Jump to content

αναβάθμιση σε λαπτοπ μέχρι που μας παίρνει;

kots

Recommended Posts

έχει ένα φιλαράκι ένα παλιό λαπτοπ, το οποίο δεν πάει βήμα.... θέλω να ρωτήσω (επειδή δεν έχω ανοίξει ποτέ λαπτοπ) μέχρι που μπορούμε να αναβαθμίσουμε.

βασικά τι παίζει; υπάρχει περίπτωση να βρούμε από πουθενά ανταλλακτικά; μητρικές, dvdrw, δίσκους μνήμες κτλ;

επίσης έστω ότι βρίσκουμε, θα μπουνε αυτά πάνω;

θα ήθελα γενικώς να μιλήσουμε για αυτό το θέμα, να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει μια αναβάθμιση σε λαπτοπ, γιατί δεν υπάρχει ρευστό για αγορά καινούριου.

Σκληρούς, μνήμες, επεξεργαστή είναι σχετικά εύκολο.

Τα υπόλοιπα από δύσκολο έως ακατόρθωτο για μέσο χρήστη.

Δεν νομίζω ότι συμφέρει, εκτός και αν βρεις μεταχειρισμένα.

μία τιμή άκουσα για αντικατάσταση μητρικής σε φορητό πέρσυ acer 400 και φτάνει...

μνήμες σκληρό και ίσως επεξεργαστή

αυτά να σκέφτεσαι για αρχή ίσως και τέλος....

τι μηχάνημα είναι?

λευτέρη είναι παλιό. νομίζω 1000 ίντελ.... ένα acer είναι δεν το ψαξα και πολύ.

παίζει να βρούμε καμιά πηγή για μεταχειρισμένα; έστω μια μητρική για αρχή, να κάνουμε σιγά σιγά την δουλειά;

επι εποχής p3 νομίζω και ο επεξεργαστής ήταν onboard ούτε καν socket.

θεωρώ δύσκολο εως απλά φαρδόκωλο

να βρεις ίδιο layout και να σου ταιριάξει mobo στο υπάρχον σασί...

χρειάζεται τόσο πολύ τη φορητότητα?

γιατί δεν στήνει ένα πολύ φτηνό σταθερό?

νομίζω τσάμπα θα παιδευτείς....

και μην προβείς σε τμηματικές αγορές αν δεν εξασφαλίσεις οτι θα βρεις τα πάντα.

λευτέρη έχω ένα δυνατό desktop, το οποίο σκέφτομαι να το δώσω και να πάρω ένα λαπτοπ, κυρίως για λόγους οικονομίας και ευκολίας. με το desktop πληρώνω 100 ευρώ τον μήνα στην ΔΕΗ (24/7 δουλεύει το πισι) και είπα με το λαπτοπ να κάνω λίγη οικονομία. είδα ένα sony δυνατό αλλά πάει στα 2400. και δεν παίζει τόσο χρήμα.

για αυτό είπα αν γίνεται να δώσω το DESKTOP και να αναβαθμίσω αυτό το παλιό λαπτοπ. να κρατήσω μόνο την οθόνη και το σασί του, και να αλλάξω μητρική, επεξεργαστή, rom, σκληρούς μνήμες, μπαταρίες κτλ...

αυτό ψάχνομαι να κάνω....

παίζει καμιά σελίδα να βρούμε λεπτομέρειες για το πως κουμπώνουν, ποια ανταλλακτικά ταιριάζουν κτλ.να την ψάξουμε την δουλειά δηλαδή.

σε πρώτη φάση θέλω να δω τι παίζει με την μητρική. αν αυτή κουμπώνει τότε σιγά σιγά θα μπουν και τα άλλα. πως μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες;

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από nobig

Σκέψου όμως ότι το laptop πιθανότατα δεν θα μπορείς να το έχεις 24/7 ανοιχτό, δεν είναι server. Κάτι στο τέλος θα χτυπήσει αργά ή γρήγορα

Αυτό με ενδιαφέρει. είναι σίγουρο αυτό που λες ε?

λογικό δεν είναι; εμένα αυτή την στιγμή το laptop μόνο με browsing ο 7300 χτυπάει 50-53 βαθμούς. Αν βάλω κανά doom πάει και 80-85.Οι θερμοκρασίες καταπονούν πολύ τα ηλεκτρονικά πόσο μάλλον σε ένα πολύ κλειστό σασι όπως στους φορητούς και να συμπλήρωσε και το 24/7 που θες εσυ. Αν θες για απλό κατεβαστήρι κάτι βρές ένα pentium3 με μητρική που έχει ενσωματωμένη και κάρτα γραφικών, κάνε undervoltage μια παθητική ψύκτρα και είσαι τζιτζι

για τη ΔΕΗ η μόνη λύση είναι να σπάσεις τη χρήση σε δύο μηχανήματα

ένα μικρό όπως τον τωρινό φορητό για κατεβαστήρι

και κάτι δυνατό για τα παιχνίδια και ό,τι άλλο κάνεις

αν και προσωπικά δεν πιστευω πως με την πρόωρη γήρανση λόγω υπερθέρμανσης

παίζει να χαλάσεις κάτι.

οι σκληροί ας πούμε που είναι και το πλέον ευπαθές συστατικό

επηρεάζονται περισσότερο απο τις μεταβολές θερμοκρασιών παρά απο την

υψηλή θερμοκρασία.

και το spin-up spin-down που τρώνε όταν τους

βάζουμε κάποιο προφίλ power save είναι τελικά πιο ενεργοβόρο και χειρότερο

για τα μηχανικά μέρη απο τη συνεχή λειτουργία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.