Jump to content

W/C vs Heatpipes

Frostbyte

Recommended Posts

Πριν απο καιρο ειχα κανει μια προσπαθεια να στισω στο συστημα ενα water cooling kit (γνωριζω οτι τα homemade > kit, αλλα δεν ειχα τον χρονο να ασχοληθω ιδιετερα, αν και με παιδεψε αρκετα το kit)

Το kit που εστησα αν δεν κανω λαθος πρεπει να ηταν καποιο "Big water" της Thermaltake (για καποιο λογο επειδη ολα μα ΟΛΑ τα προιοντα που εχω απο Tt μου βγαζαν/βγαζουν ολο και καποιο προβλημα.. αλλα εγω ο μλκας συνεχησα να τα παιρνω τα Tt :tomato: )

Και το kit αυτο μου τα 'χε σπασει εντελως.. Οι βιδες να μην ηταν σωστες και να αναγκαζομαι να κανω πατεντα για να βαλω το block, η αντλια να μην τραβαει και να πρεπει να της δωσω εγω ροη φυσοντας στο σωλινακι.. και χωρια την μικρη εγκοπη που ειχε το reservoir που επησης επρεπε να κανω πατεντα για να του βαλω το υγρο

Εμ παση περιπτωση, αυτο που μου την εδινε περισσοτερο ηταν η αντλια.. Ετσι πηρα 2 αντλιες απο e-shop (Tt κι αυτες, τη μια μετα την αλλη) και μετα χαρας διαπηστοσα οτι δεν τραβουσαν ουτε αυτες, οποτε τις γυρησα πισω και βαζοντας λιγα λευτα ακομα πηρα ενα PSU..

Την ιδια εποχη που ειχα το W/C kit πανω και δουλεβε οπως οπως.. ο Bro στο απο διπλα pc ειχε βαλει μια Evo120 (της Akasa) που το pc του εχει σχεδον ιδια συνθεση (αν εξαιρεσουμε την καρτα γραφικων) και διαπιστοσα οτι μια ψυκτρα με αερα/heatpipes, ηταν ελαφρως πιο θοριβοδη απο το kit μου, αλλα και κατα πολυ πιο αποδοτικη.. Τωρα θα μου πειτε που πας κι εσυ με το 1/4' kit, αλλα σε ενα ιδη φισκα tsunami case, πως να χωρεσεις 1/2'? (χωρια του οτι τοτε δεν ειχα ιδιετερη εμπειρια απο W/C)

Μετα απο λιγο καιρο πηρα την Evo120 κι εγω και ευτιχως εχει καλες αποδοσεις και δεν με παιδεψε καθολου στην τοποθετηση οπως συνηθιζουν τα περισσοτερα heatsinks..

Μηπως ομως δεν αξιζει το w/c τελικα? Για λιγο θοριβο παραπανω κατεβηκα πανω απο 6 βαθμους.. συν οτι δεν χριαζεται να το "σκαλιζω" καθε 3 και λιγο.. δεν ξερω αλλα εγω απογοιητευτικα απο αυτη την ιστορια και γενικα απ οτι παιρνω απο την Tt, που μου βγαινει κατα 90% προβληματικο.. Θα ηθελα μια γνωμη πανω σε αυτα. Ευχαριστω! :)

Και εγώ δεν είμαι φίλος του W/C αλλά νομίζω πως ενα σωστό σύστημα W/C δεν θα σου κάνει τα προβλήματα που περιγράφεις. Επιπλέον φίλε μου δεν έχεις ακουστά το ρητό - Το δις εξα΅αρτείν ουκ ανδρός σοφού - αφού βλέπεις πως η Thermaltake είναι μάπα γιατί επιμένεις?

Αρχική απάντηση από Mainframe [Σήμερα, στις 15:01]

αφού βλέπεις πως η Thermaltake είναι μάπα γιατί επιμένεις?

Eλα ντε.. αλλα τοτε ειχαν μονο Tt για 1/4' και δεν εβρησκα και σωστη αντλια.. αν και το 1/4' sux as it is :p

Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω αν μπορο να εμπιστευτω παλι οποιοδηποτε w/c homemade ή kit, για να εχω επιδοσεις..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.