Jump to content

Δεν ξεκινάει... [updated]

deninho

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πισί μου ξαφνικά αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει. Ενώ η μητρική (DFI LP nf4 Ultra-d) δείχνει να παίρνει κανονικά ρεύμα από το τροφοδοτικό (Enermax Noisetaker 420W). Μόλις πατάω το κομβίον εκκινήσεως δεν κάνει τπτ άλλο παρά μια προσπάθεια να γυρίσουν οι ανεμιστήρες του κουτιού...

Όλα αυτά ξεκίνησαν αφότου άλλαξα τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή (Opteron 165, Thermalright Ultra 120). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως πίεσα πολύ την ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή και έκανα κάποια ζημιά. Εξωτερικά πάντως δε φαίνεται κάποια ζημιά :S

Έχω ήδη δοκιμάσει με άλλο τροφοδοτικό, καθώς και με τον επεξεργαστή και τις μνήμες μόνο... Τι μπορεί να έχει συμβεί, και τι μπορώ να κάνω? :(

Δοκίμασες να βγάλεις και να ξαναβάλεις την ψύχτρα?

Και κάτι ακόμα, τον ανεμιστήρα του cpu τον συνδεσές πάλι?

Βγάλτα από το κουτί και δοκίμασε τα πάνω σε ενα τραπέζι, μπας και βραχυκυκλώνει κάπου, δοκιμασε με cpu, μια ram και vga αρχικά και μετα σιγα-σιγα πρόσθεσαι πράγματα...

Ξέχασα να αναφέρω στο πρώτο ποστ ότι όταν δοκίμασα μόνο με επεξεργαστή και ραμ, ήταν εκτός κουτιού :S

Αν και δεν έχω εμπειρία με dfi έχω διαβάσει εδώ μεσα για δίαφορα κουλά που κάνουν και πολλοί τις αφήνουν κάνα βράδυ εκτώς ρεύματος και με βγαλμένη μπαταρία και στρώνουν...

Εγώ αυτό θα δοκίμαζα...

σαν κατι να βραχυκυκλωνει μου φαινεται. Δοκιμασε ομως και με ενα αλλο τροφοδοτικο μηπως παιζει τιποτα.

όπως γράφω και στο πρώτο ποστ, έχω δοκιμάσει με άλλο τροφ. Τελικά κάτι με το 4πινο έπαιζε... Όταν δεν είχα το 4πινο πάνω, ξεκίναγε μια χαρά. Όταν το έβαζα δε ξεκίναγε. Μια φορά το έβαλα, και με το που ξεκινάει ο υπολογιστής κάτι πυκνωτάκια κοντά στον επεξεργαστή βγάλανε καπνους και βγάζαν κάτι περίεργους ήχους.

Προφανώς, το ποστ εδώ ήταν προφητικό :p

Αύριο για RMA, κι ας ελπίσω να μην έχει πάρει τπτ μαζί της...

Αρχική απάντηση από johnysb

σαν κατι να βραχυκυκλωνει μου φαινεται. Δοκιμασε ομως και με ενα αλλο τροφοδοτικο μηπως παιζει τιποτα.

Συμφωνώ! Πάρε ένα καινούριο καλό τροφοδοτικό και δοκίμασε...

Το ότι έγραψα ότι γίνανε πυροτεχνήματα δύο πυκνωτές δε λέει κάτι, ε;

ΠιΕς Το Enermax είναι μούφα, οπότε να πάω για κάτι άλλο καλύτερο? Q-Tec? :p

εντάξει, έγινε η αλλαγή της μητρικής, αλλά... Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά: Συνεχίζει να μην ξεκινάει. Βέβαια αυτή τη φορά όλα ξεκινάνε κανονικά, φουρφούρια κλπ, αλλά τα λαμπάκια της μητρικής σταματάνε εκεί που υποδηλώνουν ότι γίνεται boot. Δε δείχνει να βλέπει CPU (δεν εμφανίζει CPU Detected) Προφανώς, μαζί με την μητρική έχασα και τη CPU :( Το θέμα είναι, ότι την είχα πάρει από το M systems. Να το πάω από εκεί για RMA ή να επικοινωνήσω απευθείας με Oktabit ή και AMD?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.