώτη επιλογή σε όσα ατελιέ δουλεύουν με pc

Σκληροί: Όπως τα λες ;)

Λειτουργικό: Αφού πας σε 4gb ram, αναγκαστικά θα παίξεις με 64bit. Αν θέλεις να βάλεις Vista, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με τις περισσότερες εφαρμογές, αλλά σιγουρέψου πρώτα κι επίσης, επειδή το πιθανότερο είναι να έχεις scanners, printers, κλπ, διαπίστωσε ότι έχεις drivers για όλα αυτά :T:

Kαι γω συμφωνώ να μην πας σε ακριβή κάρτα. Δεν παίζει ρόλο στις εφαρμογές που δουλεύεις.

Q6600 με κλειστά μάτια για να βλέπεις rendering times να ...τείνουν στο "μηδεν"!

Για δίσκους, επειδή το σύστημα σου είναι workstation, θα σου έλεγα να σκεφτείς περισσότερο τις δυνατότητες για backup που έχεις, παρά για κάποια μικρή αύξηση στην ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής.

Mια γρήγορη πρόταση:

Στις επιλογές δεν είχε Scythe, ούτε Stacker. Το LianLi είναι επίσης εξαιρετικό, αλλά η Zalman σίγουρα υπολείπεται της Scythe.

@Snips: Συμφωνώ για τους δίσκους, αλλά επειδή έχει και 2Χ500@R1, που φαντάζομαι θα χρησιμοποιείται και σαν backup, νομίζω ότι είναι πολύ καλό το R0 στο λειτουργικό που θα δουλεύουν και τα temps/swaps files των εφαρμογών.

post-173-1416073181,8927_thumb.gif

Κρίνωντας την από πάνω σύνθεση συμφωνώ βασικά αλλά έχω μια διαφωνία όσο αναφορά το Photoshop. Προτείνω αγορά δίσκου μόνο για το σύστημα και 2ο για το scratch του Photoshop (αν έβρισκες ένα raptor 74άρι θα ήτανε κούκλα), όλα βέβαια εξαρτώνται από το μέγεθος των αρχείων που δουλεύεις. Μετά κάνε τη συστοιχία σου με τους 2 500άρηδες για τις δουλειές σου.

Το MB που λέει ο φίλος από πάνω είναι καλό όπως και πολλά άλλα.. αλλά όσο και να μην θες να πουσάρεις κλπ .. με όλα στα Auto θα πας 3gz για πλάκα και θα το δεις στο photoshop στην πράξη. Επίσης σε διαδικασίες ps to pdf ή δημιουργία απευθείας pdf ή ps θα πάρει πολύ τα πάνω του. Η θερμοκρασία σου θα ανέβει πολύ λίγο και μην φοβηθείς.

Α και λείπει μια καλή ψήκτρα για τη CPU. Βασικό και σοβαρό.

Βασική ερώτηση είναι σε τι λεφτά θες να κινηθείς γιατί ο καθένας μας εδώ αντιλαμβάνεται τα πράγματα και με βάση την τσέπη του.

Η Matrox Parhelia APVe 128mb μου ακουγεται ενδιαφερουσα αλλα τα 128mb δεν ειναι λιγα;;

Η GAINWARD 8798 BLISS 8600GT 1GB PCI-E που εχει 1gb δεν θα ειναι καλυτερη;

Η μνημη της καρτας γραφικων δεν παιζει κανενα ρολο σε αυτες τις εφαρμογες;;

(@BlueChris Γυρω στα 1500+ ευρω)

Αρχική απάντηση από geokaza

Η Matrox Parhelia APVe 128mb μου ακουγεται ενδιαφερουσα αλλα τα 128mb δεν ειναι λιγα;;

Η GAINWARD 8798 BLISS 8600GT 1GB PCI-E που εχει 1gb δεν θα ειναι καλυτερη;

Η μνημη της καρτας γραφικων δεν παιζει κανενα ρολο σε αυτες τις εφαρμογες;;

Όχι, κανένα. Από τη στιγμή που έχει 1900Χ1200Χ3 (rgb) = 6840000bytes = 6679 kb = 6.5mb, σε καλύπτει. Η Parhelia είναι κορυφή για 2D και τα 128ΜΒ χρησιμοποιούνται για εφαρμογές video που κάνουν overlay, αλλά και πάλι >64ΜΒ είναι υπερβολή για τέτοια χρήση. Πιστεύω ότι έχει 128ΜΒ, επειδή παίρνει 2 οθόνες, ώστε να έχει 64+64ΜΒ για να τις δουλέψει σωστά.

Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 22:28]

Mια γρήγορη πρόταση:

Στις επιλογές δεν είχε Scythe, ούτε Stacker. Το LianLi είναι επίσης εξαιρετικό, αλλά η Zalman σίγουρα υπολείπεται της Scythe.

@Snips: Συμφωνώ για τους δίσκους, αλλά επειδή έχει και 2Χ500@R1, που φαντάζομαι θα χρησιμοποιείται και σαν backup, νομίζω ότι είναι πολύ καλό το R0 στο λειτουργικό που θα δουλεύουν και τα temps/swaps files των εφαρμογών.

Να σε ρωτήσω κάτι

Δουλεύεις τίποτα στο plaisio

Έχεις τίποτα καμιά σχέση με το πλαίσιο έχω και γω ένα μηχάνημα που θα στηθεί όχι για μένα αλλά έχω κάτι απορίες

Σχετικά με το θέμα εγώ θα πρότεινα 3Χ500GB raid 5

και για μνήμες 2 σετ (να αναφέρω οτι δεν γνωρίζω και πολλά απο μνήμες)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=18&product=930210

Όχι, καμία σχέση. Απλά ο online κατάλογός τους είναι πολύ βολικός και αρκετά πλήρης, ώστε να βοηθάει στο να στήσεις ένα ολόκληρο pc κι επίσης το "καλάθι" είναι ευπαρουσίαστο και μπορεί εύκολα κάποιος από το screenshot να ξαναβρεί τα προϊόντα που περιέχει :)

4gb μνήμης, Quad CPU και Raid0

Ακριβώς ετσι

Και αν μπορεις και ραπτορ σε raid 0 ακομα καλύτερα!!! (κοστίζει λιγο παραπάνω και οι χωρητικότητες είναι μικρές)

Παντως αν βαλεις στο After effects HD ουτε αυτά σου φτάνουν. (που λέει ο λόγος)

Εγω παντως με 2 G μνήμη μου ψιλοκολλάει....

Εφόσον σου αρέσει να το φτιάχνεις στο Πλαίσιο σου προτείνω τα παρακάτω κινούμενος στο κόστος που μου είπες.

Ανεμιστήρες δεν χρειάζεσαι γιατί τους έχει το κουτί. Είναι καλό κουτάκι γιατί πρόσφατα το έστησα και όμορφο. Η κάρτα οθόνης ίσως είναι και μεγάλη για τη δουλειά που το θες αλλά είναι silent. Δίσκους σου έβαλα τους raid edition γιατί η μόνη διαφορά τους είναι πως η κάσα τους είναι με γρίλιες και κατεβάζουν θερμοκρασία περισσότερο, επίσης έχουν και κάτι άλλα καλά που θα τα δείς αν δεις τις προδιαγραφές τους στο site της WD (εγώ έχω τους 250άριδες). Το τροφοδοτικό 650άρι είναι πάρα πολύ καλό. Ο Q6600 χωρίς πολλά πολλά στο P5K θα πάει απλά 3gz και θα είσαι κύριος, Οι μνήμες είναι μια χαρά και δεν βλέπω το λόγο να χώσεις ένα κάρο λεφτά παραπάνω για λίγα MHZ παραπάνω ή 1 τικ timmings κάτω.

Αν θες κάτι παραπάνω μπορείς να πάρεις 2 raptor και αν θες λίγο χώρο ακόμα να πάρεις όχι τους 400άρηδες αλλά τους 750άρηδες.

Μολις διάβασα τις απαιτήσεις του premiere cs3 και των αλλων προγραμμάτων της adobe για επεξεργασία video.

Σκληρός στις 7200. Δηλαδή laptop γιοκ!!!

Είδικα για HD Λεει οτι θελει raid 0. :(

Παλι μου φαίνεται θα παω για αναβάθμιση...

• 2 weeks later...

Τελικα αγορασα τα παρακατω:

Intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz) 240,00

2x TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-10 129,00

Gigabyte GA-P35-DQ6 (P35, s775, DDR2) 165,01

Scythe Cooler Samurai Z REV.B 23,00

(Σε αυτη την μητρικη δεν μπαινει καποια απο τις μεγαλες ψυκτρες της Ζαλμαν και ετσι πηρα την παραπανω. Ουτως η αλλως δεν προκειται να ασχοληθω με overclocking)**

Asus 8600 GT Silent 512MB DDR3 HDCP 144,80

Seagate 750 GB (7200rpm, 16 MB Cache, SATA 2) 203,00

2x Western Digital 150 GB Raptor-X (10000rpm, 16MB, SATA) 196,00 για Raid0

Floppy 3.5'' Μαύρο (IDE) 5,9

Enermax 720W Infinity 161,99

2x DVD rw Asus SATA Lightscribe 1814BLT 33,00

Lian Li PC-G70A Black 165,01

Συνολικό κόστος προϊόντων : 1.834,70

Σας ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες συμβουλες σας

**Εαν εχετε καποια προταση για καλυτερη ψυκτρα που να μπαινει ομως στην συγκεκριμενη μητρικη, πολυ ευχαριστως να την ακουσω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.