Jump to content

Αγορά και στήσιμο ΗΟME CINEMA

lefterisp

Recommended Posts

Θέλω να στήσω ένα HOME CINEMA για έναν ξεxωριστό χώρο του σπιτιού γύρω στα 50τμ. Θα προτείνατε να πάω σε έτοιμη λύση όπως αυτό το homecinema της Samsung http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=26174103&product=982717 ή υπάρχει κάτι καλύτερο στα αντίστοιχα λεφτά(και σε ετοιμο και σε custom);

Eπιπλέον θα προβώ σε αγορά μιας lcd σε 42inches και είμαι ανάμεσα στην phillips

http://www.consumer.philips.com/consumer/catalog/tree/el/gr/consumer/tv_gr_gr_consumer/flat_tv_ca_gr_consumer/lcd_extra_large_gt40_su_gr_consumer/ce/_productId_42PFL7662D_12_GR_CONSUMER/--CE--A4--CE--B7--CE--BB--CE--B5--CF--8C--CF--81--CE--B1--CF--83--CE--B7_Flat_TV_widescreen+42PFL7662D_12?proxybuster=UZ2ES0AQHCTYVJ0RMRCSHQNHKFSESI5P

και την LG

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168515

Τέλος σχετικά με το HDMI να υποθέσω οτι τα καλώδια θα πρέπει να τα προμηθευτώ ξεχωριστά?

Οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη

50τμ και μονο 42αρα?

Θες να μας δωσεις μηκος και πλατος δωματιου οπως και το αν θα βλεπεις κατα μηκος η κατα πλατος?

Για 50τμ επισης καλυτερα θα ηταν να πηγαινες σε λυση dvd+a/v reciever+ 5.1 σετ ηχειων.Παντως και αυτο που προτεινες ειναι απο τα καλα ετοιμα σετ all in one.

Επισης ολες οι τηλεορασεις που προτεινες δεν πιανουν ΜΙΑ μπροστα στις panasonic 42px70 και pioneer 4280. 1150 και 2300ε αντιστοιχα.

Κανε μια βολτα εδω

Κοίτα η απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 3 μέτρα οπότε υποθέτω οτι η 42αρα με καλύπτει.Επιπλέον δεν θέλω να ξεφύγω πολύ απο το 1500-1700 price range. Απ'ότι κατάλαβα εσύ προτείνεις αποκλειστικά plasma σε τόσες ιντσες?

Το σκέφτηκα και γω για λύση dvd+a/v reciever+ 5.1 σετ ηχειων μιας και μου είχαν γυαλίσει το μάτι ενας pioneer και ένας denon ενισχυτής, ωστόσο και κεί βγαίνω εκτος budget και θεωρώ μετά κρίμα να πάρω υποδεέστερα ηχεία λόγω τιμής...

Αφου θα καθεσαι στα 3μ η 42αρα ειναι οριακα καλη.Μια 50αρα θα ηταν καλυτερη και πιστεψε με , ΔΕΝ ειναι τοσο μεγαλη οσο νομιζεις.Ειναι πολυ πιο ξεκουραστη απο τις crt ακομα και σε sd σημα.

Αυτες οι δυο που σου ανεφερα, τυχαινει στα λεφτα τους να ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.Σου εδωσα μια σχετικα προσιτη (panasonic) και μια πιο ακριβη.

Reviews και απο τις δυο θα βρεις πολλα στο δικτυο.Ψαξε κκαι μονος σου και θα δεις οτι δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο.

ΥΓ. Τις προτασεις σου, ξεχασε τις.Η lg ειναι πανακριβγ με μετρια εικονα, και η philips απλα πανακριβη για την εικονα της.Υπαρχουν καλυτερες hd αν θες να πας σε lcd.

Το link που σου εδωσα, εχει συγκριτικο σε ολες αυτες.

Μετα το διαβασμα και την κουβεντουλα, σε βλεπω να βαζεις βαθεια το χερι στην τσεπη. Ξεκινας τα παντα απο το μηδεν αν καταλαβα καλα, οποτε καλο ειναι να μην βιαστεις και να πας σε ποιοτηκα κομματια και ας ειναι πιο ακριβα. Εχω δει πολλους απογοητευμενους απο βιαστηκες επιλογες, οποτε το διαβασμα μονο καλο μπορει να κανει. Στην τελικη φτιαξε το σταδιακα πρωτα εικονα και μετα ηχο, ωστε να μην πεσει βαρυ. Εγω σου προτεινω στις 42'' να δεις και panel μικροτερης αναλυσης απο το HD και ας ακουγεται χαζο. Για μενα καλυτερα αν δεν βγαινει το μπατζετ να παρεις ενα pioneer 1,024 x 768 παρα ενα lg full HD. Αν ρυθμιστει σωστα θα παρεις καλυτερο συνδιασμο εικονας-κινησης. Στα review που θα διαβασεις, δωσε μεγαλη προσοχη στις αποψεις γυρω απο την κινουμενη εικονα, οπου μεγαλο ρολο παιζει ο εσωτερικος επεξεργαστης σηματος. Φωτογραφιες διχνουν ολες το θεμα ειναι με την κινηση τι γινεται. Pioneer και panasonic που προτεινει ο vadergr, εχουν πολυ ποιοτηκα plasma, με την πρωτη να εχει καλυτερο χρωμα και κινηση. Βεβαια δεν ειναι ολα τα μοντελα ιδια.

Ενα link με τα νεα μοντελα της pioneer :

http://www.pioneer.eu/eur/products/62/63/413/overview.html

Για τον ηχο αν πας στην ευκολη λυση του A/V, αν σε ενδιαφερει να ακους και μουσικη εκτος απο ταινιες, ακουσε τους marantz, denon και καλα λογια εχω ακουσει για τους νεους onkyo. Τα ακριβα μοντελα τους εχουν λιγο ποιοτικοτερη ενισχυση, που δεν δικαιολογει την διαφορα κοστους, οποτε καλυτερα να τα χωσεις στα ηχεια οπου θα δεις σημαντικες διαφορες.

Βεβαια σοβαρο ηχο παιρνεις απο στερεοφωνικους ενισχυτες, οχι πολυκαναλους και με πολυ λιγοτερα χρηματα. Οποτε εχε το και αυτο στα υπ 'οψιν. Με δυο βαρβατα ηχεια και ενα καλο ενισχυτη θα παρεις πολυ καλυτερο ηχο για μουσικη αλλα και καλυτερη ''3d'' αισθηση απο οποιοδηποτε πολυκαναλο σετ.

@iceblade είχα σκεφτεί την λύση projectora και HTPC αλλα δεδομένου οτι θα γίνεται χρήση του δωματίου και απο γονείς και της "αναγκαστικής" αγοράς τηλεόρασης, η σκέψη αυτή απορρίφθηκε, χωρίς ωστόσο να σημαίνει οτι δεν μπορούν να προστεθούν μετά.

@Astacus Δηλαδη λες οτι με ενα ζευγάρι JBL http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69975971&product=896357

και τον Denon http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.502600 θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Πρέπει να αναφέρω οτι ως προτεραιότητα είναι οι ταινίες(αρα πολυκάναλο) και η μουσική έρχεται δεύτερη. Όσο για την οθόνη αρχίζω να καταλήγω προς pioneer μεριά ωστόσο θα κάνω και μια βόλτα απο μαγαζιά για να μπορέσω να δω και απο κοντά.

Οτιδηποτε και να παρεις καλο ειναι να το δεις πρωτα αν εχεις την δυνατοτητα. Τουλαχιστον μετα δεν θα κατηγορεις κανενα αλλο :). Τα jbl σιγουρα δεν μπορουν καν να συγκριθουν με τα samsung. Βεβαια καλο ειναι να βρεις την νεα τους σειρα, γιατι αυτο ειναι μοντελο 4ετιας και σε τιμη 2πλασια απο αυτη που κυκλοφορει εξω. Νομιζω το αντιστοιχο νεο ειναι αυτο :

http://jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=L890&Language=ENG&Country=US&Region=USA&cat=BFS&ser=SLS

χωρις ομως να το εχω ακουσει. Αν παρεις 2 ηχεια οπως τα jbl, επιμενω να την ψαξεις για δυκαναλο δεν θα το μετανιωσεις :whistle2: ;) .

Για ενισχυτες av καλυτερα να μην σου πω τη γνωμη μου. :)

Δεν μπορω να καταλαβω ακριβως σε τι ποσοστο και με τι συχνοτητα θα βλεπεις ταινιες ή θα ακους μουσικη,αν μπορεις γινε λιγο πιο συγκεκριμενος(κι επισης οταν λεμε μουσικη εννοεις..mp3??)

Τη λυση που σου προτειναν ηδη(δικαναλο σεταπ) την εχω ακολουθησει εδω και μερικα χρονια και ουτε μια στιγμη δε μου ελειψαν τα επιπλεον ηχεια(στις ταινιες) και φυσικα στο θεμα μουσικη,ειναι/ειμαι απλα σε αλλο επιπεδο(εξαρταται βεβαια τι ψαχνεις στον ηχο σου και τι στυλ ακους).

Με τα χρηματα που στοιχιζει ο Denon που αναφερεις στο ποστ 8, αγοραζεις δικαναλο με αρκετα W και πολυ καλη ποιοτητα κι ενα αξιοπρεπεστατο ζευγαρι ηχεια και κερδιζεις σε ποιοτητα ηχου,αναλυση,μουσικοτητα και χροιες.

Απο την αλλη με ενα πολυκαναλο σεταπ κερδιζεις ατμοσφαιρα κι εφε στις ταινιες και...εχεις μερικα καλωδια παραπανω(?)

Αρχική απάντηση από cptkoulis

Απο την αλλη με ενα πολυκαναλο σεταπ κερδιζεις ατμοσφαιρα κι εφε στις ταινιες και...εχεις μερικα καλωδια παραπανω(?)

Μπαααα ουτε καν αυτο δεν κερδιζεις. Το μονο που καταφερνεις ειναι να μπερδευεις τον εγκεφαλο σου, να μην ξερεις ποιος ηχος ερχεται και απο που...

Ασε που για να παρεις 6 ηχεια καλα, πρεπει να δωσεις ενα καρο χρηματα...

Αρχική απάντηση από Vadergr

Αν το στησεις καλα, εχεις και παραεχεις ατμοσφαιρα...

Εκει ειναι το θεμα φιλε, το πολυκαναλο δεν στηνεται. Και συμμετρικα τελειο χωρο να εχεις, Και ψηφιακη διορθωση χωρου να κανεις, παντα εχεις την αισθηση οτι κατι λειπει. Για το μπασο δεν συζηταμε. Με τις ακυρωσεις που συμβαινουν ειναι πρακτικα αδυνατο να παρεις οτιδηποτε καλο.

Στην πραξη θυσιαζεις ενα τεραστιο μερος ηχητικης ποιοτητας, για την κατευθυντικοτητα καποιον εφε, που μπορεις να πετυχεις και με δυο ηχεια.

Αρχική απάντηση από Astacus

...που μπορεις να πετυχεις και με δυο ηχεια.

Υπάρχει και το direct mode μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Εντάξει δεν αναφέρομαι σε κάτι που δεν γνωρίζετε, αλλά είναι ποτέ δυνατόν κάποιος που θέλει 5.1 να τον πείσουμε ότι είναι "καλύτερο" το biwire/ biamp για να έχει "πληρέστερο" ήχο?

Το θέμα δεν είναι το Home Cinema και τί καλύτερο μπορεί να πάρει το παιδί σε αυτά τα χρήματα?

Και συμμετρικα τελειο χωρο να εχεις,

Όχι ότι έχεις άδικο αλλά μου θυμίζεις όσους ασχολούνται με το I.C.E. σε χώρους που εξορισμού δεν προσφέρονται - ενδείκνυται για ήχο. Ε και?

Ασχολούνται και με το παραπάνω ασχέτως αν είναι ορθολογικό ή αληθινό το αποτέλεσμα, όπως γίνεται και σε πολλές ανθρώπινες εκφάνσεις/ εκφράσεις είτε καταναλωτικές είτε καλλιτεχνικές.

Το direct mode απλα θα απενεργοποιησει την επιπλεον επεξεργασια εντος του ενισχυτη. Αυτο δεν σημαινει οτι η ποιοτητα ενισχυσης (που ειναι πολυ σημαντικη για το ηχ. αποτελεσμα), ενος av μπορει να συγκριθει με αυτη ενος δικαναλου (ή αλλων παραλλαγων ενισχυσης).

Ειναι καλυτερο να οδηγουνται σωστα 2 καλα ηχεια, παρα να κανεις συμβιβασμους στην ποιοτητα για χαρη της ποσοτητας. Επιμενω σε αυτο γιατι οπως ειπα και νωριτερα το πολυκαναλο, δεν μπορει να στηθει ουτε απο επαγγελματιες του χωρου.

Ενταξι ο καθενας εχει την αποψη του, απλα γνωμες συζηταμε. Στην τελικη ο ιδιος θα επιλεξει.

edit :

Tι ειναι το ice?

edit :

Tι ειναι το ice?

Αγγλική "χωριατιά" ---> In Car Entertainment :hehe:

Οκ κι εγώ είμαι κατά των "πολυμίξερ" αλλά, όπως δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να ζούμε σε μεζονέτα και στο ισόγειο να υπάρχει soundproof δωμάτιο με 2 KEF preamped, έτσι δεν μπορούμε να διαχωρίσω τις ανάγκες μου.

Να αναφέρω ότι προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή (για low budget εννοώ!) των Magnat Monitor 990 + Pioneer VSX-516 στα οποία βλέπω ταινίες της περισσότερες φορές σε direct mode. ;)

Ενας κανονας που ισχυει ΚΑΙ στα συστηματα ηχου ειναι "οτι πληρωσεις,παιρνεις"

Αν εχεις λοιπον να διαθεσεις πχ 2000Ε για ενισχυτη και ηχεια,ειναι καλυτερα να αγορασεις 1 ενισχυτη 2 καναλιων και 2 ηχεια ή 1 ενισχυτη 6 καναλιων και 6 ηχεια?

Ποσο χειροτερα(και πιο οικονομικα)υλικα και μεγαφωνα θα εχει το δευτερο σετ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.