Jump to content

Πρόβλημα Στο AutoCAD - [Eντολή Wanted Αgain]

GeorgeVasil

Recommended Posts

Καλημέρα Παιδιά.

Έχω ένα προβληματάκι στο ΑutoCAD και δεν ξερω αν είναι σίγουρο ότι λύνεται.

Θέλω να μετρήσω το εμβαδόν μιας περιοχή που ορίζεται από ένα κομμάτι Spline και 1 κομμάτι Line (το οποίο ενώνει τα 2 άκρα της Spline).

Το θέμα μου είναι ότι δεν μπορω να το κάνω ένα ενιαίο object (πχ με την εντολή Pedit) και να το εμβαδομετρήσω με την εντολή Area μετά.

Υπάρχει καμιά άλλη εντολή που να ενώνει και να φτιάχνει ένα ενιαίο object μεταξύ Spline - Line?

Αν όχι πως θα γίνει σωστή εμβαδομέτρηση του παρακάτω σχήματος?

post-1392-1416073178,6475_thumb.jpg

Σβήσε τη γραμμή και άσε μόνο του το spline. Μετά κάνε πάνω του δεξί κλικ και πήγαινε Properties. Κάτω κάτω θα δεις το Area, που είναι το εμβαδόν της επιφάνειας που ορίζει το spline.

Ευχαριστώ για την απάντηση.;)

Για να μην ταλαιπωρώ τον κόσμο,η λέξη ''object'' που ανέφερα παραπάνω είχε κάποια σκοπιμότητα.:D

Τι γίνετε όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο?:D :D (εμβαδόν διαγραμμισμένων τμημάτων - η κίτρινη είναι Spline σε κομμάτια)..:innocent:

10530710at6.jpg

και από αυτό το τμήμα που ορίζετε από τα 4 points:

89985532me3.jpg

δεξιά και αριστερά Spline/πάνω - κάτω Line?

:whistling

έχω βρει λύση μιας και δεν θέλω και τόσο μεγάλη ακρίβεια..να πάρω την Spline και με το Nearest να προσπαθήσω σιγά σιγα να πατήσω από πάνω τις Lines,ωστε να δημιουργηθεί object και μετα join τις Splines.

άλλα ρωταω αν υπάρχει καμιά εντολή για να μην βγάλω τα μάτια μου.

’λλη εντολή δεν πρέπει να υπάρχει, απ' όσο ξέρω... :(

Γίνεται βέβαια, αν το έχεις τυπωμένο σε χαρτί να μετρήσεις το εμβαδόν του με ζυγαριά φαρμακοποιού, που έχει μεγάλη ακρίβεια...

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 12:33]

’λλη εντολή δεν πρέπει να υπάρχει, απ' όσο ξέρω... :(

Γίνεται βέβαια, αν το έχεις τυπωμένο σε χαρτί να μετρήσεις το εμβαδόν του με ζυγαριά φαρμακοποιού, που έχει μεγάλη ακρίβεια...

Αν σου πω ότι το Scanαρισα από χαρτί και το έκανα Drawing θα με πιστέψεις?:D

για να μην μετράω κουτάκια στο μιλιμετρέ,ότι ποιο σπαστικό πράγμα δεν υπάρχει..

Ε όχι με κουτάκια... Θα βρεις μια ζυγαριά ακριβείας και θα ζυγίσεις 1 τετραγωνικό εκατοστό χαρτιού και μετά θα ζυγίσεις τις επιφάνειες που θες και θα βρεις αμέσως το εμβαδόν.

Είναι ένας τρόπος, που όσο μπακάλικος και αν ακούγεται, έχει μεγάλη ακρίβεια...

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 13:10]

Ε όχι με κουτάκια... Θα βρεις μια ζυγαριά ακριβείας και θα ζυγίσεις 1 τετραγωνικό εκατοστό χαρτιού και μετά θα ζυγίσεις τις επιφάνειες που θες και θα βρεις αμέσως το εμβαδόν.

Είναι ένας τρόπος, που όσο μπακάλικος και αν ακούγεται, έχει μεγάλη ακρίβεια...

Nice δεν το ήξερα.. ;)

αν και θα χρησιμοποιήσω τον μπακαλίστικο τρόπο 1 που ανέφερα παραπάνω..

πάντως αν βρείτε κάτι ποστάρετε να μαθαίνουμε και εμείς οι νέοι..

Αρχική απάντηση από tassoss [Σήμερα, στις 13:15]

με ποιο τρόπο το έκανες drawing?

Τα σχεδίασα σε χαρτί,το σκαναρισα σε εικόνα,με το Img2CAD το μετετρεψα σε drawing.

Βεβαία δεν βγήκε ακριβώς η γραμμή είχε πολλές ανωμαλίες γύρω της για αυτο χρησιμοποιησα και spline,(επειδή ήταν με μολύβι)...

Αν είναι σχήμα εκτυπωμένο από Pc δεν νομίζω να έχεις απώλειες...

Αρχική απάντηση από $George Vasil$

Nice δεν το ήξερα.. ;)

αν και θα χρησιμοποιήσω τον μπακαλίστικο τρόπο 1 που ανέφερα παραπάνω..

πάντως αν βρείτε κάτι ποστάρετε να μαθαίνουμε και εμείς οι νέοι..

lol, ο πατέρας μου μού είπε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο μια φορά για να μετρήσει κάτι σχέδια για τη δουλειά του... ;)

Αρχική απάντηση από nickstamat [Σήμερα, στις 13:26]

lol, ο πατέρας μου μού είπε ότι χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο μια φορά για να μετρήσει κάτι σχέδια για τη δουλειά του... ;)

Μακάρι να είχα χρόνο φίλε μου,να το δοκιμάσω και αυτό.

είπα να το κανω στο CAD για γρήγορα και έμπλεξα.:D

Αρχική απάντηση από GFFermari [Σήμερα, στις 13:55]

Εμβαδο ενος περιεργου σχηματος το μετραμε με region.

Οτιδηποτε σχηματος....

:)

Αυτό ακριβώς έψαχνα..με έσωσες φίλε..:p

:worship:

Μπορεις να δοκιμασεις και το BO (Boundary creation) με προυποθεση οτι δεν εχεις ανοιχτες γραμμες και μετα απλα να δεις στο properties το area. Ουσιαστικα αυτο σου ενωνει ολες τις γραμμες πανω στις υπαρχουσες μη ενωμενες. (νομιζω μπορεις να το βαλεις να σου βγαινει και σε ξεχωριστο layer αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρος).

REGION deletes the original objects after converting them to regions unless the system variable DELOBJ is set to 0. If the original objects were hatched, hatch associativity is lost. To restore associativity, rehatch the region

Το ΒΟ σου δινει περισσοτερες επιλογες

Αρχική απάντηση από ison [Σήμερα, στις 15:43]

REGION deletes the original objects after converting them to regions unless the system variable DELOBJ is set to 0. If the original objects were hatched, hatch associativity is lost. To restore associativity, rehatch the region

Το ΒΟ σου δινει περισσοτερες επιλογες

Καλή πατέντα και αυτή.

στην ουσια σου κάνει ενα ίδιο object από επανω χωρίς να διαγράψει τα παλιά και χωρίς να χαλάσει το υπάρχον Hatch.

• 2 weeks later...

Αν θυμάμαι καλά μπορείς να κάνεις την spline----->line. Αν έχω λάθος μπορείς να πατήσεις τις spline με polyline και μετά να σβήσεις τις spline που είναι από κάτω. Aν το επιχειρήσεις αυτό μην ξεχάσεις να δουλέψεις σε άλλο layer.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.