Astacus Σεπτέμβριος 6, 2007 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2007 Το bandwidth που χριαζεσαι για σωστο playback ειναι 6 mbps. Ειναι πολυ μικρο για το δικτυο που εχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 6, 2007 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2007 Αληθεια το λειτουργικο εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 6, 2007 #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 6, 2007 Αρχική απάντηση από spc [ Ενημερωτικά Το d μπαίνει στη θέση του c ή άλλου -? ή πρόσθετα; Μπαίνει πρόσθετα, δηλαδή iperf -d -c 192.168.11 -t 60 -i 5Στην ανάγκη κάνε ένα iperf /? να δεις τις επιλογές σου.Επίσης έκανα ένα λάθος στο προηγούμενο post, όταν κάνεις τεστ προς μία κατεύθυνση η μεταφορά γίνεται προς τον server. Το διορθώνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 7, 2007 Author #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Νομίζω ότι πάλι ανάποδα τα είπες (δλδ καλά τα είχες πει / τα είχαμε καταλάβει στην αρχή) :Το iperf -d -c IP SERVER -t 60 -i 5 πρέπει να τρέχει στον client και όχι στον server (το δοκίμασα αλλά δεν έβρισκε connection).Τεσπα, το δοκίμασα και ανάποδα και με -d και τα αποτελέσματα είναι όπως έγραψα παραπάνω.Θέλει ψάξιμο πλέον να βρω τι ενοχλεί το δίκτυο σε σχέση με τους δίσκους.Η κάρτα έχει το ίδιο IRQ με τον 2ο sata controller της μητρικής αλλά η απενεργοποίηση του τελευταίου δεν άλλαξε κάτι.Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τρέχοντας iperf αν βάλεις τον δίσκο του HTPC να αντιγράφει κάτι τοπικά (στον εαυτό του πχ - όχι μέσω δικτύου) το iperf δεν δείχνει βουτιές. Αυτές φαίνονται μόνο αν ο δίσκος διαβάζει / γράφει μέσω δικτύου. Δεν είναι δλδ θέμα activity του δίσκου απλώς αλλά σε σχέση με το δίκτυο αποκλειστικά.Αρχική απάντηση από kallileo Αληθεια το λειτουργικο εχεις? Το λειτουργικό είναι XP.Αρχική απάντηση από Astacus Το bandwidth που χριαζεσαι για σωστο playback ειναι 6 mbps. Ειναι πολυ μικρο για το δικτυο που εχεις... Νομίζω ότι τα 6 (aka ~600 KB/S) δεν φτάνουν ούτε για ζήτω για HD. Αλλά πάλι δεν είναι αυτό το θέμα μας προφανώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Σεπτέμβριος 7, 2007 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 νομίζω 25-35mbps χρειάζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astacus Σεπτέμβριος 7, 2007 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Τα 6mbps ειναι για το απλο dvd. Στα HD μπορει να ανεβει μεχρι και x5 οποτε μπορει να χρειαστει μεχρι και 30mbps. Επομενως μπορει να οφειλονται και στο δικτυο ή στην καρτα δικτυου του htpc τα κολληματα. Μπορεις να παιξεις λιγο με τα buffers της μηπως ειναι σχετικα μικρα για τον ογκο που δεχεται. Ανοιγεις το system.ini και εκει που γραφει [386enh] προσθετεις την γραμμη ιrq[χ]=8192 ή αλλο πολλαπλασιο του 1024. Οπου χ το irq της καρτας δικτυου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 7, 2007 Author #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Τα περί ΒW είναι γνωστά αλλά όχι το θέμα μας.Αυτό με το system.ini δεν το έχω ξανακούσει. Παίζει κάτι τέτοιο; Θα ήθελα και μία άλλη γνώμη εδώ (θα το δοκιμάσω βέβαια, δεν χάνω τίποτα).Απλώς 1η φορά μου κάνει τέτοια κόλπα μία gbit σύνδεση. Πάντα έπαιζαν μια χαρά και χωρίς κανενα πειραγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Σεπτέμβριος 7, 2007 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Δεν ξερω εαν θα βοηθησει , αλλα υπαρχει ενα patch για τα xp και την ταχυτητα στο δικτυοSP2 TCP/IP Slowdown Fix (Event ID 4226 Patcher). Περισσοτερο βοηθαει στα πολλαπλα connections αλλα δοκιμασε το, σε παρομοια δικια μου περιπτωση βοηθησε ...Παρακολουθα και στο event viewer εαν τα βυθισματα στην ταχυτητα εμφανιζουν καποιο μυνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Σεπτέμβριος 7, 2007 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Μηπως εγκαταστάθηκε πρόσφατα κανα antivirus ή κανα εργαλείο για defrag και έχεις πρόβλημα με το load?Μήπως το switch τα φτύνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 7, 2007 Author #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Thanx παίδες αλλά αν διαβάσετε το θέμα (είναι μεγάλο και πολύπλοκο - το ξέρω) θα δείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτή καθαυτή η ταχύτητα του δικτύου καθώς το πρόβλημα εμφανίζεται όταν λειτουργεί ο δίσκος.Ο δίσκος δλδ φαίνεται να μαμάει την κάρτα δικτύου γιατί και αυτή και ο ίδιος ο δίσκος μόνα τους είναι μια χαρά σε ταχύτητα.Θα τσεκάρω πάντως και το patch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 7, 2007 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2007 Το -d στη γραμμή εντολών κάνει bidirectional test, αν δεν το βάλεις η ροή δεδομένων είναι από το μηχάνημα με -c προς το μηχάνημα με -s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.