Jump to content

Ε4400 @ 3ghz θερμοκρασίες?

junior-21-

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα! Σε έναν φίλο χθες στήσαμε εκτός κουτιού έναν 4400 πάνω σε μία Ρ965-DQ6 και με ψύξη μία scythe ninja rev.2 αλλα με άλλο fan,έναν της coolermaster. Χρονισμένος στα 3.0 ghz, από core temp είχαμε 44 βαθμούς. Όταν ομως τρέχαμε orthos, πήγαινε στους 79! Πάει κάτι στραβά???

Πάει κάτι στραβά???

1) μηπως παει στραβα το καπακι;

2) μηπως κατα λαθος δεν μπηκε καλα η θερμοαγωγημη;

Δεν εχω ιδεα τι θα temps θα επρεπε να ειχε αλλα ξερω σιγουρα οτι αυτες ειναι υψηλες(ο 6600 μου στα 3g εχει ~τοσους βαθμους με την στοκ ψυκτρα).

Αρχική απάντηση από bsakel

μηπως κατα λαθος δεν μπηκε καλα η θερμοαγωγημη;

Δεν υπάρχει περίπτωση...

Τι εννοεις με το καπάκι να μπήκε στραβά?

οχι να μπηκε στραβα. Εννοω να ειναι στραβο το καπακι και να μην καθεται καλα η ψυκτρα.

Πέρα από στραβό καπάκι της CPU, σωστή εφαρμογή πάστας, σωστό πάτημα ψύκτρας :

Έχει δώσει όσο VCore χρειάζεται και όχι περισσότερο ? Για ξεκινήστε σιγά σιγά να ρίχνετε το VCore και να τρέχετε καμιά ώρα Orthos κάθε φορά να δείτε που σταθεροποιήτε.

Περισσότερο με την καμία, λιγότερο μην είναι! Δεν κατέχω από Ιντελ, πρώτη φορά "έπαιξα" με c2d! 1,35 ήταν το vcore.

Βγάλε την ψύκτρα και δες το αποτύπωμα απο την πάστα. Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις καλή επαφή.

Αν δεν παίζει αυτό...τότε ίσως η ροή στο κουτί να είναι χάλια, αν και αυτό θα φαινόταν γενικότερα και όχι μόνο σε load

Αρχική απάντηση από darkCount

Βγάλε την ψύκτρα και δες το αποτύπωμα απο την πάστα. Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις καλή επαφή.

Αν δεν παίζει αυτό...τότε ίσως η ροή στο κουτί να είναι χάλια, αν και αυτό θα φαινόταν γενικότερα και όχι μόνο σε load

Οut of the box ειναι man, το τόνισα! Φαντάσου να μπει στο case...

Ναι...αλλού ήταν το ζουμί σε αυτό που σου έγραψα. Πρώτη πρόταση.

Τη ροή την ανέφερα και την αναίρεσα....

προχώρα στο παρασύνθημα:p

Όταν με το καλό σχολάσω...

Ένα είναι σίγουρο: αν και πρώτη φορά κούμπωσα cooler σε lga775, έχει πιάσει καλά!

Σίγουρο θα είναι όταν το βγάλεις και δεις το αποτύπωμα.

Τώρα απλά είναι μια πεποίθηση

Φυσιολογική...εκτός αν τρώει καμια ζαβομάρα η μητρική και του δίνει 12βολτ. Κάνα προγραμματάκι να τρέξεις να δεις πόσο του δίνει πραγματικά.

Κάτι άλλο! Η μητρικη παίρνει για τροφοδοσία ένα 24πινο και ένα 8πινο. ’λλα το τροφοδοτικό,αν και επαρκή για την σύνθεση, δεν έχει 8πινο αλλά 4πινο. Υπάρχει πρόβλημα?

Δεν είχε καλυμένο με ένα πλαστικό κομματάκι τα 4 απο τα 8 πινς του 8πινου?

Πως ακριβώς κούμπωσες το 4πινο στο 8πινο?

Αν δε βαριέσαι ρίξε μια φωτό όταν πας σπίτι απο αυτό το σημείο

Με έναν τρόπο μπαίνει μόνο! Απλά αν υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί αστάθεια ρωτάω λόγω 4πινου αντι για 8πινο...

Nα και η βάση του cooler όταν το έβγαλα. Χμμμ....

Όντως κάτι δεν πάει καλά... Τα φώτα σου darkcount...

post-5811-1416073176,9124_thumb.jpg

Καπακι φαίνεται να έχει βαθούλωμα οπότε δεν έχει την καλύτερη εφαρμογή στο κρισιμότερο σημείο - το κέντρο με τους πυρήνες.

Εξηγεί και την μεγάλη διαφορά idle-load:T:

Καλύτερα να μας προτείνει κάποιος που τι αντιμετώπισε γιατί εμένα δεν μου έχει τύχει, οπότε ότι και να προτείνω δεν θα έιναι δοκιμασμένο.

Κατσε να ψαχτούμε λιγάκι στο internet να δούμε τι κάνουν σε τετοια περίπτωση

Αρχική απάντηση από darkCount

Κατσε να ψαχτούμε λιγάκι στο internet να δούμε τι κάνουν σε τετοια περίπτωση

κανουν lapping..και χανουν εγγυηση...

δοκιμασε να βαλεις παλι παστα και δες αν θα αφησει το ιδιο αποτυπωμα..αν το κανεις 2-3 φορες και εχεις ακριβως ιδιο αποτελεσμα,τοτε σιγουρα εχει στραβο καπακι το cpu..

μπορει απλα να μην εχεις βαλει καλα την ψυκτρα..

Παιδιά, κάτι δεν πάει καλά, επιμένω! Αφου καθάρισα cpu και cooler και ξαναέβαλα προσεκτικά πάστα arctic silver 5, bootάρω και τρέχω πάλι orthos. Αυτή την φορά οι θερμοκρασίες είναι variable, 58 εως 68. Πως γίνετα ιπάλι αυτό?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.