Jump to content

6800GT Drivers και Bios

Frostbyte

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα και καλως σας βρηκα, :p

Προσφατα πηρα μια μεταχειρισμενη eVGA 6800GT, και μπωρω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο την αποδοση της (σε σχεση με την 9800XT που ειχα).. Παρολαυτα διαολιζομαι λιγο οταν εχω τον GoMaR να μου λεει οτι μπορει να παιξει το BF2142 με τερμα gfx σε μια 6600GT.. :p

Ετσι λοιπον εχω 2 ερωτησεις:

1) Στο www.mvktech.net εχω δει μερικα revisions απο το bios της καρτας μου, αυτα ειναι tweaked? Εαν δοκιμασω να βαλω, ας πουμε το rev3, θα δω διαφορα? αν ναι, ποσο μεγαλη?

2) Εχω διαβασει σε διαφορα sites οτι χρησιμοποιηοντας διαφορετικους tweaked drivers μπορει να αλαξει η αποδοση απο παιχνιδι σε παιχνιδι, καθως και το οτι σε αυτην την καρτα θα πρεπει να χρησιμοποιησω παλαιοτερους drivers προκειμενου να παιξει στο 100%. Οποτε, υπαρχει καποιο tweaked driver το οποιο να καλυπτει ολα (αν οχι, τα περισσοτερα) games εξισου καλα? Αμα ειναι να μην βγαζω και βαζω συνεχεια drivers για να παιζω διαφορετικα games. (αν και δεν παιζω πολλα.. ποτε δεν ξερεις αν θα σου κατσει κανα περιεργο..)

Ευχαριστω.

1) Μην δοκιμάσεις άλλο bios και πιό πολύ από άλλο revision, γιατί μπορεί και να μην παίζει κάν.

2) Δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά γενικότερα οι νεότεροι drivers λύνουν προβλήματα με ασυμβατότητες με διάφορα παιχνίδια συνήθως. Οι tweaked αλλάζουν κάποιες ρυθμίσεις και προσφέρουν αύξηση στις επιδόσεις αλλα μικρή(~5%, λέμε τώρα).

Το καλύτερο θα ήταν να την πατήσεις κάτω στο OC και να κερδίσεις αρκετά σε επιδόσεις, μόνο μια καλή ψύχτρα βάλτης και θα είσαι έτοιμος:T:

O/C να κανω, οταν παρω μια silencer, αλλα θα δω ουσιαστικη διαφορα με 50/100 MHz παραπανω? Αμα ειναι να μην την πολυζωριζω γιατι θα μου αρχησει τα παραπονα :p

Βαλε ενα ανεμιστηρι να την χτυπαει για ασφαλεια και ανεβασε τα ρολογια σε 400/1100 απο 350/1000 που ειναι. bios να αλλαξεις ΔΕΝ λεει μιας και η 6800gt εχει πιο σφιχτα timmings στις μνημες απο την 6800 ultra. δεν θα κερδισεις απολυτως τιποτα με αλλαγη του bios, trust me

Regards and enjoy your card ;)

BTW, απλα για την ιστορια μια 6800gt ειναι πιο δυνατη απο 2 6600gt σε SLI, οποτε ακυρο αυτο που λες απλα ... δεν παιζει με την καμια :D

Αρχική απάντηση από JohnnyGR

Γεια χαρα και καλως σας βρηκα, :p

Παρολαυτα διαολιζομαι λιγο οταν εχω τον GoMaR να μου λεει οτι μπορει να παιξει το BF2142 με τερμα gfx σε μια 6600GT.. :p

Ξεχνας κατι που δε το γραφεις...Το υπολοιπο σου συστημα..

Δεν ειναι το ιδιο να τρεχει σε Pcie και c2d και το ιδιο σε a64 3000+ σε agp :)

Bios Μην αλλαξεις γιατι δε ξερεις τι θα σου τυχει και μετα μπορει η καρτα σου παπαλα...

Κατσε κατω και δες τι αντεχει στο O/c και ελεγχε συνεχεια την θερμοκρασια..Αν και θα σου λεγα οτι για το bf2142 μπορει να φταιει αλλο..Μηπως χανει απο το συστημα και οχι απο την καρτα..

Χμμ, αλλα οταν παιζω με low gfx φαινεται να κανει πιο λιγα κολιματα.. Δεν ξερω μπορει να ειναι και η μνημη (2x512 CL3.0 εχω), παντως απο σημεια που περναω 2η φορα σπανια μου κολαει/καρεδιαζει. Oh well.. τουλαχιστον παιζει πιο ανετα απο τιν 9800XT.

Εχω διαβασει σε πολα sites οτι σχεδον ολες οι 6800GT υπερβαινουν τα ultra speeds ακομη και με αερα.. Δεν λεω, ενδιαφερον φαινεται.. αλλα αμα ειναι να κερδισω 8 fps γιατι να ζορισω τιν καρτα? Τελος παντων.. Θα δοκιμασω αυτο που μου πες Dreamer, μιας που φανταζωμαι θα χει δουλεψει για 'σενα ηδη, και θα σου πω. :p

8 fps ειναι αρκετα. Δεν ξερω αν θα κερδισεις τοσα ... γνωμη μου ειναι να μην την πειραξεις καθολου ...αλλωστε απο την 9800χτ κερδισες αρκετα FPS ετσι δεν ειναι?

Αυτο που λες οτι δεν κολλαει απο τα σημεια που εχεις ξαναπερασει ειναι το caching του σκληρου την πρωτη φορα. Την δευτερη δεν σου κολλαει γιατι τα εχει φορτωσει στην μνημη

Αν ομως ειναι στο οριο...22-25fps τοτε τα 5frames παραπανω θα δωσει αερα στο παιχνιδι...

Αλλα θα ειναι τοσο ;

Ναι, δεν σκευτομουν να την πειραξω ουτος η αλλιως, τουλαχιστον οχι προς το παρον..

Κι εγω τον δισκο υποπτευομαι, αν και ειναι σχετικα καινουργιος (λιγοτερο απο κανα 5μηνο να τον εχω, αυτον που εχω το OS πανω). Παρολαυτα θα κανω και ενα defragment και θα δω εαν εχω αποτελεσματα.

Αυτη τη στιγμη το game τρεχει με τα settings που εγω θελω στο max (texture, geometry, texture filter.. αντε και κανα AAx4) στα 40fps το ελαχιστο.. τωρα τα αλλα settings δεν με ενδιαφερουν γιατι πολυ απλα δεν θελω decals, high quality ground και enhanced lighting..

Το προβλημα μου ειναι στα κολιματα που το game μπορει να κανει σε μερικα σημεια (και μαλιστα πολυ εντονοτερα στα corridors που ειναι στενα σημεια και περνας μεσα απο αυτα πηγαινοντας zig-zag).

EDIT: Δεν ειδα ιδιετερη διαφορα και μετα το defragment.. Μηπως αυτο το κολιμα οφειλετε στο οτι οι μνημες ειναι CL3? (Αργες δηλαδη).. Να δοκιμασω να τις κατεβασω στο 2.5?

Αρχική απάντηση από JohnnyGR

Δεν ξερω μπορει να ειναι και η μνημη (2x512 CL3.0 εχω),

Σαφώς και φταίει. Για battlefield 2 και battlefield 2142 θέλεις σίγουρα 2gb για να είναι ανθρώπινο σε πραγματικές συνθήκες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.