Jump to content

Προβλημα (SOS)

haikostas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω ενα προβλημα με το pc μου.οταν φευγω εξω και αφηνω το pc μου ανοιχτο και γυρναω το βρισκω κολλημενο και πρεπει να το κανω restart . εγω πιστευω οτι υπαιθερμεναιτε o επεξεσργαστης και κολλαει. εσυς τι λετε ??

CPU Type Intel Pentium 4 530, 3000 MHz (15 x 200)

Motherboard Name Gigabyte GA-8IPE775-G (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Motherboard Chipset Intel Springdale i865PE

System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)

BIOS Type Award Modular (08/10/04)

Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5700LE (256 MB)

HDD Maxtor 6Y120P0

Maxtor 6Y120P0 25 °C (77 °F)

CPU 36 °C (97 °F)

Τετεια κοληματα σαν αυτο που περιγραφεις μπορουν να γινουν απο πολα και διαφορα.. Αν τυχαινει σε καποιο κολημα να βρεις μπλε οθονη (ή εναλαχτικα εαν μπορεις απο το event manager) να μας δωσεις τον κωδικο του σφαλματος για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε οσο το δυνατον καλυτερα.

Με τις θερμοκρασιες που μας παραθετεις, λιγο δυσκολο να σου crashare απο temperature..

Υποθετω οτι μπορει να εχεις καποιο προβληματικο καλωδιο (το IDE που συνδεεις τον δισκο ισως?).. Και επηδη την εχω παθει κι εγω με προβληματικο καλωδιο (μετα απο μεγαλο uptime μου δινε μπλε οθονη, επηδη ζηταγε resources, τα οποια προφανως δεν φταναν στον προορισμο τους ή τουλαχιστον δεν φταναν ακαιραια, υποθετω..)

Επηδη ειναι συχνο φαινομενο, και δεν συμβαινει μονο σε δισκους (πολα πραγματα δισλειτουργουν απο τη σκονη και μου χει τυχει να μην bootarei και μηχανημα επηδη ειχε παρει σκονη η agp του και δεν επαιζε η καρτα) σαν προτη φαση, δοκιμασε να καθαρισεις τις υποδοχες (φυσα τες, ξερω γω.. :p) καθως και να πειραματιστεις με αλλα καλωδια.

Επιπλεον μπορεις να κανεις και κανενα check disk να δεις αν αυτο μπορει να οφειλετε στον ιδιο το δισκο (για bad sectors maybe.. αν και δεν νομιζω να μπορει να σου πει το "εργαλειο" των windows, για το αν ο δισκος σου ειναι ετοιμος να τα κακαρωσει [χτυπαμε και ξυλο :p])

οχι δεν με βγαζει μπλε οθονη απλως παγωνει και δεν κανει τπτ.ουτε μιλαει ουτε λαλαει!!!

Δοκιμασε αυτα που σου προτεινα σε πρωτη φαση και βλεπουμε

Αρχική απάντηση από JohnnyGR [Σήμερα, στις 04:30]

σαν προτη φαση, δοκιμασε να καθαρισεις τις υποδοχες (φυσα τες, ξερω γω.. :p) καθως και να πειραματιστεις με αλλα καλωδια.

Επιπλεον μπορεις να κανεις και κανενα check disk να δεις αν αυτο μπορει να οφειλετε στον ιδιο το δισκο

(Για τον σκληρο δισκο μιλαμε παντα)

τσεκαρε αν εχεις απενεργοποιημενες ολες τις αδρανοποιησεις ιδικα αυτη του σκληρου δισκου.Συχνα δημιουργουν προβληματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.