Jump to content

Γνώμες για BenQ FP241W - LG 245WPM - ΕΙΖΟ 2411 -> Νικητής: Eizo 2411 (Απορία)

dimpar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ! Δυστυχώς λόγω περιορισμένου ελεύθερου χρόνου δε μπορώ να χτενίσω το Forum ψάχνοντας γνώμες για αυτήν την οθονούλα. Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας για την κυρία μιας και θα ήθελα να αγοράσω μία καλή 24¨. Χρήση κυρίως παιχνίδια και δουλειά γραφείου. Από κάποια reviews που έχω διαβάσει την έχουν για αρκετά καλή. Τι λέτε αξίζει τα λεφτά της ή μου προτείνετε κάτι διαφορετικό. Ευχαριστώ εκ των πρτέτων για τη βοήθεια σας... :)

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Υπάρχει ένα θέμα με την LG 245WPM γιατί και εγώ είμαι στην ίδια φάση. Το πρόβλημα είναι η αλλαγή από Native Resolution που έχει η οθόνη (1920χ1200) στις αναλύσεις κάποιων παιχνιδιών που ακόμα δεν υποστηρίζουν το 1920χ1200. Όταν δηλαδή παίζεις ένα παιχνίδι σε 1280χ1024 και το σύστημά σου το έχει να δείχνει 1920χ1200 τότε αν κάνεις alt+tab ή βγείς από το παιχνίδι σου δείχνει τα πάντα χάλια και stretched και απλά πατώντας να αλλάξει το input στην οθόνη από Rgb σε Hdmi διορθώνεται. Επίσης δεν έχει και βύσμα DVI που σημαίνει υπολογίζεις ένα extra κόστος για καλό καλώδιο DVI-->HDMI.

Γνώμη μου είναι να πας προς EIZO ή τη BENQ που αρχικά αναφέρεις. Απλά δες το μόνιτορ αν είναι δυνατόν όποιο και αν είναι στις συνθήκες που πραγματικά θα το χρησιμοποιήσεις.

Βασικά η μόνη που έχω δει να παίζει μπροστά μου είναι η Eizo 2411 στο Πλαίσιο της Αγ. Παρασκευής. Έδειχνε το σποτάκι απο την ταινία Transformers και πραγματικά ήταν πολύ εντυπωσιακό. Δεν ήταν DVD αλλά μάλλον κάποιο avi ή mpeg ή δεν ξέρω και εγώ τι. Πάντως δεν είχε ghosting και μου άρεσε ομολογουμένως. Η τιμή της είναι στα 1100. Υπάρχουν και κάποιες άλλες εκδόσεις όπως η 2431 και μία 2411 που έχει το hardshop αλλά δεν ξέρω τι διαφορές μπορεί να έχουν. Τη φοβάμαι την Eizo στα παιχνίδια για να είμαι ειλικρινής. Από την άλλη για την Benq έχω διαβάσει και συνεχίζω να διαβάζω πολύ καλά λόγια. Μπορεί στα χρώματα να μη φτάνει την Eizo αλλά δεν είναι καθόλου κακή. Επιπλέον έχει HDMI και ΡΙΡ που αναμφίβολα δε με χαλάνε. Τα έχει και η LG αυτά, αλλά έχω διαβάσει ότι η Benq είναι πιο ολοκληρωμένη σα monitor. Αυτό που δεν ξερω είναι αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Αρχική απάντηση από BlueChris [Σήμερα, στις 16:44]

Υπάρχει ένα θέμα με την LG 245WPM γιατί και εγώ είμαι στην ίδια φάση. Το πρόβλημα είναι η αλλαγή από Native Resolution που έχει η οθόνη (1920χ1200) στις αναλύσεις κάποιων παιχνιδιών που ακόμα δεν υποστηρίζουν το 1920χ1200. Όταν δηλαδή παίζεις ένα παιχνίδι σε 1280χ1024 και το σύστημά σου το έχει να δείχνει 1920χ1200 τότε αν κάνεις alt+tab ή βγείς από το παιχνίδι σου δείχνει τα πάντα χάλια και stretched και απλά πατώντας να αλλάξει το input στην οθόνη από Rgb σε Hdmi διορθώνεται. Επίσης δεν έχει και βύσμα DVI που σημαίνει υπολογίζεις ένα extra κόστος για καλό καλώδιο DVI-->HDMI.

Γνώμη μου είναι να πας προς EIZO ή τη BENQ που αρχικά αναφέρεις. Απλά δες το μόνιτορ αν είναι δυνατόν όποιο και αν είναι στις συνθήκες που πραγματικά θα το χρησιμοποιήσεις.

έχει μέσα καλώδιο HDMI-->DVI

εγω παντως τσιμπησα την LG και περιμενω να ερθει. σε Benq μια φορα τα εσκασα και ηταν μαλλον και η τελευταια.

Παιδιά χωρίς πλάκα μόλις το λάβετε ενδιαφέρομαι σαν τρελός να μάθω πως πάει γιατί κρατιέμαι με τα νύχια και με τα δόντια για ένα καλό 24άρι. Ελπίζω αυτά που είπα παραπάνω που βρήκα σε review του εξωτερικού να είναι ραδιοαρβύλα.

Ξέρει κανείς ποιες είναι οι διαφορές των παρακάτω monitor;

α). EIZO FLEXSCAN S2411W-BK BLACK

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5917&catid=88

β). EIZO FLEXSCAN S2411WM-K BLACK

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=7940&catid=88

γ). EIZO FLEXSCAN S2431W-BK

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=7571&catid=88

Χτες είχα τα γενέθλιά μου και θέλω να μου κάνω ένα δώρο. ’ντε ρε παιδιά για βοηθάτε να γίνουμε ωραίοι!

Αρχική απάντηση από BlueChris [07-09-2007 18:44]

Αν στην οθόνη που είναι 16:10 δώσεις εικόνα αναλογίας 4:3 τότε δεν είναι λογικό να στα παραμορφώνει? Ποια οθόνη δεν το κάνει?

Α, ξέχασα, η οθόνη που αναφέρεις όταν στις ρυθμίσεις της σετάρεις 1:1...

Επίσης καλώδιο έχει.

Δυστυχώς δε μπορώ να βρω reviews την 2431 ούτε για αστείο. Αν κάποιος βρει κάτι ας στείλει ένα link. Δηλάδη να προτιμήσω Eizo με κλειστά μάτια αντί για LG και BenQ. Αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Ρωτάω γιατί και LG και Benq έρχονται με μερικά καλούδια παραπάνω, όπως HDMI, PIP κλπ.

Μετά από κάποιες ώρες στο ψάξιμο κατέληξα στο ότι το 2411WM είναι για medical εφαρμογές!!! Μάλλον γι' αυτό είναι και W"M". Τώρα τι διαφορές μπορεί να έχει από το απλό 2411, εκτός φυσικά από την τιμή, δεν έχω ιδέα...

Αρχική απάντηση από ea6gka [07-09-2007 19:14]

εγω παντως τσιμπησα την LG και περιμενω να ερθει. σε Benq μια φορα τα εσκασα και ηταν μαλλον και η τελευταια.

Μόλις τη πάρεις ρίξε κάνα σχόλιο γιατί ενδιαφέρομαι και γω

Αρχική απάντηση από dimpar

Χτες είχα τα γενέθλιά μου και θέλω να μου κάνω ένα δώρο. ’ντε ρε παιδιά για βοηθάτε να γίνουμε ωραίοι!

Χρόνια πολλά :T:

Μη συγκρίνεις την EIZO με τίποτα άλλο. Πολλές φορές έχουν ειπωθεί διάφορα και δε μίλαγα γιατί δεν ήξερα. Αλλά όσες φορές έτυχε να δω κάποια άλλη από αυτές που έλεγαν ότι δεν έχουν διαφορά, κι είναι κορυφαίες, κλπ, δίπλα σε Eizo, απογοητεύτηκα. Είναι σα να συγκρίνεις Ferrari με Fiat. Ίδιο εργοστάσιο (ή ίδιο panel...) αλλά καμία σχέση από εκεί και πέρα...

Ειλικρινά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι γιατί δε βλέπουν κι άλλοι τις διαφορές...

Εγώ έχω την 2100 και ψήνομαι να τηνΕ δώσω για να πάρω μια 24 wide και κοιτάω τις ίδιες με εσένα. Πρόσεξε μόνο να είναι αντιπροσωπείας (Media Vis AE), γιατί διαφορετικά δεν ισχύει η εγγύηση 0 pixel

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 14:56]

Χρόνια πολλά :T:

Μη συγκρίνεις την EIZO με τίποτα άλλο. Πολλές φορές έχουν ειπωθεί διάφορα και δε μίλαγα γιατί δεν ήξερα. Αλλά όσες φορές έτυχε να δω κάποια άλλη από αυτές που έλεγαν ότι δεν έχουν διαφορά, κι είναι κορυφαίες, κλπ, δίπλα σε Eizo, απογοητεύτηκα. Είναι σα να συγκρίνεις Ferrari με Fiat. Ίδιο εργοστάσιο (ή ίδιο panel...) αλλά καμία σχέση από εκεί και πέρα...

Ειλικρινά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι γιατί δε βλέπουν κι άλλοι τις διαφορές...

Εγώ έχω την 2100 και ψήνομαι να τηνΕ δώσω για να πάρω μια 24 wide και κοιτάω τις ίδιες με εσένα. Πρόσεξε μόνο να είναι αντιπροσωπείας (Media Vis AE), γιατί διαφορετικά δεν ισχύει η εγγύηση 0 pixel

Καλές οι EIZO (οι καλύτερες ίσως) αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις. Αυτό που λες έπαιζε κυρίως στις CRT, στις TFT η ψαλίδα κλείνει γιατί το panel παίζει βασικό ρόλο (παίζουν και τα ηλεκτρονικά φυσικά αλλά δεν μπορούν να κάνουν την τραγική διαφορά)

Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 17:08]

Καλές οι EIZO (οι καλύτερες ίσως) αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις. Αυτό που λες έπαιζε κυρίως στις CRT, στις TFT η ψαλίδα κλείνει γιατί το panel παίζει βασικό ρόλο (παίζουν και τα ηλεκτρονικά φυσικά αλλά δεν μπορούν να κάνουν την τραγική διαφορά)

Δεν υπερβάλω καθόλου. Για τις CRT δεν υπήρχε καν ερώτημα. Για TFT μιλάω. ;)

Και ναι, τα ηλεκτρονικά καμιά φορά κάνουν τραγική διαφορά, όπως όταν χρησιμοποιεί διαφορετικές χρωματικές παλέτες την ίδια στιγμή για την απεικόνιση του μαύρου και του άσπρου

" In dark images, the ContrastEnhancer decreases luminance of the backlight to eliminate oversaturated whites and then raises gain levels to restore brightness, while in bright images it corrects the gamma levels by decreasing luminance in low grayscale tones "

@dimpar: Νομίζω η διαφορές μεταξύ 2411 και 2431 είναι ότι η 2431 έχει και ηχεία, αλλά δεν έχει τα Sharper Images with OutlineEnhancer & 3000:1 Contrast Ratio with ContrastEnhancer.

Μόλις μίλησα με την κ. Καραΐσκου (εμπορική διευθύντρια της Media Vis AE) και μου εξήγησε ότι οι διαφορές μεταξύ 2431 και 2411 είναι οι παραπάνω. Για εμένα πρότεινε την 2411, ενώ για corporate χρήση την 2431. Η διαφορά τιμής των δύο είναι τέτοια που δεν πιστεύω ότι αξίζει να πάει κανείς στην 2431.

Αν τώρα κάποιον τον καλύπτει το οπτικό αποτέλεσμα μιας LG ή BenQ, τότε σίγουρα η 2431 θα είναι ήδη πάνω από τις προσδοκίες του.

αν πας τελικά σε Eizo πάρε την 2431 , που είναι το τελευταίο μοντέλλο της . έχει και υποστήριξη HDMI .

Θα σου έλεγα πάντως , αν αποφασίσεις για Eizo , να κοιτάξεις κυρίως την 2441 με πραγματικά καινούργια τεχνολογία 14bit επεξεργασία , κλπ κλπ κλπ κλπ , που βαριέμαι τώρα να αναλύω .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.