cosmic Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2007 Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω προβλημα για το οποιο δεν μπορω να βρώ ακρη.Το συστημα ειναι: c2d4300@3Ghz , 7900gt, gigabyte 965 chipset 2gb ram 160gb seagate pata.To προβλημα εμφανίζεται στα παιχνιδαι fear και hl2. Συγκεκριμενα σε ασχετες φασεις τρωνε κολληματα (ενα πραμα σαν να διαβαζει ο σκληρος) παρολο που τα fps ειναι 200-300 με αποτελεσμα να εχω σπασιματα......στο fear το προβλημα ειναι πιο εντονο και συμβαινει ακομα και σε αναλυσεις 640Χ480 με low settings.To pc εχει φρεσκια εγκατασταση winxp sp2 χωρις αλλα προγραμματα παρα μοναχα παιχνιδια....Τέλος δεν εχω προβληματα με παιχνιδια όπως farcry doom3 σε foul settings παντα.Καμια ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Αύγουστος 31, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Αν εχεις παγωματα μεσα στο παιχνιδι μερικων δευτερολεπτων ( 3 και ανω) και το λαμπακι του σκληρου σου ειναι αναμενο τοτε πιθανων να εχει χτυπησει ο δισκος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 31, 2007 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Μήπως εννοείς το autosave του παιχνιδιού ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnysb Αύγουστος 31, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 κατεβασε το hd tune και κανε εναν ελεγχο στο σκληρο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georarg1416003243 Αύγουστος 31, 2007 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Αρχική απάντηση από cosmic Θα ήθελα τα φώτα σας στο παρακάτω προβλημα για το οποιο δεν μπορω να βρώ ακρη.Το συστημα ειναι: c2d4300@3Ghz , 7900gt, gigabyte 965 chipset 2gb ram 160gb seagate pata.πιστευω αν ηταν σε ολα τα παιχνιδια τα κοληματα τοτε θα πρεπει να πουμε για δισκο...εδω κατι αλλο συμβαινει...To προβλημα εμφανίζεται στα παιχνιδαι fear και hl2. Συγκεκριμενα σε ασχετες φασεις τρωνε κολληματα (ενα πραμα σαν να διαβαζει ο σκληρος) παρολο που τα fps ειναι 200-300 με αποτελεσμα να εχω σπασιματα......στο fear το προβλημα ειναι πιο εντονο και συμβαινει ακομα και σε αναλυσεις 640Χ480 με low settings.To pc εχει φρεσκια εγκατασταση winxp sp2 χωρις αλλα προγραμματα παρα μοναχα παιχνιδια....Τέλος δεν εχω προβληματα με παιχνιδια όπως farcry doom3 σε foul settings παντα.Καμια ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georarg1416003243 Αύγουστος 31, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 πιστευω αν ηταν σε ολα τα παιχνιδια τα κοληματα τοτε θα πρεπει να πουμε για δισκο...εδω κατι αλλο συμβαινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Αύγουστος 31, 2007 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Enable the V-sync and tell us (sorry no Greek characters sto uni ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Αύγουστος 31, 2007 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Αρχική απάντηση από tyxeros [Σήμερα, στις 10:14] Αν εχεις παγωματα μεσα στο παιχνιδι μερικων δευτερολεπτων ( 3 και ανω) και το λαμπακι του σκληρου σου ειναι αναμενο τοτε πιθανων να εχει χτυπησει ο δισκος σου. OXI τα κολληματα ειναι στιγμιαια στο hl2 και επισης υπαρχουν και κολληματα στον ηχο.Στο FEAR που το προβλημα ειναι πολυ πιο εντονο εχω σε καποια σημεια του παιχνιδιου κολληματα στην κινηση προς τα μπρος ....το κουφο της υποθεσης ειναι οτι το fraps διχνει κανονικα 200-400fps τι στιγμή που το παιχνιδι κολλαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 31, 2007 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Την θερμοκρασία του επεξεργαστή σου την έχεις checkαρει όταν παίζεις??Τέτοια έκανε και σε έναν φίλο μου που ειχε τρισάθλιο airflow στο κουτί του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Αύγουστος 31, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 όταν είναι default το μηχάνημα το κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg Αύγουστος 31, 2007 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 νομιζω οτι θες ενα τσιμπηματακι στο ρευμα του chipset,κανε μια δοκιμη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Αύγουστος 31, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Αρχική απάντηση από cosmic [Χθες, στις 21:56] OXI τα κολληματα ειναι στιγμιαια στο hl2 και επισης υπαρχουν και κολληματα στον ηχο.Στο FEAR που το προβλημα ειναι πολυ πιο εντονο εχω σε καποια σημεια του παιχνιδιου κολληματα στην κινηση προς τα μπρος ....το κουφο της υποθεσης ειναι οτι το fraps διχνει κανονικα 200-400fps τι στιγμή που το παιχνιδι κολλαει Σπασιματα στο fear ειχα και εγώ, το άλλο δεν το ειχα ποτε....παιξε με τα settings του ήχου στο fear. Eννοω τα software/hardware accelaration η κατι τετοια δεν τα θυμάμαι τωρα.....αλλά θυμάμαι όταν άλλαξα κάτι απο κει σταμάτησαν και τα σπασιματα..δεν το ψαξα παραπάνω τότε....να σου πω περισσοτερα.Δεν πιστευω να εννοεις σπασιματα τα autosaves έτσι?Αρχική απάντηση από madg [Σήμερα, στις 00:36] νομιζω οτι θες ενα τσιμπηματακι στο ρευμα του chipset,κανε μια δοκιμη..... α παιζει και αυτό....είσαι σταθερός εκεί? τα ρευματα τα έχεις πειράξει καθόλου? Ακόμα και στα 3Ghz μερικες m/b θελουν λιγο vcore ή στο vchipset ειδικά στο δευτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Σεπτέμβριος 1, 2007 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2007 τους drivers του τσιπσετ τους περασες? για δες και αν ναι ξανα περνατους και δες αμα εχουνε βγει καινουργιες εκδόσεις στο σιτε της μητρικης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MManolis Σεπτέμβριος 1, 2007 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 1, 2007 Αν έχεις ενεργοποιημένο το OBJECTDOCK ή το topDesk ή κάποιο άλλο πρόγκι που διαβάζει συνεχώς το πληκτρολόγιο, κάντα exit και πες. :turn: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Σεπτέμβριος 3, 2007 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 To προβλημα δεν εχει να κανει με o/c αφου μου κανει τα ιδια και σε default.To ΣΚ περασα το hl2 episode 1 και δεν παρουσιαζει προβλημα......Το πιο κουφο απο ολα ειναι οτι αν σωσω στο σημειο που κολαει σταματησω το παιχνιδι και ξαναφορτώσω το συγκεκριμενο σημειο τα κολληματα σταματουν............ :confused: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Σεπτέμβριος 3, 2007 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Αρχική απάντηση από georarg [31-08-2007 11:56] πιστευω αν ηταν σε ολα τα παιχνιδια τα κοληματα τοτε θα πρεπει να πουμε για δισκο...εδω κατι αλλο συμβαινει... Οχι απαραιτητα... αμα τα bad sectors βρισκονται στο σημειο που βρισκονται και τα αρχεια του HL και του Fear τοτε μονο εκει θα του βγαζει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Σεπτέμβριος 3, 2007 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Καλά, μπορεί να μην είναι bad sectors, απλά να θέλει ένα defrag o δίσκος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.