fanisk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2007 Καλησπερα, μια ερωτηση σχετικα με τη RAM του PC μου: Ενω εχω 4*GB μου εμφανιζει οτι εχω 3,25 Στο task manager total εχω 3.4χχχχ Γιατι? Πως μπορω να το κανω να μου αναγνωριζει και τα 4GB? Το pc ειναι το συστημα της υπογραφης μου το οποιο εχει τα παντα στα default, (μολις τελειωσα το format). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Σεπτέμβριος 11, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 εχει χιλιοειπωθει αυτο εδω μεσα και σε αλλα forum. ειναι το limitation που εχουν τα 32bit λειτουργικα.Η μνημη σου μαζι με το swap file κανουν το συνολικο 4gb. Αν βαλεις XP 64bit θα σου δει ολη την μνημη (η οποιοδηποτε αλλο λειτουργικο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 11, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer [Σήμερα, στις 19:26] εχει χιλιοειπωθει αυτο εδω μεσα και σε αλλα forum. ειναι το limitation που εχουν τα 32bit λειτουργικα. Η μνημη σου μαζι με το swap file κανουν το συνολικο 4gb. Αν βαλεις XP 64bit θα σου δει ολη την μνημη (η οποιοδηποτε αλλο λειτουργικο) Ευχαριστω ΥΓ:Μπορειτε να σβησετε το topic αν θελετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Σεπτέμβριος 11, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Βασικα ειναι χωρις το swap.... To 4gb ειναι γιατην φυσικη μνημη ολου του συστηματος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daytime Dreamer Σεπτέμβριος 11, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Δεν σε κραζω ...chill!:daisy: Μια μικρη διρθωση : Οποιο λειτουργικο 64bit και αν βαλεις θα σου δει ολη την μνημη ... οχι 32bitΕγω στην θεση σου θα το αφηνα ετσι παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Σεπτέμβριος 11, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Και υπ'οψιν.... δεν πεφτει η αποδοση της ram... απλα δεν την χρησιμοποιει ολη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Σεπτέμβριος 11, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 4gb ειναι το συνολικο ποσο της μνημης (οποιασδηποτε μορφης) που μπορει να αποδωσει διευθυνση το λειτουργικο. Εννοειτε οτι αν εχουμε μεγαλο swap και σε αυτο εχουν αποδωθει διευθυνσεις μνημης σε ενα μεγαλο μερος του, αυτο θα ειναι εις βαρος της φυσικης (γρηγορης ram), γιατι ενα μεγαλο μερος της (φυσικης) θα μενει ''κρυμμενο'' απο το λειτουργικο. Εκτος απο το pagefile, ως μνημη συνυπολογιζονται οι cache της cpu, ενα μερος ή ολοκληρο το bios που ανεβαινει στη μνημη, το aperture size της vga, και τα hardware buffers των καρτων (pci,pciex κλπ) και υποσυστηματων της μητρικης (π.χ. hard disk controllers, southbridge κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 11, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer Δεν σε κραζω ...chill!:daisy: Μια μικρη διρθωση : Οποιο λειτουργικο 64bit και αν βαλεις θα σου δει ολη την μνημη ... οχι 32bitΕγω στην θεση σου θα το αφηνα ετσι παντως Μεχρι τωρα ειχα παντα 2*1GB και ετυχε να προσθεσω αλλα 2 ωστε να ειμαι καλυμμενος απο θεμα RAM, και δεν ειδα/ηξερα ποτε οτι δεν τη βλεπουν ολη τα 32bit.Τεσπα οταν ερθει η ωρα του επομενου format θα βαλω 64αρια ή Vista.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 11, 2007 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Δηλαδη η μνημη δεν χρησιμοποιειται καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Σεπτέμβριος 11, 2007 Author #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Αλλο ενα SS, αρα απο τα 4GB αφου αναγνωριζονται τα 3,25 στα properties και 3,4 στο manager, τα υπολοιπα 600-750ΜΒ RAM μενουν αχρησιμοποιητα στα Win32Bit ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 11, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Δεν αναγνωρίζει 3.25 και 3.4. Απλά ξεχνάς μια λεπτομέρεια Το kilobyte είναι 1024 bytes και όχι 1000. Το ίδιο το megabyte και το gigabyte. Οπότε τα 3.25 megabytes είναι 1024x1024x3.25 = 3407872kilobytes ή 3489660928 bytes Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Σεπτέμβριος 11, 2007 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2007 Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 19:07] 4gb ειναι το συνολικο ποσο της μνημης (οποιασδηποτε μορφης) που μπορει να αποδωσει διευθυνση το λειτουργικο. τα 64bitα λειτουργικα, κανουν χρηση πανω απο τα 4gb ή απλα τα "βλεπουν"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Σεπτέμβριος 12, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2007 Κανουν χρηση κανονικα. Εξαρταται και απο το λειτουργικο το ποσα μπορει να δει. Για παραδειγμα τα vista 64 αναλογα με την εκδοση βλεπουν απο 8gb (home) εως 128gb (ultimate ή enterprise). Επισης το max εξαρταται και απο τη μητρικη. Με τα σημερινα chipsets στα pc,υποστηριζονται στην καλυτερη των περιπτωσεων μεχρι 16gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 12, 2007 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 12, 2007 Μια χαρά κάνουν χρήση, να δεις 2 Recode και 1 FL Studio να τιγκάρουν 4GB Ram και τπτ άλλο στον κόσμο To θέμα είναι ότι και τα 32bit χρησιμοποιούν έως τη μέγιστη "διαθέσιμη", έχω χρησιμοποιήσει σε ΧΡ 3GB χωρίς πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukounis Σεπτέμβριος 28, 2007 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2007 Πήγαινε στο bios και κάνε enable το memory hole και στο continuous mapping της μνήμης άλλαξετο από continuous σε discrete. Λογικά θα πρέπει να λυθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.