Jump to content

Commando+6600 θερμοκρασια CPU

chill-out

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το προβλημα μου ειναι η θερμοκρασια της CPU idle 38-40c.

Να εξηγησω γιατι λεω προβλημα.

Η ιδια CPU η ιδια υδροψυξη σε αλλα 2 διαφορετικα mobo (P5W PH) στην ιδια συχνοτητα (300*9) ειχα idle 24-27c.

Θερμοκρασια δωματιου παντα η ιδια εννοειται 26c.

Οταν εχω θρμοκρασια mobo 37c - θερμοκρασια GPU 39 το βλεπω υπερβολικο να εχω την ιδια και με στην CPU (που δεν το ειχα ποτε).

Το ρευμα στην CPU ειναι καρφωτο 1.3 και οχι auto.

Δινω θερμοκρασιες γενικως για να παρετε μια ιδεα.

Mobo 37

CPU 36

GPU 39 (626-2000)

Ambient GPU 38

HD1 35

HD2 35

HD3 36

HD4 36

Η υδροψυξη εχει λυθει και εχει μπει παλι 2 φορες

Τι μπορει να φταιει ?

..... από chill-out [Σήμερα, στις 11:03]

...... Τι μπορει να φταιει ?

Εννοείς ότι έχεις

Θερμοκρασια δωματιου παντα η ιδια εννοειται 26c.

και στα δύο motherboard (τα άλλα που γράφεις) είχες idle 24-27c ;

Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Σαφως το καταλαβαινω.....ελα ομως που γινεται.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι παραμετροι ειναι ιδιοι θερμοκρασια δωματιου-κουτι-υδροψυξη-cpu.

Ναι στα αλλα 2 η cpu ειχε idle 24 με 27.

Μονο επανω στο commando μου εκανε αυτη τη διαφορα.

Αρχική απάντηση από chill-out [Σήμερα, στις 09:02]

Σαφως το καταλαβαινω.....ελα ομως που γινεται. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι παραμετροι ειναι ιδιοι θερμοκρασια δωματιου-κουτι-υδροψυξη-cpu.

Ναι στα αλλα 2 η cpu ειχε idle 24 με 27. Μονο επανω στο commando μου εκανε αυτη τη διαφορα.

Πάντως έχε στο μυαλό σου ότι το P5W είναι από τα πιο "κρύα" Motherboard της asus που υπάρχουν. Και γω μόλις το άλλαξα, ανέβηκα αμέσως σε θερμοκρασίες, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άλλο. Γίνεται...

με θερμοκρασια δωματιου 26 θερμοκρασια cpu 24 απλα δεν γινεται.Και σβηστο να ηταν το pc σου παλυ δεν θα ειχε 24.Οταν κατι το ψυχεις με αερα 26 βαθμων δεν μπορει παρα να εχει τουλαχιστον 26 βαθμους και αυτο.Μηπως οι μετρησεις στην αλλη μητρικη ηταν λαθος?Το 38-40 παντως μου φαινεται απολυτα λογικο.

@unstoppable ...ναι

@blindy ...αν εχεις προσεξει θερμοκρασια cpu+gpu ειναι σχεδον κοντα.Με 2 ψυγεια 1 διπλο πριν την cpu και ενα μονo πριν την gpu,ναι η θερμοκρασια ειναι ψηλα,που δεν ηταν ποτε.Παντα ειχα 8 με 10 βαθμους διαφορα cpu-gpu.

Το θεμα ειναι οτι εχω προηγουμενο και μου φανηκε περιεργο.Αν τυχον εβαζα την commando σημερα χωρις να ειχα της προηγουμενες θερμοκρασιες σαν βαση τοτε ναι...δεν θα το σχολιαζα.

@chessman αυτο δεν το ηξερα αλλα και παλι νομιζω οτι η διαφορα ειναι μεγαλη.

Αρχική απάντηση από Chessman

Πάντως έχε στο μυαλό σου ότι το P5W είναι από τα πιο "κρύα" Motherboard της asus που υπάρχουν. Και γω μόλις το άλλαξα, ανέβηκα αμέσως σε θερμοκρασίες, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άλλο. Γίνεται...

να ρωτησω και εγω με την σειρα μου το P5W dh deluxe θεωρειται από τα πιο "κρύα" Motherboard της asus????

γιατι εχω διαβασει πολλους να βαζουν εδω και αλλου 4αρακια ανεμιστηρακια στα north britz kai south!!!!! για να ριξουν τα 50 ρια που εχει στο idle!!!!

και εγω αποτι θυμαμαι αρκετα εως πολυ ζεστη ητανε και ητανε πολλοι αυτοι που στο φορουμ της asus διαμαρτυρονταν.....

φιλε εμενα εχει 35c με 840 3,2 κ mini typhoon

αν ειχα 6600 οι θερμοκρασιες μου θα ηταν πιο χαμηλες αλλα δεν ξερω...

Αρχική απάντηση από georarg [Χθες, στις 22:30]

arxagelos ποσο την εχεις παει με αυτην την cyxtra μονο τοσο ???? 380x9 3420MH??

κοιτα ο επεξεργαστης παει μεχρι 3500/1.4500V με αέρα και 70 θερμοκρασια full load. Το επομενο βημα για πιο πανω θέλει τουλαχιστο 15250Volt και ανεβαινει στα 80 θερμοκρασια. Τα ορια του ειναι εκει με αερα απο εκει και πανω θελει νερο.

Το προβλημα που ειχα ηταν με τους διαιρετες. Πχ στα 500fsb και 7 πολλαπλασιαστη 3500MHz και 1000 1:1 στις μνημες δεν μπορουσα να τις σταθεροποιησω ουτε με 4-4-4-12 ουτε με 5-5-5-15 με οσο ρευμα και να προσπαθησα παντου!!!. Στον αμέσως επομενο διαιρέτη δευτερο στην σειρα απο το bios(νομιζω 2:3) η μητρικη κατα 90% δεν ανοιγει κολλαει, δεν τον γουσταρει. Επειδη βαριεμαι να το ψαξω παραπανω και τον λιγο ελευθερο χρονο που εχω θελω να παιξω κανα game το παρατησα εκει για την ωρα που είναι full stable.

. :whistling

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.