Jump to content

e6750 @~3g,3.2,3.4,3.6 θερμοκρασιες.

KoMM

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 00:39]

κάπως καλύτερα τα πράματα, εδώ και 38 λεπτά ίδιες ρυθμίσεις σε ορθος και είναι κολλημένο 62-62 και 59 το probe. να ζορίσω άλλο ή μπα; Αυτές οι θερμοκρασίες λένε τπτ;

Μήπως σε μερικές μέρες θα στρώσει και η πάστα και βελτιωθούν;

Thnx προκαταβολικά.

Από αυτά που έστειλες, δοκίμασε να αλλάξεις τα παρακάτω.

Τα άλλα άστα όπως τα έχεις.

Αν δεις ότι δεν είναι σταθερό (που πρέπει νάναι) ανέβασε ένα tick το Vcore

Transaction Booster: Auto

CPU Voltage Damper: Enabled

CPU Voltage: 1.2625

Οι θερμοκρασίες σου θα πρέπει να βελτιωθούν.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

έφαγα ήττα στο ορθος πριν λίγο :/

κοίταξα άλλους που είναι στα 4γιγα με αέρα και σκέφτομαι αύριο να ξαναβάλω την ψύκτρα.

Ο καθαρισμός με ισοπροπυλική αλκοολη γίνεται; το οποίο τι ακριβώς είναι; απλό οινόπνευμα κάνει;

Πάω να δοκιμάσω αυτά που μου είπες, tnx Chessman !

asdasd.

με 1.2625 μπήκε μέχρι win και μετά reboot....

πριν ήμουν με 1.3375 , πήγα 1.35 τρέχω orthos , παω για ύπνο ,και εύχομαι να ξυπνήσω και να τρέχει :)

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν με την αυξηση του fsb, αλλά μεγαλύτερες αυξήσεις βλέπεις με το vcore όπως σου είπε και ο Chessman.

Oι θερμοκρασίες ειναι καλές, άλλοι στις ίδιες συνθηκες με σενα θα ειχαν λιγοτερο άλλοι περισσοτερο, παιζει ρόλο και το κομματι του cpu.

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 03:31]

κοίταξα άλλους που είναι στα 4γιγα με αέρα και σκέφτομαι αύριο να ξαναβάλω την ψύκτρα.

Bλέπε και σε τι συνθηκες έγιναν οι μετρησεις, εξωτερική θερμοκρασια, ροή αέρα, παίζουν ρόλο και τα καλωδια...

με αερόψυκτρα μην περιμένεις και πολλά καλοκαιριάτικα (με τέτοιες θερμοκρασίες, το καλοκαιρι πάει:p )

Αρχική απάντηση από Chessman [Σήμερα, στις 01:25]

Οι ενδείξεις του ΤΑΤ δεν είναι συσχετισμένες με τους DTS (Digital Thermal Sensors).

Είναι ακατάλληλο για G0. Όταν είχε πρωτοβγεί (το ΤΑΤ) προοριζόταν για Notebook ! (γενικότερα για mobile processors). Δες την ίδια σου την εικόνα που στέλνεις. Αναγνωρίζει τη cpu σου σαν Pentium Μ

Οκ, αλλά πως γίνεται να έχω 47 - 45 βαθμούς στους πυρήνες και το cooler του επεξεργαστή να γυρίζει με 1.400rpm?

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 01:37]

asdasd.

με 1.2625 μπήκε μέχρι win και μετά reboot....

πριν ήμουν με 1.3375 , πήγα 1.35 τρέχω orthos , παω για ύπνο ,και εύχομαι να ξυπνήσω και να τρέχει :)

Μην ανεβάσεις Vcore. Μείνε στο CPU Voltage: 1.2625 και βάλε ακόμη

CPU PLL Voltage: 1.50

FSB Termination Voltage: 1.30

και δοκίμασε ξανά.

έβαλα τα παραπάνω και θα δοκιμάσω. Χτες πάντως με 1.3500 έτρεξε το ορθος 11 ωρες κομπλε... θερμοκρασιες 62-62 σε load ...

Τώρα δοκίμασα ορθος, βγάζει error με το που ξεκινάει..:/

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 12:31]

έβαλα τα παραπάνω και θα δοκιμάσω. Χτες πάντως με 1.3500 έτρεξε το ορθος 11 ωρες κομπλε... θερμοκρασιες 62-62 σε load ...

Τώρα δοκίμασα ορθος, βγάζει error με το που ξεκινάει..:/

Ωραία, ανέβασε ένα ακόμη tick το Vcore. Βρες έτσι μήπως είσαι σταθερός (orthos) σε λιγότερο από 1.3500. Όσο λίγο και να κατέβεις, είναι κέρδος.

με λιγότερο απο 1.35 έβγαλε error κάπου στη 1:30 ώρα :/

τώρα σε idle είμαι 42-38. Θα δω από βδομάδα άμα πέσουν καθόλου, να κρυώσει λίγο ο καιρός, να στρώσει και η πάστα, και αν μείνουν ίδιες με βλέπω να την βγάζω και την ξαναβάζω.

Thnx all !

ότι και κάνεις με αυτόν τον καιρό με αυτά τα ρευματα και ο/cing λιγότερες

θερμοκρασίες δεν θα δεις....για να μην παιδευεσε στο λέω :p , μια χαρά είναι, να μην πω πολυ καλά.

ντάξει, σιγά το oc που έκανα... Δε στόχευα σε 4γιγα, αλλα σε 450 fsb να ανέβουν και οι μνήμες λίγο. Αλλά σε 450 fsb με 1.4+ δεν έμπαινε καν win. Ή έχω πέσει σε μούφα κομμάτι, ή κάτι κάνω λάθος.

Από βδομάδα νεότερα, το διάβασμα έχει πάει περίπατο, και δεν έχω βάλει ούτε ένα παιχνίδι να παίξω ακόμα :)

Αν για τώρα λέω να φτιάξω το μεσαίο ηχείο που του τη βάρεσε να μη δουλεύει...ότι να ναι !:p

τσάμπα ανησυχία τελικά....

σήμερα έπεσε η θερμοκρασία αισθητά -επιτέλους χωρίς ανεμιστήρα-

nightidleye1.th.jpg

idle με κουτί ανοιχτό, και τον ανεμιστήρα να φυσάει λίγο ποδαράκια και κουτί :)

nightloadfh6.th.jpg

load με ίδιες συνθήκες.

nightload2tq9.th.jpg

load με κουτί κλειστό ούτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα

nightidle2ei5.th.jpg

idle με κλειστά όλα.

αρχίζει να δουλεύει η πάστα;

..... από KoMM [Σήμερα, στις 04:30]

τσάμπα ανησυχία τελικά.... αρχίζει να δουλεύει η πάστα;

Αρχίζεις να κάνεις overclocking σωστά και να στρώνει και το σύστημα στις συνθήκες.

Δώσε βάση σε αυτό που είπε ο Dem πριν. Είναι φιλοσοφημένο :T:

από κει που παρακαλούσα να ρθει το καλοκαίρι- ή να μην τελειώσει- , θα περιμένω το χειμώνα τώρα πως και πως, με κλειστά καλοριφέρ και ανοιχτά παράθυρα...

δε πιστεύω να κολλάω το μικρόβιο σιγά σιγά ε;

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 01:08]

από κει που παρακαλούσα να ρθει το καλοκαίρι- ή να μην τελειώσει- , θα περιμένω το χειμώνα τώρα πως και πως, με κλειστά καλοριφέρ και ανοιχτά παράθυρα...δε πιστεύω να κολλάω το μικρόβιο σιγά σιγά ε;

Μπα, οι περισσότεροι εδώ το χεμώνα περιμένουν !

ευτυχώς-δυστυχώς, το χειμώνα το σπίτι είναι πάγος, καλοκαίρι είναι φούρνος...κάλη μόνωση...

Οπότε σε μερικούς μήνες με βλέπω να ανεβάζω :D

update

στα 3.6 πλέον, 66-67 οι θερμοκρασία σε load -παίζει συνέχεια-

vcore από bios γύρω στα 1.475

σε cpuz -1.41- 1.44.

Δε ξέρω αν είναι σταθερό το σύστημα.

Ανέβασα north 1.4 south 1.2 και μπόρεσε να τρέξει όρθος -δλδ να μη βγάλει σφάλμα στο 1"-

Να δοκιμάσω να ρίξω vcore ή τίποτα άλλο εφόσον είναι stable το σύστημα;

Τέλος, έριξα πολύ τις μνήμες από 800 4-4-3-5 σε 900 5-5-5-15.

meh 15 λεπτά όρθος ερρορ...ζζζ

Αρχική απάντηση από KoMM [Σήμερα, στις 13:27]

update

Δε ξέρω αν είναι σταθερό το σύστημα.

Να δοκιμάσω να ρίξω vcore ή τίποτα άλλο εφόσον είναι stable το σύστημα;

Σωστός !

Εάν είσαι σταθερός, και θα πρότεινα αυτό να το ελέγξεις κυρίως με τα προγράμματα που καθημερινά τρέχεις, τότε δοκίμασε να κατέβεις ένα tick στο Vcore.

Φυσικά τα prime95/occt κλπ είναι must για έλεγχο σταθερότητας, αλλά μην υποτιμάς και όλα όσα καθημερινά κάνεις. Πχ αν είσαι μόνο 10 λεπτά σταθερός με prime και ταυτόχρονα δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα σε όσα καθημερινά τρέχεις (αν αυτό μπορεί να συμβεί), τότε μπορείς να μείνεις εκεί. Και να δοκιμάζεις.

δάσκαλε Chessman όποτε μπορείς εξήγησε λίγο τι ακριβώς κάνουν τα fsb termination voltage και CPU PLL Voltage και κατά πόσο παίζουν ρόλο στη θερμοκρασία του επεξεργαστή.

Εγώ που είμαι τώρα 500x7 με τον 6750 που έχει και ο KoMM είναι φάουλ που τα έχω στο auto? Επίσης για 24/7 καλό είναι να αποφεύγουμε να ανεβάζουμε πολύ αυτές τις 2 παραμέτρους?

Ως τώρα είμαι σταθερός στα 500x7 / 1.3680v (1.3750 στο bios και CPU Damper Enabled)

αλλά που και που παρατηρώ κάποια άσχετα κολλήματα σε idle καταστάσεις και OXI στα benchmarks. Τα πρώτα που σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίνε είναι τα fsb termination voltage και CPU PLL Voltage τα οποία έχω στο AUTO και το command rate στις μνήμες που ήταν στο 1Τ και τώρα το έβαλα στο 2Τ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.