SLN Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2007 Εβαλα πανω χτες την παραπανω μητρικη για να παιξω λιγο κι εγω σαν παιδι.Επεξεργαστης 6400 (500αριζει στην 965 και ειναι στα 450FSB*8 με 1.425V απο bios)Mem : 4χ1 D9GMH σε ολες τις δοκιμες 1:1 για να μην ειναι bottleneckΣε πρωτη φαση μετα την πρωτη κρυαδα που δεν ειναι σταθερο στα 400 διαβαζοντας καποιες δεκαδες σελιδες στο XS καταλαβα οτι τα ρευματα mch πρεπει να πανε φουλ@1.8V, κατι read delay=7T (τα υπολοιπα settings τα αφησα οπως στην P5B), Hyper Path3 =Auto/Disabled (οχι, ENABLED)Οποτε για 400*8 εβαλα vFSB=1.4, vMCH=1.8 και μνημες, επεξεργαστη εβαλα αυτα που ηξερα απο το 965.1) Σταθερο δεν ηταν με την καμμια αλλα το περιεργο ηταν αλλου. Στα 3200 εκανε 1 λεπτο και 40-τοσα sec για το 2Μ Spi....!!!Ουτε στα default δεν κανει τοσο. Τσεκαρα multi αλλα ηταν χ8 και το cpuz εδειχνε 3200. Σαν κατι να ετρωγε φλασια και το throttlare το μηχανημα. 2) Οι θερμοκρασιες που μετραει φανταζομαι δεν ειναι σωστες... Στην p5B Dlx το coretemp και το speedfan συμβαδιζαν και εδειχναν στα 3600 κατι 48-50 idle - 70load.Τωρα με το speedfan @2800-3200 παιρνω 73idle και χτυπαω 91-94 load. Ιδιος cpu ετσι...Τωρα το εχω αφησει στα 350*8 (περιπου 21sec sPi 1M με 5αρια μνημες). Για να δοκιμασω ποσο FSB πιανει υπαρχει καποια αλλη παραμετρος που πρεπει να πειραξω που να με κραταει πισω ή απλα μονο το vMCH/vFSB ειναι τα μοναδικα που παιζουνε ρολο???Εχει διαπιστωσει κανεις αλλος το προβλημα με την πολυ χαμηλη αποδοση??Θερμοκρασιες να μην τις εμπιστευομαι, ή να διπλοτσεκαρω την ultra120??
Chessman Σεπτέμβριος 1, 2007 #2 Σεπτέμβριος 1, 2007 Σχετικά με τις θερμοκρασίες πιθανότατα να έχεις βάλει πάρα πολύ θερμοαγώγιμη πάστα. Θέλει πολύ λίγη και με συγκεκριμένη μεθοδολογία.Βάλε οπωσδήποτεHyper Path3 = DisabledΕπίσης αν έχεις κάτι από τα παρακάτω, βάλτα όπως φαίνονται :Microcode Updation : DisabledMax CPUID Value Limit : DisabledExecute Disable Function : DisabledEnhanced C1 Control : DisabledCPU Internal Thermal Control : DisabledVirtualization Technology : DisabledIntel
SLN Σεπτέμβριος 8, 2007 Author #3 Σεπτέμβριος 8, 2007 Thank you boy. Σημερα αξιωθηκα να ξανασχοληθω με το θεμα μια που ελειπα την εβδομαδα που περασε. Τελικα κατα 90% ηταν θεμα μνημων. To 10% το αφηνω μηπως εφταιγε το C1E που παντα το εχω enable μιας και δεν με πειραζει να ριχνει το multi οταν ειναι idle. Με 1.95 ηταν τζετ στα 450-480 τα 4 στικακια, στην P5B αλλα μαλλον στο 975 πρεπει να το αποχαιρετησω αυτο. Εβαλα για πλακα τον 4/3 διαιρετη και τις εριξα στα 300-τοσα και φαινεται σταθερο στα 420FSB και ανεβαινω με 1.6 vMCH και 1.3 vFSB οποτε δεν πρεπει να ειναι κακο το 975 μου σε θεμα FSB. Απλα με τις μνημες τραβαει περισσοτερα ζορια απο το 965. To μεμσετ μου δινει αυτα τα settings. Στο cpuz βλεπω ενα trc=1 που μου κανει για σφιχτο αλλα δεν υπαρχει τετοια επιλογη απο bios οποτε μαλλον ειναι "μαμα"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.