Heatspreader Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2007 Καλησπέρα σε όλους παιδιά! Είμαι κάτοχος του UPS της υπογραφής μου και επειδή θέλω να έχω παραπάνω πρίζες σούκο πάνω σε αυτό, για router, mouse (φορτιστή), κ.α , θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μερικά πράγματα. Αρχικά το σούκο πολύπριζο που έχω αυτή τη στιγμή έχει τα παρακάτω χρώματα: 1) Πράσινο με μία ρίγα κίτρινη 2) Μπλε 3) Καφέ Τι είναι τι? Βασικά νομίζω ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι το πιο είναι η γείωση έτσι? Η γείωση στο αρσενικό φις για το UPS είναι αυτό? Ευχαριστώ
Spyrious Σεπτέμβριος 9, 2007 #2 Σεπτέμβριος 9, 2007 Καλύτερα δε με πολύμετρο ποια είναι η γείωση ,διότι την έχω βρει και στο πράσινο-κίτρινο και στο καφε.
dubber Σεπτέμβριος 9, 2007 #3 Σεπτέμβριος 9, 2007 Ναι, η γείωση είναι αυτό που δείχνεις στην εικόνα και θα συνδέσεις πάνω του το κίτρινο πράσινο. Τα άλλα δύο βάλτα με όποια σειρά θες.
Frostbyte Σεπτέμβριος 9, 2007 #4 Σεπτέμβριος 9, 2007 Εαν δεν κανω λαθος το 1 θα τα βαλεις στο πανω pin (οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω), το 2 δεξια (οπως ανοιγεις το ανταπτορακι και βαζεις το καλωδιο μεσα) και το 3 αριστερα.. Εγω ετσι θυμαμαι οτι το ειχα κανει οταν πηρα UPS.. Τωρα αν δεν παιζει, απλα βαλε τα 2 καλωδια που πηγαινουν στα κατω pins αναποδα, και εισαι οκ (η γειωση ειναι σιγουρα το 2χρωμο καλοδιο και πηγαινει στο πανω pin παντως) Οπως πολυ σωστα ειπε και ο Spyrious βεβαια, δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις και με ενα πολυμετρο πριν το βαλεις στην μπριζα.
dubber Σεπτέμβριος 9, 2007 #5 Σεπτέμβριος 9, 2007 Μιλάμε για εναλλασσόμενο, άρα no πολικότητα, φάση και ουδέτερο βάλτα όπως θες.
Frostbyte Σεπτέμβριος 9, 2007 #6 Σεπτέμβριος 9, 2007 Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 21:07] Μιλάμε για εναλλασσόμενο Α ναι, το χα ξεχασει αυτο.. Sorry.
dubber Σεπτέμβριος 9, 2007 #7 Σεπτέμβριος 9, 2007 Απλά το επισημαίνω για να μην αγχωθεί ο φίλος μας χωρίς λόγο.
Heatspreader Σεπτέμβριος 9, 2007 Author #9 Σεπτέμβριος 9, 2007 Παιδιά OK. Το μόνο που ήθελα είναι να είμαι 100% σίγουρος για τη γείωση.Τώρα έχω 6 σούκο πρίζες πάνω στο UPS!
Astacus Σεπτέμβριος 10, 2007 #10 Σεπτέμβριος 10, 2007 κιτρινο πρασινο= γειωσηκαφε=φασημπλε= επιστροφηΑν και θα παιξει ειτε βαλεις το καφε αριστερα, ειτε δεξα καλο ειναι να διατηρησεις τη σωστη σειρα που ειναι :οπως κοιταμε το βυσμα του ΚΑΛΩΔΙΟΥ, πανω δεξια μπλε, κατω κεντρο γειωση, πανω αριστερα καφε
DarkSaga Σεπτέμβριος 10, 2007 #11 Σεπτέμβριος 10, 2007 τι αυτονομία σου δίνει τώρα το ups?ή ήθελες απλά την προστασία απο υπέρταση?
Heatspreader Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #12 Σεπτέμβριος 10, 2007 Ότι αυτονομία που έδινε και πριν. Απλά έβαλα και το router επάνω.@Astacus Έτσι όπως τα λες είναι, αλλά από τη στιγμή που είναι AC ότι θες βάζεις στη φάση και στην επιστροφή. Η γείωση πρέπει να είναι η σωστή.
oxide Σεπτέμβριος 10, 2007 #13 Σεπτέμβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από Lafas1987 Ότι αυτονομία που έδινε και πριν. Απλά έβαλα και το router επάνω. ειναι δυνατον?νταξ το ρουτερ τι να ρευμα να θελει..αλλα και παλι δεν μειωνεται ρε συ η αυτονομια?
Astacus Σεπτέμβριος 10, 2007 #14 Σεπτέμβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από Lafas1987 Ότι αυτονομία που έδινε και πριν. Απλά έβαλα και το router επάνω.@Astacus Έτσι όπως τα λες είναι, αλλά από τη στιγμή που είναι AC ότι θες βάζεις στη φάση και στην επιστροφή. Η γείωση πρέπει να είναι η σωστή. Εξαρταται απο την εφαρμογη . Υπαρχουν περιπτωσεις οπου η συνδεση συσκευων στην σωστη ηλεκτρικη φαση ειναι πολυ σημαντικη.
Frostbyte Σεπτέμβριος 10, 2007 #15 Σεπτέμβριος 10, 2007 Το router αντε να τρωει 10 watts.. τριχες δηλαδη.. Εγω δεν καταλαβενω γιατι μολις αλαξα τροφοδοτικο απο 30-40 λεπτα, μου κραταει πλεον με το ζορι 5.. (Active PFC ειναι wtf..)
nikoszax Σεπτέμβριος 10, 2007 #16 Σεπτέμβριος 10, 2007 Μηπως ειναι πολυ μεγαλυτερο το τροφοδοτικο απο οσο μπορει να δωσει το ups? Κι εγω που εχω ενα κι ειναι 1000VA, το φοβαμαι γιατι πραγματικα δινει μονο 600W.edit: 600W
Heatspreader Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #17 Σεπτέμβριος 10, 2007 @oxideΗ αυτονομία μειώνεται όταν υπάρχει κατανάλωση. Και 100 πολύπριζα να βάλεις, από τη στιγμή που δεν έχουν επάνω τους φορτίο δεν υπάρχει πρόβλημα.@JohnnyGRΤα τροφοδοτικά των υπολογιστών δεν καταναλώνουν την ονομαστική ισχύ. Μη φανταστεί κανείς ότι εγώ καταναλώνω 1000W, απλά μπορώ να το φορτώσω μέχρι 1000W. Αυτό που λες εσύ είναι πολύ περίεργο. Μήπως άλλαξες και άλλα πράγματα στο Computer? Θα έλεγα μήπως είναι κακής ποιότητας και έχει απώλειες, αλλά πόσες απώλειες να έχει? ’ρα έχεις αλλάξει και κάτι άλλο ή τα έχει παίξει το UPS.@nikoszaxΚαι 5000W να είναι το τροφοδοτικό από τη στιγμή που ο υπολογιστής δεν τα καταναλώνει και καταναλώνει τα 650 ας πούμε, χρειάζεσαι ένα 650W UPS. Εγώ ας πούμε έχω 850W UPS.
nikoszax Σεπτέμβριος 10, 2007 #18 Σεπτέμβριος 10, 2007 Δεν ειπα οτι εχεις 5000W τροφοδοτικο. Ειπα οτι αν καταναλωνεις ολη την ενεργεια που σου δινει το τροφοδοτικο, τοτε ισως να μην τα καταφερνει να τα βγαζει περα το ups.
Heatspreader Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #19 Σεπτέμβριος 10, 2007 Μάλλον δεν το κατάλαβα καλά αυτό που είπες πριν.Το UPS δίνει όση ισχύ χρειάζεται το τροφοδοτικό και το τροφοδοτικό δίνει όση ισχύ χρειάζονται τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Με λίγα λόγια αν χ είναι η είναι η τιμή που ζητάνε τα εξαρτήματα χ είναι και η τιμή που δίνει και το UPS. Τα ονοματικά Watts είναι μέχρι που μπορεί να δώσει το καθένα.
nikoszax Σεπτέμβριος 10, 2007 #20 Σεπτέμβριος 10, 2007 Συμφωνω απολυτα. Λεμε το ιδιο πραγμα με διαφορετικο τροπο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.