Sitios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2007 Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια κυρίως όσων έχουν την παραπάνω μητρική (αλλά και όσοι γνωρίζουν χωρίς να την έχουν και θέλουν να βοηθήσουν, εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενοι...).Λοιπόν, κατ' αρχάς, το μηχάνημα αποτελείται από τα παρακάτω:CPU: Q6600 SLACR (G0 αν δεν κάνω λάθος) με τη μαμά ψύξηMOBO: ABIT IP35 PRORAM: 2x1GB CELLSHOCK pc8000 4-4-4-12VGA: XFX 8800GTS 320mbPSU: SEASONIC 650W ENERGY+Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής: κάθε φορά που πάω να μπουτάρω με fsb>390 ή κάπου εκεί κοντά, μου πετάει bsod... Για παράδειγμα, 9x356 = 3204 με 1.435V μπουτάρει κανονικά το pc και τρέχει benches, ενώ 8x400 = 3200 έχοντας τσιμπήσει λίγο παραπάνω τα ρεύματα της μητρικής, δε μπαίνει... Δοκίμασα και με μικρότερο πολλαπλασιαστή (7χ450 = 3150, αλλά πάλι τίποτα).Αυτό που θα μου ήταν χρήσιμο είναι 3 πράγματα:1) Τυπικά Vcore για το συγκεκριμένο stepping σε standard συχνότητες, όπως, στα 3G, 3.2G, 3.5G για να ξέρω ότι από άποψη Vcore είμαι ok...2) Τι ρεύματα χρειάζεται το mobo για συγκεκριμένα fsb έτσι ώστε να είναι stable... π.χ. στα 333,400,450 και 500 (αν είναι ικανό να τα πιάσει χωρίς mod)... αυτά με τη σειρά που εμφανίζονται είναι: CPU VTT 1.2v, MCH 1.25v, ICH 1.05V, ICHIO 1.5V, DDR2 REFERENCE VOLTAGE.3) Στις μνήμες, πάνω κάτω από ρεύματα ξέρω τι παίζει... αυτό που δεν ξέρω, είναι τα υπόλοιπα timmings (εκτός του 4-4-4-12) πόσο μπορώ να τα σφίξω... κι έτσι τα έχω στο Auto... αυτά με τη σειρά που εμφανίζονται είναι: tRFC, tWR, tWTR, tRRD, tRTT.Επίσης, αν κάποιος μπορούσε να μου πει από που μπορώ να κατεβάσω το BIOS της XFX 8800GTS 320 XXX θα το εκτιμούσα πολύ...Αν κάποιος μπορούσε να με διαφωτίσει σε ότι από τα παραπάνω έχει δοκιμάσει ή ξέρει στα σίγουρα, θα του ήμουν υπόχρεος... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μακροσκελές θέμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Σεπτέμβριος 8, 2007 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 Γεια χαρά !Θα βρεις το bios εδώ.Για τα υπόλοιπα ας απαντήσει πρώτα κάποιος που έχει ή είχε ίδια μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 8, 2007 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 Λοιπον.Μιας και Χθές πήρα και γώ την ενλόγο μητρική θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα εξής ρεύματα.Vtt: 1.3xMCH: 1.4xICH: 1.15ICHIO: 1.60Και ξαναδοκίμασε να μπουτάρεις 400*8Αν πάλι δέν τσίμπα λίγο Vtt και MCH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doom Σεπτέμβριος 8, 2007 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 Timings44412253334τα 3άρια παίζουν και με 2 αλλά θα θες τουλάχιστον +0.05v πάνω στις μνήμεςεπίσης η μητρική χρειάζεται οπωσδήποτε το droop mod (για τους quad)και δοκίμασε αυτο το Bios στην Abitαυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 8, 2007 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 DoomΤο Βιος που δίνεις είναι το 12 Β02? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Σεπτέμβριος 8, 2007 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 Αρχική απάντηση από Doom [Σήμερα, στις 21:58] επίσης η μητρική χρειάζεται οπωσδήποτε το droop mod (για τους quad) Γιατί λες οπωσδήποτε ? Τόσο μεγάλο είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 8, 2007 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 8, 2007 Σε C2D το droop από idle σε load είναι ~0,04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Σεπτέμβριος 9, 2007 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2007 Μεγαλύτερο από την P5B Dlx δεν είναι, αλλά και πάλι υπάρχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitios Σεπτέμβριος 10, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις πληροφορίες... θα δοκιμάσω σύντομα αυτά που μου είπατε και αν δε δουλέψουν, βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Σεπτέμβριος 10, 2007 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2007 Αρχική απάντηση από gznp Μεγαλύτερο από την P5B Dlx δεν είναι, αλλά και πάλι υπάρχει... Μόνο που στην p5b με ένα μολυβάκι λύνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΗΝΑΣ Σεπτέμβριος 23, 2007 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 Αν δεν κάνεις droop mod δεν πάει ; Μέχρι 3 τον πήγα χαλαρά αν δοκιμάσω παραπάνω πάει αλλά ποτέ δεν είναι σταθερός έχω παίξει και με gtlref βλέπω διάφορα αλλά και πάλη δεν είναι σταθερός..To θέμα είναι ότι πηρά αυτήν για παραπάνω από 3 και τελικά είμαι πάλη εκεί κολλημένος η προηγούμενη είναι asus striker και τώρα δεν ξέρω πια να κρατήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitios Σεπτέμβριος 23, 2007 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 Δοκίμασα τελικά τις ρυθμίσεις που μου είπες ΑΝ7 OverClocker, αλλά και πάλι τζίφος... Αύριο θα παίξω κι άλλο με πιθανούς συνδυασμούς και από κάτι απαντήσεις που δόθηκαν σε κάποιον στο Anandtech με το ίδιο πρόβλημα και βλέπω... Τα timmings σου Doom δουλεύουνε... Ευχαριστώ... Πάντως αρχίζω να πιστεύω πως αν δεν αλλάξω bios δε γίνεται τπτ... και το droop mod τι ακριβώς είναι και πως γίνεται? χάνω την εγγύηση αν το κάνω? Επίσης, έχω ένα άλλο πρόβλημα... Στο Aquamark, ενώ ο q6600 είναι στα 3G, βγάζει στο τέλος CPU score περίπου 3.500... Γιατί συμβαίνει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΗΝΑΣ Σεπτέμβριος 23, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 Sitios sorry που γράφο και εγώ στο θέμα σου σκεπτικά ότι ότι μπορεί να βοηθήσει αν απαντηθούν αυτά που ρωτώ αν σε ενοχλεί πες για να κάνω ξεχωριστώ θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitios Σεπτέμβριος 23, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη Μηνά. Αν ήταν για κάποιο άσχετο λόγο, θα γινόταν παρατήρηση από τους moderators... Και κάτι άλλο που δε ρώτησα στο προηγούμενο μου post... Ποια ρύθμιση είναι στο bios αυτή που κρατάει το cpu συνέχεια στα MHz που του έχω πει εγώ, χωρίς να ρίχνει το multi για εξοικονόμηση ενέργειας? Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΗΝΑΣ Σεπτέμβριος 23, 2007 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectfolder/cat,70/page,11/XFX 8800GTS 320 XXX Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Σεπτέμβριος 23, 2007 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 Αρχική απάντηση από Sitios δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη Μηνά. Αν ήταν για κάποιο άσχετο λόγο, θα γινόταν παρατήρηση από τους moderators... Και κάτι άλλο που δε ρώτησα στο προηγούμενο μου post... Ποια ρύθμιση είναι στο bios αυτή που κρατάει το cpu συνέχεια στα MHz που του έχω πει εγώ, χωρίς να ρίχνει το multi για εξοικονόμηση ενέργειας? Ευχαριστώ... Αυτα επρεπε ηδη να τα ειχες απενεργοποιημενα, speedstep technology λεγεται και πρεπει να ειναι off απο bios, ψαξε καπου θα λεει cpu configuration ή κατι τετοιο. Επισης πρεπει να κλεισεις και ολα τα μαραφετια που λογικα ειναι στην ιδια σελιδα οπως C1E ή οπως αλλιως λεγονται... Ισως γι' αυτο σου βγαζει προβλημα ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΗΝΑΣ Σεπτέμβριος 23, 2007 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2007 BIOS->Advanced bios->cpu featuremanual ->page 2-13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sitios Σεπτέμβριος 24, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2007 Ευχαριστώ πολύ fusion!!! Αυτό που είπες έφταιγε... τώρα πήρε Pi 1M μέχρι και 465FSB... θα το ψάξω κι άλλο μπας και καταφέρω τπτ καλύτερο... Το Aquamark όμως τζίφος... 3.500 CPU score μόνο... Τι μπορεί να φταίει? Καμιά ιδέα κανείς? μήπως να εγκαταστήσω κανένα Intel chipset driver? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.