Jump to content

Νέο PC - Mία γνώμη παρακαλώ

Acid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά και καλό χειμώνα!

Έχω σκοπό να αγοράσω ένα καινούργιο pc, αλλά είμαι αρκετά μπερδεμένος με τις εξελίξεις στον χώρο καθώς απέχω εδώ και 2 περίπου χρόνια.

Το μέχρι τώρα pc μου (Ρ4-1,8Ghz/512MB/GforceMX440/300wNonamePSU/Eizo15'CRT) κράτησε πολύ παραπάνω από όσο νόμιζα και ασχέτως με τις ώρες συνεχόμενης λειτουργίας του τα τελευταία 3 χρόνια που μπήκε η dsl, δεν παρουσίασε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Το καινούργιο μηχανηματάκι θα περιλαμβάνει:

οθόνη wide tft από 20 και πάνω (για ταινίεs,tv,games)τροφοδοτικό επώνυμο 600+w

επεξεργαστή intel core 2 6850

μητρική Asus ή Abit (με δυνατότητα oc,2 pci minimum,οχι SLI)

μνήμη 2x1Gb (με δυνατότητα oc)

κάρτα γραφικών (DX10 support)

tv tuner (με composite video/audio εισόδους για συνδεση ps2)

2 σκληροί δίσκοι Sata (320Gb+500Gb,δεν με απασχολει το Raid)

UPS (στις δυνατότητες του τροφοδοτικού)

Ο προυπολογισμός φτάνει τα 1500ε σαν σύνολο.

Οι κρίσιμες ερωτήσεις που έχω για αρχή είναι:

p35 ή p965 chipset?

ddr2 ή ddr3 ram?

nvidia ή ati?

απο οθόνη ποια μάρκα να επιλέξω?samsung?απο eizo μακριά γιατί μια 21 έχει κάπου 1000ε!

Συγγνώμη αν γίνομαι γραφικός ή/και κουραστικός, κάθε απάντηση/συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

ακόμα μια παρατήρηση

μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ο dag να βγεί αληθινός, οπότε δεν χάνεις τίποτα να περιμένεις ακόμα μερικές μέρες για να δείς πραγματικά στοιχεία για τους καινούργιους επεξ. της AMD και να αποφασίσεις τότε για πλατφόρμα.

πρώτον άκου τον tassoss και δεύτερον οι κάρτες γραφικών δεν υποστηρίζουν το directx 10.1 για τα παιχνίδια επόμενης γενιάς. άρα αν πάρεις πάρε φθηνή για κανά 3μηνο. επεξεργαστή πάρε τον q6600 G0 και οθόνη την lg 206bw. για τροφοδοτικό silverstone strifer 600w για 8-pin pci-express και ups NRG GUARD 1000Ap/600w. Το έχω 1,5 χρόνο και αυτονομία 20 λεπτά πριν μια βδομάδα σε 500w υπολογιστή full load πιασμένα.

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Σήμερα, στις 16:10]

πρώτον άκου τον tassoss και δεύτερον οι κάρτες γραφικών δεν υποστηρίζουν το directx 10.1 για τα παιχνίδια επόμενης γενιάς. άρα αν πάρεις πάρε φθηνή για κανά 3μηνο. επεξεργαστή πάρε τον q6600 G0 και οθόνη την lg 206bw. για τροφοδοτικό silverstone strifer 600w για 8-pin pci-express και ups NRG GUARD 1000Ap/600w. Το έχω 1,5 χρόνο και αυτονομία 20 λεπτά πριν μια βδομάδα σε 500w υπολογιστή full load πιασμένα.

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Q6600 ME G0!!

Αρχική απάντηση από AGRIMI

Από τη στιγμή που θα στήσω το pc, δεν θα μπώ σε διαδικασία να αλλάξω vga ή οτιδήποτε άλλο σε 4-5 μήνες.Σε κανα 2-3 χρονάκια το συζητάμε. Γενικά το pc δεν θα εκτελεί ΤΙΣ λειτουργίες και ΤΑ multitasking, απλά θέλω ένα δυνατό μηχάνημα που να με υπερκαλύψει για αυτά τα 3 χρόνια. Οι επιλογές που βλέπω να υπάρχουν για vga ειναι 8800GTS 320MB και 2900XT 512MB. Οθόνη LG 20" ή Samsung 20" από άποψη ποιότητας, αξιοπιστίας και service? PSU Silverstone 600w ή Enermax 650w Infinity?

Αρχική απάντηση από sstav

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Q6600 ME G0!!

Tί ακριβώς είναι το G0? Μπορώ να το δώ πάνω στο κουτί?

Για μητρική λέω να πάρω μια ASUS P5K WS.

Σας ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.

Αρχική απάντηση από Acid [Χθες, στις 23:07]

Tί ακριβώς είναι το G0? Μπορώ να το δώ πάνω στο κουτί?

Εχουν βγεί 2 "εκδόσεις" του Q6600 με τους αντίστοιχους κωδικούς οι οποίοι αναγράφονται στην box συσκευασία

1) Β3 stepping = SL9UM

2) G0 stepping = SLARC

O Q6600 με G0 stepping ειναι καλύτερος στις θερμοκρασίες (πιο κρύος) αρα μπορεις να τον κλοκάρεις και πιο ψηλά... Μην φανταστείς οτι οι B3 ειναι για πέταμα απλα τσιμπάνε λιγο... αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking δεν θα δεις και ουσιαστική διαφορά...

Αρχική απάντηση από perp [Σήμερα, στις 00:38]

O Q6600 με G0 stepping ειναι καλύτερος στις θερμοκρασίες (πιο κρύος) αρα μπορεις να τον κλοκάρεις και πιο ψηλά... Μην φανταστείς οτι οι B3 ειναι για πέταμα απλα τσιμπάνε λιγο... αν δεν σε ενδιαφέρει το overclocking δεν θα δεις και ουσιαστική διαφορά...

Επειδή λένε ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη, και το overclocking έτσι είναι ...αν σου δείξει κάποιος πέντε πράγματα, διαβάσεις άλλα πέντε....

Πάντως ο δικός μου Β3 ναι μεν δεν είναι για πέταμα αλλά πρέπει να είναι και ο πιο ζεστός από όσους έχουν q6600 στο thelab....

:OT: Πανο υδρόψυξη ακόμα γιόκ??? :OT:

Αρχική απάντηση από Acid [04-09-2007 23:07]

Από τη στιγμή που θα στήσω το pc, δεν θα μπώ σε διαδικασία να αλλάξω vga ή οτιδήποτε άλλο σε 4-5 μήνες.Σε κανα 2-3 χρονάκια το συζητάμε. Γενικά το pc δεν θα εκτελεί ΤΙΣ λειτουργίες και ΤΑ multitasking, απλά θέλω ένα δυνατό μηχάνημα που να με υπερκαλύψει για αυτά τα 3 χρόνια. Οι επιλογές που βλέπω να υπάρχουν για vga ειναι 8800GTS 320MB και 2900XT 512MB. Οθόνη LG 20" ή Samsung 20" από άποψη ποιότητας, αξιοπιστίας και service? PSU Silverstone 600w ή Enermax 650w Infinity?

Για οθόνη εγώ θα πρότεινα LG που μπορείς να βγάλεις και άκρη απο την αντιπροσωπεία αν γίνει οτιδήποτε, ασε την Samsung κινητό :p ... Τροφοδοτικό το enermax μια χαρά είναι....

Τωρα για κάρτα γραφικών its up 2 you και μόνο...

Αρχική απάντηση από sstav [Χθες, στις 09:32]

Επειδή λένε ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη, και το overclocking έτσι είναι ...αν σου δείξει κάποιος πέντε πράγματα, διαβάσεις άλλα πέντε....

Πάντως ο δικός μου Β3 ναι μεν δεν είναι για πέταμα αλλά πρέπει να είναι και ο πιο ζεστός από όσους έχουν q6600 στο thelab....

Καλά αυτό ξαναπέστο... και εγώ όταν πηρα το σύστημα το Φεβρουάριο έλεγα οτι ουτε με κλοκια και αναβαθμίσεις θα ασχοληθώ για 6-8 μήνες και έν τέλει τα αντίθετα έκανα...

Οσον αφορά την υδρόψυξη, θέλω να πιστεύω οτι σήμερα θα την στήσω επιτέλους ρε Σπύρο... εξάλλου και να τα είχα ολα... δεν ειχα χρόνο λόγω δουλειας....

Αρχική απάντηση από Pan0s

asus blitz formula, 8800 gts 320 πιστεύω εγώ!!

Υπερmobo η Blitz Formula, είχα κολλήσει κιόλας, αλλά έχει γύρω στα 270ε νομίζω. Αρκετά λεφτά για mobo για κάποιον που δεν έχει χοντρές και καθημερινές βλέψεις για o/c.

Αρχική απάντηση από sstav

Συμφωνώ σε όσα λές περί o/c, αρκετά παλιά ήμουνα χρήστης του thelab και ακόμη πιο παλιά του pctech. Έπαιξα κ εγώ με fsb, volt, benchmarks, waterψύξεις και λοιπά σκηνικά.

Αρχική απάντηση από tassoss [04-09-2007 15:41]

ακόμα μια παρατήρηση

μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ο dag να βγεί αληθινός, οπότε δεν χάνεις τίποτα να περιμένεις ακόμα μερικές μέρες για να δείς πραγματικά στοιχεία για τους καινούργιους επεξ. της AMD και να αποφασίσεις τότε για πλατφόρμα.

Γιατί θα κυκλοφορήσουν σύντομα οι desktop επεξεργαστές της AMD??? :)

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 15:08]

Γιατί θα κυκλοφορήσουν σύντομα οι desktop επεξεργαστές της AMD??? :)

5 και σημερα νεος!:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.