Jump to content

Αναγνωριση RAM (3.25GB αντι 4GB)

fanisk

Recommended Posts

Καλησπερα, μια ερωτηση σχετικα με τη RAM του PC μου:

Ενω εχω 4*GB μου εμφανιζει οτι εχω 3,25 :blink:

Στο task manager total εχω 3.4χχχχ

Γιατι? Πως μπορω να το κανω να μου αναγνωριζει και τα 4GB?

Το pc ειναι το συστημα της υπογραφης μου το οποιο εχει τα παντα στα default, (μολις τελειωσα το format).

post-835-1416073181,8506_thumb.jpg

εχει χιλιοειπωθει αυτο εδω μεσα και σε αλλα forum. ειναι το limitation που εχουν τα 32bit λειτουργικα.

Η μνημη σου μαζι με το swap file κανουν το συνολικο 4gb. Αν βαλεις XP 64bit θα σου δει ολη την μνημη (η οποιοδηποτε αλλο λειτουργικο)

Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer [Σήμερα, στις 19:26]

εχει χιλιοειπωθει αυτο εδω μεσα και σε αλλα forum. ειναι το limitation που εχουν τα 32bit λειτουργικα.

Η μνημη σου μαζι με το swap file κανουν το συνολικο 4gb. Αν βαλεις XP 64bit θα σου δει ολη την μνημη (η οποιοδηποτε αλλο λειτουργικο)

Ευχαριστω:o

ΥΓ:Μπορειτε να σβησετε το topic αν θελετε.

Δεν σε κραζω ...chill!:daisy: Μια μικρη διρθωση : Οποιο λειτουργικο 64bit και αν βαλεις θα σου δει ολη την μνημη ... οχι 32bit

Εγω στην θεση σου θα το αφηνα ετσι παντως

4gb ειναι το συνολικο ποσο της μνημης (οποιασδηποτε μορφης) που μπορει να αποδωσει διευθυνση το λειτουργικο. Εννοειτε οτι αν εχουμε μεγαλο swap και σε αυτο εχουν αποδωθει διευθυνσεις μνημης σε ενα μεγαλο μερος του, αυτο θα ειναι εις βαρος της φυσικης (γρηγορης ram), γιατι ενα μεγαλο μερος της (φυσικης) θα μενει ''κρυμμενο'' απο το λειτουργικο.

Εκτος απο το pagefile, ως μνημη συνυπολογιζονται οι cache της cpu, ενα μερος ή ολοκληρο το bios που ανεβαινει στη μνημη, το aperture size της vga, και τα hardware buffers των καρτων (pci,pciex κλπ) και υποσυστηματων της μητρικης (π.χ. hard disk controllers, southbridge κλπ).

Αρχική απάντηση από Daytime Dreamer

Δεν σε κραζω ...chill!:daisy: Μια μικρη διρθωση : Οποιο λειτουργικο 64bit και αν βαλεις θα σου δει ολη την μνημη ... οχι 32bit

Εγω στην θεση σου θα το αφηνα ετσι παντως

Μεχρι τωρα ειχα παντα 2*1GB και ετυχε να προσθεσω αλλα 2 ωστε να ειμαι καλυμμενος απο θεμα RAM, και δεν ειδα/ηξερα ποτε οτι δεν τη βλεπουν ολη τα 32bit.

Τεσπα οταν ερθει η ωρα του επομενου format θα βαλω 64αρια ή Vista.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Αρχική απάντηση από Astacus [Σήμερα, στις 19:07]

4gb ειναι το συνολικο ποσο της μνημης (οποιασδηποτε μορφης) που μπορει να αποδωσει διευθυνση το λειτουργικο.

τα 64bitα λειτουργικα, κανουν χρηση πανω απο τα 4gb ή απλα τα "βλεπουν";

Κανουν χρηση κανονικα. Εξαρταται και απο το λειτουργικο το ποσα μπορει να δει. Για παραδειγμα τα vista 64 αναλογα με την εκδοση βλεπουν απο 8gb (home) εως 128gb (ultimate ή enterprise). Επισης το max εξαρταται και απο τη μητρικη. Με τα σημερινα chipsets στα pc,υποστηριζονται στην καλυτερη των περιπτωσεων μεχρι 16gb.

Μια χαρά κάνουν χρήση, να δεις 2 Recode και 1 FL Studio να τιγκάρουν 4GB Ram και τπτ άλλο στον κόσμο :D

To θέμα είναι ότι και τα 32bit χρησιμοποιούν έως τη μέγιστη "διαθέσιμη", έχω χρησιμοποιήσει σε ΧΡ 3GB χωρίς πρόβλημα.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.