HotPeanut Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 30, 2007 Λοιπόν, έχω τον Ε6750 με μαμά ψύκτρα, με default τα πάντα και σε idle κατάσταση έχω αυτά τα αποτελέσματα Μετά από μια συνεννόηση με τον Chessman μου είπε αυτά Νομίζω πως αυτό το Vcore που έχεις, είναι πολύ στα 2666 MHz. Πιστεύω ότι μπορείς να το κατεβάσεις μέχρι 1.2500 V ή λίγο παραπάνω. Δεν έχω πειράξει ρεύματα επαναλαμβάνω, δεν έχω πειράξει τπτ. Καμια πρόταση? Να συμπληρώσω ότι έχω το CPU Enhanced Halt (C1E) : DISABLE και το CPU EIST Function: DISABLE Μητρική GIGABYTE-P35-DS4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 30, 2007 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Μην ξεχάσεις το CPU Voltage Damper: Enabled . Είναι σημαντικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 30, 2007 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Αρχική απάντηση από Chessman [Σήμερα, στις 01:34] Μην ξεχάσεις το CPU Voltage Damper: Enabled . Είναι σημαντικό Στο BIOS είναι αυτό? γιατί δεν τον βλέπω πουθενά στο bios. Τα άλλα 2 που λέω παραπάνω, να τα κάνω Enabled? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 30, 2007 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Αρχική απάντηση από honda22 [Σήμερα, στις 23:36] Στο BIOS είναι αυτό? γιατί δεν τον βλέπω πουθενά στο bios.Τα άλλα 2 που λέω παραπάνω, να τα κάνω Enabled? Εάν ανεβάζεις fsb να τα έχεις disabled.Ρίξε μια ματιά εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 30, 2007 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Βασικά εγώ δεν θέλω να ανεβάσω fsb, δηλαδή δεν θέλω να κάνω o/c. Για τις 2 παραπάνω επιλογές θέλω να μάθω αν τις κάνω enabled θα πέσει καθόλου η θερμοκρασία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chessman Αύγουστος 30, 2007 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Αρχική απάντηση από honda22 [Σήμερα, στις 23:45] Βασικά εγώ δεν θέλω να ανεβάσω fsb, δηλαδή δεν θέλω να κάνω o/c. Για τις 2 παραπάνω επιλογές θέλω να μάθω αν τις κάνω enabled θα πέσει καθόλου η θερμοκρασία? Προφανώς ! Επίσης βάλε και CPU Spread Spectrum: AutoPCIE Spread Spectrum: AutoCPU TM Function: EnabledExecute Disable Bit: EnabledPECI: Enabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 30, 2007 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 Απλά αυτά που μου λες είναι από το bios της Asus P5k, οπότε μερικά από αυτά δεν υπάρχουν στο bios της μητρικής μου. dual bios F4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 30, 2007 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 30, 2007 κατ εμέ, η θερμοκρασία σε idle μη σε προβληματίζει, περισσότερο σε load νομίζω μετράει. Επίσης, σε αντίστοιχο thread για θερμοκρασίες, οι δικές μου idle είναι 40-38 με πολύ καλή ψύκτρα , ανοιχτό κουτί αλλά με ελαφρύ o/c.Aν σε προβληματίζει τόσο , μπορείς να αλλάξεις την στοκ ψύκτρα με κάτι γύρω στα 30-40 ευρώ που σίγουρα θα βελτιώσει πολύ τα πράματα και αμα θελήσεις -γιατί όχι κιόλας- να pushαρεις λίγο τον επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 31, 2007 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Δεν ξέρω, τι να πω όταν στο άλλο pc που έχω 4+ χρόνια με Pentium 4 στα 2.4GHz χωρίς να έχω βγάλει την στοκ ψύητρα ποτέ έχω σε idle κατάσταση 39 βαθμούς....θα σκάσω :sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2007 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Εγώ σου προτείνω αφού σε ενοχλεί τόσο να αγοράσεις μια ψύκτρα. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Δες αν θες και το άλλο θρεντ με τις θερμοκρασίες, έκανα ένα μίνι update Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 31, 2007 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Αυτό θα κάνω μάλλον μετά την εξεταστική που έρχεται...Θυμάσε πόσο Vcore είχες πριν το ανεβάσεις καθόλου? Δηλαδή πόσο έδινε το bios από μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Αύγουστος 31, 2007 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 ήταν στο auto και τον ανέβασα σχεδόν αμέσως.. πάντως τώρα με 400fsb θέλει 1.3500. Το δικό σου κομμάτι σε στοκ θα θέλει σίγουρα πολύ λιγότερο, απλά άφηνε κάθε βράδυ κανα όρθος να τρέχει και όταν σταματήσουν τα errors θα είσαι κομπλέ -παίζοντας με το vcore προφανώς-! Για παραπάνω ρυθμίσεις δε γνωρίζω και πολλά, ας μιλήσουν οι πιο έμπεροι Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Αύγουστος 31, 2007 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 31, 2007 Και το vcore το βλέπω μόνο με το cpuz ε? Για έγκυρα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 2, 2007 Author #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 2, 2007 Τις στροφές του cooler της cpu ποιός τις ελέγχει? το bios λογικά...εμένα γιατί σέρνονται οι στροφές????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Σεπτέμβριος 3, 2007 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 Λογικά ρυθμίζονται αυτόματα ανάλογα με την θερμοκρασία και αφού είναι χαμηλή(23) απότι βλέπω είναι χαμηλά και οι στροφές(αν κάνω λάθος ας με διόρθωση κάποιος)edit:τουλάχιστον απότι λέει το everest, αν λέει λάθος την θερμοκρασία πιθανόν να λέει λάθος και τις στροφές Link to comment Share on other sites More sharing options...
osiris Σεπτέμβριος 3, 2007 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 3, 2007 εχω τον 6700 (2 πυρηνες) ola default κ το core temp μου δειχνει ταση στα 1.35 παντα κολλημενα.. στο bios σε αλλα προγραμματακια (πχ asus suite,pc probe κτλ) δειχνει ταση 1.18 με 1.20, οπως κ στο bios δηλαδη.. αρα κατι παιζει με το core temp που δεν ξερω τι ειναι αυτο.. οποιος γνωριζει ας πει.. αλλα το ρευμα δεν ειναι αυτο που λεει το core temp σιγουρα.. Α! και οπως ειδα απ το everest 1.14 εχεις v core.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 17, 2007 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2007 Κάτι :OT: η ψύξη με την ψύκτρα Ninja PLUS Rev. B θεωρείται παθητική ψύξη ή ενεργητική????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Σεπτέμβριος 17, 2007 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2007 Κανένας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.