Jump to content

overclock σε παλιο Hardware

Recommended Posts

ρε παιδια οταν εχουμε τελικιασει μια μητρικη απο το bios και θελουμε κατι τυπου clockgen που ψαχνουμε?

μιλαμε για παλιο hardware τυπου PIII

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

μπορουμε να ξεγελασουμε το clock generator που υπαρχει σαν τσιπακι με DIP SWITCH και να μας δωσει οσα μπορει?

ας πουμε η μητρικη δινει μαξ 133 αλλα το τσιπακι παει 166

ομως τα jumpers ή το bios δεν αφηνουν , δεν υπαρχει συνδιασμος...

SOFTWARE

υπαρχει clockgen ή κατι παρομοιο?

εψαξα παντως αλλα δεν βρηκα κατι

για πειτε καμια ιδεα

Μιλάμε για υπολογιστή του 1999 περίπου.

Δυστυχώς έψαξα αρκετά, αλλά δεν βρήκα κάτι να θεωρώ ότι θα βοηθήσει.

Τουλάχιστον να ξέραμε τι μητρική είναι (ποιας εταιρείας) μήπως έρθει καμμιά καλή ιδέα (μοντάρισμα V i/o, αλλαγή chipset κλπ).

Απ' ότι λες το πρόβλημα το έχει η μητρική, γιατί για τη cpu όλο και κάτι θα ...βρισκόταν.

αν η μητρική έχει jumperaki για π.χ. 133 δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι

βέβαια ποτέ δεν ξέρεις αλλά για εκείνη την εποχή ακόμα και 133 ήταν κλοκαρισμα σε

μερικά chipset p.x. 440bx

σε μια μητρική be6-ii που είχα πήγαινε μέχρι 142 αλλά δεν ήταν και τόσο σταθερή

(το 166 φαίνεται απίστευτο) κυρίως λόγω μνήμης κατά την γνώμη μου μιας και οι μνήμες ήταν 133 και δεν υπήρχε τρόπος να ρίξεις ρεύμα σε αυτές (η διαιρέτες)

αν το κλοκαρισμα γινεται με jumper δοκιμασε ολους τους συνδιασμους ασχετα αν στους γραφει στο πινακακι.καποιοι μπορει να δουλευουν.Μου εχει τυχει σε παλια motherboard και σε fsb και σε vcore.Αν τα jumper δινουν μονο 66,100 και 133 τοτε δοκιμασε το SETFSB που προτεινει ο nkoumle Αλλα προγραμματα που υποστηριζουν παλια motherboard ειναι το CPUFSB και το SOFTFSB.Αν μπορουσες να μου πεις τον κωδικο του clock generator chip (συνηθως ειναι της ICS) θα μπορουσα να σου πω αν καποιο απο τα προγραματα το υποστηριζουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.